ציפוי לעוגת שוקולד בלי שמנת?!

anbv789

New member
ציפוי לעוגת שוקולד בלי שמנת?!

היש דבר כזה?!
יש שוקולד מריר, והמקרר סה"כ מלא. אך אין שמנת מתוקה... יש שמנת חמוצה - זה תופס?!
אשמח לרעיון טעים, שיתאים לשים מעל סוכריות (לבקשת ביתי שאפתה עמי את העוגה)
רוב תודות
 

חנהפ

Active member
לא כל ציפוי שוקולד חייב להיות גנאש

אפשר לבשל קרם מקקאו,סוכר,מים/ברנדי, שוקולד ומחמאה...

1. שמים בסיר 2 כפות מים ו-2 כפות סוכר, ומחממים עד הרתחה

2. מוסיפים 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות, או כף קקאו ו-50 גרם שוקולד.

3. מחממים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שכל השוקולד ניתך.מוסיפים 50 גרם חמאה, או מרגרינה, ומערבבים עד התכה מלאה.

4. מסירים מהאש, מוסיפים 2 כפות שרי ברנדי (אם רוצים). מצפים את העוגה כאשר הציפוי עדיין חם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ציפוי השוקולד הנצחי של יעלה, פרווה, עם שמן

הציפוי הנצחי של יעלה, פרווה, עם שמן:


החומרים ואופן ההכנה:
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
4-5 כפות מים
כפית נס קפה

להמיס הכל יחד על אש קטנה.

להוסיף :
70-100 גרם שוקולד מריר קוביות
כפית של נוזלי טעם: ליקר, רום, ווניל

להמשיך להמיס על אש קטנה.

להסיר מהאש ולהוסיף תוך בחישה מהירה:

2 כפות שמן.

כדאי לבדוק בסוף ההכנה אם צריך תוספת סוכר, בעיקר אם זה לילדים.

לשפוך ואז מיד ליישר כדי שברגע שמתקשה, יוצא מבריק וחלק . הקרם לא יוצא נורא קשה, יותר דומה לגנאש.
 
למעלה