צריך עזרה מסטודנט לחשבונאות באונ' חיפה

Rockil co il

New member
עד כמה קשה הבחינה?

ולפי מה שהבנתי בת"א אפשר לקחת אותה לפני תחילת שנה א' או אחרי שנה א' (בקיץ). זה ככה גם באונ' חיפה?

stkachov

New member
בתל אביב

אתה יכול לקחת בקיץ *שלפני* שנה א', או במהלך הסמסטר הראשון של שנה א'. מעבר של בחינה זו הוא תנאי מוקדם להשתתפות בקורס הראשון בחשבונאות בכל אוניברסיטה. באוניברסיטת חיפה אתה חייב לקחת את הקורס בקיץ שלפני תחילת הלימודים.

stkachov

New member
כמה הערות:

1. ההנחה שלך שרואה חשבון חייב לעבוד 14 שעות כל יום היא שגויה. אכן, מי שיש לו הרבה כוחות ומרץ ורוצה להתקדם מהר ולעשות הרבה כסף, אז הוא עובד כמו שור בלי הפסקה, אבל לא מחריכים אותך לעשות זאת. אחרי הכל אתה קובע כמה להשקיע, וכמה לעבוד שעות נוספות. 2. כמו שכבר ציינתי, מרבית הבוגרים אינם ממשיכים לעבוד כרואי חשבון, אלא משתלבים בתפקידים אחרים במערכת העסקית, וחבל שאתה מפספס את הנקודה הזאת. 3. בקשר לתעשיה וניהול: יש הרבה מהנדסי תעשיה וניהול שעובדים היום ב... ניחשת נכון, משרדי ראיית חשבון. אז אם תבחר בתעשיה וניהול, אולי בכל זאת בסופו של דבר תגיע אלינו

Rockil co il

New member
שנינו יודעים איפה היוקרה נמצאת

בקשר ל- 2. השתלבות בתפקידים אחרים לא מגיעה אחרי סטאג' של שנתיים + ותק של עשור בחברה גדולה?

stkachov

New member
לא ממש הבנתי את כוונתך באשר ליוקרה

ולשאלתך... לא בכל התחומים. למשל בתחום הבנקאות, שוק ההון והאנליזה המשכורות ממש יפות, והם מחפשים בוגרי תואר בחשבונאות, לאו דווקא רואי חשבון מוסמכים.

יש גם אפשרות ביניים...

קצת גילוי נאות בהתחלה: גמני כשהחלטתי בסופו של דבר על חלחלה , היו לי נטיות חזקות לכיוון מעשייה וטיול. אז "גיליתי" שיש גם דרך עקלקלה שבמקרה היותר רע תוכל לקחת. אז קודם כל, שים לב שכלכלה-חשבונאות וכלכלה מנהע"ס, בשנה א', זה כמעט אותו דבר (ההבדל בסמסטר א' זה ברמת ההעמקה ב'חשבונאות ניהולית" בלבד ובטח בסמסטר ב' יש הבדל מינורי דומה אחר), הריי גם עד לפני כמה שנים אפשר היה לעבור למסלול חשבונאות רק ע"ס ציוני שנה א' במסלול הכללי. עכשיו, שים לב שמעשיה וטיול בהתמחות כלכלה לומדים במהלך התואר את כל הקורסים שאנחנו לומדים בשנה א'. ההבדל הוא שהקורסים הנ"ל פרוסים אצלם לכל ה4 שנים. לכן במידה והחלטת בסוף שנה א' שבא לך מעשיה וטיול במסלול כלכלה, ויהיו לך ציונים גבוהים בקורסי הבסיס של שנה א' (כנראה 85 ומעלה), תוכל בעצם לקבל פטור מהקורסים האלה בטכניון ולכווץ את שאר התואר ל3 שנים, וכך בעצם לא לבזבז שנה ולא כלום (כפי שאני מבין זה שיקול חשוב אצלך). אז קח את זה בחשבון, ואם תשקול בסופו של דבר את המעבר הזה, תברר קורס-קורס מה התנאי לקבלת פטור\עובר בטכניון.

