צמחים ומעופפים: מישהו יכול להמליץ על צמחים לגינה שטובים לצופיות? וצמחים

רגע רק רגע

Active member
אצלי האלוורה בעונת הפריחה מושכת צופיות.
ישנו זוג באזור שבכל שנה מגיע לבקר את הצמח.

tsl12

New member
אצלי הצופיות אוהבות מאד בת-שבע מטפסת ואורבות לפרחים שייפתחו

נוף-צלול

Active member
תודה רבה!! שמח לקבל תשובה מבעלת ניסיון!
אנסה לבדוק עם אורנית לוהבת.
בת שבע קצת עדין מדיי? לא כן?
תודה רבה!

tsl12

New member
תודה רבה!! שמח לקבל תשובה מבעלת ניסיון!
אנסה לבדוק עם אורנית לוהבת.
בת שבע קצת עדין מדיי? לא כן?
תודה רבה!
בת שבע היא מאותם הצמחים שממש , אבל ממש , קשה להרוג. היא חסינה נגד הכל . יש לה רק שתי דרישות : א. השקיה מעטה מאד ב. מקום מוצל. היא מסתדרת מצוין בעציץ קצת קטן וצפוף , נשפכת ממנו ונכרכת על על עצמה , מלאה בפרחים בעונת הפריחה בצורת "פרחי שעווה" וכל פרח מוציא טיפת צוף שהצופיות אוהבות מאד .
זה אמנם צמח נשפך , שזקוק לעציץ תלוי , אבל שווה מאד , יפה מאד, לא נשיר, פרחים מהממים ומיוחדים , ולא דורש למעשה כלום

נוף-צלול

Active member
איני יודע איך הברכיכיטונים הולכים בירושלים. ברכיכיטון אדרי מושך יופי את יונקי הדבש, רק שאלה איך יסתגל לאקלים בבירה.
תודה רבה, משה. מתנצל: שכחתי לציין שאינני מתכוון לעצים. עצים - יש לי מקום צנוע מאד רק לעצי פרי.
התכוונתי יותר לשיחים, רב-שנתיים ומטפסים.
סליחה שלא ציינתי מראש. מתנצל!

נוף-צלול

Active member
האם אפשר לגדל בת שבע בעציץ תלוי מתחת לסוכת גפנים, כך שבקיץ היא תהיה די בצל, אבל בחורף חשופה לשמש?
תודה מראש

tsl12

New member
האם אפשר לגדל בת שבע בעציץ תלוי מתחת לסוכת גפנים, כך שבקיץ היא תהיה די בצל, אבל בחורף חשופה לשמש?
תודה מראש
בקיץ היא תהיה מאושרת. בחורף השמש לא תפריע לה , אבל אולי עודף השקיה/גשם יהיה יותר בעיתי....

raya

Well-known member
אסקלפיאס - מושך פרפרים (כך נאמר לי בעבר הרחוק).
התמונה מהרשת , לא מוצאת תמונה שלי .

קבצים מצורפים

• אסקלפיאס ופרפר.jpg
    אסקלפיאס ופרפר.jpg
    KB 64.7 · צפיות: 3

PPHBH

Member
יש לי אסקלפיאס (אפילו לא ידעתי שזה שמו) ואם הוא אמור למשוך פרפרים אז פשוט בחל"ת, אין פרפרים.
מקפיד בכל פעם שהוא מוציא פקעות זרעים מיד לקטפם אחרת הוא מפיץ את עצמו לכל עבר.

נוף-צלול

Active member
יש לי אסקלפיאס (אפילו לא ידעתי שזה שמו) ואם הוא אמור למשוך פרפרים אז פשוט בחל"ת, אין פרפרים.
מקפיד בכל פעם שהוא מוציא פקעות זרעים מיד לקטפם אחרת הוא מפיץ את עצמו לכל עבר.
תודה לך! אני אוסף רעיונות והסתייגויות.
מקווה שבסופו של תהליך יהיו תוצאות טובות. תודה רבה

דקפרי כתום. הצופיות מתענגות על הפריחה הכתומה מלאת הצוף שלו. חזק . עמיד נותן יופי של מענה. גם יפה בגינה . גם טוב באדמה וגם טוב בכלי .צומח מהר . הכל טוב בו .תיהני

למעלה