עוף בדבש ושזיפים ענת סמבול
נושא :
נולי.
בתגובה ל: מנות ראשונות - המהוללת ואירית
עוף בדבש ושזיפים ענת
עוף בדבש ושזיפים
מצרכים ל-6-8 מנות
6 כרעיים מחולקות
4 בצלים גדולים קלופים ומחולקים לרבעים
4-5 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ
10 שזיפים שחורים יבשים מגולענים
חופן גבעולי טימין
½ כוס דבש
1.5 כוס מיץ תפוזים
1.5 כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הכרעיים ומתבלים במעט במלח ופלפל שחור ומניחים בצד. בקערה גדולה מערבבים את הדבש, מיץ תפוזים, יין לבן, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
בתבנית עם דפנות גבוהות מניחים את הכרעיים והירקות החתוכים ומעל שופכים את מרכיבי המרינדה שערבבנו בקערה. דואגים שכל העופות ישבו בתוך הנוזל. אני מניחה את המשולשים כך שהחלק הבשרי עם העור נמצא בחלק התחתון.
מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות שיספגו טעמים. לפני שמתחילים את הצלייה מוציאים מהמקרר ונותנים לתבנית לעמוד עד שתגיע לטמפרטורת החדר.
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות), מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כשעה מכוסה. מידי פעם אפשר לפתוח את התנור ובעזרת כף להרטיב את העוף עם הרוטב.
לאחר שעה, פותחים את הנייר אלומיניום ובעזרת מזלג בודקים אם העוף מוכן - אם המזלג נכנס ויוצא בקלות. אם העוף עוד לא מוכן, מכסים חזרה וממשיכים לאפות עוד כרבע שעה. אם העוף מוכן, מורידים את נייר האלומיניום, הופכים את המשולשים כך שצד העור יהיה כלפי מעלה, מרטיבים עם הרוטב את כל העופות ומכניסים לעוד כרבע שעה להשחמה.
כשהעוף מוכן מוציאים את התבנית מהתנור, ולפני ההגשה נותנים לעוף להתקרר כעשר דקות. אפשר אפילו להפוך חזרה את המשולשים כדי שרוב הבשר יהיה בתוך הרוטב ולא יתייבש.
להגיש לצד אורז לבן עם המון בצל מטוגן ושקדים קלויים.
ענת סמבול כותבת את הבלוג על עיצוב ושאר ירקות וניתן ליצור איתה קשר בפייסבוק
לגבי המיץ תפוזים, אני יודעת שזו לא העונה, אבל בגלל שזה אחד מהטעמים ולא הטעם השולט, אין בעיה להשתמש במיץ מקרטון, אבל אם אתם משיגים מיץ סחוט טרי והוא גם טעים, לכו על זה!
עוד לא יצא לי לנסות, אבל אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים (גם מקרטון), הוא יכול להשתלב מצוין עם הטימין. אנסה בהזדמנות ואספר איך יצא.
עוף בדבש ושזיפים
נושא :
נולי.
בתגובה ל: מנות ראשונות - המהוללת ואירית
עוף בדבש ושזיפים ענת
עוף בדבש ושזיפים
מצרכים ל-6-8 מנות
6 כרעיים מחולקות
4 בצלים גדולים קלופים ומחולקים לרבעים
4-5 גזרים גדולים חתוכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ
10 שזיפים שחורים יבשים מגולענים
חופן גבעולי טימין
½ כוס דבש
1.5 כוס מיץ תפוזים
1.5 כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שוטפים היטב את הכרעיים ומתבלים במעט במלח ופלפל שחור ומניחים בצד. בקערה גדולה מערבבים את הדבש, מיץ תפוזים, יין לבן, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
בתבנית עם דפנות גבוהות מניחים את הכרעיים והירקות החתוכים ומעל שופכים את מרכיבי המרינדה שערבבנו בקערה. דואגים שכל העופות ישבו בתוך הנוזל. אני מניחה את המשולשים כך שהחלק הבשרי עם העור נמצא בחלק התחתון.
מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות שיספגו טעמים. לפני שמתחילים את הצלייה מוציאים מהמקרר ונותנים לתבנית לעמוד עד שתגיע לטמפרטורת החדר.
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות), מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כשעה מכוסה. מידי פעם אפשר לפתוח את התנור ובעזרת כף להרטיב את העוף עם הרוטב.
לאחר שעה, פותחים את הנייר אלומיניום ובעזרת מזלג בודקים אם העוף מוכן - אם המזלג נכנס ויוצא בקלות. אם העוף עוד לא מוכן, מכסים חזרה וממשיכים לאפות עוד כרבע שעה. אם העוף מוכן, מורידים את נייר האלומיניום, הופכים את המשולשים כך שצד העור יהיה כלפי מעלה, מרטיבים עם הרוטב את כל העופות ומכניסים לעוד כרבע שעה להשחמה.
כשהעוף מוכן מוציאים את התבנית מהתנור, ולפני ההגשה נותנים לעוף להתקרר כעשר דקות. אפשר אפילו להפוך חזרה את המשולשים כדי שרוב הבשר יהיה בתוך הרוטב ולא יתייבש.
להגיש לצד אורז לבן עם המון בצל מטוגן ושקדים קלויים.
ענת סמבול כותבת את הבלוג על עיצוב ושאר ירקות וניתן ליצור איתה קשר בפייסבוק
לגבי המיץ תפוזים, אני יודעת שזו לא העונה, אבל בגלל שזה אחד מהטעמים ולא הטעם השולט, אין בעיה להשתמש במיץ מקרטון, אבל אם אתם משיגים מיץ סחוט טרי והוא גם טעים, לכו על זה!
עוד לא יצא לי לנסות, אבל אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים (גם מקרטון), הוא יכול להשתלב מצוין עם הטימין. אנסה בהזדמנות ואספר איך יצא.
עוף בדבש ושזיפים