צריך את עצתכם בנוגע לחסכון בכסף,אני צורך בין

oh-da

New member
אני לא מדבר פה על איכות

קגלביץ בטעמים זו באמת לא וודקה, גם אחוזי האלכוהול שבה נמוכים אגב. קאופמן ראיתי בדיוטי פרי גם.

obbb

New member
כן ולא...

מצד אחד היא עשויה מענבים, מצד שני אין חוק ברור שמגדיר וודקה ולכן היא נקראת וודקה... אגב, איך הטעם שלה?

tal1g

New member
אתה טועה ומטעה.

ישנם כיום חוקים מאד ברורים ולא גמישים לגביי וודקה. סירוק אמנם משווקת כוודקה ואפילו איכותית.רק שהירא נחשבת" אודווי" אם כבר היה לך שיעור של ברנדי/קוניאק/ארמניאק אז אתה אמור לדעת את זה. בתור אחד שוודקה מהווה חתך נרחב מחייו אני יכול להגיד שלא חסרות וודקה "סטאנדרט" (כזו שמזוקקת שלושה זיקוקים רציפים וסינון קרבון) במבצעים אטרקטיביים. סמירנוף/סוודקה/רד סקוור/וויבורובה ועוד ששות את הכסף ולא נופלות מפינלנדיה.

obbb

New member
למדתי על זה...

אבל כפי שהבנתי בשיעור וכפי שהבנתי באופן כללי מכל מיני מקורות החוקים דווקא פרוצים - יכול להיות שכאן אני טועה. אני זוכר בהקשר לשירוק שישר הפולנים / רוסים (לא סגור) קמו ואמרו ש"וודקה חייבת להיות מיוצרת מדגנים" ולא מענבים... ושהחוק היה פרוץ ולא מוסדר... לגבי הרמות סטנדרט וכו' אני גם מכיר שאין בדיוק רמות מדוייקות ולכן כל מותג ממתג את עצמו כפרימיום, סופר פרימיום, אולטרא פרימיום וכו' וכו' וכו' שלא קובעים בדיוק את ההבדל. זאת הסיבה שבברמסטר או לימון לימדו רמות שונות מזמן אמיתי שאני לומד - וזה לא בהכרח נכון או לא נכון. תקן אותי אם אני טועה כי אני לא מתבסס על פרטים מדוייקים ואשמח לשמוע במידה ואכן יש חוקים ברורים וידועים של איזשהו ארגון שמשפיע וקובע.

termometer

New member
אני לא בדיוק מכיר באיזור ת"א...

בכל אופן הכי זול זה לקנות מיבואנים(בטח שלא בדרגסטורים) בחיפה,ב"אקרמן" אפשר לקנות בקבוק פינלנדיה(750 מ"ל) ב-52 שקל. לעבור לקגלביץ'? ממש לא. יהיה לך קשה להתרגל לבחילות,הקאות,האנגאוברים שתקבל מהקגלביץ' אחרי שהתרגלת לפינלנדיה שהיא וודקה איכותית יחסית לקגלביץ'(אם כי סטנדרטית לגמרי).

למעלה