צמחונות.

קליספרה

New member
אני לא יודעת

המאמאליגה היתה עושה בחמאה וחלב, ובסוף מוסיפה גבינה צהובה.
בגדול הכי דומה מבחינת מרקם לדייסת סולת
אפשר גם להכניס לתבנית ולאפות, או להכין בלי מלח אלא עם סוכר ולאפות לסוג של עוגה שהם קראו לה מלאי
 

simplicity83

New member
לא לגמרי דיאטטי, אבל פחות מושחת

זה אלתור על המתכון של אסף גרניט, לפולנטה של המחניודה.
כמובן שאחרי הפחתת אחוזי השומן והורדת כמויות זה לא יוצא אותו דבר, אבל זה עדיין טעים.

מביאים כמעט לרתיחה 3 כוסות חלב (אני עושה עם 3% אבל בטח אפשר גם עם 1% אם רוצם לצמצם עוד קלוריות..)
וממש על סף הרתיחה מורידים לאש קטנה ומתחילים לזרזף תוך כדי ערבוב כוס - כוס וחצי של פולנטה. בעקרון אני מתחילה מכוס אחת ואז ממשיכה עד שזה מגיע למרקם דייסתי קצת יותר סמיך מהרצוי.
חשוב להקפיד לערבב כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.
בשלב הבא מוסיפים חבילה של שמנת 10% ומערבבים פנימה (כבר ניסיתי גם חצי שמנת וחצי חלב. יצא פחות מוצלח אבל עדיין אחלה).
ולסיום גבינה צהובה מגורדת - במקור זה תועפות של פרמז'ן , אני בד"כ כן שמה פרמז'ן בשביל הטעם אבל בכמות קטנה. כבר עשיתי גם עם גבינה צהובה 9%.

מבחינת התוספות מעל - במקור יש פטריות ואספרגוס בחמאה. גם כאן אפשר להפוך את זה לפחות משמין עם מעט חמאה, או ספריי שמן בטעם חמאה.
ו 2-3 טיפות שלש מן כמהין אם יש.

בקיצור כמו שאת רואה, הכל "בערך"... אפשר תמיד לשנות את הכמויות של המרכיבים המשמינים ואת אחוזי השומן וזה עדיין יוצא טעים.
על החמאה ויתרתי לגמרי בגרסה הזו.
אנחנו אוהבים את זה במרקם הרך-דייסתי, אבל תמיד אפשר לשטח את התערובת בתבנית ולהכניס לתנור ואז לחתוך לאצבעות פולנטה "קשיחות" יותר, במרקם של ניוקי סולת אם את מכירה.
 
למעלה