"שום הגיון"? לא תתני לי אפילו קצת?
pretty please?

אני מניח שכוונתך לכך שאת לא מזדהה עם הגישה, או שהיא פונקציונלית מדי לטעמך, או שהיא נראית לך פטאליסטית, או שהיא מזכירה לך את ח"כ יוסף בורג הי"ד. או משהו. הרי אין דבר כזה "הגיון פילוסופי" כלשעצמו, אלא אם הרעיון נגוע בחוסר עקביות או בחוסר רלוונטיות לחוויה האנושית. לגבי חוסר "הגיון מוסרי", הביקורת אפילו יותר תמוהה שכן בפועל אלה הנורמות בחברה הישראלית; לא סביר לומר על מערכת מוסרית חיה ומתפקדת, שאין בה הגיון; אפשר לסלוד, אפשר להריע, אפשר לומר שהנורמות שרירותיות ולא מבוססות על סט קטן ועקבי של עקרונות, אבל בכל מקרה המציאות חזקה יותר מכל מסגרת תיאורטית.

בעיני רמת המחירים במסעדות ישראליות רבות היא ביטוי של מחלה חברתית בקרב הסועדים, לא בצד של בעלי העסקים. עצם התלונה כלפי המסעדנים, מאנשים שמשלמים את המחירים המופרעים שנקובים בתפריטים, משקפת אי הבנה של המערכת. רוצים למחות ולהפעיל לחץ? במקום המוצא הקל והמאד אופנתי של שיימינג, התאפקו מלאכול במקומות האלה. רמת המחירים הזו מתאפשרת בגלל הביקוש והנכונות לשלם, לא בגלל איזו תמיכה פילוסופית/מוסרית אמורפית בקרב קוראי תפוז. אילו במקום פוסט הפתיחה בשרשור הזה, היינו קוראים טקסט קצר יותר שבו מתוארות כניסה למסעדה, התקלות מזועזעת במחירים שלה ויציאה הפגנתית, הייתי תומך בשמחה באמצעי הדלים. במציאות, הפורום הזה גדוש בדיווחים שבהם מוזכרים אגב אורחא קינוחים ב-50-60 שקלים (12-15 יורו, for f**** sake), מבלי שמץ תהיה, שלא לדבר על איזושהי מחאה או אזכור של מחשבה לא להזמין את הקינוח. זה בהחלט מצב אנומלי בעיני, רק שבמקום לבוא בתלונות לעצמם, אנשים משליכים את הכשל על המסעדנים.