צעדת המחאה - הסוף

Soul Cake Duck

New member
שאלה טובה

באמת למה? אני מוכרח לציין שאני מכיר את פרטי ההפגנות ווהתפרעויות סביב גדר ההפרדה הרבה פחות מאשר את העימות הנוכחי; היו לי כמה דברים יותר טובים לעשות בזמנו... אבל הרי ההשערה שלי: במקרה הקודם לא היו לך 15,000 איש שמצהירים שהם באים לשבור מחסומים. יש לך אולי מאתיים איש, עם לא מעט תמהונים או, להבדיל, אזרחים זרים ביניהם, שאומרים שהם באים להפגין נגד. נכון, אם זה לא מתואם זה גם לא חוקי, ולא קשה להסיק שזה עלול להיגמר בהיתקלות. אבל מאתיים איש שלפחות בארגון המקורי לא כללו עימות עם כוחות הבטחון הוא איום שאינו דומה כלל להמון של 15k שמאורגן כבר במטרה מוצהרת כזו. הראשון הוא איום פוטנציאלי, ונערכים אליו ע"י תגבור כוחות והזעקת משטרה. באיום השני צעדים כאלה לא יצלחו, ועל כן - התגובה השונה. אני בהחלט לא חושב שזה בגלל דעותיהם הפוליטיות של ראשי המוסדות המעורבים, וטרם ניתנה לי עובדה כלשהי שתגרום לי לסבור אחרת.

...

ובכן, מה דעתכם? מי ניצח בקרב הגדול הראשון - האם השוטרים והצבא אשר צלחו במניעת החדירה לגוש, או שמא המתנחלים אשר ממשיכים בהצלחה לקבוע את סדר היום הציבורי ומעוררים אנשים למטרתם? כל צד עם נצחון קטן משלו. האם לדעתכם הצעדה הייתה חוקית ועצירתה הייתה פעולה לא דמוקרטית, או שמא המשטרה פעלה כראוי? המשטרה פעלה כראוי. עצירת האוטובוסים - פעולה חוקית או רמיסת זכויות האזרח? חוקית. האם ראשי המתנגדים פעלו נכון כאשר הורו על סיום האירוע או שהם היו צריכים להורות על חדירה לגוש בכל דרך אפשרית? אם היו מורים על חדירה לגוש קטיף בכל דרך אפשרית, היו צריכים להאסר ולהענש בחומרה.

CountrY GirL

New member
זה לא מדוייק...

צעדת המחאה לא הגיעה לסיומה! שבוע הבא הם מתכוונים לחזור..... הם יחזרו הביתה לשישי שבת ויבואו שוב ביום ראשון עם כוחות חדשים! לדעתי מספר האנשים שיבואו יוכפל!

מיטלוש8

New member
אם זה יימשך ליום רביעי הבא

אני אגיע ברביעי או חמישי. עד אז אני לא בבית ואני מתה לבוא זה כל כך האידיאולוגיה שלי, אני פשוט חייבת להיות שם.

לילי201

New member
אז ככה..

אני שמחה שכך הסתיימה הצעדה מפני שלא הייתי מעוניינת לצפות בעימות מסוכן שכזה. וגם אני יותר ממאושרת שהתקשורת, שבמהלך כל הערב רק קיוותה להראות לעם שהנה שוב המתנחלים פורעי החוק פוגעים בצבא ובמשטרה, לא זכתה להשיג קטע חדשות רטוב.. לגבי כל ההצבעות בכנסת, הרי כולנו יודעים מה עשה שרון לכל מי שרק חשב להצביע נגד ההתנתקות. מה לעשות שהוא דיקטטור מהשורה הראשונה... ולגבי הכתבה בוואלה, אני מזמן כבר לא נכנסת לאתר מאז הכתבה המגעילה שלהם על "כיצד להתנהג למתנחלים שחוסמים את הכבישים".

שטויות!! ביום ראשון ימשיכו!

בס"ד כך אמרו ראשי מועצת יש"ע! היא לא נגמרה, היא תמשיך ביום ראשון

silverhawk

New member
הכוונה הייתה שהצעדה הספציפית הזו

נגמרה. מובן שעוד יהיו פעולות מחאה רבות וגדולות אף יותר.

CountrY GirL

New member
כשחושבים על זה....

אין צום ביום ראשון?? צום י"ז בתמוז...... אז אם כבר, ביום שני הם ימשיכו

ניצחון קטן

אין ספק שהניצחון הוא של המתנחלים. הם הוכיחו שוב שהם נאמנים לערכיהם ולא בוגדים בם כמו אחרים במדינה הזו, מה שבטוח זה שהצבא, המשטרה וראש ממשלתינו היקר נכנסו ללחץ. הסגר שהטילו מוכיח זאת.

דיקטטורה.

