צעירים בעד ברק יש כאן?

Azazel

New member
ללא שום בעיה. מחיפה, אגב.

ואני בכלל לא מאמין באלהים. הליצנות שלך לא במקום.

yoramgat

New member
איזו ליצנות? גם אם התנסחתי

באופן מבודח, אני מאמין בדיוק במה שכתבתי - על רוב הישראלים מקובל שלנו יש את אתר עבודת האלילים שלנו (הכותל) ולמוסלמים את שלהם (הר הבית). רק לשם האתגר, האם תוכל לתאר לי בפירוט איך מגיעים ברגל מרחבת הכותל למסגד אל אקצה?

Azazel

New member
מהרחבה?

זה נעשה בעייתי בזמן אחרון וצריך לעשות סיבוב, כי הדלת של הכותל לא פתוחה למיטב ידיעתי עקב הסכסוך. כמובן שבזמנו הייתה את הרמפה ואת הדלת. לגבי אתרי עבודת האלילים, אינני בטוח עד כמה מבדח הנושא הזה ל2 הצדדים. אישית, אני רואה אך ורק סמל היסטורי, אבל סמל היסטורי בעל משמעות עמוקה ביותר לי ולחברה שבה אני גר ואותה אני אוהב.

איך עוד

אפשר לפנות אל הלץ הזה שנחלצתָ לעזרתו? לא ראיתָ את דו-השיח ההזוי שניהלתי אתו כאן (לפני שנמחק)?

Azazel

New member
למה נחלצתי לעזרתו?

מה שקרה זה שיורם גת ירה לכל הכיוונים... ובמקרה הזה פגע גם בי ובדעותיי.

Azazel

New member
להגיד שלא אכפת לאף אחד מהר הבית

זה בהחלט בכיוון שלי. זה המורשת התרבותית שלי ומדובר בהיסטוריה שלי. לא צריך להיות דוס כדי להרגיש כך. לא מדובר בהרגשה דתית, אלא היסטורית כי מדובר בסמל של ריבונות ישראלית והיסטוריה ישראלית, וזה הרבה יותר מהחזקה הערבית-מוסלמית בנושא, שהחשיבות שלה של המקום קשורה קשר ישיר לנביא מוחמד, ולסאגה הדתית סביבו.

"מורשת תרבותית"?

"בית-המקדש" כ..."הרגשה היסטורית"? ועוד "סמל ריבונות"? באיזה אלף אתה חי? לי, כיליד הארץ, זה ממש לא אומר כלום, סתם גיבוב מילים. מה שאני יודע, זה שהיום ישנם שם מסגדים מוסלמיים, ושזה מרכז תפילה לדוסים מוסלמיים. ולפני שמתחילים לשחזר דברים שהיו (אולי) לפני אלפי שנים, האם לא רלוונטי יותר לשחזר דברים שהיו לפני עשרות שנים? וליתר דיוק: לא לשחזר דבר, אלא להשקיף קדימה?

Azazel

New member
"אולי היו"? האם תרצה לספר לנו משהו?

זה שזה לא אומר לך כלום, זכותך. לעומת זאת, במישור המקומי, אני חושב שיש לזה חשיבות גדולה מאוד בבניית מטרות והווי משותף לחברה שלנו. להפך, לדעתי קל יותר לבנות ולראות הווי משותף לכל אזרחי המדינה על מאורעות עתיקים מאשר ההיסטוריה האחרונה שלנו. לגבי הסתכלות על העתיד, זאת בהחלט הדרך המועדפת עליי, באופן אידאלי, אבל ניתוק כזה מהעבר צריך לבוא במסגרת כלל-עולמית הרבה יותר, ואפילו אז, כאשר ( ולא אם
) היום הזה יבוא, נצטרך להסתכל על העבר, על כל השגי האנושות, ועל כל הטעויות שלה, כדי לקבל תחושת שייכות משותפת לכולנו וללמוד מטעויות שנעשו אז.

"הווי משותף"?

איזה הווי משותף של אזרחי ישראל קשור ל...בית המקדש?! רק זה שלמדנו תנ"ך מכיתה ב'. זה אותו הקשר כמו לשושן ולארם-נהריים. רק אחרי ששת הימים התחילו לטפח בארץ "רגש" לאתרים אליליים כמו הכותל המערבי, מערת המכפלה ושאר צרות. לפני זה אף אחד לא שם עליהם - למעט דתיים לאומיים. בית שני היה קיים ללא ספק. לקיומו של בית ראשון אין אישורים הסטוריים, ולא לקיומם של דוד ושלמה. גם לא לקשר האתני של היהודים של היום לישראלים של ימי קדם. ומה היית עושה אילו ההיסטוריה של העשורים האחרונים היתה מתפתחת בצורה אחרת, ומלחמת ששת הימים לא היתה פורצת? גם אז היית "חש רגש" לבית המקדש? ומה היית עושה עם הרגש הזה?

Azazel

New member
אז לא היה רגש כלפי הכותל והר הבית

לפני 67'?!
יש לך הוכחות כלשהן?

אף אחד מחברי, מכרי, קרובי

מעולם לא הזכיר ולו אף ברמז את הדברים האלה. זה פשוט לא היה בראש לאף אחד. גם לא בביה"ס או בתנועת הנוער. אולי, אם הייתי חניך ביתר ולא הנוער העובד, הדברים היו נראים אחרת. אבל ביתר היו מיעוט. והם הטיפו בפירוש לכיבושים. אני זוכר, שבריתניקית מהכיתה שלנו אמרה בטיול השנתי, שצריך לכבוש את הגדה (הרבה לפני 67), ודווקא בחור מהצופים ממש השתומם, ושאל אותה: איך זה "לכבוש"? הרי גרים שם אנשים? והיא ענתה: פשוט ככה! ללכת ולכבוש!

Azazel

New member
הנה לך

הווי כנראה לא מילה מספיק מתאימה, כי היא מדברת בפירוש על "הווה"... אבל אינני מכיר מילה אחרת... מדובר בהיסטוריה ודברים משותפים.

הוא אשר אמרתי: היסטוריה, תנ"ך...

וגם שני אלה הם לא בדיוק אותו דבר. תיארתי לך מציאות שהייתה לפני 67, שחוויתי על בשרי ועורי, ואתה הופך את הר הבית ושאר אבנים ל..."משהו משותף"

הייתי בהר הבית-תתפלא

אם אתה שואל מתי פעם אחרונה הייתי-תדע שהייתי מתי פעם אחרונה היית בארץ שאתה מרשה לעצמך לחשוב שדעותיך משפיעות על משהו? הרי אתה ברחת מהארץ אז מה פתאום שלך תהיה הזכות לקבוע משהו? אתה בכלל יודע איפה ישראל?

Red Star

New member
רק הערה לגבי המפה

ירושלים היא עיר כזאת שאין בה כמעט מקום אחד שאפשר להגיע אליו בלי מפה, וגם עם מפה זה די קשה. ירושלמים, לא שמעתם על שילוט הולם??

למעלה