צלי עוף בסיר באדיבות נולי

חנהפ

Active member
עוף שלם ולימון תמר

נושא : יש עוד מתכון שמצא חן בעיני: עוף שלם עם לימונים צלויים
תאריך : 12/08/10 12:46
מחבר/ת : תמר

בתגובה ל: תמר אני מודה לך מאוד אם באפשרותך להקליד - מעגלית
================================================

מורחים עוף שלם בשמן זית ודבש, גם מבפנים, מתבלים במלח פלפל, מרימים בזהירות העור ותוחבים פרוסות לימונים (3 לימונים), גבעולי טימין ורוזמרין וצולים עד הזהבה, הופכים פעמיים במהלך הצלייה.
נראה לי אכין את זה למחר...


מתוך "זמנים מודרניים" 11.8
 

חנהפ

Active member
עוף עם תפוחי אדמה, בטטות ועגבניות שרי

מתכון של ליאורה חוברה, הופיע בגיליון "שף" 218, יולי 2010



4 מנות

רכיבים:
8 שוקי עוף ללא העור
15 תפוחי אדמה קטנים
1 בטטה בינונית
1 סלסלה עגבניות שרי
3 כפות שמן קנולה או שמן סויה
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית מלח
1 כפית עשבי תיבול יבשים או טריים קצוצים דק

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (220 מעלות)
2. שוטפים היטב במים וסבון את עגבניות השרי ותפוחוני האדמה. קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות. חוצים את התפוחונים לשניים ואת עגבניות השרי משאירים שלמות אבל מסירים מהן את העוקץ הירוק.
3. בקערה גדולה מערבבים את השמן עם התבלינים ועשבי התיבול. מכניסים לקערה את השוקיים, תפוחי האדמה, הבטטה והעגבניות ומערבבים היטב כך שהעוף וכל הירקות יתובלו היטב. מסדרים את הירקות בתבנית גדולה ועמוקה, ומניחים עליהם את שוקי העוף. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים כשעה. מסירים את רדיד האלומיניום וצולים ללא כיסוי עוד 10-15 דקות, עד שהעוף מזהיב ותפוחי האדמה רכים. מגישים חם.
 

חנהפ

Active member
עוף צלוי עם תפוחי אדמה, בטטות ורוזמרין

מתכון של מיכל לוי אלחלל, התפרסם בגיליון "שף" 199, 12/2008.




רכיבים:
800 גרם ירכי עוף
1/4 כוס שמן זית
מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 ק"ג תפוחי אדמה בקליפתם, חתוכים לאורכם לפלחים
1/2 ק"ג בטטות בקליפתן, חתוכות לאורכן לפלחים
2/3 כוס מרק עוף מוכן
2 ענפי רוזמרין מופרדים לעלעלים
מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות)
2. יוצקים את שמן הזית לקערה. מוסיפים את המלח, הפלפל והפפריקה ומערבבים. מברישים את ירכי העוף בשמן המתובל ומסדרים בתבנית. שמים את תפוחי האדמה והבטטות בקערה. יוצקים עליהם את שארית השמן המתובל ומערבבים. מניחים בתבנית ומפזרים מעל הכל את עלעלי הרוזמרין. אופים 20 דקות. יוצקים לתבנית את מרק העוף וממשיכים לאפות עוד 25 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי והעוף זהוב. מגישים חם.
 

חנהפ

Active member
צלי עם פתיתים או אורז בסיר אחד.

מצרכים:
8 כרעיים של עוף
1/2 כוס שמן צמחי + 1/4 כוס שמן זית (אני משתמשת בהרבה פחות)
2 כוסות אורז / פתיתים
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל
1 כף רוטב ווסטרשייר (אם יש...)
4 כוסות מרק עוף (אני משתמשת במיים בדר"כ)
1 בצל קצוץ
3-4 שני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות (אני משתמשת בבהירים - פלפל נהריה)
1 פלפל אדום / צהוב חתוך לרצועות
2 גזרים חתוכים לפרוסות
1 סלסלה פטריות שמפיניון חצויות
1 פלפל חריף קצוץ (אפשר פחות או יותר - לפי הטעם...)

