שוב תודה משה - הפעם שהזכרת לי. אכן, יש לי גם ביגנוניה שצבע הפרחים ורוד והיא די מתפשטת, ופשוט שכחתי את השם. תמיד אני מתבלבל בגלל בגוניה. בתוך הסבך של הביגנוניה הוורודה יחד עם ער אציל חיות כנראה עכשיו שתי משפחות של צופיות. רציתי להגדיל ולגוון את "שולחן האוכל" של הצופיות, ואכן דקפרי ומרווה צחורה מוכיחים את עצמם. תודה רבה!
יש לי בגינה עץ מוזר שנקרא קיגליה.
https://www.google.com/search?q=קיג...Yg_0HHX7kCHYQ9QF6BAgIEAE#imgrc=qdxcz7Y9LAhuJM
עץ זה שייך גם הוא לביגנוניים, ויש לו פרח ענק ומלא צוף. דבורים רבות מבקרות אותו, אבל איני זוכר שראיתי עליו צפיות.
הייתי מעריך שיש לכך 2 סיבות [אם לא 3]...
א. הפרח נפתח סביב השעה +17, ומחזיק מעמד בערך עד השעה 06:00.
כלומר, זהו פרח "לילי". ריחו דוחה למדיי והוא מושך אולי עטלפים שמגיעים אליו (ולעתים מפרים אותו).
ב. בשעות האור, עדיין מגיעות לפרח דבורים רבות, ויש אולי איזה דיבור ביו הדבורים לבין הצופיות, שלא כדאי להילחם על טריטוריית דבש, שמא הקטן יעקוץ לגדול.
ג. אולי אני סתם מקשקש דברי הבל וכן מגיעות גם צופיות, אבל עיני לא הבחינה בהן? יש מצב...
ויש כמובן גם את הסיגלון ששייך לאותה משפחה ופרחיו גדולים, אבל גם שם, יתכן שמרוב כחול, איני מבחין בצופיות. כי מה לעשות? אני מסתכל יותר על הצמחים מאשר על מה שמסביבם.
אז אם תתהה הכיצד יתכן שכן הבחנתי בצופיות שמגיעות לבקר את הברכיכיטון המרוקאי (אדרי) שלי?
אז המענה הוא.... שהברכיכי הזה נמצא ליד חלון השירותים שלי וכשאני נמצא שם ב"ישיבות", אני שומע היטב את קול ציוצן הקולני. אז כשאני מביט החוצה, אני רואה, שתמיד מעופפים סביבו לפחות 4 כאלה, שמצייצים בשמחה לנגד השלל הרב שמצאו.