צריך עזרה..

אלונה63

New member
צריך עזרה..

נפגשתי עם משקיע בעניין מוצר שהמצאתי, הוא גילה עניין במוצר וחתם על הסכם סודיות (שהוכן מטעמו) ובהסכם הסודיות היה עליי לתאר את המוצר. תיאור ההמצאה אינו ממצה ואין בו די. כיוון שהחלטתי שלא להמשיך בהתקשרותי עם המשקיע המדובר, אני פונה אליך בשאלה. האם המשקיע יוכל לקחת את הרעיון שלי ולייצר אותו על אף הסכם הסודיות? או במלים אחרות, מה ערכו של הסכם הסודיות הזה? ובנוסף לכך, כשהמשקיע בחן את המוצר הוא נגע בו ונכון לעכשיו טביעות אצבעותיו נמצאות על המוצר. האם ניתן להשתמש בהן כהגנה מפני גניבת הרעיון על ידי אותו משקיע? ואם כן נהוג לעשות כך, איך עושים זאת? אודה על תשובה בהקדם.

הסכם סודיות

שלום אלונה, לא ניתן לומר דבר על הסכם הסודיות מבלי לקרוא אותו. אולם גם מבלי לקרוא את הסכם הסודיות, וכפי שציינתי בעבר, מדובר בכלי משפטי חלש מאוד שברוב המקרים הוא לא יותר מאשר הצהרת כוונות. שכן הבעייתיות, גם בהסכם שניסוחו מעולה לחושף המידע, נעוצה בצדדים שלישיים שאינם חתומים על הסכם הסודיות. טביעות האצבע אינן יכולות להוכיח דבר בנוגע להמצאה עצמה, הן כן יכולות להוכיח כי המשקיע ראה ונגע במוצר הספציפי. זו לא תוספת מאוד משמעותית כי מאחר והנ"ל חתם על הסכם סודיות ידוע (אני מניח מאחר ולא ראיתי את ההסכם) שראה ונגע במוצר. אם מדובר בהמצאה כשירת פטנט, יש לפעול בהקדם להגשת בקשה לפטנט. אם מדובר במוצר שההגנה עליו היא בדרכים אחרות - יש לפעול על מנת לוודא כי הפעולות הנדרשות ננקטו. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה