התנצלות
זמני קצר היום, ובסוף השבוע אני מנותקת מהאינטרנט, ולכן אנסה לענות בקצרה עכשיו על חלק מדבריך, ואמשיך בדיון בתחילת השבוע הבא. אתחיל מהסוף. הניסויים שנעשו בצמחים מעולם לא שוחזרו בתנאי מעבדה, ולכן אינם אמינים בעיני. שאלת הצמחים היא שאלה נפוצה למדי, ולכן אקשר לFAQ בפורום "צמחונות וטבעונות". אוסיף על כך, שגם אם יוכיחו שצמחים מסוגלים לחוש, הרי שתזונה צמחית היא תזונה שצורכת פחות צמחים (הרבה פחות צמחים). החלופה היא תזונה צמחית, שלפי ארגוני תזונה בעולם, אינה פחותה מבחינה בריאותית מתזונה הכוללת בשר, ויש הטוענים שהיא בריאה ממנה. אני מקשרת לאתר ה
PCRM שממליץ על תזונה צמחית ומראה את היתרונות הבריאותיים שלה. עניין הכסף שעלה: תזונה צמחית יכולה להיות יקרה אם מסתמכים על "תחליפי" בשר מסחריים, אולם, אין הכרח כלל להסתמך עליהם, ואפשר לבנות תזונה צמחית מאוזנת שאינה יקרה. ושאלה לגבי הכסף: והיה אם אוכל כשר היה משמעותית יקר יותר מאוכל לא כשר, האם גם אז היה הכסף מהווה שיקול? (זוהי דוגמא בלבד. אולי אפשר לחשוב על מצוות נוספות שהן יקרות מבחינה כספית...). לגבי ההיתר לאכול בשר. כשנוצר היתר זה, המשקים המתועשים שמבצעים את הפגיעה בצורה החמורה ביותר, לא היו קיימים, ולכן הצער שהותר היה פחות יותר. האם לדעתך, בהסתמך על הפגיעה שמתבצעת
היום, ובהסתמך על כך שהיום תזונה צמחית אינה גרועה (ויש אומרים טובה יותר) מבחינה בריאותית לאדם, האם היום היה ההיתר ניתן? לגבי הבסיס ביהדות: איני בקיאה בנושא, ולכן אצטרך לחפש קצת מקורות, או לבקש מבקיאים ממני לענות על כך. איני יודעת עד כמה הבסיס רחב, אבל אני יודעת שהוא מספיק טוב כדי שאנשים דתיים יבססו עליו תזונה צמחית. פגשתי דתיים צמחונים ושמעתי על אחרים. לפני שנה או שנתיים, בדיון אחר, אמר לי מישהו שישנן קהילות חרדיות שמתקיימות על תזונה צמחית, כך שאני משערת שהבסיס קיים ויציב מספיק. ועוד דבר, על אנשים אחרים שהגיבו בשרשור זה בסגנון "תפסיקו לדבר ושימו כבש על האש". משהו מאוד לא בסדר כאן. אולי עד הפעם הבאה שאני אגיב, אני אצליח לשים על זה את האצבע ביתר דיוק.