צלקות לאחר הגדלת חזה

lilio11

New member
צלקות לאחר הגדלת חזה

שלום ליאור, עשיתי ניתוח להגדלת חזה ולאחריו נותרתי עם צלקות מכערות. האם ניתן לתבוע את הרופא המטפל?

רשלנות רפואית בניתוח להגדלת חזה

שלום lilio11,
לא כל צלקת לאחר ניתוח להגדלת חזה מעידה על רשלנות רפואית מצד הרופא המטפל.
האפשרות להצטלקויות לאחר וכתוצאה מהניתוח הינה אפשרות שנרשמת במפורש בטופס הסכמה מדעת עליו חותמים טרם הניתוח להגדלת חזה.
יש לבחון את היקף הצלקת, האם מדובר בצלקת בולטת או רגישה במיוחד אשר מעידה על ביצוע תפר באופן רשלני ובצורה בלתי סבירה.
כמו כן, כיום יש מספר שיטות לניתוחי חזה. יש שיטות בהן נותרות, מראש, צלקות מופחתות, ולכן - יש לבדוק האם המנתח עדכן על השיטות השונות. שאם לא כן, עצם ניתוח עם צלקות רבות או ארוכות כשקיים "בשוק" ניתוח עם צלקות מופחתות - יהווה רשלנות רפואית, בהיעדר הסבר מפורט על החלופות.
כמה זמן עבר מאז הניתוח? כיצד נראית הצלקת שלך?, מה גודלה? האם את מרגישה רגישות או כאבים באזור? האם ניתן לך הסבר על הניתוחים האחרים שקיימים "בשוק"?
בברכה, ליאור טומשין.

lilio11

New member
תודה על המענה

עברה כמעט חצי שנה מהיום בו עברתי את הניתוח... הצלקת ממש גדולה ומכוערת, ונראה שהרופא לא ממש השתדל למזער את הנזק. בנוסף, אני גם חשהברגישות נוראית.
לפני הניתוח הרופא אכן הסביר לי על סוגי הניתוחים השונים הקיימים בשוק, והבטיח לי שהצלקת שלי תיהיה מינימלית וכלל לא תורגש. בפועל זה לא מרגיש ככה...
מה עלי לעשות כעת?

למעלה