צריך עזרה חבר'ה....קצת בלוז

Mercury Dogi

New member
צריך עזרה חבר'ה....קצת בלוז

אוקיי אני מחפש המלצות על להקות שעושות בלוז משובח אני מדבר יותר בסגנון של זפלין והמבל פאי המעולים סומך עליכם שתעזרו לי....

AeroTom

New member
להקות רוק-בלוז והסביבה מומלצות

Humble Pie בהחלט נהדרים... הנה עוד המלצות לסגנונות דומים, וחלק אולי לא בדיוק רוק-בלוז, אבל מומלצות עד מאוד שאם אתה אוהב את זפלין ואת ה-Pie, אז סיכויים גבוהים שתאהב גם אותם: Free Peter Green's Fleetwood Mac Ten Years After Creedence Clearwater Revival Big Brother & The Holding Company/Janis Joplin אלבומי שנות ה-70 של Aerosmith The Animals The Band The Black Crowes Blind Faith Cream Derek & The Dominos Jeff Beck Group The Yardbirds The Kinks The Allman Brothers Lynyrd Skynyrd אין צורך כמובן גם לציין את הסטונס ואת הנדריקס...

Mercury Dogi

New member
ברור שלא...

חתיכת רשימה נתת פה יש לך גם איזה כמה אלבומים מומלצים שיהיה יותר ממוקד?

AeroTom

New member
אשמח מאוד להמליץ על אלבומים

רק לא אתחיל לכתוב של כל הרשימה...אם תבחר מספר שמות בודדים מהרשימה שיותר מושכים אותך, ברצון אמליץ על אלבומים מהטעם האישי שלי.

Mercury Dogi

New member
אשמח אם תמליץ לי על....

Creedence Clearwater Revival The Yardbirds Lynyrd Skynyrd בתור התחלה אלו הלהקות שאני מכיר שירים שלהם אך לא התעמקתי בהם יותר מידי עד היום

AeroTom

New member
קיבלת ../images/Emo26.gif

CCR אני ממליץ מאוד על Green River ועל Willy And The Poor Boys. אחלה אלבומים שטובים מאוד להכרה של הלהקה. אישית אני איתם עדיין לא בהכרה מאוד גדולה, אבל אלו אלבומים באמת מומלצים. Yardbirds - יש בעיקרון רק 2 אלבומי סטודיו. חוץ מהם יש כמה לייב, אוספי סינגלים למיניהם והמון אוספים שונים שרובם הם ממש סתם אוספים...צריך לדעת מה לקנות שלהם. להתחלה אני ממליץ על אלה: Roger The Engineer אלבום הלייב שהוא גם אלבום הבכורה - Five Live Yardbirds ואחד מאוספי הסינגלים ואסופות השירים המוכרות והטובות - Having A Rave-UP או For Your Love. ואם אתה מעוניין לקבל אוסף באמת טוב לתחילת הדרך, שהוא גם הדבר הראשון שהיה לי שלהם. יש את האוסף הכפול Ultimate שמאגד בתוכו 52 שירים מכל תקופות הלהקה. אני אחד שממש לא אוהב אוספים, אבל זה באמת אוסף ראוי להכרה של הלהקה. לא המלצתי על משהו מהתקופה של ג'ימי בלהקה, כי Little Games הוא אלבום שצריך להגיע אליו אחרי שמכירים את הלהקה כבר די טוב לדעתי... Lynyrd Skynyrd - להתחלה הכי טוב לקנות את האלבום הראשון - Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd. אלבום בכורה מעולה שיש בו גם כמה שירים מוכרים וטובים כמו Simple Man, Tuesday's Gone וכמובן Free Bird. זה אחלה של אלבום בכורה. הוא והאלבום השני הנפלא Second Helping הכי מומלצים לתחילת הדרך. יש עוד 3 אלבומי סטודיו ואלבום לייב אחד ענק שיצאו עד תאונת המטוס שלהם ב-77, אבל אליהם כדאי להגיע אחרי 2 האלבומים הראשונים לדעתי. אשמח להמליץ על עוד דברים של הלהקות הנ"ל להמשך ההכרה איתם אחרי ההתחלה (וכמובן גם לכל להקה או אמן כלשהוא אחר). אם זה על גבי הפורום או במסרים מחוצה לו. בכל מקרה, תעדכן פה אם קנית משהו וההתרשמות שלך

