צריך עזרה דחוף!!!

MooN aka asdfgh

New member
צריך עזרה דחוף!!!

בניגוד לרוב סוגי השאלות פה (מאיפה אני יכול להשיג ויטמין בי 12???) יש לי שאלה שונה... סיפור הוא כזה: אני בן 15 וחצי וצמחוני כבר יותר מ 7 שנים. יש לי חברה קבועה כבר שבעה וחצי חודשים, נקרא לה ע´, אני מאד אוהב את ע´... יש ביננו מערכת יחסים מאד טובה ופתוחה. ע´ לא צמחונית. בעיה היא הריב האחרון שלנו. לי בתור צמחוני קשה מאד לתת לה נשיקות אחרי שהיא אוכלת בשר ולכן היא מצחצחת שיניים לפני כל פעם שהיא באה אלי או אוכלת ארוחה בשרית. בזמן האחרון התחלתי לתת לה מאין דחיפות קטנות (שלא במודע), שיוצרו מצב כאילו אני מנסה להפוך אותה לצמחונית, דוגמא: היא מאד אוהבת את הביסטי-בויז, אז אמרתי לה שהם צמחונים, ודברים כאלו... עוד דבר, כשאני יושב עם אנשים (לא משנה מי) והם אוכלים בשר, זה מאד מפריע לי ולפעמים אנאי מעיר להם על זה או סתם אומר "איכס". לע´ זה התחיל מאד להפריע והיום היא דיברה איתי על זה... ניסיתי להסביר לה הנחת יסוד אחת: הצמחונות שלי היא לא מבחירה! אני פשוט לא מסוגל לאכול בשר! התנצלתי על זה ש"ניסיתי להפוך אותה לצמחונית" אבל לה זה לא הספיק, היא אמרה שהיא מתחשבת בי מאד כשהיא מצחצחת שיניים אחרי כל ארוחה בשרית, והיא רוצה שגם אני אתחשב בה ולא אעיר לה כל הערה אם היא אוכלת בשר, אני כמובן לא יכול, וניסיתי להסביר לה עפ"י הנחת היסוד שלי שבזה שהיא מצחצחת שיניים היא למעשה לא מתחשבת בי, אלה עונה על צורך בסיסי שלי, צורך שביגללו אני לא "לא ארצה להתנשק איתה" אלה "לא אוכל להתנשק איתה"! היא אמרה שהיא הבינה את זה, אבל היא לא הבינה והיא ממשיכה להתייחס אל זה בתור אילוץ. ניסיתי טקטיקה חדשה (רבים מכם לא יאהבו את זה), ואמרתי לה שאני כמו נכה, וכמו שאם הייתי נכה הייתי צריך עזרה לעלות במדרגות לבית שלה כל פעם, ככה אני צריך שהיא תנקה את עצמה מבשר לפני כל פעם שהיא נפגשת איתי. הסברתי לה גם שאני לא יכול להישאר אדיש בכל פעם שמישהו אוכל ליידי בשר, ואני חייב להגיב, ואם היא לא רוצה שאני אגיב על כך, אני פשוט אקום ואלך עד שהיא תסיים לאכול, וככה היא לא תשמע את התגובות שלי שמבחינתי הן בלתי ניתנות לשינוי. אני באמת צריך מכם עזרה, מה אתם אומרים? האם הדרישות שלי מוגזמות מדי? האם אני צריך לוותר יותר? אנחנו כבר מנסים להגיע להסכמה הרבה זמן ולא מצליחים. כמו שכבר אמרתי, יש לנו קשר טוב ואני באמת אוהב אותה כך שכל הערות של הפרדה נשללות בהחלט! תודה!

lilithmm

New member
הקשר טוב כי אתה ותרן!

אם לי היה חבר צמחוני (יש לי ב"ה) לא הייתי חושבת בחיים לאכול בשר! טיפת התחשבות. מילא אם היא לבד מחוץ לבית, אבל אם זה כל כך חשוב לך האידיאולוגיה של הצמחונות אז אני חושבת שהיא צריכה לכבד אותך. אם היה לך בושם מסריח והיא היתה מבקשת שלא תשים את זה היית ממשיך עם זה למרות שאתה יודע שזה מפריע לה? או ננייח, שום. שום טרי מסריח בפה, גורם לרצות לברוח. אם זה מפריע לה שאתה אוכל שום טרי אז למה שלא יפריע לך שהיא אוכלת בשר? בזוגיות צריכה להיות הבנה הדדית וויתורים. בנושאים שכל כך חשובים צריך לדעת ללכת לקראת בן הזוג. לפי קצב ההודעות שלך בפורום אני מבינה שהנושא מאוד חשוב וקרוב לך. אם היא לא מכבדת אותך ככה אז לפי דעתי אתה בבעייה.

tali_le

New member
אהה?!?

אם יהיה לך חבר אתאיסט לא תחשבי בחיים להאמין באלוהים? אני מסוגלת להבין התחשבות של לא לאכול בשר כשאת איתו, אבל לא ככלל נוקשה, אלא כהתחשבות אבל לא לאכול בשר כי החבר צמחוני? מה קרה ל:[URL='http:///'] אדם באמונתו יחיה[/URL] הקשר טוב כי שניכם מנסים להתחשב, להבין ו- לקבל אחד את השני כמו שאתם ולא לכפות דברים - גם אם יש פה ושם תאקלים - זה הבסיס הטוב ביותר לקשר טלי

lilithmm

New member
אמרתי שתאכל בשר מחוץ לבית

לא מול החבר שלה כשהיא יודעת כמה שזה מפריע לו

tali_le

New member
אפשרי

אבל זה לא צריך לנבוע מחוק בל ייעבור ולכעוס כשהיא לא עושה את זה , מאוד לא בסדר

lilithmm

New member
לא אמרתי שצריך לכעוס עליה כשהיא אוכ

זה לא לעניין שהוא מעיר לה כל הזמן, אבל הוא צריך להסיק מסקנות, דהיינו, לבחורה אין טיפת כבוד להשקפות שלו ולדרך חיים שלו.

tali_le

New member
על סמך מה את קובעת את זה?

על סמך זה שהיא מנסה לחיות את החיים שלה ? טלי

lilithmm

New member
ע"ס זה שהיא צריכה לכבד אותו

אם זה כ"כ חשוב לו. יש זוגות שבן זוג אחד מעשן והשני מבקש לא לעשן לידו. כזה אסון לצאת החוצה? כמו שיוצאים החוצה לעשן שתצא בחוץ לאכול בשר.

tali_le

New member
אהההמממ

טוב קראתי פעמיים את מה שכתבת וחשבתי על זה כבר 10 דקות ולא ברור לי מה השתבש במצב הרגיל שקיים ביניכם אני חושבת שלא היית צריך לנסות לצמחן אותה (להפוך אותה לצמחונית - בשפת נוער מרצ) אני גם חושבת שאם קשה לך לנשק אותה או להתקרב אליה כשהיא אחרי אכילת בשר, זה מובן והיא צריכה להתחשב בך אבל באותה מידה כדאי שתבין שהיא לא יכולה לעשות את זה בשמחה ובכיף, מבחינתה (ולגמרי בצדק) זה אי יכולת שלך לקבל אותה וזכותה לא לאהוב את זה אני באמת לא דוגלת בגישה המסיונרית ולא רואה צורך להעיר לאנשים כל פעם שהם אוכלים, בעיקר אם זה אותו אדם - שדעותיכם ברורות אחד לשניה ואחת לשני... בכל מקרה, העיקרון שצריך להנחות אותך הוא שתקבל אותה כמו שהיא (וזה אומר פרקטית לא לשגע אותה ולא להעיר לה) והיא תקבל אותך (ותצחצח שיניים, אם זה מה שמרגיע אותך) טלי גאה בעצמה שבהודעה שלמה על זוגות וצמחונות היא לא כתבה כלום על רוני (אבל הרגע עשתה את זה)

