צי נגד מי!?

אתה רואה מה קורה כשלא לומדים

כמו שצריך. לא למדת לשוןוהבנת הנקרא. בלשון לומדים לפרק משפט בצורה תחבירית נושא, נשוא, מושא, טפל ועיקר וכו' כאשר פרוקו של הטקסט למישפטים ופרוקם של המישפטים לחלקים של טפל ועיקר עוזר להבין את כוונת הכותב ובכלל עוזר בהבנת הנקרא, לכן אם היית נוהג או יותר נכון לומד ומיישם שיטה זו שנילמדת בכל ביתה"ס ברמה הנמוכה ביותר (יחידת לימוד אחת) זה היה בא לך אחרי כמה זמן אוטומטית והיה עוזר לך להבין שמבחינה תחבירית ההיתמקדות היתה בטפל ולא בעיקר. שהעיקר היה להסביר לכם שיש אלה אשר ממנים את החרדים ואתם לא צריכים לראות את זה כאילו זה בא מיכיסכם ואז סתם להיתעצבן. ואילו ההיתמקדות היתה בדוגמה הקטנה שנתתי על הסרט ג'נין ג'נין שזה היה הטפל (כדי לזהות טפל אתה יכול להוריד אותו מהטקסט והכוונה של הטקסט תישאר אותה כוונה).

snift

New member
אם אבא שלך משלם 17,000 ש"ח

מיסים כל חודש, זה אומר שהוא מרוויח יותר מ- 30,000 ש"ח בכל חודש. אני לא בטוח שיש במדינה 2778 אנשים שזו משכורתם...

נכון

אבל כמו שאמרתי אנחנו רק 3 נפשות שביחד אנחנו משלמים 21,000 ש"ח בחודש וכמובן שישנם משפחות עם הרבה יותר נפשות שכולם עובדים ומשלמים גם כ 21,000 ש"ח בחודש מסים וזה יש יותר בהרבה יותר מ 2778 אני רק לצורך העיניין הבהרתי כמה משפחות צריך בכדי לכסות את התקציב של החרדים כמובן שיש עוד מלא משפחות שמשלמות פחות מיסים וגם הם היו מעדיפים שכספם ילך לחרדים אם כבר הוא הולך במקום לתרבות שממילא הם לא נהנים ממנה...

itay113

New member
לקוראים ../images/Emo13.gif

בקשר לחוברת אני בא לציין שוב, שאני לא מביא אותה כדי להחזיר בתשובה אלא רק לצורך קירוב לבבות היהודים, ביטול שנאת חינם. זה מאוד פשוט לבטל שנאה זו אם יודעים את שורש הבעיה את הגורמים לקיומה. בחוברת שהמלצתי מובאות שאלות ותשובות. אני שוב ושוב ממליץ כי החוברת גרמה למשהו בי לזוז, ואני בטוח שתזיז גם למשהו בכם, הקוראים. ושוב, מאוד מומלץ. מוד מעניין. אני מאוד מעוניין לשמוע תגובות.

dean4

New member
קרוב לבבות=החזרה בתשובה.

או שיש לך פרוש אחר?

itay113

New member
לדין

קירוב לבבות- שיהיה שלום בין כל עם ישראל בלי כל שנאה וכל אחד ינהג כמנהגו אך בכבוד והתחשבות בשני כפייה דתית- אילוץ החילוניים להתנהג עפ"י חוקי הדת. קירוב לבבות- עיניין מוסרי כפייה דתית- עניין דתי

dean4

New member
עם ישראל כולל גם את הערבים?.

והצ'רקסים? והדרוזים בגליל? והעולים החדשים מברה"מ לשעבר?.

itay113

New member
עם ישראל-היהודים

כוונתי היא ליהודים שבארץ ישראל. הערבים לא נקראים ישראלים מבחינה יהודית. שישראל זה בעצם יעקב אבינו, ובנו יהודה שעל שמו אנו נקראים יהודים. ובאמת מאוד כדאי לך לקרוא את החוברת שהמלצתי עליה מאוד מעניינת ומאוד אמיתי. בשבילך..

dean4

New member
סליחה. מה זה?.

אתה רוצה לקרב לבבות בין יהודים רק?. הוצאת חוברת שמקרבת בין חילונים למאמינים. החוברת בנויה כך שהחילוני דווקא (כמה צפוי) שואל והמאמין עונה (כמה צפוי מצדך). לא קונה את זה. זה זאת אותה גברת בשינוי אדרת. קירוב הלבבות שלך היא החזרה בתשובה נטו. עם ישראל אם הוא בעינך רק יהודים, גורם לי לרטט בכל הגוף.

itay113

New member
תגובה

קודם כל זה לא בשבילי שכמו שאמרתי לך למה קוראים לנו עם ישראל? ישראל זה יעקב ואנחנו מצאצאיו, המשך יעקב- המשך ישראל. וקודם כל כדי לעשות שלום בין יהודים לעמים אחרים צריך קודם כל שלום ביננו. אז כן החוברת מקרבת בין דתיים לחילונים- דבר ראשון שצריך להעשות. וסליחה אם יש לי שאלות על דת אז אני אשאל את הדתיים שמבינים בדת ולא חילונים שלא מבינים, שאם היו מבינים אני בטוח שהיו חוזרים בתשובה מיד. ואתה החילוני שיש לך שאלות בנושא החילוני לא תשאל חילוני אחר שמאמין כמוך והידע שלו בתחום הזה הוא בדיוק תואם ת'ידע שלך, אתה תשאל משהו שמבין- משהו דתי. אז כן בחוברת החילוני שואל את הדתי. ואם אתה רוצה כל כך להאמין שקירוב לבבות זו כפייה דתית-תאמין. ואני חושב שזה קצת מוזר שאתה מחשיב את הערבים קצת יותר מהחרדים (נראה שעשו לך שטיפת מוח רצינית התשקורת) ואני כמעט בטוח שכל הידע שלך על חרדים מובא רק מהתקשורת שתאמין לי מסלפת עובדות לטובתה- וזה עצוב. אם היית מחפש את האמת היית נפגש עם חרדי, מדברים, שואלים.. אבל אתה לא- אז אתה לא באמת מחפש אמת. אז קשה לי לשכנע אותך בָאמת אם אתה לא רוצה להכיר בה.. באמת שאני לא רוצה לפגוע, להעליב.. ואני באמת רוצה שכל היהודים באמת יהיו לעם אחד מאוחד.

dean4

New member
תשקורת, מחפש את האמת, קרוב לבבות

'שאל את המאמין', החשבת הערבים כקצת פחות מחרדים. עד עכשיו מסתמן שאתה מחב"ת שנתפס עם מכנסיו מטה ותו לא.

איילת1974

New member
שאלה

בין מי למי אתה רוצה לקרב? ביני לבין זו שאמרה שיש להחזיר את השבויים תמורת כל מצביעי שינוי ומרצ, או ביני לבין זה שציטטתי אותו בחתימתי? סתם מעניין לדעת.

snift

New member
והשניים האלו הם המייצגים של

כל הדתיים ? אם אני אכנס לפורום יח"ד ו/או (להבדיל) לפורום גאווה צעירה ואביא ומשם ציטוטים של אנשים, יהיו אלו ציטוטים המייצגים את כל החילונים באשר הם ?

snift

New member
אני יכול להביא לך ציטוטים של

חילונים שאמרו יותר מפעם אחת שהם היו מוכנים להחזיר את כל החרדים תמורת שלום ואפילו בלי שלום.

snift

New member
אני לא אצטט אותם פה ובטח לא אביא

שמות, אבל שמעתי את זה לא מעט. כמובן שאלו ששמעתי אותם אומרים את זה היו פסיכים, אומנם חיילים(בזמנו), אבל עדיין פסיכים. אני לא רואה אותם כמייצגים של כל החילונים בדיוק כי שאני לא רואה דתי כזה או אחר כמייצג של הדת. בנוסף, יש פה בעמוד כמה שישרושים שמחכים ל"הוכחות" שלך, בעיקר בנוגע לאחוזים שונים.

