צריך עזרה מסטודנט לחשבונאות באונ' חיפה

Rockil co il

New member
צריך עזרה מסטודנט לחשבונאות באונ' חיפה

שלום ובוקר טוב, לקראת הכניסה לאוניברסיטאות קשה לבחור מקצוע להתמקד בו. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי ולספר לי בעצם מה זה ראיית חשבון, מה לומדים בראיית חשבון, מה גרם לך לרצות לעסוק במקצוע ומה הרמה המתמטית המעורבת בלימודים? האם מומלץ ללכת על שילוב של מנהל עסקים וחשבונאות ולא כלכלה וחשבונאות אם המטרה היא לעשות תואר שני במנהל עסקים? האם בראיון קבלה לעבודה/סטאג' יש עדיפות ללומדי כלכלה-חשבונאות מאשר למנהל עסקים-חשבונאות? איך הסגל המלמד באונ' חיפה? האוירה בין הסטודנטים (כל אחד לעצמו או שיש שיתופיות)? זה מאד חשוב לי, מקווה שתקדישו לי כמה דקות מזמנכם. יום טוב
 

stkachov

New member
אמנם אני שנה א

אבל אנסה לענות לשאלותייך: ראיית חשבון זה בעצם המקצוע, כאשר רואי חשבון עוסקים בעיקר בחשבונאות. חשבונאות היא שפה מסויימת, שנועדה לתרגם פעולות עסקיות למספרים. למשל אם אתה קונה 2 מקררים מחנות, אתה לא יכול לכתוב אצלך בספרים שקנית 2 מקררים שעלו לך כך וכך, זה ארוך, זו שפה לא אחידה וזה מסורבל כי כל אחד יבחר לתאר את האירוע הכלכלי הזה בצורה אחרת. אז חשבונאות קובעת מסגרה ושפה משותפת על פיה רושמים אירועים כלכליים. כל עבודת הרישום הזאת מתבטאת בדוחות כספיים שיש לכל פירמה, ובהם כל הרישומים והמידע. תפקידו העיקרי של רואה החשבון הוא לעשות ביקורת, כלומר לעבור על הדוחות הללו שהוא קיבל מהפירמה ששכרה את שירותיו, לבקר אותם, ולדאוג שאכן מה שרשום בהם הוא בהתאם לכללים והתקנים החשבונאיים. זהו תפקידו הישיר של רואה החשבון, אבל היום רק מיעוט מהבוגרים באמת עובדים במשק כרואי חשבון. הרוב מוצאים את עצמם בתפקידים אחרים במערכת העסקית, כמו חשבים, סמנכ"לים, אנליסטים, יועצים וכדומה. מה שגרם לי ללמוד חשבונאות, זה דווקא העניין. הרבה מאוד זמן התעניינתי בתחום הפיננסים והכספים, ותמיד ידעתי שבזה אני אהיה טוב. אבל, חשוב להדגיש שיש הרבה אשר לאו דווקא אוהבים את התחום, ושיקולים כמו כסף טוב ויוקרה משחקים תפקיד בבחירת מקצוע לחיים. רמת המתמטיקה אינה גבוהה במיוחד. לפחות לא בהשוואה ללימודי הנדסה, או מדעים מדוייקים. אם הסתדרת בתיכון עם 5 יחידות מתמטיקה, לא אמורה להיות לך בעיה מיוחדת בעניין המתמטיקה. לפי מיטב ידיעתי, דווקא אי אפשר לשלב חשבונאות ומנהל עסקים במרבית האוניברסיטאות בארץ. בחיפה בפרט, המסלול הוא של חשבונאות כלכלה בלבד, ולא ניתן לשלב עם חוג אחר. אני לא הייתי חושב היום רחוק מדי על תואר שני במנהל עסקים(רק ההסמכה של רואה החשבון יכולה לקחת כמעט 6 שנים), ובכל אופן אני לא רואה יתרון ללימודי מנהל עסקים בתואר הראשון. לגבי הסגל: הסגל בסדר, לפחות מי שלי יצא להתקל בו בנתיים. כמובן שבכל מוסד ישנם מרצים טובים יותר וטובים פחות. האווירה בין הסטודנטים בסדר גמור, יש שיתופיות די גבוהה. מקווה שעזרתי. הייתי ממליץ לקבל מידע נוסף מגוגל וקריאת אינסוף כתבות על המקצוע שקיימים ברשת. בהצלחה
 

