צריך עזרה בבקשה בדבר ביטול דוח תנועה

ישי1979

New member
צריך עזרה בבקשה בדבר ביטול דוח תנועה

שלום לכולם, לפני כחודש וחצי קיבלתי דוח על אי חגירת חגורת בטיחות. השוטר רשם לי דוח תנועה בו ציין קנס בגובה 250 ש"ח ו 6 נק' (לפי התקנות). השוטר ביקש ממני לחתום על הדוח ואמרתי לו שלפני שאני חותם אני מבקש שהוא יקריא לי את הכתוב ושיוסיף ויציין בדוח שאני טוען שהייתי חגור ושהוא ניגש אליי מבלי להזדהות ומבלי שכובעו חבוש על ראשו. השוטר גיחך ורשם בדוח שאני מסרב לחתום ו"זרק" את הדוח אל חיקי. ביקשתי ממנו את פרטיו והוא לא התייחס וצעד לכיוון הניידת שלו. יצאתי מרכבי וניגשתי לניידת שלו ודרשתי ממנו לתת לי את פרטיו. לאחר שדרשתי ממנו בפעם ה-3 הוא כתב את פרטיו על גב הדוח. פניתי לתחנת המשטרה ברצון לבטל את הדוח ולהתלונן על השוטר, שם נאמר לי שכדי לבטל את הדוח אני צריך למלא ערעור על הדוח וכדי להתלונן אני צריך לנסוע לאשקלון ושם מגישים את התלונה. הגשתי ערעור לביטול הדוח בו ציינתי כי הסיבות לביטול הם: 1- הייתי חגור בניגוד לטענת השוטר. 2- השוטר סירב להוסיף את מה שביקשתי ממנו בדבר אי חבישת הכובע ואת טענתי שהייתי חגור. התנהגותו הייתה מביישת והוא מסר לי את פרטיו רק לאחר שדרשתי אותם שוב ושוב. 3- השוטר הורה לי לעצור במקום עמוס ברכבים (מדרכה אדום-לבן) דבר שהפריע לתנועה במשך דקות ארוכות, כשהערתי לו על כך זה לא עניין אותו. מה שעניין אותו זה לתפוס קורבן ולסיים את המכסה היומית של הדוחות. 4- אני אדם שומר חוק ואין לי שום עבירת תנועה ב 11 שנים האחרונות (משך הזמן שאני בעל רשיון נהיגה). היום לאחר כחודש וחצי הגיעה אליי התשובה בה נרשם שהתובע החליט שלא לבטל את הדו"ח מכיוון שלא התקיימו עילות הביטול המפורטות בחוק. בנוסף נכתב שהדוח חוקי ומדובר בגרסה סותרת. כתוב שאני יכול לשלם את הדוח או לבקש להשפט. שאלותיי הם: האם ההתנהלות הזו של השוטר היא לגיטימית ואינה חורגת מהכללים? מהם העילות לביטול הדוח הקבועות בחוק? מה אתם ממליצים לי לעשות? אם אגש להשפט אז זה מילה שלי (הייתי לבד ברכב) נגד מילה של שוטר שקרן (בתחנה אמרתי שאני רוצה שיפגישו ביננו כדי לשמוע גרסאות וכדי שאקבל מהם אישור שהשוטר לא חבש כובע וסירב למסור את פרטיו בהתחלה ובמשטרה משכו זמן ולא עשו זאת וכעת הוא יוכל לטעון שהוא לא זוכר את המקרה כי הוא נותן הרבה דוחות). לשלם את הדוח זה משהו שנוגע לעקרונות שלי מכיוון שלא עברתי על החוק ויש שוטר שיכול לעשות זאת גם לאחרים (זה לא רק הכסף אלא מדובר גם ב-6 נקודות שזה המון). אשמח לקבל קישור בדבר החובה החלה על השוטר בעת מתן/רישום דוח תנועה (חיפשתי ולא מצאתי כלום בנושא). תודה מראש לכל העונים ומקווה שלא תתקלו בשוטר מושחת כזה (לא חשבתי שיש דברים כאלה בארץ).

shlang

New member
דבר אחד אני לא מבין, מה קשור אי חבישת כובע

לעניין, כבר קבע שופט שהשוטר יכול להיות גם עם בגד ים. אם תלך למשפט אתה תפסיד.

be_roo

New member
להתנהלות השוטר אין קשר לאשמתך ולביטול הדו"ח

אתה מוזמן להתלונן על יחסו של השוטר, על עבירת המשמעת שלו לגבי הכובע, על כך שלא מסר את פרטיו ולא כתב את שביקשת (וותר על עניין העצירה במקום שמפריע לתנועה). גש למשפט רק אם יש לך טיעונים רלוונטים למהות העבירה ולעדותו של השוטר כפי שהיא מופיעה בדו"ח. זה שוטר מושחת? זה שוטר כמו רוב שוטרי ישראל, בהמתי וחסר עניין לבצע את עבודתו ולשרת את הציבור.

