צמחוני במצוקה:(

• פותח הנושא MLLM
  • פורסם בתאריך

MLLM

New member
צמחוני במצוקה:(

חבריי וחברותיי הצמחונים. יש לי בעיה. הראשונה היא שאני צמחוני כבר 5-6 שנים. השניה היא שאני חולה בשפעת עכשיו בפעם הרביעית בחורף הזה - ובפעם שניה - בזמן של חודש!:( (חום, כאבים בגוף, שיעול, גרון וכו´...) באתי אליכם, כי בעצם אני תמיד שם לב לתזונה שלי ובלה בלה בלה... בשביל לא להיות פגיע. ונראה לי שעד לא מזמן, הייתי שומר על עצמי טוב. הרגשתי את זה ויותר מהכל, לא הייתי חולה. בזמן האחרון לאט לאט הצטמקה תפריט התזונה שלי. אין לי מושג מאיזו סיבה! ומאז אני חולה המון, יש לי הרבה בחילות ביום-יום, סתם בלי סיבה וכו´ וכו´ שמעו, אני מניח שזה איזשהו חוסר של איזשהו ויטמין כשאני אלך לבדיקות, אני אברר איזה אבל בעצם - גם כשאצא מזה... אני בבעיה גדולה - אין לי מה לאכול!!! אני בן 17, לא אוכל דגים, עוף ובשר. אוכל ביצים ודבש וגבינות וכו´ כלומר, לא צמחוני קיצוני (סליחה חבר´ה...) אז בקיצור, מה אפשר לעשות? אני מוצא ת´צמי מיום ליום אוכל רק זבל וזבל ועוד פעם טבעול וזבל וזבל ועוד פעם טבעול... מה לעשות?! :( תנו לי הצעות של דברים טעימים ובריאים שאני אוכל לאכול, וכמובן שישפרו את המצב התזונתי שלי. נמאס לי להיות חולה כל הזמן:(

smochkin

New member
אנסה לעזור לך...

או הו כמה שהבעיה שלך מוכרת לי.... אתה צריך לעשות דבר ראשון ספירת דם לבדוק המוגלובין, ואז ללכת לבדוק רמות של ויטמין B12. (אומרת מי שמזניחה את הנושא בטירוף...) דברים טעימים ובריאים? אומנם יש לך סלידה מטבעול אבל בסדרת טבעול יש טבעול טופו תירס שהוא מאוד טעים והרבה יותר בריא מטבעול רגיל. כמו כן נסה לגוון ויחד עם הטבעול לאכול ירקות מבושלים, כמו למשל תפוח אדמה שמנסיון אני יודעת שלא עושה בחילה וכמו כן אפונה תירס... וירקות חיים בסלטים. וכמובן תיקח הרבה ויטמין סי, ותשתה מיצים של פירות כמו תפוזים שיש בו הרבה ויטמין סי. ואם יש חוסרים, בשקדים ובאגוזים יש ברזל וגם בשומשום יש הרבה ברזל ככה שטחינה וחומוס גם הם טובים. מקווה שעזרתי במשהו.... אם יש לך עוד שאלות רק תגיד! בהצלחה!!

ק א ר ן

New member
דבר ראשון - זה העובדה שאתה צמחוני

היא ממש לא הבעיה שלך. דבר שני - הבעיה שלך היא, שכמו רבות מחברותי אשר אינן צמחוניות, אתה אוכל ג´אנק פוד, ואי לכך סובל מחסרים שונים. ההמלצה שלי היא ללכת לעשות בדיקות דם מקיפות (לא רק ל-B12) ובנוסף לזאת להתחיל לאכול אוכל בריא!! מקורות טובים לויטמין C הם פלפל אדום, פלפל ירוק, לימון, כרוב חי ותות שדה (שבהם יש דווקא יותר ויטמין C מתפוזים). מקורות טובים לברזל הם אפרסקים מיובשים, תאנים מיובשות, משמש מיובש ותרד מבושל. מקורות טובים לחומצה פולית הם תרד מבושל, בטטות מבושלות, ברוקולי מבושל, בוטנים, שקדים, כרוב חי, אפונה מבושלת אבוקדו ולימון. ולצערי, אם אתה בוחר לא לקחת תוספות של B12 בכדורים.... אני אתן לך רשימה לא טבעונית של מקורות טובים לB12: חלמון ביצה, גבינת צ´דר, גבינת פרמז´ן, גבינת קוטג´ וחלב. מלבד זאת, יהיה מאוד רצוי אם תתחיל לאכול פירות וירקות, אתה תקבל עוד ויטמינים ומינרלים, ובנוסף לכך, הדחף לג´אנק פוד ידוכא קלות. מקווה שעזרתי.... קארן