Rockil co il

New member
תודה רבה על התשובה

אין לך מושג כמה קשה היה למצוא מישהו שיענה לי בצורה מסודרת :) הרבה תודות! קראתי (ואני עדיין קורא) חומר ברשת, ונדמה שככל שאני קורא יותר אני מבין פחות. בכל מקרה, אני רוצה גם לשאול אם אפשר לגשת לבחינת הסמכה לפני שעושים סטאג' של שנתיים?
 

stkachov

New member
אין כזה דבר בחינת הסמכה

יש בחינות מועצה, וניתן לגשת אליהן בלי קשר לסטאז'. על מנת לקבל רשיון לראיית חשבון בישראל צריך למלא 2 תנאים(עיקריים): מעבר של בחינות המועצה וסטאז' של שנתיים.
 

Rockil co il

New member
כן, כנראה התבלבלתי קצת

זה מההתרגשות :) חוץ מזה, תוכל אולי לכתוב לי כמה מילים על מה זה בדיוק חשב, אנליסט, יועץ וכו'? אני רוצה לדעת איזה מין קרש קפיצה יהיה תואר בכלכלה וחשבונאות + תעודת רואה חשבון לעולם העסקים (הכרישים), כי עבודת סיזיפית של 14 שעות ביום במקצוע שאין לדעת עד כמה אוהב עד שאסיים ללמוד אותו לא קוסם לי במיוחד.
 

stkachov

New member
זה כבר אתה תעשה ../images/Emo13.gif

יש את כל המידע הזה באינטרנט. תקרא קצת, תחקור... אבל אני יכול להגיד לך שאין עוד מקצוע שפותח כל כך הרבה דלתות בעולם העסקי כמו ראיית חשבון.
 

IdanXP

New member
זה נכון לגבי כל דבר שלומדים

"עבודת סיזיפית של 14 שעות ביום במקצוע שאין לדעת עד כמה אוהב עד שאסיים ללמוד אותו לא קוסם לי במיוחד..." אף אחד לא יכול לדעת את התשובה לזה. אף אחד לא מבטיח לך שבכל מקצוע שתלמד - תאהב לעסוק בו אח"כ. אני לא לומד חשבונאות ("רק" כלכלה), אבל כמו שויטלי כתב, חשבונאות זה אחד המקצועות הפרקטיים ביותר שאפשר ללמוד באקדמיה מלבד הנדסה, רפואה וכו'... מה עוד שיש לזה המון ביקוש בשוק (לפחות בהווה ובעתיד הקרוב). אישית, לי המקצוע נראה קצת "אפור" מדי (למדתי קורס מבוא לחשבונאות ואפילו זה היה יותר מדי בשבילי... חחח) ומסלול הכשרה מייגע מדי ועל כן לא הלכתי ללמוד את זה ו"הסתפקתי" בכלכלה במסלול הרגיל. אבל אף על פי שהמסלול מייגע, מן הסתם תקבל בו בסופו של דבר תמורה גבוהה... לפחות כך מבטיחים :) לגבי כל המקצועות שציינת, אני לא מאמין שמישהו כאן יוכל לענות לך על זה כי כולם כאן עדיין סטודנטים ואתה צריך לשאול אנשים שכבר עובדים במקצועות הנ"ל. מה שכן, זה באמת אולי המקצוע שהכי מקרב אותך לעסוק בפיננסים, עסקים וכו'... שוב כי הוא הכי פרקטי. ודבר אחרון, כמו שנכתב, תריץ חיפוש באינטרנט על חשבונאות, רואי חשבון וכו'. תמצא מלא חומר. אם מה שתמצא יהיה נאה בעינייך - מה טוב. בהצלחה שיהיה !
 