stkachov

New member
זה לא בדיוק

תעשיה וניהול במסלול כלכלה. יש פשוט תואר בכלכלה שנלמד בפקולטה לתעשיה וניהול בטכניון, כפי שהתואר בכלכלה נלמד בחוג לכלכלה באוניברסיטה. אמנם יש תוספת של מספר קורסים בניהול, אבל אין שום טעם לעבור מתואר בכלכלה לתואר בכלכלה וניהול בטכניון, כי בגדול זה תארים מאוד דומים. חוץ מזה, הוא לא יחסוך שנה, כי תכניות הלימוד די שונות בשנה א. סביר(מאוד) להניח שלא יכירו לו באינפי א' וב' כי בטכניון מדובר על קורסים ברמה גבוהה יותר, ולכן הוא יצטרך לעשות את שניהם מחדש. כך גם לגבי הקורסים בהסתברות וסטטיסטיקה. בנוסף בטכניון חייבים לעשות קורס בשפת C.

לא לא, מדובר בתעשיה וניהול

בהתמחות כלכלה. אכן קיים דבר כזה. ואא"ט, הטכניון הוא המוסד היחיד בארץ שמריץ אותו. כמו שיש תעו"נ במסלול מערכות מידע, כך יש גם בכלכלה (ונראה לי בעוד משהו-אבל בזה אני לא בטוח). לגבי אינפי א'+ב', ייתכן שאתה צודק. לגבי הסתברות. מהשנה מדובר בדיוק באותו סיליבוס, לכן הרציונל אומר שצריכים להכיר לו בהסתברות וסטטיסטיקה. וכאמור, אם מכירים לו בכל הקורסים, אז הוא אכן יכול לכווץ את שאר התואר ל3 שנים. שוב, פשוט מאד. יש לו 8 קורסים שהוא יהיה פטור מהם (כמובן במידה ויכירו בכולם). 8 הקורסים פרוסים על 4 שנים. אז מובן שהוא לא ילמד לפי המערכת המומלצת אלא יצטרך להרכיב לעצמו מערכת שתתאים לו אישית. בכ"מ מבחינת הקף נה"ז והקורסים לא צריך להיות הבדל מהותי (את C לא בעיה לדחוף גם בשנה עמוסה יחסית). מחר, אם תרצה, אני אביא לך קישור למערכת הקורסים \ מערכת המומלצת של תעו"נ במסלול כלכלה ואז תוכל לראות במו עיניך על מה אני מדבר.

stkachov

New member
הסלבוס

עדיין לא מספק מידע לגבי הרמה. גם באינפי הסלבוס הוא דומה, אבל אין מידע בסלבוס לגבי רמת ההעמקה בכל נושא. אז שוב, אתה מניח שיכירו לו ב 8 קורסים, ואני מניח שיכירו לו רק ב 4 קורסים(במקרה הטוב, כי אתה הרי גם מניח שהוא עובר מבוא לכלכלה א' וב' עם ציונים יותר מ 85, מה שבכלל לא וודאי). לגבי התואר, אוקיי, נניח שזה אכן השם, אבל אני מדבר על המהות של התואר, שהוא מאוד דומה לתואר רגיל בכלכלה בכל אוניברסיטה אחרת. כמו כן, בכל אוניברסיטה יש קורסי בחירה שכל אחד יכול לבחור, אז אם מישהו מעוניין לעשות דווקא התמחות בתכנון או בניהול, הוא יכול לקחת יותר קורסים מהתחום הזה.

קודם כל,

אני לא מניח, אני יותר מקווה. אבל כפי שרשמתי בהודעה הראשונה-יש לברר על קרדיטציה אפשרית של כל קורס בנפרד בטרם הוא ירצה לעשות את המעבר (אם בכלל). שנית, הריי לך הסלבוס: http://ie.technion.ac.il/Home/curr/3.gif שים לב, התואר לא דומה לסתם תואר בכלכלה. יש לך בסה"כ 26 נ"ז (6 קורסים) שהם כלכלה נטו ואילו כל השאר-הנדסה וניהול. מובן שיש לו גם עוד 13 נקודות בחירה פקולטית והוא יוכל לבחור עוד 3-4 קורסים מתחום הכלכלה ואז באמת התואר שלו יהיה עם 39 נ"ז של כלכלה טהורה שזה כבר יותר דומה לBA, אבל עדיין יהיה הבדל משמעותי. בכ"מ, השאלה היא מה באמת עושים עם תואר שכזה. ומה שאני יכול לספר לך זה רק מהניסיון האישי של מכר שלי. הוא עובד כמנהל פרוייקטים (או משהו כזה) בחברת היי טק, ובקיצור הוא מספר שכל (או -רוב רובה) של מחלקת השיווק של החברה מורכבת מבוגרי מעשיה וטיול. אז כפי שגם אתה ציינת קודם לכן, מסלול הקריירה של בוגרי התואר לא פעם יהיה דומה למסלול של "סתם" בוגר בכלכלה (שיווק, מימון, בנקאות וכו') אבל עם הפלוס הקטן שהם, ככלות הכל, גם מהנדסים, לכן יש להם עוד תחום משרות שלם שסגור בפני ה"סתם" כלכלנים (ולהפך כמובן. בוודאי יהיו מעסיקים שירצו כלכלנים\רו"ח טהורים ולא מישהו שלמד את זה "על הדרך").

Rockil co il

New member
אפשרות מעבר..

יש אפשרות לעבור מכלכלה-חשבונאות בתום שנה א' לכלכלה-מנהל עסקים? ומה עם שנה ב'?

אני מניחה שכן...

אם אפשר לעבור לחשבונאות, אז בטח גם אפשר למנהע"ס... כדי לעבור ממנהע"ס לחשבונאות בתום שנה א' צריך ממוצע 91. לא יודעת כמה צריך כדי לעבור מחשבונאות.

אליהו ד

New member
אז זהו שגם עניין ה90+ הוא מיתוס

אולי 40 סטודנטים עברו השנה ורק ל5-6 גג היה 90+ סתם רשום 90 כדי שלא יהיה המון שרוצה לעבור .

אתה ממשיך להגיד את זה...

אבל לחברה שלי שרצתה לעבור היה ממוצע 87 ולא העבירו אותה בטענה שצריך 91.

אליהו ד

New member
מכירה את המשפט הכל יכול להיות?

ובואי אני אתן לך דוגמא לגבי איך החוג לכלכלה עובד , שלמרות היעילות המדהימה שלו יש לו גם רגעי השפל . ובעצם אני לא אתן כי לא בא לי להסתבך או כמו שדן אלדור שואל - "זה טוב לנו ? אנחנו רוצים את זה?" ולגבי מערכות וממסדים , לפעמים כשלוחצים ולוחצים יוצא עוד מיץ , תאמיני לי מנסיון

אליהו ד

New member
אגב מה זה 91 ? למה לא 90.1?

סתם מספרים ועוד מספרים , כדי לסנן את אלו שלא מתעקשים שווה היה לה להגיש מאה ערעורים לרחל לאבנר לבהרד ולא תזיק שיחה עם מימרן או עוזי כשרוצים משהו שואבים וחופרים ואם זה לא מצליח , מרוויחים עוד קרב הגון

אליהו ד

New member
נשמה למה להטעות את הבחור

איזה פטורים ואיזה בטיח , בטכניון לא רואים את האוניברסיטה ממטר(וזה מוזר כי עד השנה התואר השני בכלכלה היה משותף לנו ולהם) , שום פטורים ושום בטיח , הם לומדים שם מתמטיקה ברמה פי כמה משלנו וגם הכלכלה היא שונה . אני במקרה מכיר את המסלול הזה טוב מאוד(גיסי בוגר המסלול הזה וחבר שלי לומד אותו) אז בבקשה אל תטעה אנשים , רואים שאתה לא יודע מה לומדים שם בכלל . מדהים אותי איך אנשים מזלזלים במשהו באופן כל כך בוטה בלי שהם מכירים פסיק ממנו .

למעלה