MLLM

New member
תודה!

נראה מה יהיה... אתם חושבים שבתור אחד שסובל, אני צריך להפסיק לשכנע אנשים אחרים להיות צמחונים???

ק א ר ן

New member
עובדה שאתה נשאר צמחוני, לא?

אם אתה באמת מאמין בזה אין סיבה לא לנסות לשכנע אחרים.

דורון ק

New member
לא נראה לי שיש קשר לזה שאתה צמחוני

לבין הוירוס שלך. שאלות: חוץ מהויטמינים/מינרלים שרשמו לך האם אתה צורך מספיק מזונות עשירים באבץ וויטמינים C,A,E? האם אתה אוכל ארוחת בוקר? כמה זמן מרווח יש לך בין הארוחות? כמה קלוריות אתה אוכל? כמה חלבון? לנתונים אלו יכולה להיות השפעה גדולה על מערכת החיסון.

rasta27

New member
כמה דברים שחשוב לעשות../images/Emo97.gif

1) ללכת לקופת חולים ליעוץ תזונתי אצל דיאטנית שתתאים לך תפריט או רופא הומאופת כשנכנסים לקטע של הצמחונות והטבעונות אם לא אוכלים נכון אפשר לעשות נזק (הכי חשוב חלבון וויטמין B-12) 2) לעשות בדיקות דם כל חצי שנה לברזל, חלבון, B-12 וסידן וללכת עם זה לרופא המשפחה 3) לאכול הרבה פירות וירקות, קטניות ודגנים, פחות פלאפל וממתקים 4) לקחת תוספי תזונה במידת הצורך (כמו B-12 בהוראת רופא) או מולטי ויטמין ואשפר ג´ינסנג בשביל אנרגיה (לא מומלץ לבעלי לחץ דם גבוה) 5) לגבי לשדל אנשים לא לאכול בשר תלוי בבן אדם מה שכן יש להבין שרוב האנשים עוד לא הצליחו ושגם לא יכולים או רוצים להשתחרר מהשקר הזה שמשקרים לנו על זה שצריך וחייבים לאכול בשר אחרת נהיה חלשים ועייפים וחולים וגם אם כן אתה מרגיש צורך לאט לאט ולא בהטפה כי רוב הסיכויים שאם תתחיל להטיף לאנשים תקבל בעיטה לראש קח את זה בקלות

unita

New member
בעיה מוכרת..

כצמחונית שכבר 7 שנים לא אוכלת בשר אני נורא מזדהה איתך... נכון שיש את הקטע של מה אפשר לאכול כמנה עיקרית כשכל "הרגילים" אוכלים בשר או דגים ולצמחונים אין הרבה אפשרויות תפו"א בטטות וכו´... אבל קשה למצוא משהו עיקרי טעים.. יש לכם רעיונות?

