צמות?

shelycat

New member
צמות?

האם אתם צמים ביום כיפור? למה? האם פשוט בגלל המסורת והאמונה, או שמא מטעמי מצפון (קלורי) אחרי/לפני הזלילות של החגים? האם אתם צמים ביום הזה פשוט כי אתם מאמינים שפעם ב.... זה טוב לגוף/נשמה להתנקות ופשוט נוח לצום עם כולם? או שמא אתם פשוט לא צמים-למה? אני למשל מעולם לא ראיתי צורך לצום ביום כיפור מטעמים דתיים, חלק ממשפחתי כן צם וחלק אחר לא,כל אחד עם סיבותיו שלו ולאף אחד זה לא מפריע. אני אישית שוקלת ביום הכיפור הקרוב כן לצום פעם ראשונה עם עמית (שתמיד צם ביום כיפור) ככה סתם כדי לראות אם אני יכולה והרי להזיק לדיאטה זה לא יכול
. דרך אגב מה דעתם של בני הזוג שלכם בנושא, צמים? לא צמים? מפריע להם במידה ואתם בוחרות ההפך מהם?

מאי26

New member
אצלנו בבית תמיד היה מנהג נלוז

שממשיך עד היום: צמים, אבל רואים סרטים... לא ברור למה, מן מסורת חילונית כזו... אני צמתי כמה שנים, ולפני חמש שנים הפסקתי עם זה - אז למדתי לבחינות הלשכה ביום כיפור, והחלטתי שאני לא צריכה להעניש את עצמי פעמיים, אז נמנעתי מהצום, ומאז לא חזרתי לזה. בעקרון אני חושבת שזה דווקא נחמד לצום ליום אחד כדי לרוקן את הגוף מרעלים וכו´, אבל למעשה מאוד קשה לי לעמוד בזה, וזה היה סבל רציני, ולאור העובדה שאין ביני לבין הדת כמעט דבר בכל ימות השנה החלטתי שאין טעם לסבול. ארז גם לא צם, אז אין לנו דילמות בנושא...

סמיילי22

New member
אלוהים פטר אותי מצום

אחרי הפעם היחידה בחיי שצמתי והתעלפתי בבית הכנסת בתום הצום בידי דודתי בגיל 13, לאחר התאונת דרכים הקשה שעברתי שנה אח"כ ו2 המחלות הכרוניות שקיבלתי, נענשתי מספיק על כל חטאיי

לא צמה ...

למה? אולי כי יש לי אופי חלש, אולי כי אני לא מאמינה בלב שלם, אולי כי אני מרגישה צורך ורצון. אני לא אדם שחוטא בכוונה- לא גנבתי/ רצחתי/ פשעתי. אני לא חושבת שאלהים זוכר לי (ולפעמים יש לי שיחות ארוכות איתו...), ואם כבר- יש מספיק אנשים מכובדים ש"סניקים - צמים באדיקות ומתפללים, אבל גנבים גדולים (וכולם יודעים על מי מדברים) אז בגלל הצום הם פתאום זכים? לא חושבת. עמית, בעלי, דווקא היה צם בבית מתוך כבוד לאבא שלו, אבל אחרי שנפגשנו הוא התמרד (לאור העובדה שהוא בכלל לא מאמין באלהים) ומאז לא צם אף פעם. אנחנו יושבים בבית עם הסרטים שלנו, אוכלים ושותים בשקט- לא מפריעים למי שצם. הולכים לטייל ונהנים מהשקט. אולי עוד כמה שנים- כשאופק תתחיל להבין, אני אצום- רק כדי שתגדל בבית יהודי ותהיה לה בחירה אם להאמין או לא. (מסורת זה חשוב - לא?)

תוכי

New member
טוב,

אני צמה צום מלא בלי טלווזיה בלי כלום כנראה שזה משהו שספגתי עוד מילדות ואין לי כל בעיה (למרות שאני מקטרת לא קטנה)

fila

New member
.........

