צ'מעו מה עברתי אתמול בלילה

S e x y N i n e

New member
צ'מעו מה עברתי אתמול בלילה

אני בשבוע 34 + כמה ימים והתחלתי להרגיש לפני השינה צירים. לא סתם צירים, אלא כל 2 דקות ציר... הסתכלתי והוא התחיל להכין תיק לידה בלחץ כזה שהתפוצצנו מצחוק איזה עשר דקות. בקיצור הגענו למיון בתל השומר, כמו שחשבתי שיקרה לי כשאני אראה בית חולים- נכנסתי קצת ללחץ אבל לא ממש להיסטריה. אחרי הקבלה נכנסתי לעשות מוניטור, מסתבר שאכן יש צירים והאחות המאד לא נחמדה שקיבלה אותי ניסתה להחדיר לי עירוי נוזלים. כשהיא לא הצליחה להחדיר עירוי אבל הצליחה מאד לפוצץ לי וריד ביד אמרתי לה שאני מעדיפה לשתות מים לבד. אחרי עיקום פרצוף מצידה (הרגשתי שממש הרסתי לה את המשמרת) הגיעה אחות אחרת ואמרה לי "הבנתי שאת מסרבת לקבל עירוי" אמרתי לה שאני מעדיפה לשתות. היא אמרה "אין בעיה" תחזרו עוד שעה". פה כבר התעצבנתי. אמרתי לה "אני לא מבינה מה העניין, אני שותה וחוזרת לפה אחרי שאני מסיימת ליטר שתיה". כשהיא ראתה את האסרטיביות שלי, היא עברה מטמורפוזה. "כן, תבואי עוד חצי שעה אחרי שתסיימי לשתות." חזרתי אחרי חצי שעה ובאמת פחתו הצירים, עשיתי שוב מוניטור והרופא בדק אותי ואישר שהעובר במצג ראש (הוא שכב עד לפני שבוע לרוחב). השתחררתי הביתה והבנתי את הסוד- אסרטיביות. לא יאמן איך השתנה היחס של אותה אחות מרגע שעניתי לה. פתאום יש חוש הומור, פתאום נחמדים. זהו, סתם רציתי לשתף אתכן.

תשמרי את כוחות האסרטיביות ללידה

בתקווה שלא תצטרכי להשתמש בזה
שמחה לשמוע שהכל הסתיים בסדר ולא לשכוח לשתות אפילו שכבר לא כ"כ חם!

מסכימה עם "מבשלת" ומתעצבנת ביחד

איתך - איזו אחות חצופה! את מסרבת לקבל עירוי??? מסרבת??? מה זה פה טירונות? מי לא היתה מסרבת אחרי שמפוצצים לה וריד

S e x y N i n e

New member
תודה על העידוד...

חשבתי לתומי שאולי משהו השתנה ביחס שם, אבל כנראה שלא. כל שאלה ששאלתי (והיו מעט כאלה) נענתה בחוסר סבלנות. ממש מבעס אותי שזה ככה. פתאום 2 האחיות היחידות שהיו במשמרת נעלמו. הגיעו כל מיני זוגות עם צירים, חיכו ליד דלפק הקבלה, ולא היה אף אחד שיקבל אותם. ככה היה במשך 20 דקות. בעלי ואני עומדים שם ולא מבינים איך יכול להיות ששתי האחיות היחידות במשמרת נעלמות ככה יחד והן גם חזרו יחד... נראה לי שהלכו לאכול או משהו. טוב, פרקתי...

S e x y N i n e

New member
לא רק הקונוטציה- גם הפרצוף שבא עם

זה... ממש עשתה לי פרצוף כועס ויצאה מהחדר. מאותו רגע טיפלה בי מישהי אחרת.

S e x y N i n e

New member
האמת שמעצלות לא סיפרתי לכן על ליס

התקשרתי לטלפון של "לידה טבעית" בליס. ענתה לי שם בחורה נחמדה ואמרה שאם אני רוצה ללדת טבעי יש סיור בחדר הטבעי. קבעה לי יום ושעה והתיצבנו. שום טבעי ושום נעליים זה היה סיור רגיל ובו חלפנו על פני החדר הטבעי. הרגשתי מרומה לאללה. בהמשך מישהי שאלה את המילדת שהנחתה את הסיור מה קורה אצלם עם תכנית לידה. המילדת ענתה לה "את יכולה לעשות לעצמך תכנית לידה"...בקיצור הבנתי את הקטע אז גם ליס ירד מהפרק. אני חושבת שכשיגיעו הצירים אני אמשוך כמה שיותר בבית (אם לא תהיה ירידת מים או משהו כזה) ואגיע לבית חולים בזמן כדי ללדת בחניה...

S e x y N i n e

New member
לא כולן מרגישות נוח עם לידת בית

הלואי שהייתי שלמה עם זה, בטוח הייתי הולכת על זה אבל אני לא. אני מפחדת ללדת בבית, למרות שאני קוראת יופי של סיפורי לידה בבית. אבל אם אני לא שלמה עם משהו, בכל תחום בחיים, אני לא הולכת על זה. ללדת בחניה זה ביטוי, הומוריסטי, אני כמובן מקווה להגיע לבית חולים בזמן כדי ללדת כמה שיותר מהר עם כמה שפחות התערבויות.

