צריך עזרה- תובע ממני דמי השבתה

e y a l 2 1 4

New member
צריך עזרה- תובע ממני דמי השבתה

פגעתי בנגיעה קטנה במונית מרצדס בפגוש האחורי שגרמה לו לשריטה קטנה, הוא תובע ממני מלבד התיקון שכולל פירוק הפגוש צביעתו בתנור והרכבתו, גם 500 ₪ נוספים עבור אובדן הכנסה בזמן השבתת הרכב במוסך (למשך 5 שעות-לטענתו) . האם יש צדק בכך ? האם אני חייב את זה ? יש לציין שאין לי צד ג', אני רוצה לדעת מה היתה משלמת לו חברת הביטוח אילו היה, ומה סיכוייו לקבל בתביעה משפטית מולי (הוא מאיים בכך) תודה

e y a l 2 1 4

New member
ועוד משהוא:

האם ע"פ חוק הוא יכול לחייב אותי לתקן במוסך שלו, או שאני יכול לבחור מוסך כרצוני ?

be_roo

New member
לא אתה מתקן, הוא מתקן

הרכב שלו ואינך יכול להכתיב לו היכן לתקנו.

חחיקו

New member
תיאורטית, הוא צודק

מעשית, עליו להביא חוות דעת שמאי שתקבע כמה זמן עמד הרכב במוסך ומה עלות השבתת הרכב. תיאורטית, אתה יכול להביא חוות דעת שמאי נגדית שתסתור את חוות הדעת שלו אבל מעשית, חוות דעת השמאי הנגדית שלך תעלה לך 500-600 שקל אז אולי כדאי לגמור עם זה בהקדם. בתביעות פחחות, במקרה שהרכבים המעורבים הם רכבי עבודה, מאוד מקובל לתבוע עלות השבתה וחברות ליסינג/השכרה תובעות גם את עלות הנהג

istvl

New member
אני הגעתי לבית משפט

בתביעה נגדי הם דרשו בנוסף ליום עבודה גם נסיעה במונית והם קיבלו רק את הוצאות תיקון הרכב.

עזרלה

New member
נהג המונית צודק../images/Emo150.gif../images/Emo150.gif

שלם לו וסגור עינין . כמובן שכל אחד רוצה לתקן איפה שנוח לו . אל תישכח שהרכב עובד ומייצר כסף ועמידה במוסך אין לו הכנסה שיכלה להיות לו. לסיכום הוא צודק. עזרא הסופר עכו

למעלה