צמחים ומעופפים: מישהו יכול להמליץ על צמחים לגינה שטובים לצופיות? וצמחים

נוף-צלול

Active member
דקפרי כתום. הצופיות מתענגות על הפריחה הכתומה מלאת הצוף שלו. חזק . עמיד נותן יופי של מענה. גם יפה בגינה . גם טוב באדמה וגם טוב בכלי .צומח מהר . הכל טוב בו .תיהני
בסוף שתלתי אתמול שניים צמודים, אחד כתום (פורח, מימין + בהגדלה) ואחד משמאל (צהוב, ללא פריחה).
מקווה שיצליחו.
כדאי לתת להם תמיכה/קשירה? כמה השקיה?
תודה רבה

קבצים מצורפים

• dak-both.jpg
    dak-both.jpg
    KB 645.2 · צפיות: 3
  • dak-hag.jpg
    dak-hag.jpg
    KB 666 · צפיות: 3

נוף-צלול

Active member
תודה רבה! בינתיים לפי עצות טובות פה שמתי בת שבע תחת סוכת גפנים, ושתלתי מרווה לבנה. הקטע הוא שבשתי משתלות שונות מכרו לי צמחים אחרים בתור מרווה לבנה...
אם אפשר דקפרי בכלי, הכוונה שאפשר לדעתך גם בטרסה ממש קטנה - אני מעוניין להקטין את הגודל של הצמח: שיהיה כיף לצופיות אבל שלא יגזול לי יותר מדיי מקום מהגינה.
אגב, מתחת לסוכת הגפנים הנ"ל יש שני מתקני האכלה-שתייה (תמיסת סוכר) לצופיות, וצופיות פוקדות אותם כמעט בכל שעות האור.

צירפתי את הדקפרי כשהוא בכלי מרובע נוח ולא גדול..

קבצים מצורפים

• 20210618_091645.jpg
    20210618_091645.jpg
    1.7 MB · צפיות: 3
ואחרונה שתראה את הגודל כולו. השיח הוא רק במרכז היכן שהפריחה הכתומה.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20210704-215729_Photos.jpg
    Screenshot_20210704-215729_Photos.jpg
    1.6 MB · צפיות: 4

נוף-צלול

Active member
תודה רבה! - נראה לי מאד מתאים. אנסה להשיג אחד כמה שיותר מהר. תודה רבה!
====
סליחה על העיכוב. עניתי ושכחתי להקיש על שליחת התגובה. תודה וסליחה

לגבי השקייה תבדקי באינטרנט יש משתלות הרבה שיתנו מענה מיידי בדף הצמח. עברו מאז 16 שנה מאז שתלתי . היום הם מקבלים השקייה פעמיים בשבוע כשעה התזה+ טפטפות ( הם בכלים אז צירפתי להם טפטפת אישית ) מוסיפה השקיית עזר כשבא לי. בטח בימים הלוהטים האלה. הדגש בשתילה בכלים מעל פני האדמה הוא שהכלים מתייבשים די מהר בגלל החום . יש כלים מפלסטיק ויש מחרס וכו. לכן השקייה בהתחלה צריכה להיות נדיבה.ושוב, תבדקי עם פה באינטרנט לגבי כמויות . אם יש אצלכם רוחות תייצבי את הצמח עד לגדילתו עם כפיס עץ או משהן בדומה , כדי שיגדל ישר ויציב.

נוף-צלול

Active member
לגבי השקייה תבדקי באינטרנט יש משתלות הרבה שיתנו מענה מיידי בדף הצמח. עברו מאז 16 שנה מאז שתלתי . היום הם מקבלים השקייה פעמיים בשבוע כשעה התזה+ טפטפות ( הם בכלים אז צירפתי להם טפטפת אישית ) מוסיפה השקיית עזר כשבא לי. בטח בימים הלוהטים האלה. הדגש בשתילה בכלים מעל פני האדמה הוא שהכלים מתייבשים די מהר בגלל החום . יש כלים מפלסטיק ויש מחרס וכו. לכן השקייה בהתחלה צריכה להיות נדיבה.ושוב, תבדקי עם פה באינטרנט לגבי כמויות . אם יש אצלכם רוחות תייצבי את הצמח עד לגדילתו עם כפיס עץ או משהן בדומה , כדי שיגדל ישר ויציב.
תודה רבה!!
שתלתי אותם באדמה, בטרסה קטנה.
תודה רבה על ההנחיות.
אגב, מאחר שעדיין אינני שופטת כדורגל, אפשר (ורצוי) לפנות אליי בלשון אתה. אבל זה פרט קטן. העיקר שהדקפרי הוא גם וגם...

