צמיד LIVESTRONG -פטנט?רק זכויות יוצרים?

elieli123

New member
צמיד LIVESTRONG -פטנט?רק זכויות יוצרים?

היי, יש לי רעיון דומה לקונספט של צמיד LIVESTRONG. אבל, נשאלת השאלה מה ההגנה שלי? נניח והייתי בא עם הרעיון של צמיד LIVESTRONG, ומוציא את הצמיד בצבע צהוב, וכותב עליו " LIVESTRONG " - בא היה מישהו אחר, ומוציא צמיד דומה (לא זהה) בצבע ירוק וכותב עליו: " LIVEISGOOD " זוהי סתם דוגמא, אבל, האם יש לי דרך למנוע משהו שכזה?? יש דרך להגן על רעיון שמו של צמיד צהוב שתרומותיו ינתנו למלחמה בסרטן? כביכול זה נראה כאילו יש רק הגנה של עיצוב- זכויות יוצרים. לא?? תודה רבה! אלי

אכן

סביר מאוד להניח שסימן מסחר הוא הדרך לעשות זאת. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

elieli123

New member
השאלה האתגרית למבינים היא בעצם..

אם מישהו יוציא צמיד ירוק עם כתובית אחרת.. יש דרך להגן על זה? תנסו לרדת לסוף דעתי: נניח: אני המצאתי את הצמיד הצהוב בארץ, שיווקתי את זה למען המלחמה בסרטן, והעסק נמכר במליונים. בא בחור בשם ביל באמריקה וראה כי הרעיון טוב. למחרת הוא מוכר באמריקה צמידים ירוקים למלחמה בסרטן. אין לי שום הגנה בפניו, נכון?? הוא הוציא צמיד ירוק ואני צהוב וזה, נגמר הסיפור, לא? תודה!

זו לא שאלה אתגרית כלל

אם הצמיד הוא פרי עיצובך והוא חדש וייחודי - תוכל להגן עליו במדגם. אם הצמיד הוא פרי המצאתך ויש בו המצאה כשירה לרישום כפטנט - תוכל להגן עליו בפטנט. אם על הצמיד מופיע סימן ייחודי שלך - תוכל להגן עליו באמצעות סימן מסחר. על רעיון בעלמא (קרי "למכור צמיד בצבע X למטרת תמיכה ב...") אין הגנה משפטית. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

elieli123

New member
האם זה פתרון לנושא? דווקא כן שאלה אתגרית...

שוב אני, לשאלת הצמיד.. החלק הפחות מאתגר: 1) מבחינת זכויות יוצרים, גם אם לא הגנתי עליו במדגם,פטנט,סימן מסחר, זכויות היוצרים שם שלי? זאת אומרת שהוצאתי מציד מהוב ועליו כתוב LIVESRTONG , אז אף אחד אחר לא יכול למכור מוצר זהה.. נכון? החלק המאתגר: 2) אז, מבחינה תאורטית, מכיון שאף אחד לא יכול למכור מוצר זהה, אז אני אוציא משפחה של מוצרים: צמיד צהוב עם הכתובית - LIVESTRONG צמיד ירוק עם הכתובית - LIVESTRONG צמיד אדום עם הכתובית - LIVESTRONG צמיד צהוב עם הכתובית - LIVE very TRONG צמיד צהוב עם הכתובית - LIFE IS STRONG וכך הלאה, כך שעל כל אחד יש לי זכויות יוצרים.. האם זה פתרון? או שאין מנוס מלרשום על כל אחד מדגם? תודה!

לא, יש לך טעות

אין שום זכויות יוצרים בצמיד צהוב עם שם X שכן זו אינה "יצירה" כהגדרתה בחוק ובפסיקה. מדגם מקבלים בגין עיצוב ייחודי ולא על השם שמופיע על הצמיד. אם הצמיד ייחודי ואתה תמיד משתמש בו, אין צורך לבקש מדגמים נוספים בגלל ששינית את הכיתוב עליו. על המילה שמופיעה על הצמיד צריך להגיש בקשה לסימן מסחר. אין קיצורי דרך. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה