צריך רק 2%... זה עניין יחסי...
ביחס למה צריך רק 2% ? הניסיון האישי שלי עם 3% מספק שילוב של שקט נפשי ותערובת שעושה טוב למנוע ותגובתו... מה שאני טוען שאתה אף פעם לא יודע כמה שמן מקבל המנוע שלך כשאתה משתמש במיקסר האוטומטי... אולי 2, אולי 3, אולי 5... אי אפשר ממש לדעת... כמובן שתוכל לחשב ממוצע... אבל לא תוכל לדעת בכל רגע נתון כמה שמן מגיע למנוע. החלפת רצועה כל טיפול היא כאמור בגדר חובה, יותר מהמלצה. היא לא יקרה כלל, ואם וריאטור פתוח כבר הרי שגם זו החלפה קלה ופשוטה במקרה של הטייפון (גם 50 וגם 125). יותר מהחלפת הרצועה יש לבדוק את גלגל השיניים שמתפעל אותה. הוא "יושב" על מיסב שרגיש ללכלוך ודורש גירוז ברמה הנכונה... תפיסתו של המיסב הזה תביא לקריעת הרצועה או תלישת השיניים שלה, והדרך משם לתפיסת המנוע עצמו היא קצרה מאד. המנגנון הזה אחד הגורמים לשמו הרע של הטייפון בכל הנוגע לאמינותו (בדגם ה-125 בו המנגנון הזה עמוד בעומסים די כבדים) ולכן יש לשים דגש על טיפול נאות בו. אני כבר מזכיר לך, רבי, שאני ממליץ להחליף רינגים כל 8K עד 10K בטייפון שלך... בוכנה ורינגים חדשים עולים 200 ש"ח בערך, ואת העבודה אפשר לעשות לבד... הקטנוע מתעורר לחיים ואורך חיי הצילינדר נשמר...