צמחונים,טבעונים,.....

Ibraim

New member
צמחונים,טבעונים,.....

שלומות לכל חברי הפורום האם כותבים כאן אנשים המבססים את תזונתם על פירות וירקות בלבד ללא מרכיבים אחרים? האם מישהו מכיר את המונח פרייניות - שזו בעצם "רמה" אחת מעל לטבעונות?

Neta558

New member
ברוך הבא! ../images/Emo142.gif

ניסיון לתזונה לא מעובדת נעשה ע"י חברת פורום (בערך) שלא נמצאת בארץ כרגע, זה הכי קרוב שאני מכירה. אני עצמי שוקלת להוריד מזון מעובד מהתפריט, אך לא לעבור לתזונה שהיא רק ירקות ופירות. האם אתה מבסס תזונתך כך? מה היעילות של תזונה זו?

aradori

New member
זה כלום../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני מכיר כמה "מיימנים" שחיים רק על מים (וזה כבר שתי רמות מעל טבעונים!!!). שלא לדבר על "אווירנים" שלא נוגעים בכלום חוץ מאוויר. כמובן שלא שכחתי את ה"לא-מפריעימניקים" שמזמן גם הפסיקו לנשום כדי לא לבזבז את האוויר של שאר החיות (אלו הם ה"לא-מפריעימניקים" מטעמי מצפון. יש גם "לא-מפריעימניקים" מטעמי בריאות שנמנעים מלנשום עקב זיהום האוויר הנורא בעולם המתועש). ויש גם כלמיני אגודות: "האגודה להפסקת הנישואים בבני-אדם" ו-"האגודה לזכויות בעלים (בלי) חיים"

אתם צוחקים אבל...

יש כאלו... ישנם פרוטנים שחיים ריק מפירות שנפלו מהעץ (חס וחלילה לא לפגוע במרקם העץ...). ישנם נזירים אשר נושמים דרך מסכות כדי לא לנשום חיידקים ולהרוג אותם, יש להם גם מעין מטאטא זעיר ביותר שכזה, שמטאטא את הדרך עליה הולכים כדי שלא ידרכו על נמלים. שמעתי פעם גם על גוף מטורף לחלוטין שנקרא הה"ה - התאבדות המונית התנדבותית, אשר הגיע למסקנה שאי אפשר לחיות בלי לגרום סבל, אלא אפשר רק לצמצמם אותו, אז התאבדו.

דדי שי

New member
פריינות וג´יינה

הנזירים שהזכרת- בני דת הג´יינה ההודית- אינם פריינים. דתם אמנם אוסרת על הריגת צמחים, אבל לא על אכילת חלקי צמחים שאינה מחייבת את הריגת הצמח כולו- כולל דגנים, קטניות, ורוב סוגי הירקות- פרט לירקות שורש, כמובן. זה עדיין משאיר להם את רוב סוגי המזונות. בקשר לפריינים- טוב, המושג הזה קיים- הוא לא הומצא במיוחד בשביל ההודעה הזו. אבל אני מאוד בספק אם קיימים במציאות אנשים המתאימים להגדרה הזו, ונוטה לחשוב שהיא הומצאה רק בתור בדיחה- בעיקר משום שלא נראה לי שאפשר לקיים תזונה בריאה על בסיס זה.

ושכחנו בכלל את המיקרוביוטיקה...

שאם זכרוני אינו מטעה אותי בשלב האחרון שלה אוכלים רק אורז חום...

דדי שי

New member
אני לא מומחה גדול לנושא, אבל...

אני די בטוח שגם המיקרוביוטיקה לא דבקה באכילה של סוג מזון מסוים בלבד בדרך קבע, אלא רק לתקופות מסוימות מוגבלות- וגם אז לא אורז חום בלבד, אלא מגוון של דגנים מלאיים.

aradori

New member
"וג´יינה"../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif ../images/Emo2.gif

זה לא?.... ה... פרי האסור?...

דורון ק

New member
פרי מצוין!!../images/Emo9.gif

רק שלא יבוא המישהו מהשרשור השני וישאל "כמה פחמימות יש בפרי זה!?האם אתה יכול להרכיב תפריט הכולל את פרי זה!?" "טבעונים אוכלים פירות אסורים מלאים בפחמימות,אינסולין,נזק,בעעעע"
.

../images/Emo6.gif ולמרות כל הבדיחות המוצלחות....

שלכם... הפורום הזה לא הניב ולו בדיחה מוצלחה אחת בנוגע לצמחונות או טבעונות בתחרות הקודמת... (מה אתם חושבים שלא התעדכנתי?!? קראתי את כל ההודעות בפורום שנרשמו בזמן שלא הייתי כאן!)

haleth

New member
וואלה, אמנון?

ואני שמעתי על מקור אמין לחלבונים, לטבעוניות בלבד! (טוב גל, גם לך)

למעשה לכולנו (ובעיקר לגל) יש....

מקור מצוין לחלבונים, בי-12 או כל מרכיב תזונתי שרק נרצה... (למי שלא הבין שיחשוב על איך מרמים בדמקה...)

דורון ק

New member
חשבתי כבר שלא הבנתי...

אבל אלון,אפשר לשאול מאיפה ידוע לך שלרמות בדמקה כל כך מזין!?

פנו אלי כבר כמה מתקשים ומתקשות...

בנוגע לבדיחה שלי... אני אתן רמז: - לאיזה כיוון מותר לאכול בדמקה? אי לכך ובהתאם לזאת, רמאות תהיה לאכול _______.
איך פתאום הצלמית הזו מקבלת משמעות אחרת לחלוטין...

aradori

New member
תודה רבה באמת../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

7 שעות אני בוהה במסך כמו אידיוט, קורא את ההודעה שוב ושוב, לא מבין את התחכום ומתבייש לשאול כאן מישהו!!! דמקה. הא! (את העניין עם הצלמית דווקא הבנתי. ככה שגם את ארוחת-הערב שפיספסתי בגלל ההודעה שלך - אני כנראה לא אוכל היום). יום טוב.

למעלה