צריך עזרה דחוף!!!

lilithmm

New member
מה הקשר לאידאולוגיה??

מדובר על ויתורים. אם בני הזוג אינם מסוגלים ללכת אחד לקראת השני הם בבעייה. אני לא אוכל שום לפני פגישה עם בן הזוג אם אדע שזה מפריע לבן הזוג שלי. כנ"ל לגבי בשר! מה העניין? רוצה לאכול בשר, יופי, שתאכל לא מול הפרצוף שלו. מרגיז.

tali_le

New member
לא מדובר בוויתורים

"העובדה שהם אוכלים בשר מספיק מחרידה, והם גם ככה חוטפים על זה. אני באמת חושבת שאכילת בשר היא פשע ואני גם מתייחסת לאלה המבצעים אותו בהתאם" שימי לב מה היא כותבת הם גם ככה חוטפים על זה? ועוד דבר - ויתורים זה הגיוני - החברה שלי בדר"כ לא אוכלת לידי בשר - אבל זה קורה, וצריך להתחשב ברצון שלה לאכול בשר בדיוק כמו בגועל שהוא חש כשהיא אוכלת לידו טלי

Veggie John

New member
ואילו חברה שלך

היתה דבקה באידיאולוגיה שלה לרצוח אנשים שתי וערב ולטרוף אותם לארוחת צהריים, גם אז היית מכבדת אותה ומשתדלת שלא לפלוט חלילה איזה "איכס" ביושבך מולה ליד השולחן? או שכאן המצב שונה לגמרי? למה? משום ש*זה* לא חוקי? אכילת בשר היא עידוד תעשיית רצח, וכן, על זה אני לא עושה הנחות. מגיע לקרניבורים שירטנו לידם, שיעשו להם מניפולציות, שיבהירו להם בכל רגע שמה שהם אוכלים, למרות שזה "מקובל", זה לא נכון, ויותר מזה, זה מעשה נפשע. ואני לא מתכוונת לפחד מ"נידוי חברתי" למנוע ממני לדבוק בעובדות הקיימות ולפעול לפיהן. מלבד זאת, זה לא קרה לי מעולם, ומי שכן מתרחק מכיוון שהוא מגלה פתאום כל מיני דברים שלא ממש נוח לו לדעת, לעזאזל איתו. בשביל אנשים כאלה נצטרך חוקים. ואני באמת לא מבינה למה את מטיפה לכיבוד הרצונות של אנשים כשהרצונות שלהם דורשים סבל ורצח של מאות אלפי בעלי חיים. המוטו של הליברליות הוא "עשי מה שאת רוצה כל עוד את לא פוגעת באחרים". הקרניבורים לא עומדים בתקנה הזו, DO THEY?

Neta558

New member
לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

טרחת לציין ולפרט בדיוק מה מפריע לך בחברה שלך. כמה זה מגעיל אותך שהיא אוכלת בשר, שאתה פשוט לא מסוגל לנשק אותה אחרי שהיא אכלה בשר וכו´. בסוף, קבעת גם כעובדה שאתה לא רוצה לשמוע על פרידה, כי אתה באמת אוהב אותה. ובכן, אם אתה באמת אוהב אותה, אתה תאלץ למצוא דרך לקבל את העובדה שהיא אוכלת בשר. וקבלה זו כוללת גם הרגעה של המצב מבחינתך-להפסיק להטריד אותה, לא להסתכסך על הנושא כל יומיים, לא להיות אובססיבי לגבי אכילת הבשר שלה, כי זה דבר שגרתי בחייה. אם זה מטריד אותך עד כדי כך שהדבר מפריע לקשר שלכם, אולי אתה כן צריך לשקול את הקשר עצמו. אם אתה לא יכול להתמודד עם זה שהיא אוכלת בשר, אז בעצם יש לך בעיה עם חלק ממי שהיא... אתה צריך להחליט עד כמה זה חשוב לך, וכמה זה באמת מפריע לך, מול מה שאתה עשוי להפסיד מנגד...

MooN aka asdfgh

New member
שני דברים:

א. מה עם לקבל אותי כמו שאני? אם זה מפריע לי למה אני לא יכול להגיד את זה??? למה אני חייב לשתוק ולסבול??? ב. כבר אמרתי שהודעות שיגידו לי להיפרד או אפילו לשקול מחדש את הקשר יפסלו מבחינתי אוטומטית! בחייך נטע, לא קראת?

דעתי

לי היה חבר שאוכל בשר,וכמו ההערות שלך על אכילת הבשר,בין היתר בפרהסיה,כך הוא העיר לי על היותי צמחונית. אני באופן אישי שונאת חוסר כבוד של אידיאולוגיה אחרת,ולכן לדעתי אתה צריך לשמור על הטאקט שלך,כי זה גורם לך להיראות חסר רגישות (כן,אני יודעת שבעיניך אוכלי בשר הם חסרי רגישות...) אבל בכל מערכת יחסים ישנן פשרות שאין להימנע מהן. תניח לה לנפשה,ואם כבר אתה מנסה לצמחן אותה או את חבריה,עשה זאת בהסברים הגיוניים על בריאות ולא בתגובות מרגיזות כמו "איכס" כי זה רק יוצר אנטי. הראה לחברתך שאתה מכבד את דרכה, כי בסופו של דבר יימאס לה מהדרך הלא-שווה בה זה מתנהל (שאתה מעמיד את צרכיך לפני צרכיה..ואני לא מדברת על צחצוח השיניים שבעיני הוא לגיטימי). וזה מנסיון אישי שלי. המון בהצלחה! טלטול

shanty.G

New member
נישואים "מעורבים" ../images/Emo8.gif

קצת כבוד הדדי, חבר´ה! הדיון פה די חוזר על עצמו, ולכן רציתי לחדד כמה נקודות: 1. יש צמחונים/טבעונים שבאמת ובתמים לא מסוגלים לחשוב על בן/בת זוג אוכלי בשר. יש כאלו שכן. ענה לעצמך בכנות היכן עם מי אתה נמנה (אידאולוגית ומעשית). 2. חיברות מעורבת יכולה להתקיים, ואפילו נפלא. בעלי היקר אוכל בשר ואני לא. אז מה? השמיים נפלו? לא. כל משפחתי אוכלת בשר. מרבית מכרי וידידי אוכלים בשר. זהו (נכון לעידן הנכחי) טבעו של עולם- רוב החברה סביבנו- קרניבורית, וכדאי לנו, אם אנחנו לא רוצים לחיות בגטו- להפנים את העניין. השאלה, Moon, היא היכן אתה מציב לעצמך את הגבולות. אם אתה אוהב אותה- הפסק להציק לה כשהיא אוכלת בשר. נכון- מילה לא כל כך פופולרית כאן, אבל כרגע לזה היא (חברתו) קוראת מזון. תחשוב איך היית אתה מגיב אם בכל פעם שתכניס עלה של חסה לפיך היא תגיד איכס. נו באמת.... זה לא אומר שאפשר לדבר איתה ולהביא בכל פעם מאמר אחר על תעשיית המזון מן החי, לשתף אותה בדיון כזה או אחר שצץ בפורום/בכיתה וכו´, ובצורה כזו להביא אותה למודעות גבוהה יותר. ביצי חופש, חלב סויה וכו´. כמו שזה נשמע, היא באמת מתאמצת להקל עליך את החיים, ויעידו שיניה הלבנות והמטופחות מעבר לממוצע
. בהצלחה לשניכם

למעלה