אליהו ד

New member
בחיפה יש מסלול מעולה לחשבונאות

אבל גם תובעני מאוד . לגבי עבודה אני מכיר לא מעט שכבר עובדים בתחום מהשנה השניה , ולגבי מסלול אין כזה מסלול מנהל עסקים חשבונאות , אלא מנהל עסקים או חשבונאות . לתואר שני מנהל עסקים אתה יכול להגיע מכל תחום , תלמד מה שאתה אוהב . אם אתה אוהב את מה שרואי חשבון עושים , תלמד ראיית חשבון . שיתופיות בין הסטודנטים ? מה זה אומר ? עוזרים אחד לשני אבל אם אתה שואל לגבי קומונות למידה כדאי שתחפש יותר במשפטים או משהו בסגנון , פה זה גם חומר שיותר מתחבר אליך אישית וכל אחד בקצב שלו . לי אישית מאוד קשה היה ללמוד את מקצועות החשבונאות , ולא אהבתי , כי היה לי מאוד משעמם . לעומת זאת אני מכיר אנשים שאוהבים את זה . חפש למשל "קסלמן וקסלמן" בגוגל , תיכנס לאתר שלהם , ותתרשם קצת ממה שבתכלס עושים . בהצלחה
 

Rockil co il

New member
הרבה תודות לכולם, ושאלה אחרונה

שוב הרבה תודות על ההתייחסות. אין לכם מושג כמה קשה לקבל תשובה על שאלות אלמנטריות שכאלו. השאלה היא, אם אפשר אחרי תואר ראשון בתחום ההנדסה להמשיך לתואר שני בנגיד מנהל עסקים? האם בן אדם שעשה תואר ראשון בהנדסת מכונות יכול לעשות לאחר מכן תואר שני במנהל עסקים, או שהוא צריך להשלים מספר קורסים לפני כן?
 

IdanXP

New member
תשובה

מנהל עסקים לתואר שני זה תואר כללי, כלומר - לא משנה מה למדת בתואר ראשון, עדיין תוכל לעשות תואר שני במנהל עסקים. ובאמת יש הרבה מהנדסים, עורכי דין, בעלי תואר בפסיכולוגיה וכו' שלומדים תואר שני במנהל עסקים. אתה לא תצטרך להשלים קורסים... אבל יש מקומות שבהם מי שיש לו תואר ראשון בכלכלה/מנהל עסקים/חשבונאות יקבל פטורים במספר קורסים בודדים בתואר השני, בעיקר כאלה הנוגעים למבוא לכלכלה (מבוא למיקרו, מבוא למאקרו) ואולי גם ביסודות החשבונאות וסטטיסטיקה. בד"כ מדובר על מוסדות לימוד בארץ ובמספר קטן מאוד של קורסים לפטור. ועוד משהו... לפני שאתה מגיע לתואר שני... כדאי שקודם תסיים את הראשון.... תתנסה קצת ואז תחשוב מה אתה רוצה לעשות הלאה :) אל תתכנן תוכניות של מה יקרה היום בעוד 5 שנים. תתחיל קודם עם א'... ואח"כ תחשוב על ב'. וגם אל תתכנן את הלימודים שלך לפי זה שאתה רוצה ללמוד מנהל עסקים בתואר שני. תלמד בתואר הראשון מה שאתה באמת רוצה ללמוד. אם אתה ממש חושב שהתחום שאתה שואף לעסוק בו זה עסקים או פיננסים (לפי השאלות נראה שזה מה שאתה רוצה) ולא הנדסה, אז אני לא חושב שזה יהיה נכון ללכת ללמוד הנדסה. תלמד משהו שאתה אוהב.
 

Rockil co il

New member
אני נמצא בהתלבטות קשה

מאד מעניין אותי הנושא של קבלת החלטות עסקיות והנהלת עסק מצד אחד, אבל מצד שני קוסם לי הענין של פיזיקה, הנדסה ולאקטרוניקה כמקום שבו באמת אפשר להפגין יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא. חשבונאות מפחידה אותי שמה לקראת סוף שנה א' או במהלך שנה ב' אגיע למסקנה שזה ממש משעמם אותי, אין לי שום עניין במקצוע אבל כמו שאני מכיר את עצמי אני לא אוכל להפסיק באמצע בגלל שלא ארצה 'לבזבז' שנה-שנה וחצי ולהתחיל מחדש במקצוע אחר ואמרר את חיי עד סוף התואר, שלא לדבר על בחינות המועצה שנה לאחר מכן.. יש הרבה לבטים. מצד אחד אני לא יודע מה הכי מעניין אותי וברוב המקצועות אתה מגלה את העניין רק תוך כדי הלימודים עצמם, ומצד שני אני רוצה להבטיח הכנסה גבוהה בסיום הלימודים (שאני יודע שאני לא צריך לקחת בתור שיקול למקצוע שאעסוק בו כנראה במשך כל חיי, אבל זה לא אספקט שאפשר להתעלם ממנו).
 

