צלי עוף בסיר באדיבות נולי

חנהפ

Active member
עוף בדבש ושזיפים ענת סמבול

נושא :
נולי.
בתגובה ל: מנות ראשונות - המהוללת ואירית

עוף בדבש ושזיפים ענת
עוף בדבש ושזיפים
מצרכים ל-6-8 מנות
6 כרעיים מחולקות
4 בצלים גדולים קלופים ומחולקים לרבעים
4-5 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ
10 שזיפים שחורים יבשים מגולענים
חופן גבעולי טימין
½ כוס דבש
1.5 כוס מיץ תפוזים
1.5 כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הכרעיים ומתבלים במעט במלח ופלפל שחור ומניחים בצד. בקערה גדולה מערבבים את הדבש, מיץ תפוזים, יין לבן, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
בתבנית עם דפנות גבוהות מניחים את הכרעיים והירקות החתוכים ומעל שופכים את מרכיבי המרינדה שערבבנו בקערה. דואגים שכל העופות ישבו בתוך הנוזל. אני מניחה את המשולשים כך שהחלק הבשרי עם העור נמצא בחלק התחתון.
מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות שיספגו טעמים. לפני שמתחילים את הצלייה מוציאים מהמקרר ונותנים לתבנית לעמוד עד שתגיע לטמפרטורת החדר.
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות), מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כשעה מכוסה. מידי פעם אפשר לפתוח את התנור ובעזרת כף להרטיב את העוף עם הרוטב.
לאחר שעה, פותחים את הנייר אלומיניום ובעזרת מזלג בודקים אם העוף מוכן - אם המזלג נכנס ויוצא בקלות. אם העוף עוד לא מוכן, מכסים חזרה וממשיכים לאפות עוד כרבע שעה. אם העוף מוכן, מורידים את נייר האלומיניום, הופכים את המשולשים כך שצד העור יהיה כלפי מעלה, מרטיבים עם הרוטב את כל העופות ומכניסים לעוד כרבע שעה להשחמה.
כשהעוף מוכן מוציאים את התבנית מהתנור, ולפני ההגשה נותנים לעוף להתקרר כעשר דקות. אפשר אפילו להפוך חזרה את המשולשים כדי שרוב הבשר יהיה בתוך הרוטב ולא יתייבש.
להגיש לצד אורז לבן עם המון בצל מטוגן ושקדים קלויים.
ענת סמבול כותבת את הבלוג על עיצוב ושאר ירקות וניתן ליצור איתה קשר בפייסבוק
לגבי המיץ תפוזים, אני יודעת שזו לא העונה, אבל בגלל שזה אחד מהטעמים ולא הטעם השולט, אין בעיה להשתמש במיץ מקרטון, אבל אם אתם משיגים מיץ סחוט טרי והוא גם טעים, לכו על זה!
עוד לא יצא לי לנסות, אבל אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים (גם מקרטון), הוא יכול להשתלב מצוין עם הטימין. אנסה בהזדמנות ואספר איך יצא.
עוף בדבש ושזיפים
 

חנהפ

Active member
עוף אורז וירקות בקוקי פנינהט

עוף אורז וירקות בקוקי
המצרכים:
חלקי עוף לפי מה שאוהבים (אני משתמשת בכרעיים מפורקות לשניים)
1 כוס אורז פרא (או אורז מלא)
2 כפות שעועית מאש
2 כפות עדשים שחורות
2 כפות עדשים אדומות
2 כוסות מים מעורבבים עם
1 כף אבקת מרק עוף,
כורכום, כמון, מלח, פלפל שחור
כרובית מפורקת לפרחים בינוניים
2 קישואים פרוסים לפרוסות עבות (אם משיגים זוקיני עדיף)
אפשרות פטריות שמפיניות ופורטבלה שלמים או חצויים
למשחה לעוף ולירקות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה מעושנת
1 כפית אבקת מרק עוף
1/2 כפית כורכום
1 כפית שום גבישי
פלפל שחור גרוס גס
מלח
1 כפית שמן זית
מים
ההכנה:
משרים את האורז והקטניות כחצי שעה במים רותחים ומסננים היטב מכל עודפי המים.
מכניסים לשקית קוקי ומסדרים את האורז על קצת פחות מחצי שקית.
מערבבים את כל חומרי המשחה ומוסיפים מים עד שהמשחה נוחה למריחה ומצפים בה את חלקי העוף.
מוסיפים עוד קצת מים למשחה מכניסים לתוכה את כל הירקות החתוכים ומערבבים ומצפים גם אותם במשחה.
מסדרים את חלקי העוף על גבי האורז, את הירקות שמים בחצי השני של השקית בנפרד.
מערבבים את המים עם התבלינים (מרק עוף, כורכום, כמון, מלח, פלפל) ושופכים בזהירות לתוך השקית.
קושרים את השקית, מניחים על תבנית תנור, מחוררים כמה חורים בעזרת קיסם שיניים ומכניסים לתנור בחום של
200 מעלות לשעה.
אם משתמשים באורז לבן מספיק להוסיף רק כוס וחצי של מים.
בתאבון
פנינהט
 

