צריך ייעוץ בבקשה.

גלזניקו

New member
צריך ייעוץ בבקשה.

בזמן האחרון התחלנו ללכת לסנוקר בעיר (ירושלים) , אחרי המון פעמים קרתה אתמול תקרית בעייתית. ודם כל אני חייב לציין שאנחנו אפילו לא בני 16 , אני עוד כמה ימים אהיה בן 16 , אבל לבודדים מאיתנו יש 16. כחלק מהבילוי קנינו בירות וחלק קשנו גם וודקה.רדבול. אבל זו לא הבעיה.. אחרי בערך שעה הגיעו לשולחן שלנו כמה אנשים שבאו וישבו וחיכו.. למשיח. דיברנו איתם סתם ככה, שום בעיה רצינית. כשבאנו לצאת מהמקום אחרי שזמננו עבר, תפסו אותנו בעלי המקום וטענו שגנבנו מהם כסף, אחרי שהם איימו בדקירות ובמכות ואפיול כמעט הכו חבר שלי כדי שיתן להם את המשקפיים שלו הם טענו שיש לנו חוב של 167 ש"ח. סתם ככה , בלי חוב בכלל , שילמנו 113 ש"ח ושאר הכסף יקבלו מאבא של אחד החברים. הייעוץ שאני צריך הוא ממש לא בענייני כסף, למרות שנגננב מאיתנו כסף. אחד הרעיונות שעלה לנו אחרי שהצלחנו להיחלץ מזה היה להביא שוטרים למקום , אבל בגלל שהיינו צריכים לחזור הביתה והפסדנו את האוטובוס האחרון (ורוששנו מכל כספנו) העדפנו להתעסק בדבר אחר.. עכשיו , אני אשמח לדעת מה הייתם מייעצים לי ולחברים שלי לעשות - לעזוב בשקט ולשכוח או להעביר את זה הלאה מה שנקרא.. היו כאן איומים , עבירה על החוק (מבחינת השתייה) ועוד כל מיני..

תשובה

אני מניח שלא תחזרו לבלות במקום גם אם הוא היה מוכר לכם אלכוהול. מעבר לכך יש כאן חשד לכאורה לביצוע עבירת סחיטה ואיומים, איומים, מכירת אלכוהול לקטין ועוד. רצוי להתייעץ עם ההורים לפני שנוקטים בדרך פעולה מסויימת וברור שהדבר יחייב לגלות להם שאתם שותים ועוד. הנטייה הטבעית היא לא לחזור לשם יותר.

גלזניקו

New member
האם לדעתך עדיף לפנות למשטרה ?

האם הם יעשו באמת משהו ונצטרך להגיש תלונה רצינית כנגד המקום.. דבר הדורש הליכים משפטיים וכו' ? או שעדיף באמת פשוט לשכוח..

תשובה

זה שיקול שלך ושל המשפחה ושל החברים. בלי קשר אם תחליטו להגיש תלונה או שלא הנושא של מכירת אלכוהול לקטינים נמצא בעדיפות במשטרה ויכול להיות שפשוט "ישבו" על המקום בלי קשר למקרה שלכם.

למעלה