IdanXP

New member
תראה

השיקולים וההתלבטויות שלך הם נכונים לגבי כל אחד. תאמין לי שאני מבין אותך לחלוטין. הייתי בדיוק באותו מצב כמו שלך לפני שנתיים בערך, כשרציתי ללכת ללמוד ולא ידעתי בכלל מה הכיוון שאני רוצה... ממש חסר כיוון לחלוטין. בייחוד, כשאתה אחרי צבא ואין לך שום ניסיון חיים ולא יודע מה מדבר אליך בכלל. אני אישית התכוונתי ללכת ללמוד משהו בכלל שקשור לתחום כימיה ביולוגיה... התלבטתי בין מדעי המעבדה הרפואית או איך שזה נקרא ... או רוקחות ... או משהו בסגנון. אלו תחומים שאני מאוד אוהב ותמיד התעניינתי בהם. אפילו חשבתי ללכת ללמוד בבאר שבע כי מאוד התלהבתי מכל הקטע של חיי חברה כסטודנט. אבל בסופו של דבר, בדיוק כמוך, איכשהוא גיליתי עניין מאוד גדול בעסקים, כלכלה, בורסה ויזמות. ממש לפני שבאתי להירשם לתחומים שציינתי למעלה החלטתי לשנות כיוון לחלוטין וללכת ללמוד כלכלה... ובמקום ללכת עד קצה המדינה, החלטתי להישאר קרוב לבית וללמוד בחיפה. גם כשהגעתי ללימודים והתחלתי שנה א' (עכשיו אני בשנה ב') לא ממש היה לי בטוח שזה מדבר אליי וכבר באמצע השנה ראיתי איך בסוף השנה אני משנה למשהו אחר. אבל החלטתי לתת צ'אנס ולהמשיך לפחות עד סוף שנה ראשונה, ופתאום כשהתחלתי להבין מה המרצים רוצים מאיתנו ועל מה הם מדברים וכשפתאום הכל התחיל להיות מובן וברור (בצורה יחסית כמובן...) החלטתי שוואלה.... זה מתאים לי וזה מעניין אותי מאוד... אז אני נשאר. ולא עניין אותי אף פעם מה שאומרים על הנדסה וכמה זה טוב להיות מהנדס וכו'. אף פעם לא רציתי להיות מהנדס ופיזיקה לא דיברה אליי. אז נכון... שפילוסופיה נגיד לא הייתי הולך ללמוד כי זה ממש משהו שקשה למצוא בו עבודה... אבל הלכתי על משהו באמצע ואני מרוצה מהבחירה. ד"א... אם אתה רוצה מקצוע שהוא הנדסה אבל הכי קרוב לתחום הכלכלי ולמנהל עסקים... אז זה דווקא הנדסת תעשייה וניהול. ההנדסה הזאת לפעמים ידועה לשמצה ("מעשייה וטיול"), אבל זה התחום הכי קרוב לדעתי שהייתי בוחר בו אם הייתי בכל זאת מחליט ללכת ללמוד הנדסה כלשהיא, כדי להישאר קרוב לתחום של ניהול עסקים. ואני מבין אותך... גם אני מאלה שלא רוצים לבזבז שנה סתם... אבל אין בזה שום דבר נורא. הרבה מחליפים תחומי לימוד וזה מאוד נפוץ. ככה שבמקרה הכי גרוע זה מה שתעשה... ועדיין זה לא כזה נורא. עד שלא מנסים... לא יודעים. שיהיה בהצלחה !
 