חנהפ

Active member
עוף ביין ושום - בני סיידא

בעבר.
הנה המתכון :

6 כרעיים
1/4 כוס שמן זית
2 ראשי שום (כתוב שיניים לא קלופות, אני מקלפת)
5 תפוחי אדמה פרוסים עבה (אני חותכת לשמיניות)
מלח, פלפל
2 כוסות יין לבן

לטגן את הכרעיים עד שישחימו. להוסיף את השום לטיגון של עוד דקה,(אני מוסיפה גם תפו"א לטיגון קצרצר)
להוסיף יין ולערבב להוצאת כל המשקעים של העוף.
בתבנית לסדר את תפוחי האדמה, לתבל במלח ופלפל.
לסדר מעל את הכרעיים ואת תכולת המחבת. לתבל במלח ופלפל.
לכסות ולאפות שעה וחצי.
להוריד כיסוי ולאפות עוד חצי שעה להשחמה.
 

חנהפ

Active member
קדרת עוף בזיתים

מתכון של קלי מגר, גיליון "שף" 175, דצמבר 2006



4-6 מנות

רכיבים:
1 צנצנת (250 גרם) זיתים ירוקים מגולענים
2 כפות שמן קנולה
2 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קלופים ופרוסים
6 שיני שום קלופות ופרוסות
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 גמבה קטנה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 כף כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה, לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1 קופסה (300 גרם) עגבניות מרוסוקות
1/2 2 - 3 ק"ג שוקי וירכי עוף
1-2 פלפלים מיובשים חריפים או מתוקים

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות)
2. מסננים את הזיתים היטב ומניחים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסננים וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, ובכל פעם מקפידים להחליף את המים.
3. מחממים את שני סוגי השמן בסיר או בקדרה שאפשר להכניס לתנור ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום, הסלרי והגמבה וממשיכים לטגן כמה דקות, עד שהם מתרככים וסופגים את השמן. מוסיפים את התבלינים ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים. מוסיפים את הזיתים ומניחים על הרוטב את נתחי העוף. מוסיפים מים עד לכיסוי העוף אך לא יותר. מזפרים מעל את הפלפל המיובש.
4. מכסים ואופים בתנור כ 4 שעות עד שבשר העוף מתרכך ונופל מהעצם וטעמי התבשיל מתרכזים (לקראת סוף האפיה מזיזים מעט את המכסה). טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.
 

חנהפ

Active member
עוף בנוסח ים תיכוני סירקיס

תאריך : 19/12/06 13:40
מחבר/ת : לאה ס.
אמנם רות סירקיס מ"מהמטבח באהבה", אבל עדיין אחד מהמתכונים שמעולם לא איכזב ותמיד מלקקים את השפתיים ואת האצבעות.

1 עוף (במשקל 11/2 ק"ג)
כפית וחצי מלח
1 כפית פפריקה
רבע כפית פלפל
2 כפות שמן
1 בצל בינוני
1 פלפל ירוק
4 גבעולי סלרי
1 שן שום
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

מחלקים את העוף למנות הגשה. מערבבים כפית אחת מלח עם פפריקה ופלפל ומורחים היטב את חלקי העוף.
מחממים שמן במחבת גדולהאו בסיר רחב ושטוח. מטגנים את חלקי העוף מכל צדדיהם.
פורסים את הבצל לפרוסות, חותכים את הפלפל והסלרי לחתיכות בינוניותוקוצצים את השום. מוסיפים הכל לסיר.
מערבבים את רסק העגבניות עם כמות שווה של מים (אפשר קצת יותר-לאה) ועם שאר המלח. יוצקים מעל לעוף והירקות.
מביאים לרתיחה. מקטינים את האש כך שתיווצר ותישמר רתיחה איטית אך מתמדת. מבשלים 25 דקות(אני מבשלת המון זמן). טועמים ומוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.
 

חנהפ

Active member
עוף בשזיפים (וחבושים)

המצרכים:
6 כרעיים של עוף חצויות (או 12 פולקס)
1 בצל גדול קצוץ דק
4 כפות שמן
שיני שום מראש שום שלם
1 כף אבקת קארי
20 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
11/2 כוסות יין לבן
1 כף אבקת מרק עוף
מלח, פלפל
מים עד 3/4 מגובה הבשר

מי שרוצה גם חבושים
3 חבושים
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן

ההכנה:
1. לחמם את השמן במחבת רחבה או סוטז`, לטגן את העוף עד לצבע שחום בהיר משני הצדדים ולהוציא מהמחבת.

2. להוסיף למחבת את הבצל ולטגן עד שקיפות, להוסיף את השום, לטגן קלות ולהוסיף את הקארי ולערבב מעט עד שהקארי מעלה "ריח".

