צריך עזרה בבחירת נגן

BanjoKazooie

New member
צריך עזרה בבחירת נגן

אני מעוניין לקנות נגן mp3 בתקציב של עד 1500 מינימום 5 ג'יגה. עדיף שיהיה כמה שיותר קטן. עדיף שיהיה מבוסס זיכרון פנימי ולא מבוסס דיסק קשיח (שמעתי שאלו עם הדיסקים קשיחים מאוד מאוד עדינים). ושיחזיק כמה שיותר שעות (שמעתי שנגנים טובים מחזיקים 24 שעות אחרי טעינה מלאה של הבטריה) יש המלצות? כמו כן אני מעוניין בהמלצה לאוזניות טובות בתקציב של עד 500 שקל, לשמיעת מוזיקה קלאסית. (אני יודע שזה לא הכי קשור לפורום אבל בכל זאת אני שואל)

bitonano

New member
קצת הסברים...

מבוססי זיכרון פלאש הם עד 2 ג'יגה כרגע. בשביל 5 ג'יגה את חייב הארד דיסק. הארדדיסק לא טוב לריצות וכאלה, אבל לשאר הדברים הוא לא רגיש כזה. הייתי ממליץ לך על ה-iRiver H10. בנוגע לבטריה: נגני הארד דיסק מחזיקים בממוצע ככה 13-14 שעות (ממוצע של כל הנגנים). יש כאלו שמחזיקים יותר יש כאלו שמחזיקים פחות. ככמה שאם הינך מעוניין בנגן לספורט או שתסתפק ב-2 ג'יגה או שפשוט תחכה לנגנים שבקרוב יבואו עם פלאש של 4 ג'יגה. אם לא, קח הארד דיסק.

meidos

New member
סוף סוף מישו עם תקציב כמושצריך!

אוקיי, אני ממליץ על ה iriver h10 הדגם של ה-6. הוא לא פלאש, אבל הוא לא כזה עדין. אוזניות, לי אישית, אין מושג אבל לא לשמוע קלאסית!!

יאיר B

New member
יש בעיה עם הדרישות שלך

1. אין (נכון להיום לפחות) נגן פלאש עם יותר מ-1GB (יש אחד עם 2 אבל קשה למצוא בארץ וגם יקר). 5GB ומעלה זה רק דיסקשיח (בדרך כלל, 4-6 זה מיקרדרייב שזה עקרונית אותו דבר). 2. יש מעט מאוד נגנים מבוססים דיסקשיח שעובדים יותר מ-18 שעות. 3. גם הסכום הוא קצת בעייתי. אפשר לקנות H10 5GB וגם נגנים של קריאייטיב (זן מיקרו 4 ו-5GB ואולי גם זן טאצ' 20GB). אפשר גם ריאו קרבון 5GB או ריאו קארמה 20GB וגם יש כמה נגנים של ארכוס עם 20GB. יש לך דרישות מיודחות מהנגן? מסך צבע, הצגת תמונות, רדיו? עוד נגנים תוכל למצוא בזאפ.

BanjoKazooie

New member
עוד כמה שאלות

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=137934 - כתוב פה שזה מבוסס זיכרון פנימי ולא דיסק קשיח איך זה ייתכן? וזה 5 ג'יגה של קריאטיב. עוד שאלה: איך הנגן הזה? http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=36648 זן טאצ' 20 ג'יגה. ואיך הזן טאצ' הזה בהשוואה לאייריבר H10 של 6 ג'יגה? שמתי לב שיש תוספת של 14 ג'יגה לקריאטיב והמחירים ביניהם דומים. אני לא צריך לא רדיו,לא הצגת תמונות, ולא אכפת לי שהמסך יהיה אפילו שחור לבן.

יאיר B

New member
טוב,

אולי לא הייתי צריך לשלוח אותך לזאפ. יש שם הרבה טעויות. הקריאייטיב מובו (הקישור הראשון עם 5GB) מבוסס מיקרודרייב שזה כמו דיסקשיח. הזן טאצ' הוא מכשיר יחסית גדול (אתה רצית קטן) וגם מיושן טכנולוגית. ה-H10 הוא מכשיר חדש יותר וקטן יותר. הייתרון היחיד שיש לזן טאצ' הוא בזמן הפעולה של כ-24 שעות (בביטרייט של 128). לך לבאג ותבקש שיראו לך את המכשירים ותוכל לראות את ההבדל בגודל (אם זה מאוד חשוב לך). ההבדל במחיר הוא כי ה-H10 הוא מוצר יותר חדיש, יש לו מסך צבעוני וכמה פיצ'רים נוספים (יכולת הצגת תמונות, דיסקשיח נייד (לא יודע איך הקריאייטיב בנושא) והוא מגיע עם מעין סקין סיליקון (לא ידוע עם מה בא הקריאייטיב זן טאצ').

BanjoKazooie

New member
אז יש כאן בעיה קטנה

רוב הקבצים שלי הם בקידוד של 256kbps משהו כמו 90 אחוז נגיד וה10 אחוז האחרים הם בקידוד של 320 kbps אין לי פחות מזה כי אני תמיד עושה ריפים מדיסקים או מוריד מהאינטרנט .ape ואני לא מוכן להתפשר על פחות מזה. אז אם האייריבר הוא 14 שעות ב128, אז כמה זה יהיה ב256-320? חצי מזה? כלומר רק 7 שעות? והקריאטיב גם.. יחזיק לי רק ל12 שעות?