down under

New member
מה שמוזר זה שאותו שוטר לא נתן לו

מלכחתחילה 'אזהרה'. יש פנקס אזהרות, שדומה מאוד לפנקס הדוחות (מה שהמבוגרים מכנים בשם רפורטים). שוטר (הנני מתנדב משא"ז תנועה ולכן יודע זאת ממקור ראשון ובוודאות) רשאי לתת אזהרה ומבחינתו זה כאילו הוא נתן דוח. יש להם, באופן לא פורמלי כמובן, מכסת דוחות. אזהרה כמוה כדוח לכל דבר לצורך עמידה במכסות. הקריטריונים לזכאות לקבל אזהרה במקום דוח(רפורט) אמיתי הן: 1. גיל הנהג מעל 25. 2. ותק בנהיגה של מעל 5 שנות רשיון. 3. שנתיים אחרונות נקיות לחלוטי חלוטין מדוחות/אזהרות/משפטי_תעבורה/תאונות_שהנהג_אשם_בהן. כל שלושת התנאים הללו במצטבר גם יחד (מה שנקרא בלוגיקה ובמחשבים תנאי AND). זכותו של הנהג ללכת ללשכת תנועה ולבקש/לדרוש המרה לאזהרה. באזהרה אין קנס ואין נקודות רעות.

be_roo

New member
כדי לקבל אזהרה צריך להודות באשמה

זה אחד מהקריטריונים להמרה לאזהרה. היות והנהג טען לחפותו השוטר לא הסתפק באזהרה.

ישי1979

New member
האם אני יכול לבקש המרה לאזהרה ובמקביל להתלונן

על אותו שוטר? מה שמוזר שאי אפשר להתלונן עליו במחלקת התנועה המקומית או בתחנת המשטרה המקומית אלא צריך לנסוע לתחנה האזורית באשקלון. חס וחלילה שלא תיהיה להם יותר מידי עבודה שבטעות לא יורידו את הכרס מהקפה והדונאטס.

be_roo

New member
ודאי, היות והדברים אינם קשורים

אבל זכור, שאתה מאבד את זכותך למשפט ובעצם מודה באשמה. לגבי התלונה, קללת הבירוקרטיה.

ישי1979

New member
הייתי ניגש להשפט אבל מדובר במילה שלי

כנגד המילה של השוטר. כדי להראות לשופט שמדובר בשוטר לא אמין שאינו עושה עבודתו כראוי רציתי שהשוטר יוסיף בדו"ח שהוא היה בלי כובע על ראשו ושאני הייתי חגור. במקום זה הוא רשם שאני מסרב לחתום וגם סירב בהתחלה לתת לי את פרטיו. אם הוא היה כותב בדוח את מה שביקשתי ממנו (שזה באמת מה שקרה) אז אמינותו הייתה נפגעת ואז הייתי ניגש להשפט בלי שום בעיה אבל במקרה של מילה של שוטר נגד מילה של אזרח קשה לי להאמין שהשופט יזכה את האזרח (גם אם מדובר באזרח הגון בלי עבירות ובלי עבר פלילי). בקיצור, ממה שאני מבין מכם אני צריך לשלם את הדוח ולבלוע את זה בשקט למרות שלא עברתי על החוק. אם אשלם את הדוח ואתלונן על השוטר אז זה כאילו אני מודה באשמה והשוטר לא יקבל עונש ואם אשפט אז השופט/ת יצדדו בשוטר כך שבכל מקרה אני יוצא אשם סתם. פשוט עצוב לחיות במדינה כזאת. תודה על התשובות ואשמח אם משהו יכתוב באילו נסיבות חוקיות אפשר לבטל דוח תנועה.

be_roo

New member
אם תעלה לכאן סריקה של הדו"ח יהיה קל יותר

לעזור לך. זה לא תמיד "מילה מול מילה", אחרת לא היו זיכויים במשפטי תעבורה, ויש. אתה שב ונתפס לעניין הכובע שאינו רלוונטי.

ישי1979

New member
תודה על עזרה

הייתי סורק ומעלה את הדוח אבל בעותק שקיבלתי הכתב בלתי קריא והוא מאוד חלש ולא רואים כלום בסריקה. כל הנושא של הכובע נבע מכך שאוכל להוכיח לשופט שמדובר בשוטר שלא עומד בכללים בעצמו ובאדם שלמרות היותו שוטר אמינותו נמוכה, כי במשפט השופט תמיד מצדד בשוטר ולא בנאשם. אני מודה לך מאוד על העזרה.

be_roo

New member
אמינות שוטר היא טיעון רלוונטי

אבל אינה קשורה לעניין הכובע שהוא נושא משמעתי פעוט.