הכנה:
שוטפים ומייבשים את העוף. מחממים במחבת רחבה או סיר עד שמזהיב ומוציאים.
מוסיפים למחבת שמן (אני לא מוסיפה...), מטגנים בצל, פלפלים וגזר, מוסיפים את האורז ומטגנים עוד מספר דקות עד שהאורז חם.
מסדרים את חלקי העוף בתוך הסיר. מוסיפים את חומרי התיבול ואת הפטריות, מוסיפים את המרק או המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
מבשלים כחצי שעה - עד שאין נוזלים (אני מקרבת את האוזן ומקשיבה עד שאין רחש של בעבוע מהתחתית).
 

חנהפ

Active member
צלי בתנור ורד

נושא : מתכון פשוט שלי שקוצר תמיד מחמאות.
תאריך : 21/10/10 17:38
מחבר/ת : ורד

בתגובה ל: מבקשת עזרה. מחפשת מתכון לכרעי עוף בתנור - אור-ליקו
================================================
אני עושה בדרך כלל שוקיים... בין 6-8 שוקיים

שוטפת שוקיים ושמה בתבנית חד"פ.

בקערה נפרדת : 2 כפות מרק עוף גדושות
2-3 כפות פפריקה - 2 מתוקה ואחת חריפה (את יכולה לשנות את היחס אם זה חריף מדי)
כפית כמון , חוואיג' תימני (קונים מוכן)כף מחוקה

אפשר להוסיף עוד תבלינים שאת אוהבת : שום כתוש או כוסברה יבשה איך שאוהבים.

מוסיפה לתערובת התבלינים שמן.. שתתקבל תערובת משחתית.

בכף שופכת על כל חלק עוף כמות נדיבה ומושחת עם גב הכף.. אין צורך להפוך את העוף .

חותכת בצל יבש - הרבה... לכמות הזו של העוף כ-3 בצלים גדולים.חותכת אותו לרצועות

מפזרת מעל העוף (מעין כיסוי) .

שופכת כ- 1/2 עד 3/4 כוס מים בצד התבנית כדי שלא ישטוף את חלקי העוף מהתבלינים. ממש בעדינות בקצה. מכסה בנייר כס..ומהדקת הייטב.
מכניסה לתנור בחום גבוה.. כן... חום גבוה . אצלי זה 220 . במשך שלשת רבעי השעה עד שעה.
לא פותחת באמצע ולא מרימה את נייר הכסף..

אחרי כשלושת רבעי שעה מרימה בעדינות את נייר הכסף.. ונותנת לו צריבה של כ- 5 דקות ..שיקבל שיזוף אמיתי מלמעלה.
פשוט קל וללא הרבה הכנות.

טיפים: לפעמים מכניסה את העוף גם כשהוא קפוא- לא ממתינה שיפשיר.
ניתן להוסיף - לתוך התבנית כתוספת- תפואי אדמה חתוכים קטן,
או גמבות בצבעים.
או גרגירי חומוס.

המדהים הוא שכל פעם שאני מכניסה ירקות חושבים שזה מתכון חדש ולא המתכון הבסיסי עם תוספות שלי.
 

חנהפ

Active member
צלי עוף עם תפוח"א גזר ואפונה

של פנינה ט
================================================



חלקי עוף שאוהבים (אני השתמשתי בפולקס)
5 תפוחי אדמה מחולקים לטריזים גסים
2 גזרים פרוסים לחתיכות די גדולות באלכסון
1 בצל גדול פרוס לחצאי פרוסות
כוס אפונה קפואה (או מקופסת שימורים אם אין)
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כף אבקת מרק פטריות
1 כף בהריון מתקדם של פפריקה (אני השתמשתי במעושנת אבל אם אין אפשר מתוקה)
מלח ופלפל שחור

בסיר רחב לשים מעט שמן ולטגן את חתיכות תפוחי האדמה,
להוציא לכלי בצד להקטין את האש ולהוסיף את הבצל ועל מצע הבצל להניח את חלקי הבשר
ולתת להם להיטגן יחד מכל הצדדים.
להוסיף לסיר את תפוחי האדמה, הגזר, האפונה לשפוך על הכל מיים רותחים
בקערית קטנה לערבב את כל התבלינים עם מעט מים כדי שלא יהיו גושים ולהוסיף גם אותם לסיר
להביא לרתיחה, להנמיך אש ולבשל שעה.
בתאבון
 

חנהפ

Active member
צלי עוף ופטריות של פנינהט

צלי עוף ופטריות

החומרים:
6 פולקס או כל חלק אחר של עוף שאוהבים
3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה דק
5-6 פטריות שמפניון גדולות פרוסות
1 כוס אפונה קפואה
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף שטוחה אבקת מרק עוף
מלח פלפל שחור

הכנה:
בסיר רחב ושטוח או מחבת רחבה ועמוקה מטגנים את תפוחי האדמה בשמן עד להשחמה כמו צ`יפס, מוציאים ושומרים בצד.

מוסיפים לסיר את העוף ומטגנים גם אותו מכל הצדדים עד להשחמה, מוציאים ושומרים בצד.

שופכים עודפי שמן מהסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך והזהבה, מוסיפים את שן השום ואת הפטריות ומטגנים עד לריכוך.

מחזירים לסיר את העוף, מחזירים את תפוחי האדמה ומסדרים אותם בין חלקי העוף, מוסיפים את האפונה, מפזרים על הכל פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף מלח ופלפל, מוסיפים מים רותחים עד מעט מעל מחצית גובה העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש, מכסים את הסיר ומבשלים בביעבוע עדין שעה.

בסוף הבישול נשאר מעט רוטב סמיך בסיר.

מגישים על אורז לבן
 

חנהפ

Active member
קדרת עוף ואורז מלא

(להכין סיר רחב וגדול ,שמתאים לבישול בתנור ,עם ידיות מתכת ).

ההכנה מתחילה בהשרייה ערב -מראש,בהשריית העוף ברוטב.

המצרכים הדרושים:

450 גרם אורז מלא

2 חתיכות רבעי עוף ,(או 8 כנפיים)

300 גרם רוטב שום-דבש לתבשיל- עוף ,(יש בסופר של כל מיני חברות)

4 כוסות מים פושרים

4 כפות אבקת מרק בצל

ההכנה:
:
1.לילה לפני ,,, שמים בקערה את העוף עם רוטב השום-דבש ומשרים במקרר למשך הלילה.
וביום הבישול: מחממים תנור ל-180 מעלות.

2.שמים בסיר את האורז המלא, אבקת מרק הבצל והמים.

3 מעל הכול מניחים את חתיכות העוף ושופכים את הרוטב והנוזלים שנשארו בקערה.
4. מכניסים לתנור לשעה וחצי. כשהאורז בתבשיל סופג את כל הנוזלים,
וכבר מוכן לאכילה סימן שהתבשיל מוכן.

יש לבדוק מידי פעם שיש מספיק מים בסיר בשביל האורז להתבשל.
(במידה ולא יש להוסיף כל פעם כוס מים אחת ולהמשיך לבשל על פי הצורך).

יותר קל מזה פשוט אין!
 

חנהפ

Active member
עוף במשמש וקנפי שום/אלומה בליליוס

עוף במשמש וקנפי שום/אלומה בליליוס, שף, גיליון ינואר 2012

המרכיבים:
למשרה
1 צנצנת (עד 350 גר) קונפיטורת משמש *
¼ כוס רוטב סויה
¼ כוס יין מירין (יין אורז)**
2 כפות שמן צ'ילי או 2 כפיות (!) שבבי צ'ילי
1 ראש שום מופרד לשיניים, קלופות
½ כוס יין לבן
1/3 כוס שמן קנולה
מחטים מ-2 גבעולי רוזמרין טרי
1 כף מלאה עלי טימין מיובשים
1 כפית פלפל שחור גרוס דק

לעוף:
עוף שלם מחולק ל-8, עם העור***
5 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לרבעים
1 ראש שום, מופרד לשיניים
200 גרם משמשים מיובשים****
3 גבעולי רוזמרין

אופן ההכנה:
1.המשרה: שמים את כל מרכיבי המשרה בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת הלהבה לנמוכה ומבשלים כרבע שעה.
2.מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צלסיוס) במצב טורבו.
3.שמים בקערה את העוף, בצלים, שום, משמשים, יוצקים עליהם את המשרה ומערבבים-מעסים היטב.
4.מעבירים לתבנית, מניחים למעלה גבעולי רוזמרין, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים כשעה.
5.מסירים את רדיד האלומניום וצולים עוד כחצי שעה, עד שהנוזלים מתאדים והעוף משחים.

הערות חני ס.:
*השתמשתי במעדן פרי סנט דלפור אגסים כי זה מה שהיה בבית.
** לא היה לי יין מירין, החלפתי בכמות זהה של יין לבן.
***המשרה הספיק לי לעוף שלם חתוך לשמונה + 4 רבעים חתוכים לפולקע ומשולש, בלי עור.
****לא הוספתי משמשים – לא אוהבים אצלינו.
 

חנהפ

Active member
עוף במשמש וקונפי שום

נושא : / דנה 20 / אלומה בליליוס
נולי.
בתגובה ל: מנות ראשונות - המהוללת ואירית

עוף במשמש וקונפי שום
טיפ - לא חייבים להשתמש בכל כמות הריבה המצויינת במתכון. אני שמתי את הכמות שהיתה לי בבית (כ 150 גרם) ויצא מצוין.
מתכון של אלומה בליליוס, גיליון "שף" 236, ינואר 2012
עוף במשמש וקונפי שום
4 מנות
רכיבים:
למשרה
1 צנצנת (עד 350 גרם) קונפיטורת משמש
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס יין מירין (יין אורז)
2 כפות שמן צ'ילי או 2 כפיות שבבי צ'ילי
1 ראש שום מופרד לשינים, קלופות
1/2 כוס יין לבן
1/3 כוס שמן קנולה
מחטים מ 2 גבעולי עלי רוזמרין טרי
1 כף מלאה עלי טימין מיובשים
1 כפית פלפל שחור גרוס דק

לעוף
עוף שלם מחולק ל 8 חלקים
5 בצלים סגולים קלופים וחתוכים לרבעים
1 ראש שום מופרד לשיניים
200 גרם משמשים מיובשים
3 גבעולי רוזמרין

ההכנה:
1. המשרה : שמים את כל מרכיבי המשרה בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת הלהבה לנמוכה ומבשלים כרבע שעה.
2. מחמים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
3. שמים בקערה את העוף, הבצלים, שיניי השום והמשמשים. יוצקים עליהם את המשרה ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית, מניחים מלמעלה את גבעולי הרוזמרין. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים כשעה. מסירים את הרדיד וצולים עוד כחצי שעה, עד שזנולים מתאדים והעוף משחים. מוציאים, מעבירים לצלחת הגזה ומגישים (שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים

בלוג דנה 20)
 

חנהפ

Active member
עוף במתיקות עדינה עם סילאן . בצל ופפריקה

נושא : עוף במתיקות עדינה עם סילאן . בצל ופפריקה / חני / אלומה בליליוס
נולי.
בתגובה ל: מנות ראשונות - המהוללת ואירית

נושא : עוף במתיקות עדינה עם סילאן, עגבניות, בצל ופפריקה
תאריך : 04/03/12 14:51
מחבר/ת : הבת המתהוללת
דואר אלקטרוני : [email protected]

ממש כמה דקות עבודה, יוצא טעים ונראה די מרשים בזכות העגבניות, הבצל והצבע. כמובן שהוספתי, כדי שתהיה לי כבר גם תוספת. השתמשתי בבצל סגול והכפלתי כמויות מראש (לאור העובדה שהירקות מוסיפים הרבה משקל ונפח בתבנית, ערכתי מראש בשתי תבניות גדולות, כדי למנוע את תופעת התבנית הגדושה המתקפלת/נקרעת וכיו"ב ונוזלים מתפזרים בכל מקום וכן נתחי עוף שאינם מכוסים מספיק ברוטב..). אשפזתי ללילה במקרר לספיגת טעמים (חוץ מתפוחי האדמה ש"דחפתי" מתחת להכל ממש לפני האפיה). יש לציין שנשאר רוטב אחרי האפיה – מתאים לשישי בערב, או לצהריים עם מוציאים את הרוטב (העובדה שאפיתי בשתי תבניות סייעה גם בכך – העברתי רוטב ונתחים מתבנית לתבנית).

