צמח השבוע - פעמיים כי טוב!
קודם כל, אני חייבת להודות לכם על הטיפים שנתתם לי לגבי הטיול השנתי. בקבוק מים קרים עם הלימון שסחטתי באוטובוס די הצילו אותי מבחילות איומות. אז היום יש לי מידע לחלוק איתכם על 2 פירות: הבננה (אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני ממש מאושרת שיש אייקון של בננה) ועל התותים. למה? כי על שניהם אין לי הרבה מידע, שניהם פירות של חורף, ושניהם כיפיים. ועכשיו - לענייננו - קצת היסטוריה על הבננה:
הבננה היא פרי הגדל על שיח גבוה (ולא עץ), שיכול להגיע עד לגובה של 3 מטרים. בגלל שהיא לא צומחת על עץ, אגב, גם מברכים עליה "בורא פרי האדמה". בננות אין להחזיק בקירור אלא במקום מאוורר בלבד. יש לה ריח אופייני נעים, והיא קלה מאוד למאכל ולעיכול, ולכן "כבשה" גם את אוכלוסית התינוקות והקשישים. רבים מכנים אותה "עץ גן עדן" ויש הקוראים לה "תאנת חווה", ויש הטוענים שהבננה היא בעצם פרי הדעת ממנו אכלו אדם וחווה, אבל לא נכנס לזה כרגע.
הבננה, כאמור, טובה לעיכול אך גורמת לעצירות, ולכן הסובלים מעצירות ימנעו מאכילתה.
הבננה עשירה במיוחד באשלגן. ועכשיו על התותים:
אכילת תות השדה משמשת כתרופה נגד חולשת עצבים ,אנמיה, חוסר תיאבון, הפרעות במעיים, ניקוי הקיבה, דם מזוהם, מחלות הכבד וחיזוק השיניים.
התותים מסייעים גם נגד הפרעות בסדירות המחזור, וערך הפרי רב גם במחלות הערמונית (פרוסטטה), האשכים והשחלות.
שתיית תה מעלי תות השדה היא תרופה מצויינת נגד הצטננות , שפעת, שעלת, אסטמה, דלקות בגרות והפרשה רירית מופרזת מהאף. מצטרת על הקיצור היום, אני מקווה שיהיה לכם מה להוסיף. ו...בשבוע הבא - ספיישל צמחים, זה הולך להיות ארוך. תתכוננו!
קודם כל, אני חייבת להודות לכם על הטיפים שנתתם לי לגבי הטיול השנתי. בקבוק מים קרים עם הלימון שסחטתי באוטובוס די הצילו אותי מבחילות איומות. אז היום יש לי מידע לחלוק איתכם על 2 פירות: הבננה (אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני ממש מאושרת שיש אייקון של בננה) ועל התותים. למה? כי על שניהם אין לי הרבה מידע, שניהם פירות של חורף, ושניהם כיפיים. ועכשיו - לענייננו - קצת היסטוריה על הבננה: