צלעות טלה

חMודי

New member
צלעות טלה

יש לי מספר שאלות: 1: מה יותר זול- צלעות טלה או צלעות בקר? 2: מה יותר טעים?! 3: מה הולך יותר טוב למנגל, צלעות טלה או צלעות בקר? 4:האם אפשר להכין את הצלעות על מחבת ברזל בעלת פסים? אם לא רוצים את כל הלכלוך של המנגל.
 

בלוביי

New member
היי,צלעות טלה יקרות יותר,טעימות יותר ואפשר לה

להכין אותן כמובן במחבת או בתנור. ממליצה לנסות צלעות עגל חלב יאמיייייייייייייייייייייי
 

צלשף

New member
הבעיה במחיר הגולמי של הטלה\ כבש

כאשר בעל החיים עולה כשלושים שקל לקילו על הרגליים אז מחיר הבשר השחוט ממוצע פלוס למרות שהמחיר לא צריך לעבור את 18 שקלים לקילו במצב חי אז המחיר היה הרבה יותר מסביר ואני הסביר לאחר השחיטה מאבדת הבהמה כ-50% ממשקל גופה אז המחיר מכפיל את עצמו הבעיה היא לאחר מכן במחיר השחיטה ורווחי בתי העסק
 

danbaratz

New member
הבעייה בידיים שעובר הבשר

לא ניתן להסיק על מחיר הבשר ממחיר הבהמה החייה. לרוב מחירי החיות נקבעים במכרזים מוקדמים או ע"י הסכמי הספקה בין הסוחרים למגדלים, ככה שעיקר הפער לא מגיע ממחירי החייה. כבש, לצורך העיניין, נמכר לסוחר שמשלם מחיר לראש בבית מטבחיים ומוכר לאיטליז חצאים שמפורקים ונמכרים ללקוחות. ס"הכ שלוש ידיים מינימום שצריכות להרוויח. בנוסף יש את הפחת הכללי בין גופה לטבחה ובין חצי לנתחים ומקבלים שמחיר העלות לקצב הוא גבוה מאוד, ומכאן גם המחיר ללקוח. מחיר החייה הרבה פחות משמעותי ממה שנדמה.
 
שטויות

מחיר הבהמה הוא מאוד משמעותי ולא מוכרים טלאים לפי ראש אלה לפי משקל כך שזה מאוד משמעותי ולמי שחושב שהמחיר הטלה החי צריך להיות 18 ש"ח זה נשמע אחלה אבל עלות הגידול היא משהוא כמו 23 ש"ח כך שזה קצת בעיה כי לא יהיה לנו טלה טרי אם המחיר לא יתן למגדל אופציה להתקיים בכבוד כי הוא זה שסוחב ברוב הנטל
 

danbaratz

New member
תקרא שוב את מה שכתבתי

המחיר לראש הוא בעבור השחיטה, לא בקניית טלה מהמגדל. בנוסף, מה שהתכוונתי הוא שכאשר מחיר החי נע בטווח של 40% אין לזה ביטוי, או לפחות לא כזה משמעותי, במחיר לצרכן. זה כתוצאה מהידיים הרבות שעובר טלה עד שמגיע לצרכן.
 

אליה ל

New member
גיתאי היי

בזמנו היו סוחרים שהיו רוכשים מראש את הטלאים - קונים אותם נניח לגיל שלושה חודשים או ארבעה = לא זוכרת במדיוק. אך לא פעם נכחתי בסוחר שבא לבדוק מה מצב העדר שרכש. לא יודעת בבודאות אם הדברים מתבצעים כך גם כיום אך זה היה בעבר.
 
ההבדל גדול מאוד

צלעות טלה הן קטנות יחסית ויקרות יותר אגב יש בארץ יבוא וטרי הטרי נמכר בין 95 ל150 ש"ח לקילו בשוק הכשר לדעתי גם יותר היבוא באזור ה65 עד 90 ש"ח לקילו צלעות עגל שזה בעצם אנטרקוט שיושן על העצם הן גדולות יותר כ 400 גר ומעלה לסטייק נמכרות בשוק בין 80 ל140 ש"ח קילו הצלע לדעתי טעימה יותר מהאנטרקוט כי בשר שיושן על העצם טעים יותר
 

צלשף

New member
אז אנחנו חוזרים למה שכבר כתבתי

גם אם המחיר הוא כמו שאתה כותב 23 שקלים לקילו, המחיר לאחר השחיטה מגיע ל-46 שקלים, מכאן יש להוסיף כ-350 שקל בעבור שירותי השחיטה ובנוסף חלוקת רווחים בין הידיים שעובר הבשר עד הלקוח.
 

Godu

New member
אפרופו. מישהו אוכל את כל השומן הזה על הצלע ?

קונים צלע טלה ב150 שקל לקילו, מתוך זה 40 אחוז עצם, 40 אחוז שומן ו20 אחוז בשר (הבשר טעים ומדהים). מישהו אוכל את כל השומן הזה או שאתם אוכלים את הבשר וזורקים ?
 

Gaus

New member
בטלה טוב, שכבת השומן דקה...

הגידול התעשייתי בארץ הוא של טלאים (כבשים), בגודל של עגלים, ולכן שכבת השומן עבה, והטעם חזק מאד של השומן.. אני ממליץ להתאמץ ולהשיג כבשים של מרעה, ולבחור את הבינוניים, כאלה שבגילאים של כחצי שנה, ומשקלם על הרגליים הוא כ40 -45 ק"ג. אלו יתנו תוצאות אופטימליות מבחינת הטעם ויחס השומן לבשר. לשאלתך, אם ישנה שכבת שומן כזו עבה ובכל זאת רכשתי, אני מקלף ממנה קצת לצורך תערובת הקבב לפני הצליה.
 

avi5199

New member
מה איתך? הכי טעים זה השומן !

הטעם של הבשר בא מהשומן והטעם של השומן זה השמאלץ שבשמאלץ.
 

avi5199

New member
נב. אני קונה גם שומן כבש נקי ושם בשיפודים

בין חתיכות הבשר וזה מה שנותן את הטעם הטוב... כנ"ל שומן אווז ...
 
ואני ממיסה שומן כבש ומורחת בו את

את בשר השיפודים ואת בשר השווארמה שמכינה על מכשיר השווארמה.:) רק מה עושים אם יש אורח שלא אוהב כבש? משתמשת בשומן חזיר או אווז.... ריח שונה טעם אחר ...
 

Godu

New member
מכיר את התופעה אבל היא עדיין מוזרה לי

איך אנשים לא אוהבים כבש ? מממממממ עושה לי חשק לברוח מהעבודה לקנות איזה טלה שמנמן, לשחוט אותו, לשים את כולו על שיפוד ענק ולסובב מעל מדורה ...
 
למעלה