הילד האישי שלי לא צמחוני, אבל לא בקטע עקרוני
פשוט אבא שלו מעדיף שהוא יאכל בשר, אז כרגע אני בגישה של להכיר לו הכל ושכשיגדל שיחליט מה הוא רוצה לעשות. אבל ברור לי שאין בעיה לגדל ילד צמחוני בריא. אני גדלתי בבית צמחוני.
מבחינת התכל'ס, בפועל אני מאכילה אותו כמעט רק אוכל צמחוני בבית. לעיתים נדירות מכינה לו בולונז וכאלה, אבל את הבשר שלו הוא מקבל בגן ובבית לרוב מכינה לו צמחוני.
לגבי מנות, זה תלוי בגיל, כמובן. אצלנו לביבות של ירקות (אפשר אפויות) הולכות מאוד טוב. גם רביולי הוא מאוד אוהב, בעיקר במילוי תרד וגבינות. משלב מסויים אפשר בעצם לעשות את השילובים שאמרתי למעלה, כלומר אפשר להכין פיתה עם חומוס, או אורז עם עדשים או שעועית (אפשר לבשל רך ולמעוך קצת, אם זה עוד בגיל שזו בעיה), ואם הוא לא רוצה לאכול את זה בצורה של מנה כשלעצמה, אפשר להפוך את המג'דרה ללביבות. גם קציצות ירקות הולך אצלנו חזק (אמא שלי מכינה מהשאריות של הירקות של המרק כשהיא מכינה מרק ירקות צח, מערבבת עם ביצים וגבינות וקמח מצה או פירורי לחם, שמה למיצוק, טובלת בעוד קצת פירורים, ואופה בתנור).
הקטנטן שלי באופן אישי חולה על פלאפל. כשאנחנו מסתובבים בחוץ לפעמים אני מפנקת אותו בחצי מנה פלאפל של ממש, ואני מבקשת שהם ישימו את הסלט למטה ואז את הפלאפלים, וזה בערך המצב היחיד שבו הוא מוכן לאכול ירקות טריים כרגע. אבל בבית אנחנו קונים את הפלאפל לאפייה האורגני של yarok, שהוא גם נטול גלוטן, ואנחנו עושים אותו בתנור כשרוצים ארוחה מהירה, והוא מאוד אוהב. יש להם גם נגיסי בטטה, נגיסי תירס ונגיסי ברוקולי ואת כולם הוא אוכל בהנאה. זה לא לכל יום, כמובן, כי זה בכל זאת אוכל מוכן, אבל זה נחמד שיש משהו שאפשר פשוט לזרוק לתנור ולהציע לו.