tomerrose

Member
לי יש פרחים שהן מאד אוהבות, נראה לי שזה קרוקוסמיה, צריך שמש כדי לפרוח. פקעות שמתרבות לבד והרבה: 0b898905-e84c-46c9-986b-2546bf1d4cfa.jpg

נערך לאחרונה ב:

נוף-צלול

Active member
לי יש פרחים שהן מאד אוהבות, נראה לי שזה קרוקוסמיה, צריך שמש כדי לפרוח. פקעות שמתרבות לבד והרבה: צפה בקובץ המצורף 37994
תודה רבה!!
בביקור הבא במשתלה אחפש .
בינתיים, במהלך החודשים, שתלתי לטובת הצופיות דקפרי, מרווה צחורה ובת שבע. ניסיתי עוד מין או שניים, שלא ממש הצליחו.
בקרוב אחפש קרוקוסמיה.
תודה רבה!

raya

Well-known member
תודה רבה!!
בביקור הבא במשתלה אחפש .
בינתיים, במהלך החודשים, שתלתי לטובת הצופיות דקפרי, מרווה צחורה ובת שבע. ניסיתי עוד מין או שניים, שלא ממש הצליחו.
בקרוב אחפש קרוקוסמיה.
תודה רבה!
קרוקוסמיה - מוכנה לשלוח לך .. הצמח מתרבה בכמויות.

raya

Well-known member
כן.. רק שהוא פורח תקופה קצרה בלבד ולא הייתי מתאמץ עבורו. אישית, איני אוהב אותו. ואגב, יש גם בצהוב.
נכון - יש גם בצהוב, ולמרות שאצלי פרח כל השנים בכתום, בשנה שעברה פתאום היתה גם פריחה בצהוב.
קטפתי ושמתי בצנצנת, לא זכור לי שהפריחה החזיקה מעמד זמן קצר.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נכון - יש גם בצהוב, ולמרות שאצלי פרח כל השנים בכתום, בשנה שעברה פתאום היתה גם פריחה בצהוב.
קטפתי ושמתי בצנצנת, לא זכור לי שהפריחה החזיקה מעמד זמן קצר.
מה משך הפריחה של עמוד פריחה כזה? שבועיים גג? שבועיים מתוך 365 ימים?

נוף-צלול

Active member
יש לי עץ ברכיכיטון אדרי. כשהוא פורח מגיעים עליו יונקי דבש ר

יש לי עץ ברכיכיטון אדרי. כשהוא פורח מגיעים עליו יונקי דבש רבים.
משה - תודה רבה!
כבר לפני מספר חודשים הודיתי לך, והתנצלתי שלא התכוונתי לעצים, אלא לשיחים או מטפסים.
שוב - תודה רבה!
קרוקוסמיה - מוכנה לשלוח לך .. הצמח מתרבה בכמויות.
תודה רבה רעיה על הצעתך. אני מוכן - ובתודה - לאמצה בשמחה.
ואולם אני חושש מאד מאופן המשלוח: איך תשלחי לי? אני בירושלים, ובירושלים הדואר מתבסס עדיין על הדיליזנס הטורקי.
לפני זמן מה קיבלתי בדואר רשום מכתב מעיריית ירושלים שנשלח 5 חודשים קודם לקבלתו........ מרחק 2-3 ק"מ חמישה חודשים.
נראה לי שעד שיגיעו אליי הפקעות, תפקע סבלנותי....
אם את במקרה בסביבת ירושלים - אבוא לקחת בשמחה, ולנסות. גם אם הן פורחות תקופה קצרה, אולי במקרה הן פורחות בזמן שאין הרבה פריחה אחרת בגינה.
תודה רבה רעיה!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
משה - תודה רבה!
כבר לפני מספר חודשים הודיתי לך, והתנצלתי שלא התכוונתי לעצים, אלא לשיחים או מטפסים.
שוב - תודה רבה!

תודה רבה רעיה על הצעתך. אני מוכן - ובתודה - לאמצה בשמחה.
ואולם אני חושש מאד מאופן המשלוח: איך תשלחי לי? אני בירושלים, ובירושלים הדואר מתבסס עדיין על הדיליזנס הטורקי.
לפני זמן מה קיבלתי בדואר רשום מכתב מעיריית ירושלים שנשלח 5 חודשים קודם לקבלתו........ מרחק 2-3 ק"מ חמישה חודשים.
נראה לי שעד שיגיעו אליי הפקעות, תפקע סבלנותי....
אם את במקרה בסביבת ירושלים - אבוא לקחת בשמחה, ולנסות. גם אם הן פורחות תקופה קצרה, אולי במקרה הן פורחות בזמן שאין הרבה פריחה אחרת בגינה.
תודה רבה רעיה!
אוףף... זה היה כל כך מזמן ששכחתי... בכל מקרה, כשהברכיכיטון האדרי שופע פריחה אדומה ומרובה, רבים הם היונקים שנודדים בין פרחיו הלוהטים וממש מרנין לראותם חגים סביב העץ.