אליהו ד

New member
מנסיון אישי אני יכול לומר לך

שלפעמים נכנסים למנהרה מסיבה מסויימת ויוצאים מהצד השני אנשים שונים לחלוטין עם מטרות שונות לחלוטין . רק דבר אחד , כדאי שלא ישתנה - היכולת ללכת על משהו שמרגישים אותו בעצמות . לא משנה מה תעשה, אם תאהב אותו , אתה תמצא נישה במקצוע בסופו של דבר ותוכל לחולל דברים אדירים שם . הקצ' כמובן זה איך יודעים איך ייראה הפתח מהצד השני של המנהרה כשבכלל אין מושג לגבי המסע עצמו . אז יש לי תשובה , היום , והיא שאלו החיים . אף פעם זה לא ברור , בשום דבר , ותמיד יש נקודות שחורות , לפעמים הן נובעות מחוסר ידע לגבי מה שקורה בעולם , לפעמים הן נובעות מחוסר מודעות עצמית . אבל תמיד יש , ואם תחכה שהן ייעלמו , לא תלמד לעולם . אני הלכתי ללמוד כלכלה , אחרי ששנים אהבתי ועסקתי במסחר בבורסה . ניהלתי בזמנים מסויימים מעל רבע מיליון שקל . היום , באמצע שנה ב' , אני מגלה עולמות אחרים , פי מיליון אטרקטיביים ממסחר בבורסה , עבורי . אז זה עניין של מסע , ועניין של מוכנות לשנות . אחד המרצים לחשבונאות , עוזי מסינגר , אצלנו , רואים עליו שהוא מטורף על מה שהוא עושה . אני בטוח שבעיניו הפונקציה של ראיית החשבון זה השלד של הפירמה . במובן מסויים הוא צודק . בדיוק במובן בו כל אחד שבוחר לעסוק במה שהוא באמת אוהב , צודק . אבל אני בטוח שעוזי לא ידע שמה שהוא יעשה את מה שהוא עושה היום , ספציפית , כשהוא בחר ללמוד את זה . בגדול , יש הרבה דימיון בין הנדסה לכלכלה , אבל גם הרבה שוני . כמו שיש לא מעט קווי דמיון בין פילוסופיה לכלכלה . אבל כלכלה , במשפט וחצי , בעיני , היא היכולת של האדם להיות מוכן לחתוך עד המילימטר האחרון של השומן , בכל תחום בחייו , לא יותר מהמילימטר הזה אבל גם לא פחות . כלכלה בהרבה מובנים זו תורת מוסר חברתית . כשמשלבים את הטוהר העל-זמני של המתמטיקה עם פילוסופיות חברתיות מדהימות במקוריותן ופשטותן של כמה חברה לפני לא הרבה שנים , מקבלים תואר מהפנט . זה מהכיוון שלי , של כלכלה . לגבי ראיית חשבון , כדאי לך להיכנס לאחד מהאתרים של הפירמות בארץ , ויש כמה די מפורסמות . בהצלחה
 

Rockil co il

New member
הנדסת תעשייה וניהול

מה בעצם בוגר תואר שכזה יכול לעשות? אני מדמיין בראש בן אדם שמפקח על מפעל יצור של מושבי אסלה.. אני נכנסתי לפורום כלכלה של אונ' בן גוריון והרדתי כמה מחברות של תלמידים משנה א' והתחלטתי לקרוא טיפה על כלכלה ועל חשבונאות, וחלק גדול מהחומר עניין אותי אבל הרגשתי שזה לא מוסבר מספיק טוב או מספיק ברור לי (אני משער שכשנוכחים בשיעור הגרפים שמצויירים בטח יותר ברורים להבנה..). הפחד הגדול הוא שאני לא אהיה מספיק טוב. שהחשבונאות יהיה גדול עלי, קשה מדי לקליטה, לא מעניין או מושך. אני עוד יותר מפחד מלאבד כל שמץ של חיים אישיים בתור רואה חשבון (אם נהיה לרגע אופטימיים ונגיד שסיימתי ללמוד) שעובד 14 שעות ביום. גם אם אגלה שזה כן מעניין אותי, אני לא מוכן להסחף לתוך שגעון העבודה הזה ולאבד חלק גדול מהחיים שלי לטובת משכורת מנופחת. אני הבנתי שההרשמה מתחילה ב- 20 לינואר, מישהו אולי יודע מתי היא מסתיימת? אני עתיד לעשות פסיכומטרי באפריל ולדעתי אקבל מספיק בשביל להתקבל גם לכלכלה-חשבונאות וגם לתחום ההנדסי שמעניין אותי (כרגע) בטכניון. כדאי לי להוציא עוד כמה שקלים ולהרשם לשניהם? והסיפור האישי שלך מאד עזר לי, ומעודד ברמה כלשהי. אני חשבתי שאני הדביל היחיד שחושב על ללמוד מקצוע כל כך תובעני בלי לדעת ב- 100% שזה מה שאני רוצה לעסוק בו וזה מה שאני אוהב.
 