אני גם צמתי כל הזמן וכל השנים...... מתישהו הפסקתי עם זה אבל לא באופן "בוטה"
כי בכל זאת אצל אבא שלי אי אפשר לעשות כלום... אחרי החתונה שמעון ממש לחץ עליי לצום ואין לי מושג למה אבל צמתי. האמת אני ממש לא דתיה וזה ממש לא עושה לי כלום, אז אם אני יכולה אני צמה ואם לא אז אין לי בעיה עם זה.

מיכלכהן

New member
צמה כי זו מסורת

אבל רואה טלוויזיה..בעלי צם בצורה הרצינית ולמעשה זה יהיה יום כיפור ראשון שלנו כזוג נשוי ואני לא יודעת..נראה לי שאני גם אאלץ לא לראות טלוויזיה מתוך כבוד אליו..אוף..

אתי@

New member
אני צמה בעיקר בשביל בעלי

זה חשוב לו, ומאז שאני איתו אני צמה, אבל האמת היא שאני לא ממש מרגישה צורך לצום. כשיהיו ילדים אני אצום בשבילם, חשוב לי לתת להם הרגשה שהם גרים בבית יהודי.

rona25

New member
צמה ומתענה כל שנה

בלי טלוויזיה, טלפון, רדיו - כלום (רק עם ספרים, עיתונים ושיחות נפש) בעלי "חוטא" ידוע - ולא צם מעולם, לכן ביום כיפור אנחנו עושים "הפרדת כוחות" וכל אחד עושה אצל משפחתו - אני עם משפחתי שצמה, והוא עם חבריו ומשפחתו - רואים סרטים, אוכלים ארוחות שחיתות.... אני מודה שניסיתי לשכנע אותו לעבור לצד שלי ולצום - אולם ללא הצלחה

dorlim

New member
אני צמה בערך מגיל 11...

בהתחלה מתוך אתגר , מניעים דתיים ואולי רק מסורת (לא יודעת להצביע על הסיבות המדויקות) כשבגרתי וחשבתי למה בעצם אני צמה, אם אני בטוחה שצום לא מכפר על עוונותי והבנתי שבעצם הצום אני מרגישה שייכות לעם היהודי ולמסורת ארוכת שנים. דורון לפעמים צם לפעמים לא - לא מפריע לי... וכן, אנחנו מדליקים טלויזיה, מחשב וכו´, אבל משתדלים שלא לעשות דברים שהסביבה עשויה לפרש כ"דווקא"

הופה! נושא מעניין!

אני תמיד שואלת את עצמי (וגם קורבנות אחרים שבמקרה מזדמנים לשטח המחייה שלי במרחק המאפשר לי לחקור אותם או סתם להציק...): מה מטרת יום כיפור? למיטב הבנתי - לחשוב על כל מיני דברים עמוקים על מה שעשיתי בשנה החולפת ולבצע מאין "חשבון נפש"... או קיי.... אחלא רעיון לכשעצמו! לא יזיק לאף בן אנוש לחשוב קצת על מעשיו... אמה מה?!?!? (תרגום: "אבל מה קורה למעשה?") אני לי בישי (ולדעתי הארץ והעולם מלאים בשכמותי...) קורה דבר מוזר כשאני צמה.... אני מתחילה לחשוב רק על נושא אחד.... חידה: על מה אני חושבת כשאני צמה? (בין הפותרים נכונה יוגרל סנדוויץ´ פסטרמה) נכון מאוד! על אוכל... אוכל... אוכל.... על מה אני לא מסוגלת לחשוב? על דברים נעלים ורמים כגון פילוסופיית החיים שלי בשנה האחרונה.... אין מצב שבזמן שבטני מתהפכת בקרבי ומקרקרת עולמות שלמים משנתם - שאני אחשוב על מעשה שעשיתי לדודה נחמה לפני 8 חודשים... מצטערת - לא מבינה את ההגיון! מי מאיתכן שלמדה מעט פסיכולוגיה וודאי מכירה את פירמידת הצרכים של מסלאו.... הפירמידה שאומרת כי על מנת להגיע למילוי צרכים עליונים (כגון חשיבה עמוקה על חטאי השנה שעברה) יש צורך תחילה שימולאו הצרכים הבסיסיים (כגון למלא את בטני במעט ריפוד מן הזן הנלעס...)... איך זה מסתדר עם מטרות יום כיפור והדרך להשגתן, בצום - נשגב מבינתי.... עד כאן שאלותי... ומכאן לבעיותי... אני ומשפחתי לא צמים (גם לא עושים מנגל בגן הציבורי של השכונה... אבל כל אחד לוקח לעצמו לאכול מה שהוא רוצה בצניעות בבית...)... בעלי מזה חודש וקצת לעומת זאת בא ממשפחה בה כולם צמים.... כמובן שכששאלתי אותו למה הוא צם לא קיבלתי תשובה.... (בכלל כמעט לעולם אני לא מקבלת תשובות מאנשים, מעבר ל: "כי זו מסורת" - נו אז מה... גם לא להדליק אור בשבת זו מסורת - ורובינו לא ממש שומרים עליה.... או תשובות כגון "כי זה לא יזיק לדיאטה" - נו טוף... את הדיאטה אני מעדיפה לשמור לימים אחרים בהם אני קצת יותר עסוקה ולא יהיה לי כל כך קשה להתאפק.... או תשובות כגון "כדי לעשות חשבון נפש" ועל זה כבר אמרתי את דעתי למעלה). האופציות הן שתיים: אני אצל הוריו או הוא אצל הורי... שתיהן לא יצליחו (אני הרי לא אוכל לאכול אל הוריו כשכולם צמים! והוא לא יוכל לצום אצלינו כשכולם אוכלים....) אז בינתיים נראה לי שנאלץ להיפרד איש איש להוריו ביום כיפור.... אבל מה עושים עוד שנה? ועוד שנתיים?.... אמ....... עד כאן תגובתי!