But....

You said:אם אני לא שלמה עם משהו, בכל תחום בחיים, אני לא הולכת על זה. Are you 100% certain about havnig the baby in tel hashomer or LIS? Doesn't sound like it from your messages. I'm not saying that there is only one way to birth - there are many, and yours might be in the hospital, but find a place that you are sure about if these two are not 100% for you. Even if you need to drive 30 or 40 minutes to get there.​

סטיוויה

New member
אני אומר משהו שעלול להשמע גס רוח אב

אבל זה לא מתוך כוונה כזו.... נשמע שאת מחפשת כאן בפורום תמיכה מהמקום של אנטי בתי חולים.אני אישית לא אנטי בתי חולים ולא ילדתי בבית רק כי עיצבנו אותי בבית חולים ואני גם לא הכי מבינה מה את רוצה בעצם. את רוצה שננחם אותך על הלידה בבית חולים?שניתן אישור לכעס שלך כלפיהם? עזבי אותך מזה עכשיו. את לפני לידה. אם את רוצה שתהיה לך לידה טובה תתמקדי במחשבות בונות וטובות גם לגבי בית החולים.כי נראה לי שאת נופלת בין הכיסאות את כאילו לא כאן ולא כאן.

I think that for that reason

You may want to explore the "in between" option of having the baby in a birth center environment. How about Laniado? Are there any other hospitals that offer this option?​

סטיוויה

New member
לניאדו ותל השומר אבל

לדעתי זה הכל עטיפות צלופן. ברגע שאת יוצאת מהבית והולכת למקום הומה אדם,עסוק "תעשייתי" (להבדיל מצימר כמו של אילנה שמש שהוא גם לא לידת בית אבל הוא לא "מרכז")-את צריכה לדעת שאת תאלצי להתמודד עם אנרגיות חיצוניות שאין לך שליטה עליהן(כמו למשל במצב רוח של המיילדת שמקבלת אותך,לדוגמא). אז מה זה משנה כל ההגדרות האילו? זה הכל פוליטיקה של כלכלץ בית חולים. תראי את ענבלית,היא הלכה ללדת לידת ויב'ק בבי'ח כרמל שהוא הכי לא "מרכז לידה ידידותי ליולדת" והנה בכל זאת הצליחה וילדה כמו שהיא רוצה ובדרך שהתאימה לה. אין טעם ללכת לבי'ח בגישה שלילית של "לחפש את הצרות" מה שנקרא. צריך ללכת השמחה ובחיוך ובאמונה שלמה. אני לא הייתי רוצה לראות את הפורום הזה מקבל צביון של אנטי בית חולים. אלא צביון של בעד לידות בית.

I agree with you

I did not visit Laniado and Tel Hashomer - my only knowledge of birth centers is from what I see here and it is a totally different environment from what you describe. For once - most are not part of the hospital but individual entities. They are more friendly and are staffed with midwives that also perform the entire pregnancy evaluation and tests. The rooms are warm and homey. So that's what I have in mond when I'm thinking about a birth center
It might be very different in Israel- I really don't know. I agree about not being against hospitals - just being able to find out where would be the best place for ME to birth, which may be different from others. I still wanted to suggest something different for her, since she sounds confused and may not have found the right place yet. A zimmer at Ilana's may not be a bad idea...​

debby12

New member
מנהל
אבל מה לעשות שלפעמים זה הולך ביחד?

אפשר להיות בעד לידות בית ולהיות אנטי למה שקורה במחלקות יולדות של בתי חולים - לא? אני מבינה שזו לא האוריינטציה שלך - אבל האם זה מנוגד לרוח הפורום? יש גם כאלה שמוצאות את עצמן ברגע האמת במצב שמחייב אותן להגיע לבית חולים - וקשה להן לעשות את זה ב"שמחה חיוך ואמונה שלמה".

הי לך

אז בסוף לא הבנתי באיזו חניה את מתכוונת ללדת - של ליס, של תה"ש...?
אשמח להעמיד לרשותך את קשריי בכל בתי החולים באיזור המרכז (בכל הארץ אך במרכז סיימתי סבב פגישות ראשון עם כל בתי החולים), אני ב - [email protected], בהצלחה ! זהר.

S e x y N i n e

New member
כנראה שלא הובנתי כהלכה

אין בי שינאה לבתי חולים. עברתי לידה לא טובה בכלל בשיבא לפני חמש שנים אבל אני שלמה עם ההחלטה ללדת בבית חולים. מה שכן, אני חושבת שאותה דרך אמצע שתהיה לי טובה היא כזו שבה אני אמשוך בבית כמה שיותר ואגיע לבית החולים (אפילו אם לא אספיק לקבל אפידורל) ברגע האחרון. מקווה ששום דבר לא ישתבש וזה מה שאוכל לעשות. אני גם מקווה שהפעם אוכל להניק לפרק זמן ארוך יותר מהפעם הקודמת (הנקתי חודש ביסורים שנבעו מחוסר ידע) ולחוות תיקון גם בזה.

כרמית מ.

New member
אז לפחות תקחי תומכת לידה

שתהיה איתך בבית, ותעזור לך להתמודד עם הצירים. תמיכה נשית טובה, שווה בעוצמתה לאפידורל...

למעלה