צעירה הותקפה בבית שמש

מיצה25

New member
צעירה הותקפה בבית שמש

שוב אירוע חמור של אלימות נגד נשים בבית שמש: שלושה גברים חרדים נעצרו בשעות הצהריים בעיר בחשד שתקפו אישה ופצעו אותה קל. הם הועברו לידי המשטרה. מחקירה ראשונית עולה כי מדובר בצעירה שהגיעה לעיר ברכב שכור כדי לתלות בה מודעות פרסום. על פי החשד, הותקף רכבה על ידי מספר גברים חרדים, שהחלו ליידות אבנים לעבר רכבה וגרמו נזק למכונית. למרבה המזל, הצעירה נפצעה באורח קל בלבד מאבן בראשה. הצעירה שהותקפה, נטלי משיח, היא תושבת בית שמש בת 27. "הכל התחיל כשתליתי שלטים", היא שחזרה בשיחה עם חדשות 2 באינטרנט. "ניגש אליי אדם מבוגר שהתחיל לקלל אותי, קרא לי 'שיקסע' ו'זונה' והוא ירק לי בפנים". את הרגעים שאחרי היא תיארה: "נבהלתי והתקשרתי למשטרה. אמרו לי שם להישאר במקום ושהם מיד מגיעים. חלפו 10 דקות ואיש לא בא. התקשרתי אליהם שוב ואז ראיתי כ-10 בחורים לבושי שחורים שהתקרבו אליי עם אבנים ובקבוקים שאחר כך הבנתי שיש בהם אקונומיקה". כעבור רגעים ספורים, מצאה עצמה נטלי נתונה למתקפה. "התחילו לזרוק עליי אבנים. נפגעתי ברגל ובראש ליד העין", היא סיפרה. "הם לא נגעו בי אבל חששתי לחיי. חשבתי שהם הולכים לשפוך עליי חומצה או להצית אותי. ראיתי את המוות בעיניים. הייתי בטוחה שאני מתה. אמרתי כבר תודה לאלוהים על כל מה שהוא נתן לי והתחלתי להתפלל". "אני כבר נפרדתי לשלום מכל חבריי ואהוביי, הייתי בטוחה שמדליקים אותי עם האוטו", הוסיפה נטלי, אבל הדגישה: "אני נשארת בבית שמש, היא עיר מקסימה עם אנשים כל כך טובים. אין לי שוב כוונה לעזוב. צריך להיזהר ואיפה שאומרים 'אסור' אולי עדיף להימנע מלהתקרב אליהם".

שמוצקין

New member
המדינה יורדת מהפסים

השתוללות חרדית זה רק חלק מהעיניין

baudrate

New member
שריפת בתי כנסת

אינה בגדר "תגובה חילונית", אלא פעולה של ונדליזם מהסוג הנמוך ביותר. זה גם לא משרת שום ציבור, אלא פעולה של פרובוקציה והלהטת הרוחות במיוחד מהצד הדתי, בדרך להסלמה ואפילו מלחמת אזרחים. ככלל החילונים בישראל פחות אלימים מהדתיים. אני אמנם לא יכול לשלול קטגורית אבל כמעט ואין אלימות של חילונים המכוונת לדתיים או על רקע של דת או דתיות. אין מצב בו מותקפים פיזית דתיים על ידי חילונים על רקע של עימות חילונים-דתיים. ההפך קורה כנראה לא מעט.

just GL

New member
זכותך

כשאני רואה טקסט שאני מסכימה עם כל מילה בו- נראה לי נכון לתת חיזוק

אתה מספר לי עובדות שאני יודע ?

הציבור החילוני בישראל סובלני . לפני כחודש או חודשיים , התארח פרופסור דן אריאלי אצל לונ-קירש . בין השאר הוא סיפר על סיטואציה המוכרת לפחות מסרטים . שני נהגים נוסעים במהירות רבה זה מול זה . מי שסוטה בגלל פחד הוא "CHICKEN" . אריאלי טען שאפשר לנצח אם אחד הנהגים מוציא מהחלון את גלגל ההגה ובזה מדגים שהוא לא ייסטה וייהי מה . . . זה כמובן עובד כאשר ראציונאל הקיום קיים . אני משוכנע שהציבור החרדי - ראציונאלי . לכן אם יבינו החרדים שהציבור החילוני "הולך עד הסוף" הם ירגעו .

baudrate

New member
יש רק בעיה קטנה אחת

אנחנו לא נאצים, ולא נהיה. אפילו החרדים יקראו נאצים בגרון ניחר, לא נעשה דברים כאלו, פשוט משום שהדעת לא סובלת.

יש בעיה אחרת לגמרי

שבדיון , אחד המשתתפים הולך לקיצוניות בטיעון . הצתה בבית כנסת אינה - ליל הבדולח אלימות ללא ענישה אינה מונעת התגברות האלימות החרדים מאוסים על הציבור החילוני אי ראציונאליות אינה מביאה תוצאה טובה והכנסת "נאצים" לדיון מסיימת אותו .

baudrate

New member
הצתת בתי הכנסת זה בדיוק מה שנעשה

באותו הלילה. לפעמים צריך להבין גם מה הדברים מסמלים. כן, יש לזה חשיבות. והמילה נאצים לא נכנסה לכאן סתם כך. אני לא משתמש בה כל יום. על כן אני אומר כחילוני ולא מאמין והלי זיקה חזקה במיוחד ליהדות הצתת בתי כנסת זהו מעשה קיצוני ביותר ומתועב. בדיוק כמו לארגן מצעד עם מדי אסאס ודגלים עם צלבי קרס.

אתה טועה בכמה מישורים .

1 - הצתת בית כנסת אחד , אינו ליל הבדולח . 2 - השימוש בנאצים להדגמה יש בו שני היבטים . היבט אחד - הוא תוקע את הדיון ולמעשה מפסיק אותו . היבט שני - הוא מפעיל ריגשי שמונע חשיבה שכלתנית . 3 - מתועב , הוא ביטוי שאינו בתחום הלוגיקה אלא הפסיכולוגיה . ============================================= 4 - לפני ליל הבדולח הייתה הסתה נגד היהודים וכיום יש הסתה נגד החרדים בישראל "טפילים-לא נושאים בנטל-לא עובדים-לא משרתים בצבא- יולדים הרבה" לכן אם לליל הבדולח הייתה הקדמה תימולתית אז היום יש הקדמה כזו אצל החילוניים בישראל . השאלה היא - האם התבטאת כך בעבר ?

baudrate

New member
אני חושב שיש כאן מקום לרגש

כמו במקרים רבים אחרים, אולי הרגש "תוקע" אותנו לפעמים. אבל אני חושב שהוא גם למעשה גם מניע אותנו, כי אם אין רגש אז אפשר לקבל כל דבר בשיוויון נפש. ואז בעצם אין סיבה לעשות שום דבר.

דייקת כאשר כתבת "הרגש "תוקע" אותנו לפעמים"

מה שמניע אותנו אינו הרגש , אל הדחף לחיים . מה ששפינוזה קרא "קונאטוס" . הרגש הוא רק תגובה מקוצרת במקום ניתוח מעמיק . כאשר יש די זמן עדיף שיקול קר . כשאין זמן מגיבים לפי הרגש . תגובה שכלתנית אין משמעה שיוויון נפש .

baudrate

New member
הרשה לי לחלוק עליך

אין שום צורך לחיות. אפשר גם למות, לכוון אחדח לרקה וללחוץ וחסל. אין לך שום נימוק הגיוני למה לא לעשות זאת.

עמדה זו מוכרת . אז מה ?

היא אינה משנה את העובדות . נולד מי שלהוריו הייתה היכולת ללדת אותו . וחי מי שלא מת . במציאות לא קיים "צורך" זה רק שירות לאלה שחיים .

למעלה