smochkin

New member
דווקא יש

לי יש עוד יותר בעיה כי אני גם צמחונית וגם לא אוכלת לא פסטה חוץ מרביולי וניוקי לא פתיתים ולא אורז כי זה עושה לי בחילה. אז אני אוכלת כל צהריים רעיון אחר שבא לי לראש, בעיקר מתפוחי אדמה. יש את המתכון שהצעתי לנקניקיות קטנות של טבעול בבצק עלים. ויש גם משהו נורא טעים ופשוט שאתמול הכנתי:היה לי בארון פירה מהיר הכנה בטעם גריל. לקחתי קערה, שמתי את הפירה (הוצאתי את הקרוטונים קודם!!!!) שפכתי מים על הפירה, עירבבתי אותו הוספתי קמח וביצה ועירבבתי. יצרתי מהתערובת כופתאות קטנות, הרתחתי מים בסיר עם שמן זית וזרקתי את הכופתאות בפנים, שתי דקות עד שהן צפו... יצא מה-זה טעים!! יחד עם זה הכנתי רוטב פסטו-זעתר וזה היה פשוט ללקק את האצבעות. שחיתות קטנה. עוד משהו שאני אוהבת זה חמין צמחוני. יש קופסא מוכנה של חמין מתוצרת ויטה. מבשלים תפוחי אדמה חתוכים, מחממים את תוכן הקופסא ומצרפים לתפוחי האדמה וזה יוצא אחלה. כמו כן יש סיגרים של תפוחי אדמה מתוצרת שהיא פרווה והם נורא טעימים. חביתה עם נקניקיות של טבעול, פוטטוצ´יפס שזה ציפס נורא מהיר וטעים... בשביל למצוא מה לאכול כשאת צמחונית ועוד כשהאופציות מצומצמות עוד יותר צריך דמיון אבל אם יש וגם יש קצת יכולת בישול תמיד אפשר להסתדר. ייאלה שיהיה לכולנו בתיאבון!

mooshmoosh

New member
עניין של הרגל

אני צימחונית 12 שנה, לא בשר לא דגים, התרגלתי לתפריט שלי שהוא דיי חוזר על עצמו, מהטבעולים דיי נמאס, אבל סלטים- אפשר להכין בכל מיני צורות וצבעים, וגבינות, לפעמים פשטידות, וכו´ העניין הוא שאפשר להתרגל ולאהוב את זה, חוצמזה טופו לדעתי זוהי המצאה נהדרת שנותנת לגוף הרבה ויטמינים,ואפשר לעשות אותו בכל מיני צורות וטעמים..מומלץ בחום.אגב באצות למי שאוהב יש המון ויטמין B12 ... למרבה הפלא אחרי 12 שנה צימחונות לא חסר לי (טפו טפו..)שום ויטמין..אז אולי צריך פשוט לדעת מה להכיל בתפריט, בסה"כ את כל הויטמינים ניתן למצוא בכל מיני מאכלים (שהם לא חיות)...

Her Circulation

New member
נשמע קצת מצחיק

אני יודע על ערכן התזונתי הגבוה של אצות אבל היכן קונים אותן ? ואיך מבשלים ? האם פשוט הולכים לחופי ארץ ישראל היפה ודולים\מושים אותן ? כנראה שלא.

mooshmoosh

New member
הכי טוב לדוג אצות בחופי גואה

יקירי אצות אפשר לקנות בבית טבע, אני יכולה להמליץ על חנות בת"א באבן גבירון ליד לונדון מיניסטור, "ניצת הדובדבן" וגם בשוק הכרמל חנות ענקית וגדולה,וחוץ מזה ממש בכל מקום יש חנות - בית טבע עם אצות.. בתאבון.

mooshmoosh

New member
שכחתי להוסיף...

איך מבשלים אצות? אני יודעת להשתמש בהן בשתי צורות: סושי ( צימחוני כמובן עם אורז וירק וגם טופו לפעמים) או להכין איתן סלט - יש הרבה המלצות במתכונים באינטרנט...

Talia E

New member
יש המון דברים!

מנה טובה של ירקות מאודים/מטוגנים על האורז או הפסטה..., קציצות מכרובית, פתיתי סויה מטוגנים ומתובלנים, פרחי ברוקולי/כרובית מטוגנים עם פירורי לחם, פשטידות, לזניה... את יודעת להכין את הדברים הנ"ל? רוצה מתכונים ספציפיים יותר?

למעלה