צריך את עזרתכם באופן דחוף!!!

מצב
הנושא נעול.

dor shaul

New member

שלום לחברי הפורום! הנני סטודנט העובד בעבודה במשמרות (כלומר תשלום ע"פ שעה) בעל ותק של שנה . בתלוש משכורת שלי מופיע סעיף של פדיון דמי חופשה. ברצוני לפדות את הסכום הנ"ל ועם זאת להמשיך בעבודתי כרגיל. נציגי החברה טענו לפני שאינני יכול לפדות כסף זה כעת אלא עם סיום עבודתי. אשמח לשמוע את תגובתכם והאם יש אמת בטענתם. בתודה מראש ושבת שלום.

שיר ורד

New member
לפני מספר שבועות היה דיון בפורום

שלום לחברי הפורום! הנני סטודנט העובד בעבודה במשמרות (כלומר תשלום ע"פ שעה) בעל ותק של שנה . בתלוש משכורת שלי מופיע סעיף של פדיון דמי חופשה. ברצוני לפדות את הסכום הנ"ל ועם זאת להמשיך בעבודתי כרגיל. נציגי החברה טענו לפני שאינני יכול לפדות כסף זה כעת אלא עם סיום עבודתי. אשמח לשמוע את תגובתכם והאם יש אמת בטענתם. בתודה מראש ושבת שלום.
לפני מספר שבועות היה דיון בפורום
על האפשרות לבצע פדיון חופשה לפני סיום יחסי עובד מעביד והדעות חלוקות. החוק מחייב פדיון חופשה במועד סיום העבודה, אך איננו מגדיר האם מותר, אסור או חובה לבצע פדיון חופשה (במצבים מסוימים במהלך העבודה). אני סובר שבמהלך העבודה, אסור למעסיק לבצע פדיון חופשה בגין חופשה שנצברה על פי חוק בשנה הנוכחית או בשנה הקודמת (שנה לצורך זה מתחילה ב 1/4 ). חופשה שנצברה קודם לכן, או חופשה עודפת שנותן המעסיק מעבר לחובתו החוקית, הוא רשאי לפדות אותה כרצונו ואין הוא רשאי למחוק אותה ללא פדיון (מה שמקובל במקומות מסוימים לגבי עובדים שצברו יתרת חופשה גדולה). העובד רשאי לבקש פדיון חופשה עודפת כנ"ל במהלך עבודתו , אך המעביד לא חייב למלא את בקשתו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה