צמח השבוע - פעמיים כי טוב!

מורגי

New member
צמח השבוע - פעמיים כי טוב!

קודם כל, אני חייבת להודות לכם על הטיפים שנתתם לי לגבי הטיול השנתי. בקבוק מים קרים עם הלימון שסחטתי באוטובוס די הצילו אותי מבחילות איומות. אז היום יש לי מידע לחלוק איתכם על 2 פירות: הבננה (אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני ממש מאושרת שיש אייקון של בננה) ועל התותים. למה? כי על שניהם אין לי הרבה מידע, שניהם פירות של חורף, ושניהם כיפיים. ועכשיו - לענייננו - קצת היסטוריה על הבננה:
הבננה היא פרי הגדל על שיח גבוה (ולא עץ), שיכול להגיע עד לגובה של 3 מטרים. בגלל שהיא לא צומחת על עץ, אגב, גם מברכים עליה "בורא פרי האדמה". בננות אין להחזיק בקירור אלא במקום מאוורר בלבד. יש לה ריח אופייני נעים, והיא קלה מאוד למאכל ולעיכול, ולכן "כבשה" גם את אוכלוסית התינוקות והקשישים. רבים מכנים אותה "עץ גן עדן" ויש הקוראים לה "תאנת חווה", ויש הטוענים שהבננה היא בעצם פרי הדעת ממנו אכלו אדם וחווה, אבל לא נכנס לזה כרגע.
הבננה, כאמור, טובה לעיכול אך גורמת לעצירות, ולכן הסובלים מעצירות ימנעו מאכילתה.
הבננה עשירה במיוחד באשלגן. ועכשיו על התותים:
אכילת תות השדה משמשת כתרופה נגד חולשת עצבים ,אנמיה, חוסר תיאבון, הפרעות במעיים, ניקוי הקיבה, דם מזוהם, מחלות הכבד וחיזוק השיניים.
התותים מסייעים גם נגד הפרעות בסדירות המחזור, וערך הפרי רב גם במחלות הערמונית (פרוסטטה), האשכים והשחלות.
שתיית תה מעלי תות השדה היא תרופה מצויינת נגד הצטננות , שפעת, שעלת, אסטמה, דלקות בגרות והפרשה רירית מופרזת מהאף. מצטרת על הקיצור היום, אני מקווה שיהיה לכם מה להוסיף. ו...בשבוע הבא - ספיישל צמחים, זה הולך להיות ארוך. תתכוננו!

הבעייתיות עם הבננות והתותים:

הבננה היא אחד מגורמי הלחות הכי משמעותיים (אחרי בטנים ומוצרי חלב). לכן, לתינוקות בני חצי שנה עד שנתיים, שגם כך כל הסירקולציה של אא"ג אצלם חלשה, אני ממליצה לא לתת בננות לעיתים תכופות מחשש למצבור לחות שמגיע לידי ביטוי כדלקות אזניים (מאותה סיבה גם המבה ומוצרי חלב בקר יורדים מבחינת הרפואה הסינית, לפחות עד גיל שנה). היא לא מתאימה לנשים בהיריון (בגלל הלחות), לאנשים שסובלים בבצקות, אלרגיות וכו'. והתותים, פרי קסום באמת, אלא שאם לא קונים אורגני אז עדיף לוותר. הם סופחים חומרי הדברה בכמויות מסחריות, שיכולות להמית להקת ארבה. אגב, לא יעזור לשטוף אותם, פשוט לקנות אורגני.

מורגי

New member
תותים זה אחת המחלות שלי בחורף

את בטוחה שאין שום דרך לפתור את בעיית חומרי ההדברה? גם לא חומרים מיוחדים? אני זוכרת שיש לנו בבית בקבוקון קטן כזה שמיועד לשטיפת פירות... בכל מקרה, חבל מאוד שזה הופך משהו כל כך טוב לקצת פחות נגיש.

iditush11

New member
אני אוכלת תותים כמו גדולה!!

ולא מרגישה שום בעיה עם כך שאני רוחצת את התותים במים וסבון בעיני זה מספיק. אוףףףף איך בא לי עכשיו על תותים!!!

אבל בשקווים יש יותר ויותר תותים שמו

מוגנים באמצעים ביולוגים(חרקים "טובים")ולא מרוססים. אז קונים כאילו.

../images/Emo45.gif ועוד תוספות משלי...

-תותים הם אלרגנים ביותר ולא כדאי להגיש תות שדה לתינוק מתח גיל שנה וחצי. -לנשים מיניקות בתחילת ההנקה להמנע מאכילת בננות-גם מגביר ליחה וגם אחד מהגורמים מס' 1 לגזים/קוליק אצל תינוקות.

ה מוזה

New member
תותים,אפשר גם פשוט לגדל

בגינה [ אדנית אם אין גינה ] הטעם של תות שנקטף הישר מהגינה הרבה יותר טעים מזה שקונים ,זה מניסיון אישי
מעבר לכך תודה על המידע החשוב ,לא ידעתי שהם סופחים ריסוס ורעלים שונים בכמויות מזיקות , שאלה נוספת קטנה האם לשימוש חיצוני זה בסדר תותים שקונים גם לא אורגניים?

נרא לי שלשימוש חיצוני (איזה???)

אין בעיה עם תותים מרוססים. אבל לא הייתי שמה אותם על הפנים שלי, אולי כי לי ישד עור רגיש יחסית ונטיה לאלארגיות לחומרי הדברה. אבל אם העור שלך לא נוטה לאלרגיות לא נשמע לי שיש בעיה.

iditush11

New member
אני מכירה קצף לגילוח שעושים מבננות

זה נורא פשוט, לוקחים שתי בננות מועכים אותן לתערובת אחידה, מוסיפים שתי כפיות של שמן שקדים ומערבבים עד שמתקבל כמו קצף כזה. מורחים על הרגליים ומגלחים ואח"כ התחושה היא כמו של משי. ראיתי את הטיפ הזה בפורום יופי וטיפוח אישי וניסיתי אותו ואני חייבת להגיד שהתפלאתי לטובה, בדרך כלל אני נגעלת למרוח אוכל על הגוף שלי אבל זה היה ממש מדהים שלא לדבר על הריח.

iditush11

New member
את אולי מכירה מסיכות לעור הפנים

שמכילות בתוכן תותים? נשמע לי מעניין. הקצף גילוח הזה הוא מדהים!!! ניסיתי אותו פעם אחת וממש התלהבתי.

מורגי

New member
../images/Emo12.gif

אחד הדברים היותר מעניינים ששמעתי. בהחלט שווה ניסוי.

ה מוזה

New member
קראתי בעבר שפרי התות

שימש/משמש להסרת כתמים מהעור . בנוסף הוא גם משמש לטיפול בכוויות שמש , מהסוג האדום השורף בפנים ובגב אחרי שהיה בחוף הים , מקל מיידית על תחושת הצריבה . - מלבין שיניים - מי תותים כמי פנים מכווצים נקבוביות - חלב תותים ( חלב פנים המנקה ומשפר את גוון ומרקם העור) כמובן שלא ניסיתי את העצות הנ"ל קראתי אותם בעבר היכן שהוא כך שזה בגדר "לא נוסה עדיין "
יש אנשים בעלי רגישות לתות שדה ,להם אני מניחה התות אינו טוב לא לאכילה וגם לא לשימוש חיצוני ללא קשר לכימיקלים בננות למסיכות המעדנות ומנקות את העור נהדרות לעור ,אפשר להכין מסיכות ביתיות לעור הפנים בננה ודבש בננה ומיץ גזר בננה וטחינה , מסיכה מזינה מאוד. קליפת הבננה טובה לטיפול ביבלות הניחו לפני השינה תחבושת מקליפת בננה על היבלת וחזקו הכל בסרט דביק. טיפול דומה יועיל גם לבעיות עור אחרות.( עוד מידע יש כאן )

iditush11

New member
וואוו מוזי איזה טיפים טובים, תודה!!

סתם שאלה, איך בדיוק עושים חלב תותים?! נשמע לי מוזר, לחלוב את התותים? לרסק אותם? תודה שוב פעם.

ה מוזה

New member
חלב תותים

3 תותים גדולים,שטופים היטב 150 גרם חלב מועכים את התותים או מרסקים בבלנדר יחד עם החלב מאחסנים בכלי במקרר [ די דומה למילקשייק תות ] כתוב שהוא מנקה ומשפר את מרקם העור

נשמע נהדר....הבעיה היחידה היא

שיש סיכוי טוב שאני אשתה את זה לפני שאספיק להשתמש בזה לפנים

ה מוזה

New member
לבריאות רווי ../images/Emo9.gif

פתאום עלתה לי שאלה אם זה בריא לאכילה-זה גם בריא לטיפוח חיצוני או שימוש רפואי חיצוני? מה את חושבת ?.. כמה דוגמאות בננה בריאה לאכילה , גם למריחה חיצונית מלפפונים בריאים לאכילה , גם לעור הפנים אז, האם אפשר לומר שכל מה שעושה לנו בריא בפנים טוב גם לבחוץ? או שהנוסחא הזו לא הנוסחא הנכונה.. תהני מהמילקשייק

למעלה