צעקה - הסיקור

DAN1EL

New member
צעקה - הסיקור../images/Emo70.gif../images/Emo129.gif

אז נתבקשתי לעשות כאן סיקור מקיף על הסרט "צעקה", במסגרת הסיקורים של סרטי אימה קלאסיים. אז למרות ש"צעקה" נעשה "רק" לפני כ-9 שנים, הוא כבר ייחשב כקלאסיקת אימה לעוד הרבה זמן. קודם כל - בגלל שהוא החזיר את סרטי האימה לפופולריות שזכו לה בשנות ה-80. דבר שני - בגלל שהוא התחיל ז'אנר חדש בסרטי האימה - נעורוני אימה מודעים לעצמם שכאלה, או בקיצור: חבורת טינאייג'רס אמריקאים נרצחים בזה אחר זה בידי רוצח שזהותו לא ידועה (או שכן?). הסרט גרר בעקבותיו 2 סרטי המשך, ואת אחיו לז'אנר: סרטי "אני יודע מה עשית בקיץ האחרון", "אגדה עירונית" וכמובן את הפארודיה שהתעסקה בעיקר בו - "מת לצעוק". גם סרטי ההמשך לסדרות האייטיז כמו "יום שישי ה-13" ו-"ליל המסיכות" הפכו בעקבות צעקה לנעורוני אימה, מה שבא לידי ביטוי ב"ליל המסיכות - 20 שנה אחרי" והסרטים שבאו אחריו, "פרדי נגד ג'ייסון" וכו'. דבר שלישי - "צעקה" היה סרט אימה מודע לעצמו. הוא אמנם לא הוגדר כפארודיה כמו "מת לצעוק", אבל היו בו הרבה קריצות לז'אנר ולכללים שבו. וכמובן - הסרט היה הצלחה אדירה בקופות. הוא הפך את נב קמפבל לכוכבת (בעצם רק המשיך את התהליך שהתחילה ב"שולחן לחמישה") וסימן את הקאמבק של דרו בארימור. תהיו בטוחים ש"צעקה" ייזכר לעוד הרבה שנים. ועכשיו נמשיך בסיקור... אה - וכל הזכויות שמורות לי.

DAN1EL

New member
התקציר...

סידני היא תיכוניסטית שאמה נרצחה בנסיבות מסתוריות, והרוצח נכנס לכלא. שנה לאחר הרצח, סידני מנסה לחיות את חיה כרגיל. היא מבלה עם חבריה, יש לה חבר בשם בילי והיא מסתדרת טוב עם אבא שלה. אבל השלווה בעיירה הקטנה מופרת כששני בני נוער מהשכבה של סידני נרצחים באכזריות בביתם. לאחר הרצח מתחילה שרשרת רציחות בעיירה על ידי רוצח מסתורי במסכה לבנה, וסידני נאלצת להתמודד עם קשיים רציניים במיוחד: התקשורת רודפת אחריה, החבר שלה לוחץ עליה לשכב איתו, השוטרים מציקים לה ומלווים אותה לכל מקום, והכי נורא - היא זוכה להטרדות טלפוניות מהרוצח, בדומה לשני הנרצחים הראשונים ומסתמנת כמטרתו הבאה של הרוצח. (אני כתבתי את התקציר
) שחקנים: סידני - נב קמפבל ("שולחן לחמישה") גייל וות'רס - קורטני קוקס ("חברים") דיואי - דייויד ארקט טייטום - רוז מקגאוון ("מכושפות", "ג'וברייקר") קייסי בקר - דרו בארימור ("50 דייטים ראשונים", "המלאכיות של צ'ארלי") בילי - סקית' אולריך סטו - מתיו לילרד ("סקובי דו", "יש לה את זה")

DAN1EL

New member
שכחתי:

במאי: ווס קרייבן ("סיוט ברחוב אלם", "דרקולה 2000")

DAN1EL

New member
אוף ושכחתי..

רציתי גם להוסיף בתקציר שלאחר שמתחילות הרציחות בעיירה, מתעוררת השאלה האם יש קשר בין הרצח של אמא של סידני לרציחות הנוכחיות, והאם הרוצח הנכון הוכנס לכלא?

