אפשר לתת לך זווית אחרת?
זה הולך להיות קצת ארוך, אני מקווה שתקרא עד הסוף.
אם יש מישהו שמודע למצב של הבת שלך זאת היא. ההודעה שלך מזכירה לי הודעות של אנשים שמתלבטים האם להגיד לאדם אחר שהוא השמין מבלי לחשוב כי אם יש מישהו בעולם ששם לב זה האיש שהשמין וכל בוקר צריך לגלות שהמכנסיים לא עולות עליו והחולצה צמודה- אותו דבר הבת שלך שהולכת כל לילה (או רוב לילות ככל הידוע לכם) לישון לבד. תאמין לי שהיא יותר מכולם ובעיקר ממכם חווה את הלבד הזה גם בלי שתזכירו לה.
אתה חושב להראות לה דוגמאות של מפורסמים ש"התפשרו" אבל, אתה מפספס את הנקודה, לא מדובר בפשרה, אלא בהעדפה שונה שאמנם אינה קונבנציונלית, אבל זו האהבה הגדולה שלהם גם אם לא מדובר בגברים הכי מושכים לטעמך אלו הגברים שהן בחרו בהם בכוונה כשלהן היו יותר אופציות מאשר האישה הממוצעת.
ועכשיו אני אגע בנקודה כואבת וארצה לשמוע תשובה אמיתית. האם אתה באמת רוצה שהבת שלך תתפשר?
האם אתה היית מוכן להתחתן עם אישה שאינך אוהב או נמשך אליה רק כדי לעשות 'וי' על עניין הנישואים? האם אתה מחפש שהבת שלך תהיה מאושרת ותתחתן מאהבה או שיותר חשוב לך שהיא תתחתן כדי שאישתך תרגע? זוגיות כפי שאתה בטח יודע וזוגיות עם בסיס רעוע ותחושת החמצה היא לא בסיס לנישואים טובים אלא מתכון לאומללות. האם חשוב לאישתך נכדים או שיותר חשוב לה שהבת שלכם תביא ילדים לעולם מתוך הגשמה עצמית ואהבה?
ממה שאתה רושם בהמשך נשמע שהבת שלך חוותה אהבה ושברון לב, לפעמים הזמן עושה את שלו ולפעמים קצת יותר קשה להגבר. אתה דואג למחיר של טיפולי הפוריות, אבל, מוכן להתפשר על הלב של הבת שלך. לא נשמע לי מהצד שהיא מחפשת את "מר מושלם", אלא שהיא מחפשת לחוות שוב אהבה אמיתית כמו זו שאיבדה ועל זה לא הייתי מתפשרת.
האם שקלת להגיד לאשתך שתניח לה? או שחשבת על המחיר שאתה מבקש ממנה? הייתי יוצאת מהמשוואה של הטבעת והלחץ ילודה כי נישואים וילדים זה לא מתכון בטוח לאושר ובפשרה זה גם יכול להיות מתכון לאומללות. הייתי שמחה אם היית מנסח שאלה חדשה כמו: איך אני יכול לחזק את הבת שלי? איך הייתי יכול לעשות שיהיה לה טוב?
כבת בקרבה לגילה הייתי מוותרת על ההתעסקות ברחם וטבעת ומדברת איתה בכנות על מה קורה איתה, מה כואב לה והאם מחפשת זוגיות כרגע ומתכוונת להשקיע בכך מאמצים. במידה והיא מחפשת לשאול אותה האם היא מעוניינת בעזרה מצידכם ואם התשובה היא "לא" אז פשוט להניח לה ולתת לה להתנהל באופן עצמאי. במידה והתשובה היא "כן" לא ליפול למלכודת של להציע לה כל זכר פנוי מעל גיל 30 אלא, להציע לה גברים רלוונטים אליה ושמתאימים לה באופן אישי וזאת רק אחרי שבדקתם שהוא פנוי ומעוניין בהכרות.
בהצלחה