צרות בגן עדן

זה שהם לא התאימו לי לא אומר שהם לא היו טובים

מדובר בשלבים שונים בחיים, מדובר במצב שפעם אחת כבר הפסקתי לאהוב, זוגיות שעם הזמן כבר דעכה לה...

מה שאתה אומר אולי טוב ונכון לגבי אתרי הכרויות... למרות שגם את זה הייתי לוקחת בערבון מוגבל כי בכרטיס אתה מעיד על עצמך בלבד ולא אחרים עליך.

ואין מה לעשות, בחיים האמיתיים כדי לברר את כל זה (סוג האישיות וכו').. אתה צריך להעביר את הזמן עם הבן אדם ולהיפגש איתו... ולא לקרוא טופס. שגם כן, לא ממש בטוח נכון.

Berethor

New member
זה דוגמה לרגשות לא יציבים

וכבר ציינתי בהודעה אחרת שלי כאן שזה חיסרון אפשרי אצל אנשים "רומנטיקנים" וכאלה שהרגשות מובילים אותם, כל פעם מחדש זה "הפסקתי לאהוב" ואז "אהבתי מישהו אחר"., באהבה היחידה שאני אישית מכבד זה כזאת שעומדת במבחן הזמן, כל ההתאהבויות האלה זה נראה לי מיותר ולא רציני במלא. אני מעדיף כבר קשר בלי רגשות חזקים שישרוד לאורך זמן מאשר לקשר עם רגשות או משיכה חזקים שאין לו עתיד. כמו שאומרים להבה חזקה לא נמשכת לאורך זמן, "ופרפרים" עפים. מה שאני אומר נכון לא רק לגבי אתרי הכריות, הכללים שיש בהכרות דרך הרשת מאוד דומים להכללים של הכרות במציאות, תמיד יש אנשים שנגד הכריות ברשת ומנסים לטעון שזה שונה בהרבה אבל זה לא.

ברשת יש חשיבות למראה, ובמציאות יש חשיבות למראה, בדרך כלל גם הדבר הראשון שרואים בשני המקומות, אם יש תמונה. לגבי האישיות ומאפיינים, אם הפרופיל ריק אז אתה מבסס את הרושם רק על המראה, כמו במציאות אם לא מכירים את האדם, אבל ברגע שיש פרטים, זה יותר מרק מראה, ובנושא הזה אני מאמין שיש יתרון לאתרי הכריות על פני דייטים. כי בדייטים יש אנשים ששוכחים לשאול פרטים חשובים, או מתביישים לשאול וכו. לברר את זה רק תוך כדי קשר זה בעייתי, אלא אם כן אין לך בעיה להיות בזוגיות עם אנשים שלא מתאימים לך, ולבדוק הכל בדרך הקשה. לגבי אם הפרטים נכונים או לא, אובכן הצפיה היא שהפרטים לא היו שקריים, אבל פרטים שקריים יכולים לתת גם במציאות, ומעשה זה לא נדיר שיש נוכלים גם במציאות, ויותר פשוט להיות נוכל אם לא שואלים אותך שאלות מאשר אם כן שואלים אותך שאלות.

רגשות לא יציבים? זה דבר לגיטימי שקורה להרבה

לא חסר שאחרי כמה שנים הרגש דועך ואתה מתחיל להרגיש שמדובר בהרגל... ממש לא נכון.

מה זה מבחן הזמן בשבילך?על כמה זמן מדובר?
כל קשר שציינתי בפניך היה קשר של שנים. אני נמצאת במערכות יחסים בערך מגיל 15... פה שלוש, פה חמש, פה שנתיים, פה שלוש, אני לא בחורה של מערכת יחסים לכמה חודשים. תמיד צחקו עליי שלצאת איתי זה כמו חוזה שכירות של דירה.

מערכת יחסים זה לא רק רגשות- אבל זה גם רגשות.
אם אתה מוכן "להתפשר" וש"יאהבו" אותך פחות רק כדי שזה יחזיק יותר זמן, זה מאוד עצוב.
לכל אחד מגיע מה שמגיע לו. לא טענתי שהחבר שלי לא אוהב אותי. הוא אוהב אותי, מאוד, פשוט לא יודע\יכול\רוצה לבטא את זה.

בנוגע למה שכתבת להכרויות ברשת. אני לא רואה שום יתרון של המדיה על המציאות עצמה. אולי אפילו זה החיסרון שלה. כשאתה במדיה חוץ מלדמיין אתה לא יכול לעשות כלום. יכולה להיות כימיה מטורפת, ומאוד יתכן שברגע שתיפגשו תגלו שאין בניכם שום כימיה או משיכה כמו שחשבתם.
לא ברור לי למה נדמה לך שאי אפשר לשאול את השאלות גם בדייט. ודרך אגב, גם נוכלים רוצים אהבה