TINK TIINK

New member
האמת לא מדויקת אצלך בעדינות רבה

1. השוטר לא חייב לך כלום לגבי חבישה או אי חבישת כובע 2. הדרישה שלך כי יכתוב שהיית חגור בחגורה היא ממש מצחיקה, אז על מה הוא רשם לך דוח 3. לגבי מסירת פרטים זהו שקר גס מצידך כי בדוח שנמסר לידך יש את פרטי השוטר כלום, ואתה רק רצית לעצבן 4. קללות כמו שקרן ומושחת במדינה אחרת הייתה עומד לדין על העלבת עובד ציבור 5.אי הסכמתך לחתום על הדוח (שזה רק אישור מסירה ולא חתימה על מה שכתוב בדוח) מצביע על כך שהתנהגותך הייתה רחוקה מלהיות נימוסית, אז אל תצפה ממנו לכלום בחזרה 6. לך תשלם את הדוח, ובפעם הבאה תחגור חגורת בטיחות ואם יעצור אותך שוטר עדיף שתהיה מנומס והסיכוי שתצא מהדוח גבוה יותר

be_roo

New member
ההתלהמות שלך מסנוורת אותך

1. שוטר צריך להופיע במדים תקינים הכוללים כובע. זה שלא עשה כך זו עבירת משמעת, גם אם אין לה נגיעה לדו"ח. 2. שוטר חייב גם לרשום את תגובת הנהג במקום המתאים לכך בדו"ח, כל עוד היא רלוונטית לעניין. הכחשה של ביצוע העבירה היא תגובה רלוונטית והיה עליו לרשום אותה. 3. שקר? לא כל אזרח יודע שפרטי השוטר מופיעים בדו"ח, ופעמים רבות הם בכתב לא ברור. אזרח זכאי לבקש פרטיו של שוטר, וכל מה שהיה על השוטר לעשות הוא להבהיר לאזרח כי הם רשומים על הדו"ח עצמו. 4. זה לא מפריע לך לקרוא לו שקרן נכון? ואלה אינן קללות אלא האשמות. 5. אי הסכמתו לחתום על הדו"ח היא זכותו המלאה ואין לה כל קשר לנימוס. ובין שאזרח מנומס או לא, שוטר חייב לנהוג בצורה מכובדת. 6. אין סיבה שישלם אם הוא מאמין בחפותו ורוצה זיכוי. אבל אל תתן לעובדות לבלבל אותך. תעבור 2-3 דפים אחורה, תרשום "מגיע לך" לכל מי שקיבל דו"ח ותמשיך הלאה לפורום הבא.

ישי1979

New member
להלן האמת לאמיתה...

1- כללים חלים על כולם. 2-הייתי חגור והוא רק חיפש פראייר. 3-הוא נתן לי את הדוח אבל השוטרת שישבה ברכב רשמה את הדוח וחתמה עליו ולכן פרטיו של השוטר שעצר אותי ונתן לי הדוח לא היו ידועים או רשומים על הדוח. בנוסף, לרופאים יש כתב ברור יותר מהכתב שמופיע בדוח. 4- אם אלו קללות בשבילך אז תכנס פעם לתחנת משטרה ותשמע באלו מילים הם משתמשים שם. במקרה זה מדובר באמת לאמיתה ואם אני דובר אמת אז משהו מאיתנו הוא שקרן. 5-אני לא סרבתי לחתום על הדוח. אני יודע שלפי החוק אני רשאי לקרוא את הדוח ולומר לשוטר להוסיף את דבריי. השוטר סירב להוסיף את דבריי ורשם שאני מסרב לחתום על הדוח. 6- אני מנומס מאוד ומציע לך להיות מנומס בעצמך. אם השוטר הזה היה מתנהג כך לאדם אחר (לאדם שהוא לא רגוע בקיצור- :"למרוקאי") אז השוטר הזה היה מסיים את אותו היום בביה"ח. מי שנמצא בשירות המדינה (תפקיד ציבורי) צריך לתת דוגמא אישית וצריך להתנהג בצורה מכובדת במיוחד לאחר שזה היחס שהוא קיבל ממני. בארץ יש יותר מידי מקרים של ניצול מעמד ותפקיד ואם תסתכל על הממשלה אז תראה איפה זה מתחיל. האמת שלי מדוייקת מאוד ואני מקווה מאוד שאתה לא קשור לחוק אחרת הרבה חפים מפשע היו יושבים אחר סורג ובריח. לך תציק למשהו אחר...

shlang

New member
הטיעון היחיד שיכול אולי לעזור לך

זה לבקש להשפט ולטעון שהדו"ח אינו קריא כלל, לא מזמן זיכה בית משפט נאשם בשל דו"ח לא קריא.

be_roo

New member
לא ממש

זה שהדו"ח לא קריא לנהג לא אומר שהוא לא קריא למי שקצת בקיא בקריאת דו"חות ובטח לא אומר שהוא לא קריא לשוטר עצמו. הזיכוי שאתה מדבר עליו, אם ניחשתי נכון, מתייחס למקרה בו השוטר עצמו לא הצליח לקרוא את כתב ידו בעדותו בבית המשפט. זה מקרה נדיר והסיכוי שיחזור על עצמו נמוך. גם הקביעה לפיה זו האפשרות היחידה אינה נכונה. ניתן במקרים רבים להטיל ספק בעדות השוטר וביכולתו להוכיח את ביצוע העבירה. לא כל זיכוי הוא תוצאה של דו"ח לא קריא.

shlang

New member
הצדק איתך, לכן כתבתי אולי

קצת קשה לתת תשובות שאין לך את הדו"ח מול העיניים.

למעלה