צעירים בעד ברק יש כאן?

jony225

New member
צעירים בעד ברק יש כאן?

אני מקים קבוצה צעירה שתעזור לברק ...אני גר ביהוד ...אני בן 22

Azazel

New member
לא. למען האמת, זה בא ישר מהלב.

לא הסברתי, לא נימקתי, פשוט חשבתי את מה שאני חושב.

באמת, לא ידעתי. ובעיקרון גם אני

מסכים. אך מכיוון שקצת יצא לי להכיר את "הסוציאליזם בהתגשמותו", קשה לי להגדיר חד-משמעית את האלתרנטיבה. ברור, שמה שעכשיו זה רע. אבל לא ממש ברור איך "צריך להיות". כשאני נתקל בעובדי עיריה או ביטוח לאומי או משרד ממשלתי כלשהו, שהם מצד אחד (לפחות בחלקם) מנוולים ואוכלי לחם-חינם, ומצד שני בעצמם נדפקים ע"י השלטונות, די קשה לי לגבש עמדה חד-משמעית לגביהם...

Azazel

New member
זה החלק החשוב - השתתפות

אקטיבית של כל האוכלוסיה. כאשר אין מנגנון ממשלתי קטן ויעיל, ההשתתפות נופלת, ואז זה מתקדם כמו כדור שלג.

אבל זה כל העניין, שגם הכרישים

רוצים לעצמם "מנגנון קטן ויעיל", ולמעשה לדכא את העובדים, למשל באמצעות חברות כוח אדם.

Azazel

New member
דיברתי על מנגנון ממשלתי "קטן ויעיל"

התלוי הוא למה היעילות הזאת תשמש.

לא אדבר בשם

הצעירים, אלא בשמי בלבד. א. כל הכבוד לברק על ביצוע היציאה מלבנון
ההיסטוריה תזכור לו את זה לטובה
ב. ברק העיף אותנו הרבה שנים אחורנית בקידום השלום עם הפלסטינים, ותרם רבות לחיסול תהליך אוסלו. דבר ראשון הוא שיתף פעולה עם שרון בביקורו הפרובוקטיבי בהר הבית, שהיה אחד הגפרורים שהביאו לפיצוץ. דבר שני, הוא ניגש האופן חד-צדדי לשיחות השלום עם הפלסטינים, בהנחה השגויה שבגלל שהוא הלך יותר רחוק מקודמיו, הפלסטינים יקבלו בשמחה את האולטימטום שלו; וכשהוא ראה שהפלסטינים אינם מקבלים את האולטימטום הבלתי-אפשרי שלו, אלא ממשיכים לדרוש עצמאות מלאה על כל השטחים הכבושים, הוא... לא רק פוצץ את השיחות בגסות, אלא גם עשה את הגרוע ביותר: הכריז ש"אין עם מי לדבר", ובכך עצר את תהליך השלום לגמרי, לזמן רב, הרס את מחנה השמאל שוחר השלום, וממש המליך את שרון ונתן לגיטימציה מלאה לכל הטענות הדמגוגיות של הימין - הרי "אין עם מי לדבר"! אז יאללה, בואו נמשיך בכיבוש! בואו ונרחיב את ההתנחלויות!

Ragamala

New member
ברק הנהיג מתוך רצון אישי להגשמה

עצמית, ברגע שהוא ראה שהוא לא יקבל את הדפים שלו בספרי ההיסטוריה הוא שבר את הכלים. איש מסוכן שחושב כמו ילד אבל עם כוח של מנהיג

yoramgat

New member
העניין העצוב הוא שברק יכול היה

בקלות לקבל את "דפי ההיסטוריה" שלו, אילו לא אימץ לעצמו את עמדות הימין הקיצוני כגון התעקשות על ריבונות ישראלית על הר הבית וסיפוח חלקים נרחבים מהגדה. ברוב כסילותו וגאוותנותו, ברק שאף לנצח את הפלשתינאים במו"מ ובכך בגד באינטרסים של רוב הציבור הישראלי.

תאורטית - אולי

(למרות שגם ביילין טען, שברק היה יכול להמשיך בשיחות, ושהשגת ההסכם היתה אפשרית). הנזק העצום שגרם ברק היה, לדעתי, בעצם הפתיחה בשיחות ההן! כאשר אין הסכמה בין הצדדים, לא מנהלים "שיחות" ראוותניות, אלא דיונים וויכוחים שלא לאור הזרקורים. ואילו ארה"ב וברק גררו את ערפאת בכוח לשיחות פומביות וראוותניות, טרם הושגה הסכמה עקרונית בין הצדדים; ניהלו את השיחות בצורה של אולטימטומים, וקטעו אותן בגסות כאשר האולטימטומים לא התקבלו. והציגו את כל זה באופן שקרי, כאילו ההנהגה הפלסטינית עצמה... מעוניינת בהמשך הכיבוש! וכאשר ה"אין עם מי לדבר" הזה יצא מפיו של מי שהתיימר להנהיג את השמאל, זה פשוט הרס את "מחנה השמאל" מבחינה אלקטורלית. אנשים טובים ותמימים התחילו לנהור אחרי דמגוגים מסוג טומי לפיד, ואחרי "גיבור" סברא ושתילא שהפך בעיניהם לסבתא תרזה נערצת. עד עצם היום הזה. אפילו יחד הולכת שבי אחר תעתועי החלילן מהיימלין. ~~~~~~~~~~~ עם זאת, לדעתי, ההיסטוריה עוד תזכור לברק לטובה את היציאה מלבנון. רק חבל שהיא היא לא לוותה בשחרור מיידי של הלבנונים החטופים, ולא בהפסקת הפרת המרחב האווירי של לבנון.

מי שמתעקש

על ריבונות בשטח הכי חשוב לעם היהודי (הר הבית) הוא ימני קיצוני? כלומר השמאל הוא לא יהודי ואין לו זיקה ליהדות לפי דעתך? בתור אחד שברח מהארץ אתה יכול לדבר בכלל על זיקה ליהדות?

yoramgat

New member
כיכר דיזנגוף וצומת הצ'ק פוסט

חשובים ל"עם היהודי" הרבה יותר מהחלקה המרוטה הקרויה "הר הבית". מתי היית לאחרונה בהר הבית? האם היית בכלל יודע להגיע לשם בלי מפה?

למעלה