Berethor

New member
הכל יחסי

מספר שנים זה אולי הרבה ביחס לכמה חודשים, אבל זה כלום ביחס לקשרים של עשור או יותר. מלבד זאת שום קשר רציני באמת לא יכול לצאת מקשר של כמה שנים, למשל אם היה לך ילדים, גם היית נפרדת אחרי כמה שנים מאב ילדייך? אז תלוי למה את משווה. כן אני מוכן להתפשר שיואהבו אותי פחות בשביל קשר שיחזיק יותר, מלבד זאת זה גם דבר ידוע שהתאהבות היא דבר שהוא קצר זמן, מקסימום כמה שנים, וזה גם בדיוק מה שקורה אצלך, לכן כדי להרגיש התאהבות כל פעם מחדש את "נאלצת" להיות כל פעם בקשר אחר, בעניי הדבר הזה לא שווה הרבה, אני מעדיף קשר ארוך ויציב, זה לדעתי הרבה יותר איכותי מקשרים קצרים "וסוערים". זה גם גורם לי לחשוב שגם עם הנוכחי זה ככל הנראה לא ילך מהסיבה שאתם בראש שונה לגמרי בנושא, את מחפשת התאהביות, שבסופו של דבר אפילו מישהו "רומנטיקן" לא מסוגל לספק לך מעבר לכמה שנים, והוא כנראה מחפש קשר יותר יציב.

אז אלא אם כן את תאמצי את דרך החשיבה שלו אני לא רואה לזה עתיד בכל מקרה, אפילו אם הוא היה מאמץ את שלך. אני אדם רציונלי, כמיה מטורפת לא מעניינת אותי במיוחד, כמו גם משיכה והתאהביות, מה שמעניין אותי זה "הפרטים היבשים", התאמה ועניין הדדי, זה הכל. משיכה ורגשות זה בונוס מבחינתי, אבל לא העיקר ולא באמת נחוץ כל כך, בטח שלא ברמות גבוהות. לכן לגלות כמה שיותר פרטים על האדם, ואם יש התאמה בהם, וכמה סיכוי יש לקשר להחזיק למשל הרבה מאוד זמן זה מה שחשוב יותר לדעתי. נוכלים לא רוצים אהבה, חלק גדול מהם אפילו לא יודע מזה אהבה, הם יודעים להתחזות לאוהבים, אבל הם לא באמת אוהבים, הם משתמשים באותן רגשות של התאהבות או משיכה כדי לנצל ולפגוע באנשים, ומזה עדיף להיזהר.

אתה מודע לזה שבדרך כלל יוצאים עם כמה אנשים

לפני ששוברים את הכוס... נכון?

אני חייבת להיות כנה, מאוד עצוב לי לשמוע את דרך החשיבה שלך ואת התחושות שלך כי זה ממש לא אמור להיות ככה.
העולם לא מתחלק לנוכלים ואהבות אמת. יש גם באמצע, מאחר ולא לכולם מתאים להיות עם כולם, עושים ניסויים, עד שעושים נישואים.

מערכת יחסים היא לא קובץ אקסל ואם לא מעניין אותך במערכת יחסים משיכה והתאהבות אלא רק פרטים יבשים, אני מקווה בשבילך שיום יבוא ותראה את החיים אחרת..

לי זה נשמע יותר כמו גיהינום

לא הייתי מסוגלת להיות בזוגיות עם גבר כמו שאת מתארת, בלי קשר למגורים משותפים.
אבל היי, את זו שמכירה אותו ואת עצמך, ואת צריכה להחליט מה את רוצה, בלי קשר להתרשמות או לדעות של אנשים כאן.

בדר"כ כשכועסים מתארים אותו כמשהו רע :)

אם זה חצי מנחם, בגלל שהוא אדם מאוד רציונלי ופרקטי הייתי צריכה להרכיב לו ספר הוראות ולהסביר לו את הרציונל... הבין ויעשה...

בעיניי זה לא קשור לרציונליות

אפילו אם נפרש רציונליות כמאותגרות בהבנת רגשות. עובדה שהוא כן יודע לתמוך בך במצבים מסויימים, אבל כשיש בעיה אישית ביניכם, הוא יודע טוב מאוד איך לכעוס, לפגוע ולהתעלם. למה? אין לי מושג. אבל לא בגלל שהוא רציונלי ופרקטי.

Berethor

New member
אכן כך, גם כעס זה סוג של רגש

אז הוא לא באמת חסר רגשות. הבעיה היא אולי בכך שרוב הרגשות שהוא מביע הם שליליים ולא בכך שהוא אדיש באמת לטוב ולרע.

טוב עברנו על "קוד התנהגות" מסוים

שהוא כנראה לא הכיר בשל ניסיונו הדל במערכות יחסים ארוכות. הוא גם חושב שזה משהו טיפשי אבל קצת מתחיל להפנים שבנים ובנות זה לא אותו דבר.

כנראה שממש הפחדתי אותו עם זה שהתנתקתי ממנו לכמה ימים כי אני צריכה לחשוב עלינו...

בקיצור, ימים יגידו

Berethor

New member
גברים לא ידועים בתור טיפוסים רגשנים במיוחד

זה הקטע שלכן, לא שלנו. כמובן בלי להכליל אבל, אבל הסיכוי למצוא בחור רגשן הוא לא מאוד מה גבוה לדעתי, וגם לזה יש לא מעט חסרונות אפשריים, שלא לדבר שהרבה מאלו שאומרים לך שהם אוהבים אותך כל שניה, זה נוכלים, ולא כאלה שבאמת מתכוונים לזה. לפחות הוא כנה איתך במה שהוא מרגיש או לא מרגיש, למרות שגם אם הוא מרגיש, לא דווקא יש לו צורך להגיד את זה כל שניה. מה שכן אם הוא לחלוטין אדיש אז זה באמת מוגזם, השאלה היא עד כמה.

למעלה