איילת1974

New member
יש הבדל בין לומר לבין לכתוב.

בכתיבה, בד"כ, משקיעים יותר מחשבה, ופחות קורה ש"נפלט" בלהט הויכוח או כי מישהו מאוד עצבן אותך. אתה רואה תופעה חוזרת על עצמה שהודעות מאוד נוראיות נכתבות בפורוןםמים האלה, הודעות שזוכות לתמיכה לא קטנה, הודעות שלא נמחקות.

במיוחד בשבילך איילת

זה משום שאת אוהבת אותי אהבת חינם: פרופסור עוזי בלשן: "צריך לתלות את החרדים על עמודי חשמל!" "חדשות" 30.12.92 מרואין בתכנית "ערב חדש": "צריך להיכנס למאה שערים עם זחלמים ומקלעים אפס חמש ולרסס אותם" "ערב חדש" 22.12.85 יהונתן גפן: "גנבו לי את המדינה, אם החילונים רוצים לחיות פה אין להם ברירה אלא לפתוח באינתיפאדה. כן, אני מוכן לזרוק את האבן הראשונה!" "מעריב" 8.5.98 "חבל שלא נשרפתם בשואה"! ("מעריב" 11.5.00) כך צעק מעיין שיינפלד חבר המשק של קיבוץ "כפר חרוב" לעבר קבוצת חרדים, ובנוסף ירק על אחד הרבנים. מוטקה יחזקאלי: "יכולנו לאהוב אותם אילו סגרנו את החרדים בשמורות טבע, ומעבירים ביניהם תיירים תמורת תשלום" במילים אחרות- נכניס אותם לגטאות!!! "החרדים יונקים מאותם יצרים אפלים שינקה הזוועה הנאצית-פשיסטית " "דבר" 24.12.84 "צריך לטאטא את הרבנים" "דברי הכנסת 7.10.86 "השיטה היחידה שהחרדים מכירים היא שיטת האלימות" שולמית אלוני דברי הכנסת 16.6.86 לראות ולא להאמין שהיא קיבלה פרס ישראל. וכאן הוא המקום לצטט את דברי ראש עיריית ירושלים, אהוד אולמרט, על שולמית אלוני: "מי שקורא את דברי אלוני, לא יכול להישאר אדיש ללשון הבוטה הזו שיש בה לא אחת סממנים מובהקים של שנאה שמזכירה ספרות מסוימת מאוד" "קול ירושלים" 11.1.85 שר החינוך, יוסי שריד, יו"ר סיעת מרץ: "יש להקים יחידה למאבק באינתיפאדה של החרדים כמו שהקימו יחידות מיוחדות בשטחים" דברי הכנסת 23.9.97 מ. ר. סיעת "מרץ": "הקמנו סיירות אנטי-חרדיות שיורידו לחרדים את הראש" "זמן ת"א" 5.6.98 פרופ' עוזי אורנן, בלשן: "לזרוק את כל הדתיים לים" תכנית "פוליטיקה" 30.8.99 מפקד כיתה בצה"ל לחייליו: "בואו נהרוג בן ישיבה" "ידיעות אחרונות" 20.6.86 השדרן א. מ.: "יש לסגור את החשמל והמים במאה שערים, כמו שעושים בלבנון" גל"צ 27.11.98 בתוכניתו של מולי שפירא נשיא בימ"ש ה"שלום" בב"ש, עודד אליגון: החרדים 'טפילים' ו'עלוקות' "הארץ" 29.11.99 בכפר סבא חולק כרוז בו מצויירים ילדים חרדים ובו כתוב: "צריך לחסל אותם כשהם עוד קטנים" ספטמבר 1988 הכרוז חולק לאחר סדרה של הפגנות של "מרץ" ו"עם חופשי" נגד הקמת מעון דתי במקום נו מה יש לך עכשיו להגיד איילת????

למעלה