הוא מעולה! למעשה יש לנו שניים.
באחד אנחנו מגדלים עשבי תיבול (בזיליקום, מנטה, עירית, תימין, שמיר, פטרוזיליה) ובשני אנחנו מגדלים שלושה סוגים של פלפלי צ'ילי חריפים (אנחנו צרכנים גדולים של פלפלי צ'ילי). הם גדלים מעולה ויוצאת כמות מאוד מכובדת. הגידול היחיד שהיה לנו מאכזב עד כה הוא שניסינו לגדל עגבניות שרי ולא יצאה כמות מספקת (כלומר מדי פעם היתה עגבניה אבל זה לא באמת זה. לגבי ההשוואה לאדניות, זה קצת תלוי במיקום שלך ושל הבית שלך וקצת בכישורי הגננות שלך. אני גרה באזור של ארה"ב שבו בין נובמבר לאפריל הטמפרטורות יורדות תדיר אל מתחת לאפס, ובין ינואר למרץ הן כמעט אף פעם לא עולות מעל לאפס. זה כמובן אומר שאי אפשר לגדל שום דבר בחוץ אצלנו במשך חלק גדול מהשנה. בנוסף, בדירה שלי יש אמנם מרפסת שפותחת חלון ענק לסלון, אבל מדובר על חלון שפונה מזרחה, כך שאין מספיק אור בתוך הבית כדי לגדל דברים באדניות. בנוסף, אני גננית מאוד קטנה. ה-aerogarden נותן אור שמקביל בעוצמתו לאור שמש במשך 17 שעות ביממה (ולא, הוא לא מבזבז הרבה חשמל בשביל זה, באופן מדהים). הוא גם דואג לתת מים בכמות מספקת לצמחים, ופעם בשבועיים שמים חומרי הזנה אורגניים שעוזרים לגדילה. כל זה מאפשר לי לגדל צמחים בבית כל השנה למרות הבעיות שציינתי למעלה. הוא גם דורש די מעט טיפול (למלא אותו במים, לגזום צמחים מדי פעם וכו'). יש לו כמה חסרונות שכדאי לקחת בחשבון: 1. האור כאמור דולק 17 שעות ביממה. אם את רגישה לאור ואת לא יכולה לסגור את הדלת לחדר השינה שלך, זו בעיה כי הוא מאיר גם בלילה וזה יכול להפריע. 2. כל חצי שנה אמורים להחליף לו נורות. חייבים להשתמש בנורות ייעודיות שלו. 3. עד כה בכל פעם ששתלתי משהו, חומרי ההזנה נגמרו לפני שהצמחים מתו, כך שהייתי צריכה להזמין עוד חומרי הזנה (הסטוק הראשוני מגיע עם חבילת הזרעים). אגב - יש לו המון סוגים של דברים שאפשר לגדל בו: פרחים, חסות, כל מיני סוגים של עשבי תיבול ועוד.