עוף במתיקות עדינה עם סילאן, עגבניות, בצל ופפריקה/אלומה בליליוס, גליון ינואר 2012 של מגזין שף (גליון האוכל של לאישה)

המרכיבים:
1 עוף מחולק ל-8, עם עור או בלעדיו
6 עגבניות חצויות לאורכן
6 בצלים* בינוניים, קלופים וחצויים לאורכם
1 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
אפשרות: 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
אפשרות: 1 כפית פפריקה חריפה
2 כפות שמן צ'ילי או 1 כפית שבבי צ'ילי
¼ כוס סילאן
11/2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1.מחממים התנור לחום גבוה (200 מעלות) במצב טורבו.
2.שים את כל המרכיבים** בקערה גדולה ומערבבים כך שחלקי הירקות והעוף יצופו בתבלינים. מעבירים לתבנית גדולה ואופים שעה, הופכים את חלקי העוף (למעט החזה) ואופים כחצי שעה נוספת, עד שכלך חלקי העוף שחומי ובעלי צבע אדמדם כהה***.

הערות חני ס.:
*השתמשתי בבצלים סגולים.
**כאמור, מאחר ואישפזתי ללילה במקרר לספיגת טעמים הופספתי את תפ"הא רק יום אחרי סמוך לאפיה.
***אפיתי מכוסה, אחרי שעה הפכתי ואפיתי עוד שעה מכוסה, ואז אפיתי חצי שעה נוספת לא מכוסה, להשחמה.
 

חנהפ

Active member
עוף עם פירות יבשים מירב

המתכון הזה הוא בשבילי נוסטלגיה והתרפקות על התקופה הראשונה בה הכרתי את האיש שלי. בערבי שבת כשהיינו מתארחים אצל מי שתהיה גיסתי (המקסימה ) לעתיד (היי שונג`), לרוב היה על השולחן התבשיל המעולה הזה. ואני כחובבת מאכלים מתוקים, מיד ביקשתי מתכון.
היא משום מה, כבר לא מכינה את העוף הזה, אבל אצלי, הוא דייר של קבע.
אז איך מכינים את הדבר הטעים הזה
לוקחים 4-5 כרעי עוף מחולקים, ומטגנים אותם בסיר רחב עם שמן זית.
מוציאים מהסיר.

משקיפים 3 בצלים פרוסים (בסיר בו טוגן העוף ובאותו שמן כמובן)
ומתבלים ב-
1 כף כורכום
3 כפות קינמון
2 כפות דבש
10-15 שזיפים מיובשים
10-15 משמשים מיובשים
1 כוס מים רותחים

מערבבים היטב עד להתאחדות כל התבלינים, שמים מעל את חלקי העוף המטוגנים כאשר העור למטה. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים - עד לגובה של חצי מהעוף.

מבשלים 45 דק`, מתענגים על הריח המשגע של התבלינים והדבש, הופכים את חלקי העוף לצידם השני, ומבשלים עוד 30-45 דק`.
הולך מעולה עם אורז לבן.
 

חנהפ

Active member
עוף שזוף

חנהפ בולגרית
נושא : משבת" עוף שזוף שהביאה חנהפ
תאריך : 23/06/13 13:19
מחבר/ת : בולגרית

מוצלח ביותר.

רכיבים:
1/2 קופסה ריבת שזיפים
3 כפות דבש
3 כפות סויה
כפית חומץ
כף יין אדום מתוק
2 כפות אבקת מרק עוף
3 כפות סוכר
4 שיני שום כתושות
2 כפות קטשופ
מלח
פלפל
6 כרעיים מחולקים

אופן הכנה:
לערבב את חומרי המרינדה היטב, אם צריך, לחמם מעט

לשפוך על חלקי העוף ולהשרות במשך ליליה במקרר. אם אין זמן, אפשר גם פחות ואפשר כמובן גם בלי השרייה.

