צמות?

לא צמים

למה לא ? שאלה יותר טובה היא למה כן לצום ? הדיאטה זה לא תירוץ, לנקות את הגוף זה בהחלט חשוב, אבל לא לשתות יממה+
זה אחד הדברים הכי לא בריאים שאפשר לעשות
הגוף צריך מים כדי להתנקות. אלוהים כבר מזמן הגעתי לאמונה שאין... ומסורת ? לדעתי צריך לשמר מסורות שכיף לשמור עליהן (סופגניות, תחפושות וכ´ד) ולא מגבלות (צום, חמץ וכ´ד). למעשה כשהייתי קטן הייתי מנסה לצום ולא הייתי מצליח ואמרו לי שלמעשה אני חייב לצום רק אחרי הבר-מצווה (סבא שלי היה קצת דתי) אז בשנת הבר מצווה שלי פשוט הפסקתי לנסות ומאז אני לא צם. היא, לעומת זאת היתה צמה כשהכרתי אותה (כולל הכל, אורות, טלווזיה ואפילו נייר טואלט) אבל אחרי כמה שנים העברתי אותה לצד של האמת
הלוואי והייתי

לא צמה...

יש לי טבע לבקש ישר סליחה אם אני פוגעת במישהו אז למה לצום??? סתם ... אין לי אמונה שזה יעשה אותי בן אדם טוב יותר או אחר או בכלל אני בשלי בדרכי גם ניר לא צם ...

POOH*

New member
אצלנו...

בתור ילדה הייתי צמה לפעמים רק כדי לראות אם אני מחזיקה מעמד... ולבית כנסת היינו הולכים עם ההורים לשמוע את השופר... עכשיו בקיבוץ הצעירים עושים על האש ביום כיפור בצהריים אז אין סיכוי שאצום...
POOH

rinutza

New member
אני התחלתי לצום לפני כמה שנים בשביל

לנסות, ואז באופן מאד משעשע קרו לי המון דברים טובים ממש אחרי החגים. אז החלטתי להמשיך את המסורת ומאז כל שנה אני צמה, פשוט מפחדת לשבור את הרצץ שנוצר. השנה אני בבעיה כי בהריון אסור לצום, אז אני אשתדל אולי לא לאכול אבל אני חייבת לשתות, אני מקווה שזה לא יקלקל
לגבי הבעל, הוא התחיל לצום לפני שנתיים ביחד איתי, ומאז הוא מתמיד. אבל נראה מה יהיה השנה.

שמופית

New member
לא צמות ולא קוקיות............. ../images/Emo6.gif

אני אף פעם לא צמתי ולהיפך - תמיד נדמה לי שביום כיפור רעבים הרבה יותר מבשאר הימים. תמיר צם והם מקפידים על זה במשפחה ויש להם אפילו בית כנסת משלהם (יווני), והם הולכים אליו ברגל איזה שעתיים
שנה שעברה הוא ישן אצל ההורים שלו וצם איתם. השנה עוד אין לי מושג מה יהיה ואיפה נהיה.

אמיקה

New member
עכשיו הכל ברור...../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

פורום חתונות התייבש כי כולכן פה...
טוב. הוא צם. אני לא. למה? בדיוק מאותה סיבה שאני לא שומרת שבת... אני כן נהנית מהשקט הנפלא הזה שייחודי רק ליום כיפור, ורק בישראל, ובעיקר בבוקר מוקדם ... תענוג.

אני צמה ולירון צם - למה. כי ככה

כנראה גידלו אותנו, מגיל קטן אני צמה, כמו שפסח אני אוכלת מצות , אז בכיפור צמים . אבל השנה יש לי פטור בפעם הראשונה בגלל ההריון.

אופה3

New member
אנחנו צמים, אבל השנה קצת לא ברור לי

אם בכלל בא לי לצום, למה אני צמה? כי אני מפחדת אולי?, בגיל 12 הייתי ילדה, ונסעתי על האופנים ביום כיפור, ואז נפלתי על הראש אחורנית, וממש התנפח לי, סימן מאלוקים לא יודעת? אני צמה כבר 12 שנה, ואין לי בעיה עם זה למרות שאני מקטרת, אבל אני שואלת את עצמי השנה, בחשבון הנפש שלי, ובחשבון שלי עם הקדוש ברוך הוא, למה הוא לא נותן לי ילדים, ואומרת לעצמי, אם הוא גם ככה מעניש אותי, אז למה לי לצום???., לא יודעת הרבה שאלות מעסיקות אותי, אבל נראה לי שאני אצום בכל זאת, אני ממש מפחדת לא לצום, כאילו, יראת השמים או משהו כזה, למרות שאני לא דתיה בכלל, אבל מיום כיפור אני קצת חוששת. שיהיה לכם צום קל, ושנה טובה האופה

צילולה

New member
ממממ...שאלה מצויינת..

הוא לא צם. זו עובדה.פעם הוא היה צם בשביל ה"ספורט", בשנים האחרונות הוא הפסיק עם זה כי הוא לא מאמין בכל המאסחרה שנוצרה בדת,ובכל המשמעויות שמנסים לתת לצום מעבר למה שאמור להיות ואני.. אני מנסה..אני מנסה לשמור על איזשהי מסורת,אבל בד"כ נשברת די מהר מהרעיון הזה של לא לאכול.. פעם לא הייתי צמה מתוך עקרון של גם ככה אני רזה מידי,ואסור לי לצום.היום זה כבר תלוי במה יתחשק לי באותו יום.אין פה עניין של לחשוב על המעשים הרעים שעשיתי וכיוצ"ב,המשמעות הדתית כבר לא משחקת תפקיד פה.. לגבי השנה-עוד לא החלטתי..

ניקול3

New member
לא צמים בכלל... לא רואים סיבה לכך

אנחנו ממש מנותקים מכל המנהגים הדתיים. אני אישית מאמינה שהקשר שלי עם הבורא הוא בליבי ואמונתי ולא באוכל שאני מכניסה לגופי או בצורת הלבוש וכו´... אנחנו בדרך כלל מנצלים את היום בתור יום חופש

אביבית1

New member
אני ילדה טובה

צמה כמו גדולה, לעומת זאת אביחי לא צם ואוה טלויזיה, פותח מחשב בקיצור עושה הכל חוץ מלנסוע.

נופר30

New member
עד לפני שש שנים

צמתי למרות שגדלתי בבית שלא צמו לפני שש שנים לאט ובלי שום החלטה מראש ( אולי בגלל שחייתי בחו"ל באותה תקופה ) הפסקתי

למעלה