3. להחזיר את העוף למחבת לערבב קלות כדי שיכוסה בקארי, להוסיף את היין, התבלינים, השזיפים ומים עד בערך 3/4 מגובה הבשר.
להביא לרתיחה, להנמיך אש לבעבוע עדין ולבשל כשעה.
לטעום ולתקן תיבול.

אם רוצים גם חבושים
מוסיפים את החבושים החתוכים לשמיניות יחד עם השזיפים ומוסיפים לתבלון גם כף פפריקה מתוקה ו-2 כפות סילאן.
מבשלים עד שהחבושים רכים למנשך (אצלי זה לקח קצת יותר משעה).

בתאבון

בבלוג פנינהט
 

חנהפ

Active member
2 מתכוני עוף/כנפיים בקוקי של מוטי

================================================
1. כנפיים אורז ותפוחי אדמה הכל בקוקי אחד


המתכון המובא כאן הועתק /הודבק בלשונו של מוטי
אני הכנתי מירכיים ושוקיים סה"כ 3 ו-3
הכנתי עם כוס אחת של אורז וכוס וקצת מרק עוף אמיתי
בגיזרת התבלינים - לא משתמשת בכמון, בהרת וכורכום, וכמובן אסור אצלנו קינמון לבשר
כך שאני מניחה שהטעם שונה,
אני מוסיפה שום,

הטעם של התפוחי אדמה ניפלא, מזכיר את התפוחי אדמה שמתקבלים בחמין מקרוני
ואצלנו זה ניפלא


מאד אוהב את מתכוני העוף הממולא או הכבש הממולא כמו שאוכלים במסעדות הערביות והדרוזיות
עם הניחוח והטעם המשגע של הבהרת ,הקינמון ,עשבי התיבול והבשר הנימוח שנאפה שעות ארוכות בתנור.

הכנתי הפעם גרסה מהירה וקלה להכנה אשר מזכירה מאד בטעמה את המקור . פשוט מילאתי
שקית קוקי בחלקי עוף ( הפעם כנפיים) תפוחי אדמה ואורז מתובל ואפיתי שעתיים בתנור .
והתוצאה תבשיל שחום ,צלוי היטב בטעמים מזרחים משגעים .
קל מאד להכנה .

חלקי העוף
20 כנפיים
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
כורכום
בהרת
מעט שמן זית

לערבב היטב את חלקי העוף במשרה ולהניח לחצי שעה לספיגת טעמים .

תפוחי אדמה
תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות עם הקליפה
לתבל בתבלינים שתיבלנו את חלקי העוף ללא השמן .

אורז
2 כוסות אורז פרסי
2 בצלים בינונים
צרור עלי פטרוזיליה
2 כוסות מרק עוף
שמן זית

להשרות את האורז במים רותחים לעשרים דקות , בינתיים לטגן את הבצלים שקצצנו דק בשמן זית עד הזהבה. לסנן את האורז ממי ההשריה , להוסיף את הבצל המטוגן , עלי הפטרוזיליה שקצצנו דק
ולתבל בתבלינים שתיבלנו את העוף .

מילוי שקית הקוקי
למלא שקית קוקי גדולה ( ענק – 30/50 ) את חלקי העוף ,תפוחי האדמה והאורז בשכבות על מנת שכל המרכיבים יתפזרו שווה בתוך השקית ותהיה ספיגת טעמים שווה לכל המרכיבים..
לצקת פנימה את 2 כוסות מרק העוף ולסגור הטיב את השקית .
לחורר כמה חורים עם קיסם להוצאת לחצים ולאפות שעתיים בתנור בחום בינוני .
להפוך בזהירות פעם אחד את השקית על מנת שתהיה השחמה יפה . עוד מתכון.




2.עוף עם ירקות + אורז הביא בוטנסקי

מתכון מאד פשוט וקוצר הרבה מחמאות (10 דקות הכנה אם משתמשים במעבד מזון לגירוד הירקות
להכניס לתבנית אפייה את המרכיבים הבאים:
1 כוס אורז שטוף
2 כוסות מים
1 כף אבקת מרק עוף
1 גזר מגורר
1 בצל מגורר
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
2 קישואים מגוררים
עגבניה מגוררת (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
ניתן להוסיף פטרוזיליה ושמיר, אני אישית אוהבת אבל לא הכרחי.
לבחוש הכל בעדינות.
לסדר מלמעלה כרעיים עוף לאחר שטובלים אותן בתערובת שמן+פפריקה מתוקה+שום כתוש

לאפות בחום 200 מעלות מכוסה בנייר אלומיניום כ-3/4 שעה
לאחר מכן להסיר את נייר האלומיניום ולאפות עוד כ- 1/4 שעה.
ניתן להכין יום מראש ולאפות את החלק האחרון ביום השני- אבל אז יש להרטיב שוב את הכרעיים ברוטב שמן-שום-פפריקה
 