DAN1EL

New member
מה עושים השחקנים כיום../images/Emo35.gif

אז ככה: את נב קמפבל (סידני) ראינו מאז בסרטים קלילים כמו "צריך שלושה לטנגו" לצד מתיו פרי, אבל לאחרונה ניתן לראות אותה בסרט איכותי יותר - "הרקדנים". מתיו לילרד (סטו) שיחק מאז בסרט "יש לה את זה" ובשנים האחרונות ראינו אותו בסרטי "סקובי דו", עם שיער קצת ארוך יותר (אבל עכשיו הוא שוב עם שיער קצר). דייויד ארקט וקורטני קוקס (דיואי השוטר וגייל וות'רס כתבת החדשות) התחתנו מאז והם נשואים עד היום!
היא כמובן שיחקה את מוניקה ב"חברים" והוא שיחק בכל מיני סרטים קלילים, כמו "אף פעם לא התנשקה" לצד דרו בארימור (קייסי בקר) שגם היא נהייתה כוכבת של סרטי קופות קלילים קלילים כמו "דופלקס", "50 דייטים ראשונים", "המלאכיות של צ'ארלי", "עכשיו ולתמיד" ועוד. רוז מקגאוון המדהימה צבעה את שיערה לשחור בחזרה לאחר שסיימה את צילומי "צעקה", והמשיכה את קריירת סרטי האינדי שלה כמו "ג'וברייקר" ("למות מצחוק") - קומדיה שחורה בה שיחקה את התפקיד הראשי של תיכוניסטית פופלרית שרוצחת את חברתה הטובה ומנסה לחפות על הרצח כדי לשמור על מעמדה בתיכון כמלכת השכבה... אחר כך צבעה את שיערה לחום והצטרפה לצוות "מכושפות" בעונה הרביעית שלה בתפקיד פייג' - האחות האבודה. מאז היא כבר הצטלמה לארבע עונות של הסדרה (כיום משודרת העונה השביעית בארה"ב). תוכלו לראות אותה בסדרה כל יום ראשון ב-21:15 בערוץ 3 (עונה שישית). ד"א - הידעתם שהיא שיחקה ניצבת ב"צעקה 2"?
סקיט אולריך (בילי) לא פיתח קריירה מיוחדת מאז "צעקה" ושיחק סתם בכל מיני סרטים לא מצליחים במיוחד (מדי פעם פותחים את ערוץ הסרטים ורואים מישהו שמוכר לכם...)

itamar argaman

New member
לגבי מתיו לילרד...

שכחת לציין מלא דברים לגביו.... הוא שיחק כבר ב"13 רוחות", "3 בפארק"... הוא משחק שם ממש מעולה...

DAN1EL

New member
וכוכבי הסרט

זוכים בפרס בטקס פרסי הסרטים של אמטיוי... (מימין לשמאל: ווס קרייבן הבמאי, ונראה לי שרנדי מסתתר מאחורי, קורטני קוקס, מתיו לילרד, נב קמפבל, מישהי לא מזוהה ורוז מקגאוון)

רועי123456

New member
אני צריך להגיד לסרט צעקה תודה כי

בגללו נכנסתי לסרטים המפחידים פעם לפני הרבה שנים בערך 5 היה אותו בערוץ 2 בלילה ולא ידעתי שיש עברתי לערוץ 2 וזה היה ההתחלה אז ראיתי ואהבתי את הסרט ואז ראיתי עוד סרט מפחיד ועוד סרט והיום כול סרט אימה שיוצא אני רואה ראיתי כבר מליון סרטים מפחידים בזכות צעקה אז צעקה תודה חחחח

ll Princess ll

New member
שאלה../images/Emo182.gif

ואיזה סרט הכי אהבת מכל אלה שראית? ...ובאיזה סרט הכי פחדת?(אם פחדת בכלל?)

TiNkErBeL69

New member
../images/Emo28.gif ונתחיל? ../images/Emo3.gif

מהי הסצינה האהובה עליכם בסרט?

DAN1EL

New member
כמובן../images/Emo58.gif

סצינת הפתיחה המעולה כשהרוצח מטריד טלפונית את דרו בארימור, ואחר כך רוצח אותה ואת החבר שלה. סצינה ענקית!! וגם סצינת הרצח של טייטום במוסך.

רועי123456

New member
אני הכי אהבתי את......

הראשון ופחדתי קצת עדין זה היה הסרט המפחיד הראשון שראיתי אבל שאני רואה אותו לפעמים אני צוחק עליו והסרט השני היה נחמד והשלישי גם יפה

רועי123456

New member
אהבתי הכי הרבה את........

אהבתי הרבה סרטים אבל אין ספק שהסרט מסור[SAW] הוא הסרט הכי יפה והכי מפחיד והכי הכול אני אהבתי גם את הצלצול ויש עוד כמה סרטים כמו חברים למוות אהבתי את זה וגם את הטינה ראיתי וזה די יפה וגם את יעד סופי וקארי ויום אהבה קטלני ואת פניה לא נכונה סרט מפחיד מאוד ויש עוד הרבה אני ככה יכול להמשיך מליון שנה אם את רוצה שאני ימשיך תגידי ואני ימשיך חח

למעלה