Michelle1

New member
לא אשת בשורות אנכי

קראתי בעיון רב, והרושם שלי הוא שאתה טועה בכמה מישורים: אתה דורש התחשבות מוחלטת מבסביבה ולא מעצמך, אתה מבטל את ההתחשבות של אחרים בך (אם היא מצחצחת שיניים זה לא בשבילך, זה בשבילה???) אתה דורש קרבנות מאחרים- ולא מעצמך. אתה יוצר מעצמך "נכה" חברתית, על מה ולמה??? הרי הגעת לצמחונות מבחירה אישית, זה אמור להיות מתוך חוזק נפשי ולא מתוך חולשה. הדבר היחידי ש"תרוויח" מהגישה שלך היא נידוי חברתי. אני, בתור צמחונית, לא הייתי רוצה לשבת ליד שולחן האוכל עם מישהו שמעיר לאחרים, ולא חשוב על מה (כולל אכילת בשר), אני בכלל לא חושבת שזכותו של אף אחד להתערב בתוך מה שנמצא בצלחת של אחרים! חיה ותן לחיות! אני הייתי מציעה שתתחיל לנסות לראות את הדברים מהצד השני. כפיה מובילה לאנטגוניזם ובסופו של דבר כל האהבה שבעולם לא תגשר על התהום שאתה מותח בינך ובין האחרים. למה אתה חושב שהתגובות שלך עצמך אינן ניתנות לשינוי ושל האחרים כן? האם אתה באמת מאמין שרק דעתך קובעת? מה עם הזכויות של החברה שלך? אתה מתנהג כאילו היא איזו עבריינית שאתה מנסה לגמול, בעיני זה מאד מעליב, מגיע לה צל"ש על כל מה שהיא סופגת ממך. אני חושבת שאם הקשר ביניכם הוא אכן טוב, זה רק בגלל הויתורים שלה. אם אתה רוצה סוף טוב לסיפור האהבה שלך, כדאי שתעשה בדק בית עם עצמך. או שתבודד את עצמך ותחייה בחברה הומוגנית- רק צמחונית (עד כמה זה מעשי?) או שתפסיק להתייחס לעצמך כאילו רק על פיך ישק דבר ותתחיל להתחשב באחרים. מאחלת לך הצלחה

MooN aka asdfgh

New member
תגובה:

אני מתייחס אל עצמי כנה חברתי כי זה באמת מה שאני. יש לי מגבלות שלא אני בחרתי אותן... אני לא צמחוני מבחירה, אני פשוט לא מסוגל לאכול בשר גם אם מאד ארצה! זה פשוט דוחה אותי, הייתה פעם שכלתי כמה ביסים בטעות מאיזו פיצה עם בייקון וכשגיליתי את זה פשוט רצתי לשרותים והקאתי! לא בגלל שבחרתי בזה, זה פשוט הגעיל אותי נורא ולא יכולתי.

AmitKar

New member
אני בעד חיה ותן לחיות

אני חושב שכל אחד צריך לחיות את חייו ולתת לאחרים לחיות צר לי לומר שאכילת בשר לא בדיוק עונה על העיקרון הזה. מצחיק לראות באיזה להט אומרים לפעמים אוכלי הבשר "חיה ותן לחיות" בלי לחשוב רגע שזה בדיוק מה שאני דורש מהם. אני אישית לא מטריד אנשים במידע, הרבה אוכלים לידי בשר ועל אף שזה לא מחזה מלבב זה בסדר מבחינתי (תוך ויתור גדול מאוד שמעליב לפעמים עד כמה לא מעריכים אותו). כל מי שלא רוצה לשמוע, שלא ישמע. אני מדבר על זכויות בע"ח רק עם אנשים שמתעניינים בזכויות בע"ח כמו כן, אני לא מדבר על זה בזמן האוכל... עד שמישהו מעלה את הנושא. אני אישית עושה המון פשרות מבחינת הצמחונות ויידוע אנשים. אך ברגע שיתקיפו אותי על צמחונותי, לא נותר לי אלא לספר הכול. אפילו בזמן האוכל. מדהים לראות שאחרי זה כועסים עליי לפעמים, או מנסים לעשות רושם שאני "כופה את דעתי". על אף שזה בדיוק מה שאני לא עושה. זה לפעמים מרגיז שכאשר אתה לא מדבר על צמחונות, נותן לאחרים לאכול לידך, להגיד לידך כמה הבשר טעים (לא בשביל לעצבן אותי או משהו. אבל זה באמת גורם לי בחילה), סופג ביקורות קטנות וחסרות היגיון, ובכל זאת לא מוערך על זה. אנשים הפסיקו להבדיל בין "הבעת דעה" ל"כפיית דעה", שכחו את חופש הביטוי, אך כמובן לא שכחו את צנעת הפרט וכד´ האמת, זה לא כל כך קשור להודעה הראשית, סתם כתבתי פה כל מיני דברים שעל הלב שלי עכשיו. ובקשר לע´: שמע, אני מציע לך ללכת אליה, לדבר איתה יפה, בלי ניסיון לחשוף אותה לצמחונות או לדרוש ממנה משהו מיוחד. תסביר לה יפה את הקשיים שלך. תשאל אותה מה מפריע לה, תנסו לפתור דברים. אני כבר מכין אותך שאתה צריך לעבוד על עצמך. אני בטוח שאף אחד לא ישתכנע אם תעיר לו מתי שהוא אוכל. וזה גם לא יפה כלפי הזולת. תעבוד על עצמך, שמור על איפוק. אני אישית, יש לי הרושם, שחברים שלי כלל לא סובלים להיות לידי ואפילו בזמן שהם אוכלים לידי בשר הם מתחילים על דעת עצמם לדבר איתי על זה, שואלים אם זה בסדר מצידי שהם אוכלים בשר לידי. הם נפתחים לזה. וגם אם הם לא יהיו צמחונים, מילא. זו לא המטרה שלי בחברים. אני לא שופט אדם לפי אם הוא צמחוני או לא. הסביבה תהיה יותר נחמדה אליך אם תהיה יותר נחמד אליה. תחשוב על זה... שלך, עמית (ע´
)