חנהפ

Active member
.עוף עם ירקות + אורז הביא בוטנסקי

מתכון מאד פשוט וקוצר הרבה מחמאות (10 דקות הכנה אם משתמשים במעבד מזון לגירוד הירקות
להכניס לתבנית אפייה את המרכיבים הבאים:
1 כוס אורז שטוף
2 כוסות מים
1 כף אבקת מרק עוף
1 גזר מגורר
1 בצל מגורר
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
2 קישואים מגוררים
עגבניה מגוררת (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
ניתן להוסיף פטרוזיליה ושמיר, אני אישית אוהבת אבל לא הכרחי.
לבחוש הכל בעדינות.
לסדר מלמעלה כרעיים עוף לאחר שטובלים אותן בתערובת שמן+פפריקה מתוקה+שום כתוש

לאפות בחום 200 מעלות מכוסה בנייר אלומיניום כ-3/4 שעה
לאחר מכן להסיר את נייר האלומיניום ולאפות עוד כ- 1/4 שעה.
ניתן להכין יום מראש ולאפות את החלק האחרון ביום השני- אבל אז יש להרטיב שוב את הכרעיים ברוטב שמן-שום-פפריקה
 

חנהפ

Active member
עוף בתנור בתוך שקית קוקי של מוטי

אורז
2 כוסות אורז פרסי
2 בצלים בינונים
צרור עלי פטרוזיליה
2 כוסות מרק עוף
שמן זית
להשרות את האורז במים רותחים לעשרים דקות , בינתיים לטגן את הבצלים שקצצנו דק בשמן זית עד הזהבה. לסנן את האורז ממי ההשריה , להוסיף את הבצל המטוגן , עלי הפטרוזיליה שקצצנו דק ולתבל בתבלינים שתיבלנו את העוף .
מילוי שקית הקוקי
למלא שקית קוקי גדולה ( ענק – 30/50 ) את חלקי העוף ,תפוחי האדמה והאורז בשכבות על מנת שכל המרכיבים יתפזרו שווה בתוך השקית ותהיה ספיגת טעמים שווה לכל המרכיבים.. לצקת פנימה את 2 כוסות מרק העוף ולסגור היטב את השקית .
לחורר כמה חורים עם קיסם להוצאת לחצים ולאפות שעתיים בתנור בחום בינוני . להפוך בזהירות פעם אחד את השקית על מנת שתהיה השחמה יפה גם בצד השני של החגיגה .

חלקי העוף
20 כנפיים
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
כורכום
בהרת
מעט שמן זית

לערבב היטב את חלקי העוף במשרה ולהניח לחצי שעה לספיגת טעמים .

תפוחי אדמה
תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות עם הקליפה
לתבל בתבלינים שתיבלנו את חלקי העוף ללא השמן .
 

חנהפ

Active member
עוף ותפו"א בשקית קוקי עם ירקות בבלוג של פנינהט

עוף בתנור בשקית קוקי של פנינהט
בנתיים מכינים את הקוקי עם הירקות - מפרקים לפרחים כרובית קטנה, פורסים לפרוסות אלכסוניות ודי עבות 2 קישואים, 2 בטטות, מוסיפים כמה פטריות שמפיניון קטנות שלמות, כמה שיני שום קלופות שלמות ושעועית ירוקה טריה או במקרה שלי קפואה.

מכינים משרה שמורכב מ-2 כפות סויה בהירה, 2-כפות סויה כהה, 1/2 כפית אבקת שום, 1 כף אבקת מרק בצל, מעט שבבי צ`ילי גרוס ו-1/4 כוס מים, מערבבים ושופכים הכל על הירקות ומערבבים עד שכל הירקות ספוגים בנוזל.

מעבירים את הירקות עם הנוזלים לשקית קוקי וקושרים היטב ומפעם לפעם הופכים את השקית כדי שכל הירקות יתכסו במשרה.

לאחר ששקית הקוקי עם העוף ותפוחי האדמה נמצאת שעה ורבע בתנור מוסיפים לידה גם את השקית עם הירקות שגם לה עשינו חורים עם קיסם ואופים כך את שתי השקיות 45 דקות.
 