JustThomas

New member
כן. הזמן שמדדו את הבטריה

הוא ב"קידוד אופטימאלי" (עאלק) של בד"כ 128KBPS בMP3.

תלוי באיזו עוצמה אתה שומע ....

כי אני שומע בין 1/40 ל 5/40 של העוצמה מקסימלית אצלי בקידוד 192 ככה שאני לא מצליח לספור את הזמן שהנגן עובד :) (ifp 799)

BanjoKazooie

New member
וכמה שעות יחזיק נגן פלאש?

כמו iaudio g3? ניראה לי שכבר אני אתפשר על 2 ג'יגה במקרה הזה אם זה מחזיק כל כך מעט זמן.

matke

New member
אמ...

לפי מה שזכור לי ב2ג'יגה יש בעיה ש100-200 מגה לא פעילים..

stardust19

New member
לפני שאתה מתקדם לדברים אחרים

קידוד APE אינו נתמך בשום נגן עד כמב שאני יודע. MP3 ב320 KBPS- השתגעת למה כזו איכות גבוהה, אם ככה למה שלא תשמע רק WAV??? תצמצם בביטרייט ותראה שלא תבחין ממש בהבדל אלא אם כן יש לך חוש שמיעה כמו אצל כלבים (לא התכוונתי לרדת על אף אחד). לפי דעתי 192 KBPS יספיקו לך בהחלט+אוזניות טובות+נגן טוב זה יהיה אותה חוויה כמעט

יאיר B

New member
אני לא בטוח שהחישוב של השעות נכון

אני לא חושב שזה ירד ב-50% (הביטרייט לא משפיע עד כדי כך על הסוללה). בנוגע לאיכות: אני חושב שאי אפשר לזהות את ההבדל בין 192 ל-320 (ניסינו את זה - זה הכל בראש שלנו). תעשה רייפ ב-192 ויכנסו לך יותר שירים וגם הסוללה תחזיק יותר זמן. ape? לא מכיר נגן שמנגן פורמט כזה (איזה פורמט זה בכלל?) כלומר: יש מצב שתצטרך להמיר את כל קבצי ה-ape שלך למשהו קצת יותר מוכר = הפסד באיכות.

stardust19

New member
אתמול נתתי קישורים ואתה לא רצית

להעלות אותם
יש כזה קידוד ויש אפילו תוכנה מיוחדת להמיר לקידוד הזה, אולי ראית פעם אייקון של קוף באתר שמציע קידודים->זהו APE.

יאיר B

New member
יש תוכנה שנקראת Monky משהו

לזה אתה מתכוון? זו תוכנה שמכווצת מוזיקה, אבל צריך לפתוח אותה בצורה מסויימת. נתקלתי בזה פעם, באיזו כתבה שקראתי. אני זוכר שלא הצלחתי לנגן את קובץ הדוגמא שהם שמו באתר בלי להוריד את המקודד מהאתר שלה-Monky משהו הזה. איך אפשר לשמוע את זה בנגנים?

stardust19

New member
כן בדיוק לזה אני מתכוון- אין נגנים

שתומכים בפורמט הזה, לא עד כמה שידוע לי, כי זה פורמט שהוא לא נפוץ

BanjoKazooie

New member
לא הבנתם אותי נכון

אני מוריד קבצי APE וממיר אותם לMP3 באיכות 256 http://www.mp3-tech.org/tests/gb/ תקראו זה השוואה בין הביטרייטים בהתייחסות לכלים שמשתמשים בהם במוזיקה קלאסית. ויש לי כל כך הרבה קבצים של מוזיקה (20 ג'יגה) שלהמיר את כולם חזרה ל192 יכול לקחת שבועות ואף חודשים, ואני לא רוצה להחזיר אותם לאיכות הזאת טוב עכשיו אני מבולבל לגמרי... איזה נגן לקחת? קראתי של iaudio g3 יש בטריה רגילה כלומר לא צריך להטעין אותה ופשוט קונים בטריות חדשות כל הזמן? ומה נוגע לiriverh10, creative zen touch 20g, גם להם יש בטריות רגילות או בטריות נטענות? והאם בטריה נטענת צריך לזרוק מתישהו ולקנות חדשה, ואם כן אז איפה קונים?

יאיר B

New member
כמה מילים על הסוללות

ה-G3 עובד עם סוללות חיצוניות מסוג AA. כלומר: עקרונית, אתה צריך לקנות סוללות וכשהם נגמרות - צריך לזרוק ולשים חדשות. אבל ניתן לקנות סוללות נטענות מסוג זה וכשנגמרת הסוללה - לטעון מחדש ולהשתמש שוב. לקריאייטיב ולאיריבר יש סוללות נטענות ייחודיות. כל בטריה נטענת נגמרת בשלב מסויים ואז צריך לזרוק אותה ולקנות חדשה (שום דבר בעולם לא מחזיק לנצח...). איפה קונים? אפשר בחנויות ברשת שמתמחות בסוללות (אני לא מכיר ספציפית כאלו, אבל יודע שיש כאלו - תוכל לחפש בגוגל), או אצל היצרן של הנגן / יבואן בישראל.

למעלה