אליהו ד

New member
רק על מנת לסבר את האוזן

עובדתית יש יותר משרות מוצעות לבוגרי תעשיה וניהול מאשר כלכלה . מי שחושב שזה מעשיה וטיול הוא בור , כי התואר שם מכיל הרבה תחומים שהלוואי עלי לדעת ומאוד חשוב לדעת היום , אם זה בנושאי ניהול תעשייתי או ידע במחשבים שלי כבוגר כלכלה לא יהיה בשיט . מה אתה חושב שכלכלן למשל יעשה במפעל של מושבי אסלות ? בטוח שלא יתכנן עקומות תמורה
 

IdanXP

New member
תראה שוב

"אני מדמיין בראש בן אדם שמפקח על מפעל יצור של מושבי אסלה..." לדעתי כאן החשיבה שלך מוטעת. כשאתה בא לעבוד במשהו, אתה בא לעבוד בתפקיד מסויים ולעשות אותו. אם למדת תעשייה וניהול לדוגמא ואתה רוצה להיות מנהל ייצור, לי אישית, לא יהיה משנה לנהל ייצור של סוכריות קופצות, אסלות, או הרכבת חומרה במפעל הייטק. כל תפקיד באחד מאלה יכול להיות לא פחות מעניין (יש לנו חבר משפחה שהוא מנהל תפעול בחברת ניירות טואלט ואתה צריך לראות כמה יוצא לו לבקר בחו"ל וכמה המשרה שלו יוקרתית. הלוואי עליי משרה כזאת עם תנאים כאלה בעתיד... וכמו שאמרתי... עזוב את זה שהוא מתעסק בקקה.. חחח... סתם סתם... יש הרבה מאוד מעבר לזה...) ויש עוד דברים כמו שעות עבודה, משכורת ותנאים נוספים שקובעים לגבי המשרה וזה לאו דווקא אם מדובר באסלות או משהו אחר. חוץ מזה, שבתעשייה וניהול לא מדובר רק על ניהול הייצור כי זה מקצוע כמו מנהל עסקים כזה. יש בו כל מיני תחומים וכל מיני התמחויות... אבל אני לא לומד את זה... ולכן לא אוכל לענות מעבר לזה. אתה צריך לברר בפקולטות השונות ועם אנשים שלומדים את התחום. "אני עוד יותר מפחד מלאבד כל שמץ של חיים אישיים בתור רואה חשבון (אם נהיה לרגע אופטימיים ונגיד שסיימתי ללמוד) שעובד 14 שעות ביום. גם אם אגלה שזה כן מעניין אותי, אני לא מוכן להסחף לתוך שגעון העבודה הזה ולאבד חלק גדול מהחיים שלי לטובת משכורת מנופחת..." גם פה החשיבה שלך לא נכונה. למה דווקא החלטת שרק רואה חשבון "קורע את התחת ?" שוק העבודה בישראל הוא מאוד דורשני ותובעני ולא משנה אם אתה רואה חשבון או נציג שירות לקוחות בחברה סלולרית. אנשי הייטק עובדים מעל 10 שעות ביום, גם עורכי דין וגם רופאים. לפחות ככה זה בכמה שנים הראשונות. מה לעשות... שוויץ זה לא כאן... החיים כאן מתנהלים בקצב מטורף וככה גם העבודה. אבל מנגד תמיד אפשר לחפש משהו אחר ומשרה אחרת שתענה על דרישותיך בצורה טובה יותר. אבל בשביל זה צריך קודם כל להשתלב בשוק העבודה, ולאט לאט להתקדם לאן שרוצים. חוץ מזה שמדובר כאן בתפיסה של איך לחיות את החיים... שזה משהו כללי וממש לא קשור למקצוע שאתה הולך ללמוד. אפשר לבחור לחיות את החיים בצורה כלשהיא... וזה לא קשור למה שלמדת או במה שאתה עובד. זה יכול להיות בכל תחום. לדעתי... אתה רץ מהר מדי וחושב רחוק מדי. זה טוב מאוד להיות אדם שמתכנן לטווח הרחוק ורואה מעבר... אבל בוא תנסה להאט קצת את הקצב ולקצר את מרחק החשיבה ולבדוק מה אתה אוהב כרגע ומה אתה רוצה ללמוד כרגע. חוץ מזה... זה תמיד טוב להמשיך לברר על עוד מקצועות... אז אתה יכול להמשיך לחפש עוד תחומים ללמוד, וחוץ מזה צריכים להיות ימים פתוחים בחלק מהמקומות וזה תמיד אפשרות טובה לשמוע ממקור ראשון מה לומדים בכל מקצוע. אני מציע שתעשה קצת עוד סקר לגבי מקצועות שקיימים... ורק אז אחרי שסקרת כל מה שנראה לך, תשב עם עצמך ותראה מה מדבר אליך.
 