חנהפ

Active member
עוף ביין, תפוח בדבש ופירות יבשים ופירה חגיגי

מצרכים:
4 כרעיים
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם שזיפים מיובשים ומגולענים
100 גרם צימוקים מהזן הבהיר והגדול
(הצעת גיוון: אפשר להשתמש גם בדבלים ובפירות יער מיובשים כגון חמוציות ואוכמניות).
4 תפוחי עץ גדולים
בצל יבש גדול
4 כפות שמן זית
כף דבש
כוס יין לבן, רצוי שרדונה (בנוסף לשתי כוסות למשרה), לשמור לשלב הצלייה הסופי.
מעט קינמון
פלפל שחור גרוס
מעט מלח, לפי הטעם
תבנית רחבה לתנור

למשרה (מרינדה):
בצל קטן קצוץ דק
שתי שיני שום קצוצות דק
שתי כוסות יין לבן
ארבע כפות שמן זית
קערה גדולה או שקית קוקי גדולה שתכיל את הכרעיים

לפירה הלבן:
קילו תפוחי אדמה לבישול
בצל גדול
שתי שיני שום קצוצות
מעט שמן זית לטיגון

לפירה הכתום:
קילו בטטות
בצל גדול
שתי שיני שום קצוצות
מעט שמן זית לטיגון
כלים לפירה:
ממעך ידני ובלנדר מוט.

ההכנה:
1. מערבבים את חומרי המשרה – יין, שמן זית, בצל ושום.
מניחים את הכרעיים בקערה, שופכים את הנוזלים ומעסים אותם קלות.
אפשר להעביר לשקית קוקי או להשאיר בקערה המכוסה,
ולהכניס למקרר לשש שעות לפחות.
שלב זה אפשר להכין גם ערב מראש, הטעם יהיה מודגש יותר.
2. משמנים את התבנית בשמן הזית.
3. קולפים את תפוחי העץ לפרוסות לא דקות מדי, כחצי ס"מ עוביין, ומסדרים אותן בתבנית בשכבה. אם נותר לשכבה נוספת, מוסיפים.
4. פורסים את הבצל היבש לפרוסות בעובי כס"מ, ומפרידים לטבעות. מפזרים בחופשיות מעל שכבות תפוחי העץ והבצל בתבנית.
5. מפזרים מחצית מכמות הפירות היבשים מעל שכבות הבצל ותפוחי העץ.
6. בוזקים מעט קינמון ופלפל שחור מעל השכבות בתבנית. מוסיפים מעט מלח, לפי הטעם המשפחתי.
7. מסדרים את הכרעיים בתבנית.
8. מפזרים בין הכרעיים את מה שנותר מהפירות היבשים.
9. מוסיפים את כף הדבש לנוזלי המשרה ומערביים היטב עד להמסתו.
מוזגים את נוזלי המשרה מעל הכרעיים כך שייזלו אל הפירות שמסביבן ומתחתן.
10. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וצולים כשעה בחום גבוה, אבל לא הכי גבוה, כ-200 מעלות.
11. מסירים את נייר האלומיניום, מנמיכים את החום מעט וממשיכים לצלות להשחמת הכרעיים. בשלב זה יש להשגיח שלא ייחרכו הפירות היבשים המכילים כמות גדולה של סוכר, ואם צריך, מוסיפים מעט יין או מוציאים את התבנית קודם.

הפירה:
את הבצל ואת השום אפשר לטגן יחד, כמובן.
במקביל, מבשלים את תפוחי האדמה ואת הבטטות בנפרד ומסננים.
מחלקים את הבצל והשום המטוגנים בין שני הסירים יחד עם שמן הטיגון שלהם.
מועכים בממעך ידני מעיכה גסה וראשונית.
לאחר מכן מתחילים למעוך בכל סיר בנפרד עם המוט. השיטה פשוטה אבל לוקחת כמה דקות – מורידים את המוט לתוך הפירה הגס ולוחצים על הכפתור בשניים שלושה פולסים. מרימים וממשיכים כך במעגלים הולכים וקטנים כלפי פנים, עד שמועכים את כל הכמות.
בוחשים בכף גדולה כדי לוודא שלא נותרו גושים לא מעוכים, ומרסקים עם הבלנדר מה שלא רוסק עדיין.
המרקם המתקבל רך וקטיפתי ואינו זקוק לתוספת של מרגרינה נוזלים כלשהם כדי לרכך אותו.

ההגשה:
מחלקים לשתי קערות לא גבוהות מדי, כדי שיראו את הצבעים זה בצד זה,
ומגישים לצד תבנית הכרעיים. רצוי לצקת מעט מהנוזלים ולהניח את הפירות על הפירה, למי שאוהב.


01/09/10 14:09
מאת: seelinewom
 

חנהפ

Active member
עוף עם תפוחי אדמה בתנור של פנינהט

את המשחה מורחים היטב על העוף מכל צדדיו.
על תפוחי האדמה מפזרים הרבה פפריקה מתוקה, מלח, מעט אבקת מרק עוף ומעט שום גבישי
ורבע כוס שמן זית ומערבבים היטב בידיים עד שכל התפוחים מכוסים בתערובת, כפי שרואים בתמונה.

עוף עם תפוחי אדמה בתנור

המצרכים:
חלקי עוף , כרעיים, שוקיים וכו`
בערך 10 תפוחי אדמה גדולים
פפריקה מתוקה
אבקת מרק עוף
שום גבישי
מלח
שמן זית (או קנולה למי שמעדיף)

ההכנה:
מנקים את העוף משאריות נוצות ולכלוך ואפשר גם להוריד את העור.

מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.

בצלחת קטנה מכינים משחה די סמיכה שמורכבת מ-:
11/2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות אבקת מרק עוף
ו-1/2 כפית שום גבישי
מוסיפים מעט שמן ומערבבים עד למרקם של משחה די סמיכה
מורחים את העוף מכל צדדיו במשחה. (אין צורך להוסיף מלח למשחה, כי גם אבקת המרק מלוחה והעוף עצמו מוכשר ומלוח דיו).

על תפוחי האדמה מפזרים הרבה פפריקה מתוקה בערך 2 כפות כף אבקת מרק עוף, מעט שום גבישי ומעט מלח,
מפזרים על הכל 1/4 כוס שמן ומערבבים מעסים את כל תפוחי האדמה בידיים עד שהכל מכוסה בתערובת.

מניחים את העוף על תפוחי האדמה, מכסים הכל בנייר כסף מהודק ומכניסים לתנור מחומם ל-200 מעלות לשעה.

אחרי שעה מסירים את נייר הכסף (שומרים עליו להמשך) ונותנים להכל להמשיך להתבשל עוד 50 דקות בערך,
כשבאמצע הופכים את העוף כדי שישחים מכל הצדדים.

כשהעוף שחום מוציאים אותו לצלחת בצד ועוטפים בנייר הכסף כדי לשמור על חומו, מערבבים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם
לתנור במצב גריל לעוד בערך 10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם
כדי שלא ישרפו, עד להשחמה יפה.
 

חנהפ

Active member
מתכון: ירכי עוף במלית טימין עם דלעת בטטה וסילאן

רכיבים:
1 ק"ג ירכי עוף
עלים מ 1 גבעול טימין
עלים מ 1 גבעול אורגנו
עלים מ 2 גבעולי רוזמרין
1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
3 בטטות בינוניות חתוכות למשולשים ארוכים
1/3 כוס שמן זית
2 כפיות בהרת
1/2 כפית קינמון טחון או 2 מקלות קינמון
1/2 כוס סילאן

אופן הכנה:
1. מחמים את התנור לחום גבוה (200 מעלות)
2. תוחבים את העלים של עשבי התיבול מתחת לעור הירכיים ומניחים את ירכי העוף בקערה. מוסיפים את קוביות הלדעת ומשולשי הבטטה, יוצקים את השמן הזית ומתבלים בבהרת וקינמון (אם משתמשים במקלות מוסיפים אותם בשלב זה במקום את האבקה). מערבבים ומעבירים לתבנית.
3. משים את הסילאן בקערית, מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים. יוצקים על תכולת התבנית ואופים כ 50 דקות עד שהעוף והירקות זהובים. מגישים חם.

הערות:
6 מנות
אפשר להכין עד 3 ימים לפני ההגשה, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה

מקור המתכון:
מיכל לוי אלחלל, מדור האוכל ב"לאשה" 19/09/10
 

חנהפ

Active member
תבשיל עוף ברוטב עגבניות

מתכון של דידי דמרר וג’ודי אקהאוז, מאתר "בישולים" של "אסם"



3-4 מנות

רכיבים:
1 עוף במשקל 1½–2 ק"ג, מחולק למנות
5 תפוחי אדמה בינוניים
חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף שמן לטיגון
200 גרם רסק עגבניות
1 וחצי כוסות מים
2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה (קפואה)
2 כוסות גזר גמדי (קפוא)
1 עגבניה גדולה, קלופה ומגוררת
1 כף רוטב ווסטרשיר
1 כפית סוכר
1 שן שום כתושה
1 כף פטרוסלינון קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית ציפורן טחון
1 כפית מלח
3 עלי דפנה
פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:
1. מנקים היטב את חלקי העוף (למי שמעדיף, אפשר להסיר את העור), ומייבשים במגבות נייר.
2. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לרוחב.
3. חולטים את הזיתים במים רותחים במשך 10 דקות ומסננים.
4. מטגנים בסיר רחב את הבצל בשמן, על להבה בינונית, כ-5 דקות, עד לגוון זהוב. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים 5 דקות מכל צד.
5. מרחיקים את חלקי העוף מהסיר ומוסיפים לבצל את רסק העגבניות, המים, הזיתים, השעועית, הגזר, העגבנייה המגוררת, רוטב הווסטרשיר, הסוכר או הממתיק המלאכותי והשום, ומערבבים.
6. מתבלים בפטרוסלינון, בפפריקה, בכמון, בציפורן, במלח, בעלי הדפנה ובפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
7. מחזירים את חלקי העוף למרק הרותח ומפזרים סביבם את פרוסות תפוחי האדמה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה ורבע, עד שתפוחי האדמה רכים.
 