לאפות בתבנית עטופה בנייר כסף כשעה ואח"כ להוריד נייר הכסף, ולהמשיך לאפות עוד כ-20 דקות,
 

חנהפ

Active member
עוף בשזיפים שחורים וצימוקים

ושא : עוף בשזיפים שחורים וצימוקים / חנהפ
נולי.
בתגובה ל: מנות ראשונות - המהוללת ואירית

נושא : מה,כן? לא שמתי לב.. הנה המתכון:עוף בשזיפים
תאריך : 25/06/13 19:51
מחבר/ת : חנההפ

בתגובה ל: חנהפ, גם אני מחכה למתכון עוף עם שזיפים וצימוקים תודה. - נולי.

4-5 כרעיים מחולקים

1 בצל גדול לקצוץ ולטגן בשמן

להוסיף את פיסות העוף

לתבל:1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון

200 גר' שזיפים שחורים מגולענים+50 גר' צימוקים שהושרו במים

לכסות כדי מחצית הגובה במים, להוסיף 6 תפו"א חתוכים לקוביות גדולות
חצי עד שלושת רבעי כוס סילאן

לבשל עד שחלק מהנוזלים מתאדה וכל התבשיל שחום ורך.
 

חנהפ

Active member
חלקי עוף ברוטב מתקתק

נושא : חלקי עוף ברוטב מתקתק
נולי.
בתגובה ל: מנות ראשונות - המהוללת ואירית

נושא : חלקי עוף ברוטב מתקתק
תאריך : 08/08/13 14:02
מחבר/ת : ליטלס

בתגובה ל: מחפשת רעיונות למתכוני עוף קלים אין לי זמן להתעסק עם דברים מורכבים - רחלוש

8 חלקי עוף שוקיים/רגליים/כרעיים-להניח בתבנית בשכבה אחת.
בצינצנת זכוכית(כמו של סילאן/דבש)
לערבב היטב:
1/3 סילאן/דבש
1/3 רוטב צ'ילי מתוק
1/3 רוטב סויה
2 קוביות שום כתוש של דורות
לשפוך מעל העוף, לכסות באלומניום ולאפות שעה בחום גבוה מאוד
לאחר שעה להוריד את האלומיניום ולאפות עוד חצי שעה עד להזהבה.

להגיש עם אורז

הכינה סבתשי
 

חנהפ

Active member
עוף בסילאן קטשופ וסויה / מירב( ועוד מתכון )

נושא : עוף בסילאן קטשופ וסויה / מירב( ועוד מתכון )
נולי.
בתגובה ל: מנות ראשונות - המהוללת ואירית

עוף בסילאן קטשופ וסויה מירב
בימים הלחוצים והמלאים של כולנו תמיד כדאי שיהיה מתכון מהיר הכנה עם תוצאות של ארוחה שהושקע בה רבות . המתכון הזה עונה בדיוק על הדרישה הזו. מעט מרכיבים, מעט עבודה, להכניס לתנור ואח"כ ללקק את האצבעות ולצקצק בהנאה.
מצרכים:
4 כרעיים חתוכים לשניים (אפשר עם איזה חלק שרוצים)
3-4 תפ"א גדולים חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
למרינדה:
4 כפות סילאן
4 כפות קטשופ
4 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ`ילי מתוק
לערבב את כל חומרי המרינדה ולטבול בהם את חתיכות העוף, כך שיהיו מצופות היטב מכל הצדדים.

על תבנית פיירקס גדולה עם נייר אפיה לשים שיכבה של תפ"א (לשמן מעט את הנייר), עליהם לשים את חתיכות העוף המכוסות רוטב, ומעל הכל לשפוך את שאריות הרוטב.

לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום ולאשפז בתנור לשעה וחצי-שעתיים בחום של 220 מעלות.
להוציא את נייר הכסף ולהמשיך לאפות עד השחמה.
** אם ממש ממהרים אפשר לוותר על תפוחי האדמה.
זהו, תהנו
בבלוג של מירב
(אודלי 1 המלצה סבתשי המלצה)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה רבה רבה! איך הספקת??


 
למעלה