ציפייה

ציפייה

מה מצפים ממנה? מה היא מעוררת? מהיכן היא מגיעה? לאן היא לוקחת, מכוונת? מה קורה כשהיא לא מתממשת? ועוד כל מה שעולה ונמצא ערב נעים

1234ab

New member
ציפיות יש רק בכריות ../images/Emo8.gif

הציפייה מגיעה ממקום של רצון "לשלוט".... רצון שהכל יעשה בדרך שאני רוצה.... היא מעוררת רגשות כמו כעס, תסכול ובסוף גם אכזבה... "כי לא התנהגו/ביצעו את הדברים כפי שרציתי".... היום מתוך הבנה והתנסות אני משתדלת כמה פחות לצפות מאנשים להתנהג כפי שאני רוצה. ערב טוב לאביבה ולכל משתתפי הפורום

1234ab

New member
אוקיי נמשיך מכאן ../images/Emo13.gif

הציפייה מגיעה ממקום של רצון לשלוט.... רצון שהדברים יעשו כפי שאני ראה/רוצה... היא מעוררת רגשות כמו כעס, תסכול ולבסוף אכזבה כי הדברים לא נעשו כפי שרציתי..."ציפיתי"... היום מתוך הבנה והתנסות אני משתדלת כמה שפחות לפתח "ציפיות" על מנת למנוע אכזבות.... ציפיות יש רק בכריות....
ושם הן לא מאכזבות...

ספרי קצת מה לדעתך עושה הציפייה

לזולת? למשל, ילד שיודע שמצפים ממנו להיות/לעשות משהו? בעל שיודע שאישתו מצפה ממנו משהו ואם לא אז... אישה שמצפים ממנה להיות כל כך הרבה תפקידים ובכלל, מה זה עושה לנו כשמצפים מאיתנו... ועוד יותר, האם יש הבדל בין קרובים שמצפים מאיתנו משהו, לבין אנשים אחרים? מקווה שאני לא לוחצת על "יבלות"... מודה לך על שיתוף הפעולה... כשאין ציפיות יש המון המון חופש להיות בדיוק מה שאת/ה...

1234ab

New member
אביבה.......זה בסדר גם אם את לוחצת

על "היבלות"...נלחץ עליהן יחד עד שהן "יתפוצצו..יתיבשו...ויעלמו..." איכססססס
נמשיך.. הציפייה לא מאפשרת לזולת מרחב מחייה... הציפייה סוגרת/מקבעת להתנהגות מסויימת (התנהגות שהאחר מצפה ממך) לא מאפשרת לו (לזולת) להתנהג בצורה המתאימה/הטבעית שלו... לא מאפשרת לו להיות "הוא כפי שהוא". בדר"כ איכפת לנו יותר מאנשים קרובים אלינו, לא רוצים לגרום להם להתאכזב מאיתנו....(כל הזמן זקוקים לאישור חיצוני) מאנשים רחוקים.....לא כל כך משנה לנו אם הם יתאכזבו מאיתנו קצת... המצב הכי גרוע זה "לצפות" מילד, כי הילד יעשה "הכל" על מנת "לרצות" את הוריו, על מנת "לזכות" באהבת הוריו. אז...... הציפיות טובות רק לכריות נכון?? המשך ערב נפלא

../images/Emo24.gif../images/Emo142.gif

בד"כ גם יש ציפייה שנעשה היום בדיוק את מה שעשינו אתמול שילשום ובחודש/שנה/שנים שעברו. ואז, כשמתחשק פתאום משהו אחר, חדש, לא מוכר... כולם מסביב מרימים גבה או אצבע מאשימה ו... "למה"? "מה פתאום"? "השתגעת?" "התחרפנת"? וכו' וכו'... ובשקט בשקט יש את השוטר האישי, הדגל האדום הפרטי שלנו, שדואג כל הזמן להזכיר לנו שאולי אולי אולי, "הם" צודקים... ולפעמים גם הוא מעודד אותנו ללכת בהתאם לציפיות... לדעתי, הכי קשה להתמודד עם זה הפרטי... נכון, ילד יעשה ה כ ל ...כדי לרצות ואח"כ הוא/יא גודלים והופכים לאנשים שעושים אז זה... לילה טוב נמשיך מחר?

1234ab

New member
אוקיי ממשיכים מכאן ../images/Emo13.gif

הציפייה מגיעה ממקום של רצון לשלוט.... רצון שהדברים יעשו בדיוק כפי שאני רואה/רוצה היא מעוררת רגשות כמו כעס,תסכול ולבסוף אכזבה... כאשר לא עונים על הציפיות שלי... היום מתוך הבנה והתנסות אני משתדלת כמה שפחות "לפתח ציפיות" על מנת לא לגרם לאכזבות. ציפיות יש רק בכריות....
ושם הן לא מאכזבות...

אביבה ! קבלי תשובות !

א. מצפים שהן יתגשמו,מי לא ? ב.ציפיות מעוררות תקוות,אשליות,חלומות(זו הסיבה לפתיח שלי-לפעול !) ג.הן מגיעות,מאהבות,מזכרונות,מחח שיהיה יותר גרוע,ציפיות מתקשר לי למשהו חיובי,מרגש..... ד.אותי הציפיות לוקחות לעשייה,אפילו זמנית,ולא קבועה,אבל עכשיו אני נזכר שיש בגללן.....אכזבות,לפעמים.....וזה עובר מהר מהר....... ה.כשהציפיות לא מתממשות,זה משגע אותי לגמרי,יכול להוציא אותי משלוותי כשהן לא מתממשות,יש אכזבות. לא תמיד טוב לפתח ציפיות-כי לפעמים הן לא מתגשמות. פעם אמר לי חבר טוב:עוזי,כל פצצה שאני רואה......אני רוצה..... הנמכתי לו את הציפיות....... ערב טוב.

איך אני יכול לקחת אחריות על אחרים?

זה במידה והציפיה היא ממישהו אחר.... אלא אם כן,הוא חשוב לי מאד............ ואם מדובר בציפיות שלא הצלחתי להגשים,אז כמובן שכן,אני לוקח,ומספר לכולם,ש"הפעם זה לא הלך".... וכשזה מצליח,הכי כיף לקחת אחריות.....

מהמקרים שבהם היו לי ציפיות מעצמי

וזה לא הצליח,אני קם בדרך כלל עם ציפיה חדשה,ואורב לישנה.... מהבת המתוקה שלי,אני אף פעם לא מתאכזב..........אני לא מצפה..... רק שתהיה לי בריאה היפה שלי.....אין כאן אכזבות....ואין ציפיות.... רק הרבה אהבה.....

למעלה