חנהפ

Active member
עוף עם זיתים לימון

נושא : עוף עם זיתים ולימון (קל וטעים מאוד...)
תאריך : 09/04/06 00:14
מחבר/ת : happymamy

בתגובה ל: שרשור עוף, כולן מוזמנות לשרשר - happymamy
================================================

המצרכים:
חלקי עוף
1 קופסה של זיתים ירוקים מגולענים
פפריקה חריפה
כורכום
מלח
כף של שום כתוש
1חבילת כוסברה קצוצה
מיץ מלימון אחד
פלחים דקים מחצי לימון

אופן ההכנה:
מרוקנים את תכולת קופסת הזיתים לסיר , מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות.
(לא לוותר על זה, מאוד חשוב כדי להרחיק מהזיתים את המרירות) שוטפים את הזיתים במים קרים,
ומניחים במסננת. מחממים שמן באותו סיר, מוסיפים אליו את הפפריקה והכורכום ומערבבים היטב
(להיזהר לא לשרוף, כל הרעיון הוא שהשמן יהיה בצבע של התבלינים).
להכניס את חלקי העוף אל השמן, ולהפוך אותם ככה שכל צד יהיה בתיבלון הזה, מטגנים מעט את
העוף, ואחר כך מוסיפים כף שום כתוש.
קוצצים חבילה שלמה של כוסברה, ומוסיפים אל הסיר. מערבבים הכל יחד במשך כמה דקות.
פורסים חצי מהלימון לפרוסות דקיקות ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים גם את הזיתים המגולענים.
מתבלים במלח (בזהירות, הזיתים מלוחים..) סוחטים את הלימון ושופכים את המיץ לסיר.
מערבבים הכל, ונותנים להתבשל על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי.

התבשיל הזה מתבשל ללא תוספת מים. העוף מפריש הרבה נוזלים, ויש שם את המיץ לימון.
רק אם ממש נראה לכן שנשרף תכף,אז אפשר לשפוך לסיר חצי כוס מים רתוחים.


נושא : עוף מרוקאי עם זיתים ולימון
תאריך : 17/01/07 15:20
מחבר/ת : אמאלה16

בתגובה ל: פינת המתכונים של יום רביעי - קשישא
================================================
למי שאוהבת תבשילים.....

4 זוגות כרעיים
בצל גדול
לימון גדול פרוס לפרוסות דקות
1/2 כוס קוסברה קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3/4 כוס זיתים סורים מגולענים וחתוכים
3/4 כוס מים
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה

מטגנים את הבצל
מוסיפים את המלח, פלפל וכפית גדושה של פפריקה מתוקה
מוסיפים את הבשר ומערבבים קצת
מוסיפים את המים, זיתים, קוסברה, פטרוזיליה והלימון
מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהבשר מאוד רך (בערך שעה).

מגישים עם קוסקוס

בעיקרון צריך קודם לטגן את הבשר, להוציא אותו מהסיר ואז להתחיל את כל התהליך מטיגון הבצל. אני באופן אישי מוותרת על השלב של טיגון הבשר. בנוסף למים אפשר לשים גם כפית אבקת מרק עוף שגם עליה אני מוותרת. לגבי המים, הם צריכים לכסות כ 2/3 מהתבשיל.
אצלנו הסיר מתחסל במהירות :)

בתאבון
 

חנהפ

Active member
עוף מרוקאי עם זיתים ולימון

נושא :
תאריך : 17/01/07 15:20
מחבר/ת : אמאלה16

בתגובה ל: פינת המתכונים של יום רביעי - קשישא
================================================
למי שאוהבת תבשילים.....

4 זוגות כרעיים
בצל גדול
לימון גדול פרוס לפרוסות דקות
1/2 כוס קוסברה קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
3/4 כוס זיתים סורים מגולענים וחתוכים
3/4 כוס מים
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה

מטגנים את הבצל
מוסיפים את המלח, פלפל וכפית גדושה של פפריקה מתוקה
מוסיפים את הבשר ומערבבים קצת
מוסיפים את המים, זיתים, קוסברה, פטרוזיליה והלימון
מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהבשר מאוד רך (בערך שעה).

מגישים עם קוסקוס

בעיקרון צריך קודם לטגן את הבשר, להוציא אותו מהסיר ואז להתחיל את כל התהליך מטיגון הבצל. אני באופן אישי מוותרת על השלב של טיגון הבשר. בנוסף למים אפשר לשים גם כפית אבקת מרק עוף שגם עליה אני מוותרת. לגבי המים, הם צריכים לכסות כ 2/3 מהתבשיל.
אצלנו הסיר מתחסל במהירות :)
 

חנהפ

Active member
עוף עם לימון תמר האחרת

נושא : ואנחנו אכלנו עוף לארוחת ערב
תאריך : 23/03/06 22:47
מחבר/ת : תמר האחרת

כי פתאום שמתי לב שכל השבוע אני "מתחמקת" ונוקטת את שיטת "נייט, נייט, "