Veggie John

New member
בניגוד לרוב שמעלי

אני פשיסטית לחלוטין עם החברים האומניבורים שלי. אף אחד שרוצה להישאר איתי בקשר לא אוכל לידי בשר, ואף אחד מהם גם לא חושב שזו דרישה מוגזמת. להפך, הם מתחשבים בתחושת הקבס והגועל הנוראית שעולה בי כשאני חוזה באכילת גופות ולא רואים את עצמם מסכנים במיוחד שהפעם הם יאכלו פלאפל במקום שווארמה. בכל זאת, אידיאולוגיה עולה על "חשק לאכול איזה משו" זניח. העובדה שהם אוכלים בשר מספיק מחרידה, והם גם ככה חוטפים על זה. אני באמת חושבת שאכילת בשר היא פשע ואני גם מתייחסת לאלה המבצעים אותו בהתאם. כמובן שלא כל הצמחונים הם כאלה, זה עניין של אופי. רבים מהם שאני מכירה מסוגלים לאכול ליד גופות כאילו כלום. עצתי לך היא, תשב עם עצמך בשקט ובלי הפרעות ותקבע לעצמך סדר עדיפויות. אבל בתכל´ס, אני לא חושבת שתחושות ה"איכס" שלך הן משהו שיש להדחיק אותו.

דיעה דומה

גם אני, כמו הבחורה למעלה, חושבת בצורה דומה. כמו שלא הייתי מכבדת מישהו שאומר לי שכל בוקר הוא הולך וצד לעצמו איזה בן אדם לארוחת בוקר, כי זה רצח, ככה אני גם לא יכולה לכבד מישהו שאומר לי שפעם בשבוע הוא הולך לסופר לקנות חיות מתות. אבל, למרות זאת, אי אפשר להעיר בלי סוף לאנשים שסביבך, ולכן לא מומלץ להכנס לוויכוח אידיאולוגי כל פעם שיושבים סביב השולחן, או כל פעם שנתקלים באוכל בשר. מערכת יחסים בין צמחוני ללא צמחוני יכולה להיות קשה, בעיקר בגלל שזה מראה המון על האופי של הבן אדם, ולא רק על מה יש לו בצלחת. לדעתי חברה שלך צריכה להתחשב ולא לאכול לידך, ולצחצח שיניים כל פעם לפני שאתם נפגשים, ואתה צריך להפסיק להציק לה, אלא אם כן אתה לא מוכן לחיות עם מישהו שהוא לא צמחוני. אבל אז, סביר להניח שזה לא יעבוד ביניכם, כי היא כנראה לא מוכנה לשמוע על הנושא. מנסיון, זה יכול לעבוד, אבל מצד שני, לא הגעתי עם אותו בחור למצב שצריך להחליט מה הילדים יאכלו....................... אישית, כל פעם שיושבים כמה אנשים לאכול סביב שולחן, בראש השנה או משהו דומה, ומול הפרצוף שלי שמים דגים, עוף, או כל דבר אחר, או שזה מוציא לי את החשק לאכול, או שאני ממש רעבה ואז אני לוקחת את האוכל שלי והולכת לאכול לבד. אתה לא צריך ככה לריב איתם, ומצד שני אתה מראה כמה זה לא נוח לך. אותו דבר עם חברה שלך. מגעיל אותך כשהיא אוכלת לידך בשר, והיא לא מוכנה להתחשב? מניפולציה היא לא תמיד דבר רע.......קום ולך.