בכל מקרה, דק פרי זה סוג של ביגנוניה, וגם ביגנוניה שאינה דק פרי מושכת את הציפור המקסימה הזו.

והצמח ה"פקעתי" הזה, קרוקוסמיה, פורח דווקא בתקופת השפע של הפריחות.
אני משוכנע שיונק הדבש מוצא את פרנסתו גם מפרחים אחרים, אבל באמת שאיני זוכר כעת איזה פרח הוא מעדיף במיוחד...

נוף-צלול

Active member
אוףף... זה היה כל כך מזמן ששכחתי... בכל מקרה, כשהברכיכיטון האדרי שופע פריחה אדומה ומרובה, רבים הם היונקים שנודדים בין פרחיו הלוהטים וממש מרנין לראותם חגים סביב העץ.

בכל מקרה, דק פרי זה סוג של ביגנוניה, וגם ביגנוניה שאינה דק פרי מושכת את הציפור המקסימה הזו.

והצמח ה"פקעתי" הזה, קרוקוסמיה, פורח דווקא בתקופת השפע של הפריחות.
אני משוכנע שיונק הדבש מוצא את פרנסתו גם מפרחים אחרים, אבל באמת שאיני זוכר כעת איזה פרח הוא מעדיף במיוחד...
שוב תודה משה - הפעם שהזכרת לי. אכן, יש לי גם ביגנוניה שצבע הפרחים ורוד והיא די מתפשטת, ופשוט שכחתי את השם. תמיד אני מתבלבל בגלל בגוניה. בתוך הסבך של הביגנוניה הוורודה יחד עם ער אציל חיות כנראה עכשיו שתי משפחות של צופיות. רציתי להגדיל ולגוון את "שולחן האוכל" של הצופיות, ואכן דקפרי ומרווה צחורה מוכיחים את עצמם. תודה רבה!

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שוב תודה משה - הפעם שהזכרת לי. אכן, יש לי גם ביגנוניה שצבע הפרחים ורוד והיא די מתפשטת, ופשוט שכחתי את השם. תמיד אני מתבלבל בגלל בגוניה. בתוך הסבך של הביגנוניה הוורודה יחד עם ער אציל חיות כנראה עכשיו שתי משפחות של צופיות. רציתי להגדיל ולגוון את "שולחן האוכל" של הצופיות, ואכן דקפרי ומרווה צחורה מוכיחים את עצמם. תודה רבה!
יש לי בגינה עץ מוזר שנקרא קיגליה. https://www.google.com/search?q=קיג...Yg_0HHX7kCHYQ9QF6BAgIEAE#imgrc=qdxcz7Y9LAhuJM

עץ זה שייך גם הוא לביגנוניים, ויש לו פרח ענק ומלא צוף. דבורים רבות מבקרות אותו, אבל איני זוכר שראיתי עליו צפיות.
הייתי מעריך שיש לכך 2 סיבות [אם לא 3]...
א. הפרח נפתח סביב השעה +17, ומחזיק מעמד בערך עד השעה 06:00.
כלומר, זהו פרח "לילי". ריחו דוחה למדיי והוא מושך אולי עטלפים שמגיעים אליו (ולעתים מפרים אותו).
ב. בשעות האור, עדיין מגיעות לפרח דבורים רבות, ויש אולי איזה דיבור ביו הדבורים לבין הצופיות, שלא כדאי להילחם על טריטוריית דבש, שמא הקטן יעקוץ לגדול.
ג. אולי אני סתם מקשקש דברי הבל וכן מגיעות גם צופיות, אבל עיני לא הבחינה בהן? יש מצב...
ויש כמובן גם את הסיגלון ששייך לאותה משפחה ופרחיו גדולים, אבל גם שם, יתכן שמרוב כחול, איני מבחין בצופיות. כי מה לעשות? אני מסתכל יותר על הצמחים מאשר על מה שמסביבם.
אז אם תתהה הכיצד יתכן שכן הבחנתי בצופיות שמגיעות לבקר את הברכיכיטון המרוקאי (אדרי) שלי?
אז המענה הוא.... שהברכיכי הזה נמצא ליד חלון השירותים שלי וכשאני נמצא שם ב"ישיבות", אני שומע היטב את קול ציוצן הקולני. אז כשאני מביט החוצה, אני רואה, שתמיד מעופפים סביבו לפחות 4 כאלה, שמצייצים בשמחה לנגד השלל הרב שמצאו.

למעלה