אז שלפתי כרעי עוף מהפריזר - אמנם, מלפני המגיפה
כרעיים שהקצב הכפרה ניקה, הסיר עור והוציא עצם
מרחתי בשמן זית, סחטתי מעל לימון, פיזרתי חמש שיני שום פרוסות
סידרתי בפיירקס עם שומר חתוך לארבע לאורך, וכמה תפ"א בקוביות
פלפל גרוס אבל בלי מלח
מלמעלה פיזרתי לימון כבוש קצוץ דק דק

שמתי את הפיירקס בשקית קוקי ואפיתי כשעה עד שהכל היה נימוח וטעים!
(בדיעבד, שטיה שכמותי, חבל שלא שמתי את העוף בקוקי כדי לחסוך בהדחת הכלים)

אכלנו עם סלט חסה ופלפלים בוווינגרט של חומץ בלזמי
ועם סלט קוסקוס מדליק עם הרבה נענע ופיצוחים ולימון כבוש
(הלימון הכבוש מככב השבוע. הוספתי גם לרוטב עגבניות עם טונה וזיתים שליווה את הפסטה בצהריים)
 

חנהפ

Active member
עוף עם ספגטי - מתכון של מירב בהמלצת ליאתי

http://doritb-blog.blogspot.com m
m/2010/05/blog-post_22.html
מצרכים:
חבילת ספגטי 500 גר'- מס` 8 או אחר

3-4 כרעיים חצויים לשוק וירך
3-4 תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים בעובי 7-8 מ"מ
10-15 זיתים ירוקים - רצוי מזן מנזלינו
קטשופ

לרוטב:
2 בצלים קצוצים
1 קופסא 100 גר` רסק עגבניות
3 שיני שום פרוסות
אוריגנו
מלח
פלפל שחור

הערות דורית הכנתי כמו ליאתי
הערות ליאתי: הוספתי המון שיני שום שלמות. לא מרחתי קטשופ על העוף, תיבלתי אותו בתבלינים יבשים מעורבבים בשמן זית. את הרוטב לא הכנתי מרסק, אלא מעגבניות מגוררות.
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הספגטי לפי ההוראות על השקית, פחות 2 דק`!
2. מכינים את הרוטב - מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה.
מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים ומים (למלא את הקופסא של הרוטב במים ולהוסיף לרוטב) ומבשלים עוד כ-5 דק`.
3. את הספגטי המוכן מערבבים ביחד עם הרוטב והזיתים.
4. מכינים תבנית פיירקס מלבנית מחופה נייר אפיה. על נייר האפיה שמים מעט שמן זית ואת תפוחי האדמה הפרוסים מניחים על נייר האפיה המשומן כך שכל התחתית תהיה מכוסה תפוחי אדמה.
5. את הספגטי המתובל עם הרוטב והזיתים שופכים על תפוחי האדמה ומשטחים לשכבה אחידה.
6. את חלקי העוף מעסים אם קטשופ מכל הכיוונים ומניחים על הספגטי כך שהעור כלפי מטה.
7. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לשעה וחצי-שעתיים***. מוציאים את נייר האלומיניום, הופכים את העוף לצידו השני וממשיכים לאפות עד השחמה.

הערה דורית - הכנתי בתבנית פיירקס שיש לי ממנה 2 יחידות. אחרי שהיה מוכן שמתי תבנית מעל והפכתי את כל ה"כבודה"
לתבנית השניה וקילפתי את הנייר. החזרתי מכוסה בנייר אלומיניום לתנור על חום נמוך עד הארוחה.

*** אם אתם מתכננים להכין את העוף בבוקר ולצאת מהבית לכמה שעות אז אין בעיה - פשוט הכניסו את העוף לתנור לרבע שעה עד חצי שעה לחום של 200 מעלות אח"כ הורידו את הטמפ` לחום של 150 מעלות והעוף יכול להשאר בתנור 3 ו-4 שעות בלי בעיה.
 

חנהפ

Active member
עוף פפריקאש

================================================
ל-4 כרעיים מפורקים לשוק וירך

2 בצלים קצוצים לטגן במעט שמן
1/2 פלפל אדום קצוץ להוסיף לבצל ולהמשיך בטיגון עוד כמה דקות
להוסיף את נתחי העוף לכסות ולאדות כ- 10 דקות

לכתוש שום בכמות של 2 כפיות לפחות
לקצוץ פטרוזילה
להוסיף לסיר+מלח,פפריקה מתוקה ופלפל שחור

לבשל על אש קטנה,אין צורך להוסיף נוזלים
מבשלים כשעה ורבע עד שעה וחצי
בשלב זה הסיר מלא ברוטב, אני אוהבת להסמיך בכפית אבקת מרק פטריות שאני מערבבת במים

פטרוזיליה טריה קצוצה בשלב זה גם מוסיפה המון
 
למעלה