Mercury Dogi

New member
תודה רבה אתה תותח

אני ניגש ישר למלאכה אני יודיע לך בהמשך על התפתחויות מעניינות

(אני מדבר על עכשווי)

כי אני מעריך שבתקופה המוקדמת הסטונז, הנדריקס, אירוסמית' די קיבלו במה.

AeroTom

New member
אממ..לא חושב

הבלוז הרי מההתחלה שלו גם הגיע ממקומות שהיו ההפך מהדברים הפופולארים ומאנשים שאפשר להגיד היו Minority בתקופות האלה. יש כמובן כמה וכמה שירי בלוז שהם שירים מאוד מאוד מוכרים בעולם (ושהמוני אמנים עשו להם קאברים וכו'). אבל קשה לי להזכיר בלוז ומיינסטרים באותו המשפט. אין כזה דבר לדעתי. הבלוז זה הבלוז...הוא תמיד גם נראה לי יקבל פחות פרסום. דוגמה מאוד טובה לכך מהלהקות שהזכרת בהודעה שלך - שב-2004 אירוסמית' הוציאו אלבום קאברים לשירי בלוז ישנים בסגנון שלהם (משהו שמתחילת הדרך שהם עושים מאוד טוב), Honkin' On Bobo שמו. זה אחד האלבומים הכי נפלאים ומיוחדים שהם הוציאו זה שנים ובאמת כאחד שמכיר אותם ממש טוב, זה מהאלבומים היותר מיוחדים, חופשיים לגמרי ומוצלחים שלהם. ובארץ הוא לא קיבל אפילו אחוז אחד של חשיפה...פשוט התעלמו ממנו לחלוטין בעוד שלאוספי להיטים טחונים למיניהם תמיד מביאים חשיפה...זה דבר די עצוב מבחינתי, אבל הנה, זו דוגמה טובה נראה לי על מה שאנחנו מדברים.

אני חושב שזה די הפסד פה

ברגע שאתה לא במיינסטרים אנשים פחות נחשפים אליך, לפעמים אפשר לדמיין איך העולם היה נראה אם מה שמיינסטרים היה אנדרגאונד ולהיפך......עולם שונה

M e n s R e a

New member
אולי כמה שירים של קלפטון

אפשר להגיד לדעתי. כמו שלצורך הענין, יש למטאליקה שיר שהוא במייסנטרים כשלעצמו, Nothing else matters, הגם שמטאל מן הסתם לא...

FunkyMonk

New member
אבל זה לא שיר מטאל...

יש שירים בלוז במיינסטרים, אבל אלו בעיקר ביצועים קצת יותר פופולריים.. בתכלס, אחרי הכל, רוקנ'רול זה בלוז במקצב שונה. אין הבדל בכלל.

M e n s R e a

New member
השיר הזה עצמו לא

הלהקה מן הסתם כן, והוא הביא לכך שלהקת מטאל נכנסה למיינסטרים. אבל צודק, השיר כשלעצמו לא. אפשר אבל לומר, שכמה שירים אחרים מאותו האלבום, כמו Sad but true ו-Enter sandman הם כן.

חחחחחח אם כבר זה

אז דאגת אם הנפאלים פה שומעים מטאליקה. אז בחליבה שמים לפרות מוזיקה, זה מה שיש ברדיו...במקרה היה נאפינג....ויצא שהנפאלי שמע מטאליקה, חחחח

למעלה