תראי יקירה.. העניין הוא לצום אבל זה

לא מספיק... לכן יושבים כל היום בבית הכנסת ומתפללים..... ולא יושבים על הברזלים עם הח´ברה..... שתביני אני לא בעד לצום..... ואפילו דיברתי עם אישי מזה שבועיים אם אנחנו נצום השנה........ (יש לו כיפה על הראש והמשפחה שלו ממש דוסית) שאלה שאלתית.. אין עדיין תשובה.... חוץ מזה שלפי דעתי כל אחד יעשה את חשבון הנפש שלו מתי שהוא רוצה.. לי בדרך כלל זה קורה ביום ההולדת...

rona25

New member
ובכן מהצד השני של המטבע

(אני צמה והוא לא צם) אנחנו כבר כמעט 4 שנים ביחד וכל שנה עושים הפרדה ביום הכיפור בגלל הענין - ואני לא רואה בכך משהו דפוק - אני צמה והוא לא, אז פשוט נפרדים ליומיים וזהו. נו ביג דיל

danonit

New member
לא צמים ../images/Emo13.gif

אין כזה דבר דת בחיים שלנו בכלל. אני חסרת דת (יש דבר כזה) והוא אתאיסט אדוק

אז הנה תשובה

אני צמה כי זה בריא לצום יום בשנה (מנקה את הגוף וכולי) ולכן אני בשום אופן לא מוסיפה קודש לחול וצמה בדיוק 24 שעות. בכל מקרה לא הייתי יכולה להפסיק לצום, אני ירגיש אשמה מדיי (אני אומנם חילונית אבל החינוך שלי דתי
), אז הייתי צריכה למצוא לי הסבר הגיוני לצום הזה ומצאתי
חשבון נפש אני עושה ללא הפסקה ואין לי צורך ביום מיוחד.

kisses

New member
בהחלט צמה

ולא מסיבות של דיאטה (יום אחד באמת ישנה) אלה מסיבות דתיות. אצל ההורים תמיד היחידה שצמה, אצל ההורים של בעלי כולם צמים.

ayush

New member
אני מתלבטת כל שנה מחדש...

מאז שאני זוכרת את עצמי אני צמה ביום כיפור, תקראו לזה איך שבא לכן - הרגל/מסורת/כולם סביבי צמים/דיאטה וכו´. כל שנה מחדש שנינו אומרים "השנה לא נצום!" ואז יסורי המצפון (כן,יש עוד כאלו..) בועטים בנו ואנו "סוחבים" עד צאת הצום...בד"כ מבלים בשינה. זהו השנה עוד לא הוחלט...

למעלה