צעירים דוברי אספרנטו ילידיים מדברים באספרנטו

kabeemulo

New member
נראה לי שדברי לא הובנו כהלכה.

לא התכוונתי שהמונח "ילידי" לא מוצא חן בעיני בגלל הקונוטציות שלו בתרבות הקולוניאליסטית, ולא היתה לי שום בעיה עם המונח "טביעה". מה שלא הבנתי בפסקה ההיא שלך זה ה..."טון". את הסברת מה גורם להבדל בין שפת אם אמיתית לבין האספרנטו של ההם מהסרט, וביקשת ממני לקחת את זה בחשבון – אבל זה בדיוק מה שעומד מאחורי כל דברי פה! ברור שלקחתי את זה בחשבון – זו הנקודה שלי!

לגבי דרישה לשליטה בשפה ברמה מסוימת: דורשים את זה להרבה שפות בהרבה מקומות. מטבע הדברים, בעולם שלנו היום דורשים את זה לאנגלית יותר מלשפות אחרות, כי משתמשים באנגלית יותר מבשפות אחרות. במיוחד בהקשרים בינלאומיים. בהקשרים לא בינלאומיים הרבה פעמים נדרשת שליטה טובה מאד בשפות לאומיות, והרבה פעמים זה לא אישו, כי באופן טבעי רוב האנשים במקום מסוים הם דוברים ילידיים של השפה המקומית.

לגבי הקריטריונים, כל מקום והקריטריונים שלו, וכמובן יכול מישהו שלא דובר שפה מסוימת באופן ילידי ללמוד אותה כל כך טוב עד כדי כך שהוא שולט בה (כמעט) כמו דובר ילידי, בצורה שלהרבה צרכים היא מספיק טובה. (אולי יום אחד זה יקרה למשתתפי הסרטון עם אספרנטו
)

מיכי 10

Member
עכשיו גם אני לא הובנתי כל כך כהלכה.

כי בניגוד אליך, אני לא התייחסתי במיוחד אל הדוברים אספרנטו באותו סרטון. וזאת מכיוון שהאזנתי להם פעם אחת בלבד, ולא בתשומת לב יתירה. אז "על פניו", כמו שאומרים, לא היתה לי בעיה עם האספרנטו שלהם. בשבילי, הלא מומחית עדיין, היא היתה בסדר
. אם לא הייתי שומעת אותם, אלא מקבלת את דבריהם בכתב, היו "עיני המגיהה" שלי יכולות בקלות להבחין אם היו להם טעויות או שגיאות.

כך שאני לא יודעת על איזה 'טון' אתה מדבר. התייחסותי לא היתה נקודתית. ובמחשבותי היו למעשה הדוברים הילידיים המעטים שאני מכירה, וגם ההיכרות שלי איתם היא קלילה בלבד. אני מתכוונת לילדים הגדולים של היו"ר שלנו, ולילדים הרכים בשנים של "ירוק עולה" שלנו.

ותודה על ההסברים המבהירים לגבי הדרישות המסויימות באנגלית ובשפות אחרות.

מיכי 10

Member
לא טענתי שאתה לא הבנת, אלא שאני לא הובנתי.

לדעתי, ההבדל הוא בהתייחסות העקרונית שלנו: לך הפריעה שפת האספרנטו של הדוברים שהוצגו כילידיים. ואני בכלל לא התייחסתי אליהם, כי אני לא יכולה לשפוט את האספרנטו שלהם.

kabeemulo

New member
אני עדיין לא מבין מה את חושבת שלא הובן

לא חשבתי שהתיחסת ספציפית אל הדוברים בסרטון. גם אני לא באמת התיחסתי ספציפית אליהם – הבאתי אותם רק בתור דוגמה (שמיצגת, על סמך הנסיון שלי, את רוב דוברי האספרנטו ה"ילידיים" ככולם).

מיכי 10

Member
עזוב, כבר הצלחת לבלבל אותי. את מה שאני חושבת

לגבי דוברי א-ו ילידיים, הבהרתי והסברתי די. :)

למעלה