מכל ההתנהגות של השבוע, (ושל השנה האחרונה) ראינו ששרון מתנהג בדיקטטורה!!! לחסום אלפי מפגינים שבאים להביע מחאה..?? אני מתאר לעצמי שאם זה היה הפגנת השמאל, זה לא היה קורה!! חוץ מזה, שהשמאלנים לא מסוגלים לקיים כזו עצרת, הפגנה של שלושה ימים, 50,000 איש, זאת גבורה שאיתה ננצח!!!

לא דיקטטורה

מהסיבה היחדיה שההפגנה שרציתם לקיים הינה הפגינה אלימה ולא חוקית. תנסו לארגן הפגנה חוקית, תבקשו אתה האישורים הנדרשים - ותראו שלא יחסמו אותכם ויתנו לכם להביא את מחאתכם. במדינה דמוקרטית ניתן ורצוי להביע מחאה ולהפגין - אך אתה לא יכול לעשות זאת בכל דרך שתרצה. יש חוקים גם לזה.

CountrY GirL

New member
בקיצור..........

זה לא הסוף, זאת רק ההתחלה! תחזיקו חזק.................... אם השבוע היו 50,000 איש, שבוע הבא יהיו 100,000 ... בע"ה!

הממ...

אז ככה.. הייתה בכפר מיימון אווירה שאני לא מתיימרת לתאר אותה, כי אי אפשר.. האווירה הזו - היא ביטוי להצלחה של הארוע.. לא כולנו הצלחנו להגיע לגוש קטיף, אבל התחברנו אליהם בליבנו, והם רואים שהעם איתם.. התקשורת לא הציגה נכון את העובדות.. ותם מעניין אם זה היה בכוונה.. אני מתכוונת לכך שבYNET כתוב: רב המתנחלים הולכים הביתה.. בלה בלה.. בו זמנית - ביקשו מועצת יש"ע מאנשים נוספים להגיע.. ברשת ב' דיווחו על 1500 מפגינים.. לעזאזל היינו יותר מ-50 אלף.. המשטרה הוכיחה מצד אחד אוזלת יד - שהיא לא הצליחה למנוע את האירוע, ומצד שני הראתה לנו את כוחה - בכך שהביאה 20 אלף חיילים ושוטרים.. חבל רק שבזה היא משקיעה את הכח.. ריחמתי על החיילים והשוטרים.. חלק ניכר מהם לא היה שם מרצונם - לא נראה לי שהרגישו נח אם התפקיד שלהם, לא יכלו להסתכל לאנשים בעיניים.. ו.. כן לדעתי מועצת יש"ע עשו נכונה כאשר הורו על סיום הארוע, אבל בעצם זה לא היה סיום, זו הפסקה לאגור כוחות :)

ריחמת על החיילים והשוטרים?

ומה עם כל החיילים שצריכים להיות יום יום בגוש, לסגור שבתות, לא לראות את המפשחה, החברים והחברות, עליהם את לא מרחמת? תסתכלי גם להם בעיניים ותראי שחלק ניכר מהם לא רוצים להיות שם, ולא מרגישים בנוח עם התפקיד שלהם. למה עליהם את לא מרחמת?

אני מרחמת גם עליהם..

זה מצב לא אידיאלי שחייל או שוטר צריכים לעשות משהו בניגוד מוחלט למצפונם ולדעתם. זה לא נורמלי - וזה לא פייר.. זה קשה לסרב פקודה, מכל הבחינות, וייתכן אפילו שזה בלתי מוסרי. ובכל אופן - כל מי שסירב, ובכך ביטא שיש לו ערך אחד עליון והוא החשוב ביותר - הוא פשוט גיבור!

ביליו

New member
תפסיקו להשתמש בביטוי: "מתנחלים"

קודם כל, די מספיק! בתור אחת כזו אני מוחה על הביטוי "מתנחלים" זה מעצבן, במה אני שונה מאדם אחר שגר בתוך הקו הירוק...? זה מפריד, מחוצץ ומבדיל ביננו, חוץ מהנימה המתנשאת שיש בכינוי.- למרות ששורש המילה ומשמעותה האמיתית ממש יפות ולהפך, זו גאווה לחיות בנחלת האבות. בנוגע לעיניין, חזרתי הבוקר מכפר מימון (אנשים מ ד ה י מ י ם ) וחזרתי מחוזקת ומתפעלת, למרות שכביכול המטרה הטכנית לא הושגה... הנוכחות, המסירות, הנחישות, הדבקות במטרה. האמונה בצדקת הדרך, העוצמה והאמונה ניצחו בגדול. מי שבאמת מסובב וחגלל את העיניים לא יוכל להתעלם.. (ואין הכוונה לאריאל שרון הבוגד) בע"ה ה' עוד ירקדו המוני המונים בגוש קטיף בראש השנה הקרוב..

למעלה