צמחוני במצוקה:(

• פותח הנושא MLLM
  • פורסם בתאריך

Talia E

New member
הצעות

לפני שאפרט כל מיני מאכלים יש לי 3 הצעות אליך: הדפס הודעה זו: 1. גש ותקנה כל מיני ירקות, למשל בצל, פלפל אדום, חציל, קישואים, עגבניה, פטרוזיליה (מה שאתה לא אוהב מתוך זה - תוריד, או תוסיף דברים אחרים). תחתוך את כולם איך שבא לך (רצוי קוביות די קטנות). שים שמן (רצוי זית, אם יש) במחבת. שים קודם כל את הבצל והפלפל עד שהבצל נהיה שקוף-זהוב, לאחר מכן את החציל והקישואים ורק בסוף בסוף את העגבניה. בתחילת הבישול תוסיף מלח, וכל מיני תבלינים (וגם עלים, פטרוזיליה, למשל) שיש לך (תתנסה!) ולקראת סוף הבישול רוטב סויה, אם יש, או חומץ בלסמי אם יש, או רסק עגבניות אם יש - פשוט מה שיש! כשהירקות רכים זה מוכן למאכל!! זה פשוט, זה קל, זה כיף! התענג על כך שהכנת אוכל לעצמך. התענג על ריח האוכל... את הנ"ל ניתן לשפוך על אורז, אם אתה יודע איך להכין, אך בשביל צעד ראשון במטבח - זה מספיק. חשוב להתחיל מאיזשהו מקום - אחרי זה אתה מאד מוזמן לשתף איך היה! 2. גש לתזונאי/ת (אם אפשר - תזונאי סיני, ולא דיאטטיקאית). אם אתה מרגיש איזושהי התנגדות לכך - שתף אותנו מדוע. 3. תבין שאתה מסוגל לאכול בריא ובכיף. אינך חייב להתגלגל למעגל "ג´אנק פוד" - זה בידיים שלך והאחריות על הגוף שלך היא שלך. הנה עוד מאכלים בריאים וטעימים - אם תרצה אני אתן לך גם המלצות בישול: כתומים למיניהם - גזר, בטטה, דלעת... - עוזרים לפי הרפואה הסינית לבנות דם. עלים למיניהם (פטרוזיליה, כוסברה שמיר) לתיבול מאכלים שונים - מאזנים את מערכת הנוזלים בגוף. סויה - אם בצורת פתיתים, אם בצורת טופו... גרעינים לא קלויים - ניתן לאכול כמו שהם, או להוסיף אותם לבישול. מים - כן! מים! - נראה טריויאלי, אך הרבה אנשים לא בריאים לא שותים מספיק... רצוי מים בטמפרטורת חדר ולא קרים מאד. קטניות - שעועית מכל מיני סוגים, עדשים, חומוס, מאש... דגנים - אורז מלא, גריסי חיטה, שבולת שועל... פירות - קנה פירות שאתה אוהב, ואכול 1-2 ביום (לא להגזים עם זה). אם אתה אוכל דברים פחממתיים כל הזמן (אני לא בדיוק הבנתי מה באמת אתה אוכל - נא פרט), כמו פסטה ותפוחי אדמה - השתדל להפחית ולגוון, ובכל מקרה, נסה לעשות איזה רוטב ירקות כמו זה שפרטתי למעלה לתבשיל. אנא עדכן אותנו מה קורה! אנחנו כאן!

Talia E

New member
אגב

אני ממליצה לך לפרסם את הודעתך גם בפורום רפואה משלימה; יש שם כמה אנשים שמתמצאים היטב בתוספים תזונתיים, ויוכלו להמליץ לך איך בנוסף לשינוי התזונה, תוכל לסייע לאזן את הגוף שלך באמצעות ויטמינים ומינרלים שונים.

m y s e l f

New member
כנראה

כנראה זה ויטמין הבי-12 שנמצא בבשר, בד"כ מחסור בויטמין הזה גורם לאנמיה ולפגיעות יתר של הגוף למחלות נפוצות (כמו שתיארת), אני לוקח את הויטמין בכדורים כל בוקר, ואפשר לקנות את זה כמעט בכל בית מרקחת, אתה יכול לנסות גם לקחת אותם

aurora0

New member
אז...המלצות של דברים טובים לאכול

היום גיליתי שני דברים טעימים לאכול: 1. ממרח בשם טופוטי (עשוי מטופו) שהוא במרקם של גבינת שמנת עשירה וטעימה ובא בכמה טעמים (מה שניסיתי הוא בטעם "גינה") וטעים על לחם- אפילו אמא שלי שלא אוהבת טבעולים וכאלה אהבה. 2. גבינת חלומי מטוגנת במחבת- אותו כנ"ל, התלהבנו מזה מאד. זה יכול להפוך למנה עיקרית עם שידרוג- שניצל מזה או שיפודים. ובנוסף מה שכבר אמרתי: 3. קוואקר- שיבולת שועל- טעים כדייסה או להכין עוגיות. 4.המאכל האהוב עליי- פסטות בצורות שונות ועם המון דברים עליהם-רוטב עגבניות , קטשופ, גבינה לבנה, צהובה וכו´ בתיאבון

aurora0

New member
../images/Emo155.gif וכמובן- מצות בנוסף לכל הנ"ל ../images/Emo6.gif

למעלה