|צריך לדעתי

snoopytush

New member
|צריך לדעתי

לכתוב גם על נושאים אחרים מלבד אמיניות בפורום אחרת הוא ישאר רדום. אז לכל מי שיש מה להגיד גם על נושאים אחרים מוזמן להעלות אותם. |חיבוק

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לצרכינו, זה אייקון של "מסכימה בפה מלא".

p019

New member
או ../images/Emo67.gif

זה איקון של בידיוק אכלתי שוקולד

דם דם

New member
טוב אם אף אחד לא רוצה

אני אתחיל האוו האווו *יללות קורעות לב* עוד חודשיים אני מסיים את הקורס באוניברסיטה הפתוחה וניגש לבחינה. רציתי עכשיו להמשיך ללמוד בקיץ אבל מסתבר שאין אף קורס נורמלי בביולוגיה. חשבתי ללמוד באיזור המרכז בזמן הקיץ אבל גם שם אין קורסים בתחום שאני צריך. מסתבר שבקיץ אין לימודים יעילים בכלל. באסה איתם עכשיו אני בחיים לא אצליח לסיים את התואר תוך שלוש שנים

דם דם

New member
אפשר לומר

או כמו שאני נוהג להגיד "הדיוטי פרי בדרך לעולם הבא סתם מעפן,אז התבאסתי וחזרתי"

p019

New member
לא נורא

עוד חצי שנה יותר או פחות - כשמסתכלים על חיים שלמים - זה באמת לא ארבה. גם לי לקח שלוש וחצי שנים לסיים את התואר הראשון, ושנתיים וחצי (במקום שנתיים) את השני. ואני מקווה שאני יסיים את השלישי ב4 שנים - אבל סביר להניח שזה יקח יותר. מצד שני - לאן באמת יש למהר? אני לא חושבת שלימודים זה שלב שצריך לעבור בחיים - זה משהו שצריך לחיות אותו. אם כל הזמן נהיה עסוקים בלמנות את הזמן - לחשב כמה עוד נותר, אז מה? במקום לחייות את החיים, אנחנו רק עוברים אותם. וכן, לדבר זה קל, לקיים את הפילוסופיה הזו - כשאתה מתכונן למבחן - או עובד על מעמר אין סופי - זה הרבה יותר קשה.

דם דם

New member
שנתיים וחצי

לתואר שני ועכשיו את הדרך לשלישי,משמע דוקטורט. ואוו
*משתחווה* את ממש סוס עבודה

p019

New member
בדיוק ההפך

אם ההיתי סוס עבודה הייתי עובדת. במקום זה אני מעדיפה ללמוד. אפשר להגיד שאני הסוס שיושב בצד ומסתקל על מיד שעובד ורושם רשימות

snoopytush

New member
בהצלחה בבחינה../images/Emo50.gif

אני מתה על ביולוגיה מה למדת שם בדיוק? בתור סטודנטית אני מבינה אותך לגמרי כי ביטלתי חוג אחד ואז שיניתי את דעתי ורציתי לעשות אותו בקיץ ואמרו לי שלא תמיד הם נפתחים .
בכל מקרה רק שתדע שמותר לך לגמור תואר ראשון עד 5 שנים.
יש לי שאלה זה יותר כייף ללמוד באוניברסיטה פתוחה מאשר במכללה במה מתבטא בעיקר השוני? אני לא כלל כך מבינה בזה...

דם דם

New member
במכללה אני הבנתי

שזה קצת יותר דומה לאוניברסיטה רגילה ההבדל שבפתוחה לומדים את החומר לבד לפני השיעור בבית ואז באים וסתם המרצה מסביר/ה שוב פעם בקרה ונוגע בנקודות חשובות על החומר. אני בנתיים בבסיס של הבסיס של החומר הלימודי,כרגע אני לומד את כול הבסיס של הביולוגיה.

p019

New member
אני חושבת שזה עיניין של אופי

בשביל ללמוד בפתוחה צריך אופי מעוד חזק שיגרום לך לשבת וללמוד לבד - למרות שלא יושבים לך על הראש. מצד שני, אם את אדם שממש לא סובל שיושבים לו על הראש אם רשימות של בידיוק מה ומתי ללמוד את זה - אז האוניברסיטה הרגילה פשוט תהיה סיוט בשליהם. מה שכן - אם רוצים להגיע לתואר שלישי וכו - את התאור השני כבר צריך לעשות באוניסבריטה רגילה - למרות שאני יודעת שיש כמה תארים מתקדמים גם בפתוחה. מבחינת הרמה - אני חושבת שבממוצע זה אותו דבר. יש קורסים יותר טובים ויש פחות - כמו בהשוואה בין כול 2 אוניברסיטאות.

בשורות משמחות!

[אם כבר דברים-ראנדומליים-לא-קשורים.] קיבלתי תאריך גיוס חדש לפברואר! ווהו! ^^ עכשיו אני אספיק את כל מה שאני רוצה לעשות לפני הצבא, אולי גם אעבוד [אם אמצא עבודה] ולא אהיה בלחץ של זמן בכלל. המחשבה שיהיה לי חופש אמיתי אחרי ביה"ס, ולא חופש לחוץ נורא שנוזל בין הידיים, ממתיקה את גלולת הבגרויות. די, עוד שלושה חודשים ויש לי חצי שנה של חופש אמיתי. איזה כיף! וגם קיבלתי את המתכונת הראשונה בפיסיקה בחזרה, ובחלק אחד קיבלתי 86 ובשני 92. שזה מאוד משמח, כי זה מקרב אותי לציון הגשה 100 שאני שואפת אליו. אח, השאיפות חסרות המשמעות והקטנוניות של התיכוניסטים.

p019

New member
מזל טוב ../images/Emo13.gif

על החופש, והציון הרצוי. אין שאיפות חסרות משמעות - התיכון זה החיים שלך - לפחות לעוד 3 חודשים. וביום שתרצי לבחור מקצוע באוניברסיטה - הציונים הללו פתאום יהיו ארבה יותר משמעותיים - וארבה יותר קשה להשפיע על מה שהם. אם כי במקרה שלי - מעוד קל היה להתקבל למטמתיקה - כיוון שאף אחד לא רוצה

אני רוצה ללמוד מתמטיקה!

...חוץ מהעובדה שאין לי שום דבר לעשות עם זה >< זה מה שקורה כשהאוניברסיטה הפכה לכלי לחיים ולא למקום בו אתה מעשיר את הידע שלך ומתפתח כבן-אדם, כפי שהיה פעם. מעין לצמאים לידע. אז כדי לעסוק במשהו שאני באמת אוהבת בחיים, אני צריכה לעבור לימודים שאני שונאת [של מקצועות הומניים]. במקום המצב הרצוי, בו אני לומדת מה שאני באמת רוצה ועוסקת אח"כ במה שאני רוצה, שאלה שני דברים שונים לחלוטין. [או כמו שהגדרתי את זה למישהו מביה"ס: בתחומי ביה"ס, אני יותר אוהבת מתמטיקה. אבל בחיים? ספרות לוקח ובגדול.]

למעלה