צמחונית חדשה.
יש רעיונות לשימוש בעדשים?

צמחונית חדשה. ../images/Emo9.gif יש רעיונות לשימוש בעדשים?

הבנתי ולא בטוח שעדשים עם קטניות יוצרים חלבון מלא וזה טוב. האם נכון ? חסרים לי רעיונות לבישול עדשים כי חוץ מאורז ועדשים, אני לא יודעת איך לאכול עדשים איך לשלב אותם באוכל... באותו עניין, האם זה נכון שגם עדשים כתומים וירוקים אין צורך להשרות, פשוט להוסיף לאורז ולחמם ?

עדשים הם קטניות

אני מניחה שהתכוונת לשילוב של עדשים (קטניות) עם דגנים מלאים (אורז מלא למשל). יש הרבה אפשרויות לשלב את העדשים עם דגנים מלאים. חוץ ממג'דרה, אפשר לעשות מה שאני מכירה בשם קיצ'רי, שזה שם הודי לתבשיל אורז מלא עם עדשים כתומות (בניגוד למג'דרה שזה עם עדשים ירוקות). מה שעוד אני אוהבת לעשות הוא מרק גריסים ועדשים. עוד סוג של שילוב קטניה ודגן. אני אישית לא משרה אותם אבל יש אומרים שההשריה שלהם מונעת גזים.. (שנוצרים הרבה פעמים אחרי שאוכלים קטניות...) לא יכולה להגיד מניסיון. מה שכן, אם את מכינה אורז מלא עם עדשים כתומות (ע"ע קיצ'רי) עדיף קודם לבשל את האורז ואחרי כמה זמן להוסיף את העדשים, כי האורז המלא מתבשל לאט יותר מעדשים כתומות. בהצלחה

d a p h n a

New member
עדשים הן קטניות

שילוב של קטניות עם דגנים יוצר חלבון מלא, אם כי מחקרים עדכניים מצביעים על כך שאין חובה לאכול אותם ביחד באותה הארוחה כדי שזה יקרה. בכל מקרה, עדשים הן מקור לחלבון, והן גם ממש טעימות
אין צורך להשרות עדשים לפני הבישול (כמו שמשרים קטניות אחרות כמו שעועית). יחד עם זאת יש לבשל אותן לפני האכילה. אם תכניסי עדשים לא מבושלות לאורז, הן תצאנה קשות. מצד שני, הבישול קצר ופשוט. מכניסים את העדשים לסיר עם מים, ממליחים מעט, ומבשלים עד שרוב או כל המים נספגים והעדשים רכות. לגבי מה עושים איתן, אני משתמשת בהן כדי למלא עגבניות (עם או בלי אורז), אפשר להכין מהן גם מרק (לבשל, להוסיף תיבול ומים, ואפשר לרסק מעט עם בלנדר מקל כדי לעשות מרקם יותר חלק), להוסיף אותן ללזניה ועוד.

p e b b l e

New member
אני מכינה רוטב לפסטה עם עדשים כתומות

קוצצים 6 שיני שום ומטגנים בסיר עד שמשחימות קלות (לשים לב שלא יישרף). בינתיים מרסקים במעבד מזון כ- 600 גרם עגבניות בשלות, ומוסיפים לסיר בתוספת חצי כפית סוכר וקצת מלח. מוסיפים חצי כוס עדשים כתומות שטופות וכוס מים ומרתיחים. לאחר הרתיחה מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות. מוסיפים 2-3 קוביות בזיליקום קפואות, מערבבים ומבשלים לעוד 5 דקות. מורידים מהאש, מערבבים עם פסטה ואוכלים. כמו שרשמו כבר מעלי השילוב של הפסטה (דגנים) עם העדשים יוצר חלבון מלא.

d a p h n a

New member
ואוו, נשמע מעולה!

אני בדרך כלל לא מבשלת עם עדשים כתומות, אבל נראה לי שבסופר הבא אני קונה ומנסה!

p e b b l e

New member
../images/Emo9.gif איזה מחמאות, ועוד מהמנהלת...

אני מאוד אוהבת את זה, מקווה שגם את. תספרי איך יצא.

d a p h n a

New member
אפשר לחשוב איזה סטטוס - "המנהלת" ../images/Emo3.gif

בכל מקרה, אני משערת שאם אשתמש בבזיליקום טרי זה יצא טוב באותה המידה אם לא יותר, נכון? אני לא קונה קוביות בזיליקום כי לצערי הם לא מוכנים להתחייב שאין בהן גלוטן, אבל מצד שני יש לי aerogarden אז יש לי כמויות ענק של בזיליקום טרי בבית.

p e b b l e

New member
טרי תמיד יותר טוב אך אני לא מתחייבת על כמויות

וגם בעיני אין דבר כזה יותר מידי בזיליקום אז ממש לא נורא. אני מתעצלת לקצוץ ולכן משתמשת בקוביות הקפואות, וזה גם מחזיק יותר זמן. בכל אופן זה לא מסיבות קולנריות.

d a p h n a

New member
אל תביני לא נכון

אני חושבת שהקוביות הקפואות מאוד נוחות. אני משתמשת באלה של השום כי עליהן יש התחייבות בעניין הגלוטן. לצערי אין התחייבות לגבי הקוביות האחרות, אז זה טרי או יבש או כלום.

p e b b l e

New member
למה על השום יש התחייבות ועל הבזיליקום לא?