נ.ב.

לכל אלה שאמרו "חיה ותן לחיות"..שצריך לתת לכל אחד לחיות איך שהוא רוצה, ולכן לא להציק לאוכלי בשר יותר מדיי.... זכותו של כל אחד לחיות איך שהוא רוצה ***כל עוד הוא לא פוגע באחרים***. אחרים זה גם בעלי חיים, וכשבן אם מחליט לאכול בשר, הוא מחליט לשלוח אנשים לרצוח, הוא פוגע בחיות. ולכן אכילת בשר לא נכללת אצלי בתוך החייה ותן לחיות הזה. ושוב, זה לא אומר שצריך להתחיל להתווכח עם אותו בן אדם כל פעם מחדש, כי שום דבר לא יצא מזה, ואם תחליט שאתה לא מדבר עם אנשים שהם לא צמחונים, לא תוכל להמשיך לחיות בעולם הזה.

tali_le

New member
אתם כולכם קצת נסחפים...

אם לפי ההגיון שלך אתה תבלה את כל החיים בלשגע אנשים שלא מסכימים עם הדעות שלך (ואני יכולה למצוא אצל כל אדם משהו שהוא "פוגע" בו באחרים - אתה תמצא את עצמך מנודה מהחברה מהר מאוד אני מנהלת דיונים אידיאולוגיים עם חברים ומכרים שלי - אבל בין זה לבין לשגע אותם כל פעם שהם לידי, למנוע מהם את הסדר התקין של החיים שלהם - שי הבדל גדול

אני לא

אני לא משגעת אותם כל פעם שהם לידי, אבל אני גם לא מתקרבת כשאוכלים בשר כי זה מגעיל אותי.

MooN aka asdfgh

New member
אבל כבר אמרתי...

בקטע הזה אני הולך להשתנות ולהפסיק לנסות לגרום לה יסורי מצפון כל פעם שהנושא עולה! תחושת הגועל שלי היא מש שמפריע לה, אני לא יכול להדחיק את זה. האם לקום ללכת מהשולחן בכל פעם שהיא אוכלת בשר זה צעד קשה מדי? דיברתי איתה על זה והיא לא מוכנה, היא רוצה שאני לא אעיר לה על זה ולא אגיד "איכס" על האוכל שלה, היא רוצה שנשב ביחד וגם אם זה מפריע לי לא להגיד לה את זה. מצד אחד היא צודקת, באמת לא מגיע לאדם לשבת ולאכול משהו בזמן שמי שיושב לידו מנסה בכל הכוח להוציא לו את התיאבון, מצד שני, אני לא יכול להתעלם מההרגשה הזו...

tali_le

New member
ענית לעצמך - זה פשיסטי למדי!

מצטערת, אבל אני צמחונית ולא הייתי מקבלת את ההתנהגות שלך אם הייתי חברה שלך תחושות האיכס הן לא משהו שצריך להזניח אבל מצד שני את מזניחה את הרצונות של הצד השני (חשק זניח) אל תשכחי שהאידיאולוגיה היא לא משהו כפוי והיא לא יכולה להיות אחרת היא מאבדת את כל קיומה האידיאולוגי ומתחילה לסתור אספקטים אחרים באידיאולוגיה של אנשים (לפחות של רוב הצמחונים, שמאמינים בפלורליזם) טלי

למעלה