Rockil co il

New member
אני מנסה לברר עד כמה שאני יכול

אני אפילו קורא סיכומים של תלמידים מאונ' בן גוריון על כלכלה וחשבונאות כדי להבין את אופי הלימודים והנושאים המדוברים, אבל אני הגעתי בהנחה שאני אבין הכל בקריאה רציפה וכנראה שזה לא כך. אולי יש משהו מעבר לזה בלימודים עצמם שהופך את החומר ליותר ברור. אתה יודע אולי מתי יש יום פתוח לכלכלה בחיפה? אני דברתי עם קרובת משפחה שלא מזמן סיימה את הסטאג' וקיבלה פוש רציני בעבודה (הטיסו אותה לחו"ל לנהל משרד של 20 איש כמה חודשים אחרי שסיימה את הסטאג') וממנה קבלתי את הרושם שמדובר במקצוע מאד מאד תובעני, אבל היא כנראה יצור מיוחד. היא לא השיגה את הקידום המהיר בהליכה. אני חושב שהכי טוב בשבילי יהיה להפגש עם סטודנט לכלכלה וחשבונאות. אני מכיר אחד שהיה אמור להתחיל את שנה ב' השנה, לדעתכם הוא מספיק בקיא בשביל להסביר לי כמו שצריך על המקצוע? יכול להיות שאני נלחץ יותר מדי מהר ומקדים את עצמי. אני פשוט לא רוצה להיות מאלו שמתעוררים בגיל 30 ואומרים לעצמם שלא עשו שום דבר משמעותי בחיים שלהם ומתחילים לחפש את עצמם.
 

stkachov

New member
ברוב המקרים, אי אפשר להבין

סתם מלקרוא מחברת של מישהו. אתה גם צריך להיות נוכח בהרצאות עצמן, בתרגולים ולעשות ש"ב. ובמקרה הספציפי של הקורס בחשבונאות, אתה לא מבין כי לא עשית את הקורס המקדים בהנהלת חשבונות, שעושה לפני הלימודים, כל מי שמתקבל לאוניברסיטה לראיית חשבון. כשאין לך רקע, ואתה לא מבין מה זה חובה וזכות, ומה זה מאזן או דו"ח רווח והפסד, בוודאי שלא תבין את ההמשך שבנוי על זה.
 

Rockil co il

New member
יש חומר שצריך ללמוד לפני שנה א'?

מוזר, לא שמעתי על זה בכלל. על מה מדובר? וד"א, עד כמה לדעתך הסיכומים שמופיעים כאן: http://econ1.bgu.co.il/ משקפים את החומר הנלמד בשנה א' בכלכלה?
 

stkachov

New member
לפני שלוקחים את הקורס הראשון

בחשבונאות באוניברסיטה, צריכים לעבור בחינה שמעידה שיש לך רקע בסיסי. זה קיים בכל אוניברסיטה. למשל הנה ההסבר לגבי תל אביב http://recanati.tau.ac.il/_arch/05/Limud/Indexff6a.html?ArticleID=574&CategoryID=225&Page=1
 
למעלה