של איזו חברה את קונה? יש להם תבלינים שמכילים גלוטן? למה שבכלל יהיה גלוטן בתבלינים קפואים שמיוצרים בפס סטרילי? חשוד מאוד...

d a p h n a

New member
אני קונה את התבלינים של דורות, תוצרת הארץ

למעשה מה שקרה הוא כך: כשנסעתי בפעם האחרונה לארץ, הבאתי איתי חזרה כל מיני דברים קפואים בצידנית, ובין השאר הבאתי כמה חבילות של תבלינים קפואים של דורות בגלל שבאותה תקופה היה קשה להשיג אותם כאן (הסופר שלנו לפעמים מביא ולפעמים לא). אחרי שהגעתי חזרה, הסתכלתי על הרכיבים בחבילות, וראיתי שעל השום הכל בסדר, אבל על התבלינים האחרים כתוב בנוסף לתבלין גם "עמילן", ולא כתוב איזה עמילן (זה יכול להיות ממקור חיטה, ממקור תירס, ממקור טפיוקה וכו'). אז שאלתי אנשים בפורום צליאק אם הם יודעים לגבי התבלינים האחרים, ומישהו שם התקשר לחברת "דורות" לשאול אותם. הם אמרו שהשום שלהם מגודל ומיוצר במפעל שלהם בקיבוץ והם מתחייבים שהוא נטול גלוטן. לעומת זאת, שאר התבלינים עוברים לפחות חלק מהייצור אצל מגדלים/יצרנים אחרים והם לא מוכנים להתחייב שהם לא באים במגע עם גלוטן בכל תהליך הייצור. בקיצור, את קוביות הבזיליקום/כוסברה תרמתי לחברים, ואנחנו משתמשים רק בשום.

p e b b l e

New member
לדעתי הוא שווה ביותר

ואם לא היה כה יקר הייתי רוכשת אחד לעצמי. אולי דפנה תספר לנו על חוויותיה כמשתמשת.

d a p h n a

New member
הוא מעולה! למעשה יש לנו שניים.

באחד אנחנו מגדלים עשבי תיבול (בזיליקום, מנטה, עירית, תימין, שמיר, פטרוזיליה) ובשני אנחנו מגדלים שלושה סוגים של פלפלי צ'ילי חריפים (אנחנו צרכנים גדולים של פלפלי צ'ילי). הם גדלים מעולה ויוצאת כמות מאוד מכובדת. הגידול היחיד שהיה לנו מאכזב עד כה הוא שניסינו לגדל עגבניות שרי ולא יצאה כמות מספקת (כלומר מדי פעם היתה עגבניה אבל זה לא באמת זה. לגבי ההשוואה לאדניות, זה קצת תלוי במיקום שלך ושל הבית שלך וקצת בכישורי הגננות שלך. אני גרה באזור של ארה"ב שבו בין נובמבר לאפריל הטמפרטורות יורדות תדיר אל מתחת לאפס, ובין ינואר למרץ הן כמעט אף פעם לא עולות מעל לאפס. זה כמובן אומר שאי אפשר לגדל שום דבר בחוץ אצלנו במשך חלק גדול מהשנה. בנוסף, בדירה שלי יש אמנם מרפסת שפותחת חלון ענק לסלון, אבל מדובר על חלון שפונה מזרחה, כך שאין מספיק אור בתוך הבית כדי לגדל דברים באדניות. בנוסף, אני גננית מאוד קטנה. ה-aerogarden נותן אור שמקביל בעוצמתו לאור שמש במשך 17 שעות ביממה (ולא, הוא לא מבזבז הרבה חשמל בשביל זה, באופן מדהים). הוא גם דואג לתת מים בכמות מספקת לצמחים, ופעם בשבועיים שמים חומרי הזנה אורגניים שעוזרים לגדילה. כל זה מאפשר לי לגדל צמחים בבית כל השנה למרות הבעיות שציינתי למעלה. הוא גם דורש די מעט טיפול (למלא אותו במים, לגזום צמחים מדי פעם וכו'). יש לו כמה חסרונות שכדאי לקחת בחשבון: 1. האור כאמור דולק 17 שעות ביממה. אם את רגישה לאור ואת לא יכולה לסגור את הדלת לחדר השינה שלך, זו בעיה כי הוא מאיר גם בלילה וזה יכול להפריע. 2. כל חצי שנה אמורים להחליף לו נורות. חייבים להשתמש בנורות ייעודיות שלו. 3. עד כה בכל פעם ששתלתי משהו, חומרי ההזנה נגמרו לפני שהצמחים מתו, כך שהייתי צריכה להזמין עוד חומרי הזנה (הסטוק הראשוני מגיע עם חבילת הזרעים). אגב - יש לו המון סוגים של דברים שאפשר לגדל בו: פרחים, חסות, כל מיני סוגים של עשבי תיבול ועוד.

d a p h n a

New member
את מתכוונת מה המידות שלו בסנטימטרים?

לא בטוחה, אבל יש להם כמה גדלים של כאלה. יש להם ממש קטנטנים עם שלושה "פודים" של צמחים, יש להם בינונים עם שישה ויש כמו שלי עם שבעה. אם את שואלת למטרת הבאה לישראל, אז את הקטן ביותר אולי אפשר לשים במזוודה אבל הגדולים יותר כבר ממש גדולים. בכל מקרה כדאי לקחת בחשבון שהחשמל לא מתאים (זה חשמל אמריקאי), אז יהיה צורך בממיר.

d a p h n a

New member
אני לא בטוחה שתוכלי

להזמין מהאתר הזה לישראל. יש לעיתים קרובות בעיה עם הזמנה מחו"ל של דברים כמו מכשירי חשמל. בנוסף, קחי שוב בחשבון א) שהחשמל יהיה שונה ב) שתצטרכי להזמין מחו"ל גם נורות להחלפה וכו' כשיבוא הזמן ג) שיש סיכוי שתצטרכי לשלם מכס או לפחות מע"מ על המוצר בדואר. כלומר, לא שאני מנסה להניא אותך מלהזמין אבל אלה דברים שכדאי לקחת בחשבון.

למעלה