צי נגד מי!?

itay113

New member
צי נגד מי!?

קראתי את התגובות ורציתי להגיב ג"כ. אני נער בן 17 דתי-מתחזק. אני רוצה לומר תחילה שיש פה שנאה רצינית בין דתיים לחילונים. לקוראים, דעו לכם שאמור להיות אהבה בין העם היהודי בין הדתיים לחילוני. אם יש לכם בעיות עם; כפייה דתית, תחבורה ציבורית בשבת, סגירת קניונים בשבת, נישואין אזרחיים, שאלת הגיור ומהו יהודי, על עניין התקציבים במדינה, התקשורת בארץ, ה"אלימות החרדית", החרדים והצבא, ועוד, יש חובר ממש חמודה שבאמת עונה לכם על כל התשובות על העיניינים הנ"ל. אם אתם באמת רוצים לדעת, לגלות על הנושאים, אם אתם באמת מעוניינים ולא סתם מדברים, אז קנו את החוברת בשקל אחד (לא כולל דמי משלוח, אפשר להזמין כמויות רבים במשלוח אחד. החוברת נקראת "מי נגד מי!?- דו-שיח חרדי/חילוני". מאוד מעניין, ובאמת מי שלא קורא, באמת לא יודע מה קורה. מומלץ מאוד. החוברת לא באה להחזיר בתשובה. היא סדרת שאלות ותשובות בצורת דו-שיח בנושאים ה"חמים" בין דתיים לחילונים.

dean4

New member
בדו-שיח יש שניים!.

ובחוברת הנ"ל אין. אפילו לא פעם אחת היה "הדתי שואל והחילוני מגיב".

itay113

New member
ל DEAN

קודם כל החוברת אכן יש בה דו שיח בין חילוני לדתי. מובאות שם השאלות הנפוצות של החילוני, והדתי עונה לו. מאוד פשוט. ובקשר ל "הדתי שואל והחילוני מגיב"- אני אישית אין לי שום שאלות לחילוני. אני מאמין באמונה שלימה בהקב"ה. בינתיים אתה שואל את השאלות,(או שאתה אפילו מיד מתחיל לשנוא חילוני בלי לשאול אותו אפילו שאלות, לדעת על החרדים ע"פ התמונה שמציירת התקשורת.) .קודם מובאות השאלות, כמו: כפייה דתית נישואין תקציבים וכו.. ובן אדם דתי עונה.

איילת1974

New member
אז אנחנו מאמינים באמונה שלמה

שאין לא קב"ה ולא שום יישות וירטואלית אחרת. כאן זה לא פורום דתיים חילוניים, אלא פורום למען חופש מדת.

itay113

New member
לאיילת שלום

עד כמה הדתיים והדת מפריעים לך אישית בחיי היום יום? כמה אחוזים מתוך 24 שעות ביממה את כפויה ע"י הדתיים? את יכולה ללכת, לטייל, לקפוץ, לאכול, לנגן, לצפות בטלוויזיה, וידאו, מחשב, אינטרנט, מסיבות, כדורגל,. מישהו מונע ממך משהו? ותגידי לי עם יד על הלב, כמה פעולות ביום את כפויה לעשותם או נמנעת מלעשותם בגלל הדתיים וה"כפייה" החמורה שלהם...

תגיד, איתי, נולדת היום?

לנסוע בשבת בתחבורה ציבורית אינני יכול; להינשא לבחירת לבי בנישואים אזרחיים אינני יכול; אם שמי כוהן והיא גרושה אינני יכול לשאת אותה לאישה; אינני יכול לאכול אוכל כלשהו מבלי להעלות מעשר לדתיים ולחרדיים - לך זה אולי לא מפריע, אני אינני מוכן לממן פרזיטים בגין חותמת כשרות. כפייה דתית קיימת לא רק בחיי הפרטיים, אלא בייחוד בכיסי. אינני מוכן לממן מכיסי מוסדות להחזרה בתשובה ("ערכים" מקבלים תקציבי-עתק מקופת המדינה בגין תככנות של עסקונא חרדית. אי-טיסות אל-על בשבת זו כפייה;איסור פתיחת בתי אוכל בתשעה באב זו כפייה; סגירת המדינה ביום כיפור זו כפייה; איסור קבורה בארון בבתי הקברות הכללים זו כפייה. רוצה עוד? יש לאין-ספור

snift

New member
נתחיל עם הדברים שאיתם אני מסכים

איתך, אתה באמת לא צריך לממן מוסדות להחזרה בתשובה וזכותך לקבל מהמדינה בדיוק מה שמקבל כל אחד שמתחתן ברבנות (מה שאמור להיפתר בזמן הקרוב) לגבי שאר הדברים: בדיוק כמו שאתה לא מוכן לממן מוסדות להחזרה בתשובה, כך הדתי לא מוכן לממן חילול שבת (תחבורה ציבורית). אתה לא חייב "להעלות מעשר" לדתיים ולחרדים, בדיוק כמו שאתה לא חייב לשלם אקסטרה בגלל פרסום. אלעל מופרטת וההחלטה האם לטוס או לא הינה שלה בלבד. איסור פתיחת בתי אוכל בתשעה באב זו כפייה בדיוק כמו האיסור ביום השואה או ביום הזיכרון לרצח רבין.

א ו ר בת

New member
איזו הקבלה מוזרה !

אתה משווה מוסדות להחזרה בתשובה לתחבורה ציבורית בשבת ? זה כמעט כמו להשוות את המימון של "דעת אמת" למימון בתי הכנסת... אופס ! בדעת אמת לא תומכים ובבתי הכנסת כן... והזדמנות להזכיר משהו לגבי פירסום, עוד השוואה שמרבים להישען עליה : קראתי לאחרונה בכמה וכמה מקומות שתקציב הפירסום לחרדים - גם מהיותו נפרד וגם מהיותו ייחודי - בהחלט לא נופל באופן יחסי, ואולי אף עולה, על זה ה"כללי". ומדובר לרוב על אותן חברות, כמובן.

א ו ר בת

New member
איזו הקבלה מוזרה !

אתה משווה מוסדות להחזרה בתשובה לתחבורה ציבורית בשבת ? זה כמעט כמו להשוות את המימון של "דעת אמת" למימון בתי הכנסת... אופס ! בדעת אמת לא תומכים ובבתי הכנסת כן... והזדמנות להזכיר משהו לגבי פירסום, עוד השוואה שמרבים להישען עליה : קראתי לאחרונה בכמה וכמה מקומות שתקציב הפירסום לחרדים - גם מהיותו נפרד וגם מהיותו ייחודי - בהחלט לא נופל באופן יחסי, ואולי אף עולה, על זה ה"כללי". ומדובר לרוב על אותן חברות, כמובן.

איך אתה מעות ת'מציאות

רוב המימון של בתי הכנסת נעשה מתרומות... דבר שני למה לא לממן בתי כנסת שיותר מ 90% משתמשים בהם מידי פעם, אם ביום כיפור או בחגים או בסתם שבתות שפשוט בא ללכת. ואם יותר מ 90% תומכים במימונם של בתי כנסת אז מה ההשוואה פה? דבר שני הקצאת תקציב לפרסום במגזר זה או אחר שיקוליו הריווחים של המפרסם אשר מוציא מכספו הפרטי למימון קמפיינים, פרסומות הם לא מכספי הציבור, אז מה איכפת לך?, גם זה מפריע לך?

א ו ר בת

New member
איפה העיוות ?

כתבתי "בדעת אמת לא תומכים ובבתי הכנסת כן...". לפי העברית התיקנית "תמיכה" אין פירושה מימון מלא. או שאולי טעיתי בחלק הראשון של המשפט ודעת אמת כן מקבלת תמיכה ??? 90 אחוז בחלומות שלך. יש לך איזו סטטיסטיקה תומכת ? לגבי הפירסום – לא כתבתי שמפריע לי. התכוונתי להדגיש טענת נגד לזו העולה מדי פעם בדיונים עם דתיים-חרדים לפיה : "עליכם מוציאים בפירסום ועלינו בכשרות. למה אתם לא מתלוננים על עלויות הפירסום ?". וחוצמזה – שמת לב לחלק השני של השם שלי ? זה אמור להפוך את הפנייה הראויה אלי מ"אתה" ל"את".

בדברייך

מה זה משנה את או אתה אני מדבר פה לכל מי שחושב כמוך... דבר שני גם אם זה לא 90% עדיין הרוב הולכים לבית הכנסת ביום כיפור,או מתישהו. ההשוואה לדעת אמת זה חלקו של העיוות ???

א ו ר בת

New member
הרוב

נוסעים בשבת ובכל זאת המדינה לא מסבסדת תחבורה ציבורית בשבת. מה הקשר לרוב ? המדינה צריכה לתמוך רק במה ש"ברוב" ? כי אם זה כך - היא לא צריכה לתמוך בכלל בחינוך החרדי.

snift

New member
אבל את כן רוצה ש"הרוב" יממן

את התחבורה הציבורית בשבת.

א ו ר בת

New member
זה לא הנושא כרגע

האדון מבקש שלא נשווה בין דעת אמת לבתי כנסת כי "הרוב" משתמש בבית הכנסת. מבלי להיכנס לאמיתות הטיעון הזה אמרתי שהקריטריון של "הרוב משתמשים" הוא לא קריטריון שאחרת לא היו צריכים לממן את החינוך החרדי. ובכל זאת, להערתך – כן. אני חושבת שצריך לתמוך בתחבורה ציבורית בשבת, חינוך חרדי ואפילו – אולי לא תאמין – בתי כנסת. אני גם חושבת שאם תומכים בתעשיית ההחזרה בתשובה (מה שלא צריך לקרות) צריכים לעשות כך גם עם "תעשיית" ההחזרה בשאלה. למעשה אם היו מקצים לכך תקציבים אולי זו היתה יכולה להיות באמת תנועה יותר רצינית.

א ו ר בת

New member
ושיהיה ברור...

כמו שכתבתי שלא צריכים, לדעתי, לממן גופים להחזרה בתשובה וכל מה שסביבם כך אני חושבת לגבי דעת אמת ו"חופש".

מכיסך??, באיזה חוצפה?

מתקציב 2003 700,000,000 ש"ח הלכו לחרדים, אני משלם כל חודש בערך 1000 ש"ח מיסים, אמא שלי משלמת בערך 3000 ש"ח מיסים, ואבא שלי משלם בערך 17,000 ש"ח מיסים ביחד שלושתנו משלמים 21,000 ש"ח בחודש מיסים בשנה 252,000 תוסיף לזה 2778 משפחות כמונו שבטוח יש (אל תשכח אנחו רק 3 נפשות), שמעדיפים שכספם ילך לבחורי הישיבות ולא לתרבות הקלוקלת שלנו שממנת סרט נגד מדינת ישראל כמו ג'נין ג'נין והינה כיסינו מכספנו את תקציב החרדים.אז אל תדאג אני ו 2778 המשפחות לפחות וברור שיש יותר נממן את החרדים ואתה תדאג לתרבות שלך, חוץ מזה את הכסף הם מקבלים בצורה חוקית אז מי אתה שתקבע לנו לאן הכסף שלנו צריך ללכת?????

כינוי1982

New member
אני חושב שהוא מדבר על ההקרנה של

זה בסינמטק (למרות שאני לא בטוח, הוא מתוקצב?)

למעלה