צריך עזרה!

צריך עזרה!

שלום קוראים לי עידו וקניתי לפני כמה ימים שמן שנקרא שמן "עץ התה"! אני בעתם חיפשתי שמן נגד מכות ומניעת התפתחות סימנים כחולים, כמבון שגם ירגיע את האיזור שבו יש את המכה. אז המוכר אמר לי שזה שמן "עץ התה"! האם זה נכון, אני קניתי בקבוק קטן של שמן "עץ התה", אז מה בדיוק השימושים שלו? כלומר לאיזו מטרה הוא משמש? ואיך משתמשים בו, כמה שמים טיפות, והאם ישירות על העור? אם שמן "עץ התה" אינו החומר שאני חיפשתי אז איזה חומר מתאים לתכונות שהזכרתי בנ"ל?? שלכם באהבה, עידו טסלר

gigish

New member
סימנים כחולים

עדיף להשתמש בשמן שנקרא הליקריסיום - לדלל אותו בשמן נשא, בריכוז 2% מהשמן הנשא (שקדים למשל) ולמרוח על המקום המוכה:)

הלוקריסיום

מרגישה חובה להסביר
אומנם זהו פיתרון מצויין לסימנים כחולים , אך שמן זה מומלץ לשימוש רק אצל מטפלים מוסמכים בארומתרפיה.

Lagrangian

New member
לא נראה

לי שנתקלתי בשמן הזה בהרבה חנויות טבע.. יש שמן אחר רלוונטי? באיזה שמן מתמשים לאיחוי מיקרו שברים שנוצרים בעת עבודה על צ´י גונג קשה? ולגבי לבנדר - הוא משמש באופן כללי לאיזון, לא?

Talia E

New member
היי

אני ממליצה לא לקנות שמנים אתריים בחנויות טבע; רוב מה שראיתי הוא באיכות כה גרועה, שקשה לקרוא להם אפילו שמנים אתריים... כמו כן, שמנים אתריים הם דבר עוצמתי, שניתן לגרום באמצעותם נזק בשימוש לא נכון. לעזרה משמעותית באיחוי מיקרו-שברים (וגם סדקים ושברים גדולים יותר..., בתנאי שמקובעים היטב), ניתן לקחת באופן פנימי (בבליעה), טינקטורה (מיצוי של צמח באלכוהול), של Comfry או 50% Comfry ו- 50% Equisetum. בכל מקרה, הגוף הוא זה שמאחה את העצמות (גם כאשר יש שבר ושמים גבס - הגוף הוא זה שמטפל), ואני לא רואה סיבה מיוחדת לעזור לו באמצעות צמחים, אלא אם יש בעיה ספציפית. אני ממליצה לגשת למטפל בענין זה אם אתה חש שגופך אינו מתמודד לבדו באופן מספק וצריך חיזוק. לבנדר הוא שמן אתרי שיש בו שימושים רבים... - נהדר לעזרה ראשונה לחתכים וכוויות (הוא אחד משני השמנים היחידים שניתן להניח על העור ללא דילול), במבער - עוזר להרגיע ולהרדם ועוד... כאמור, אם אתה מעונין בלבנדר, מומלץ להשיגו דרך מטפל (המקומות המוכרים שמנים איכותיים - מוכרים אותם למיטב ידיעתי למטפלים בלבד) - שיוכל גם להנחותך לשימוש נכון. "לאיזון כללי"; כל מצב דורש סוג אחר של איזון...

Yin

New member
עזוב את השטויות האלו, או

עשה זאת עם מורה שמכיר את זה.

odeia

New member
אפשר למרוח קרם/ג´ל של ארניקה

אני משתמשת בג´ל ארניקה של חברת וולדה, שווה להחזיק את זה כעזרה ראשונה בבית.

עידו יקר

ערב טוב, שמן עץ התה נועד לאקזמות , פטריות, יבלות, אקנה, עקיצות וחתכים ועד כמה שהבנתי מהכתוב מעלה ולמיטב ידיעתי לא מתאים לדרישותיך, יש היום בבתי מרקחת טבעיים ולעיתים ניתן למצוא זאת גם בסופר פארמים את משחת הארניקה של הומגליל לדעתי היא תתאים לך יותר. ועכשיו כשאתה כבר מכיר את הפורום , אתה מוזמן להתייעץ איתנו לפני הקניה
ערב טוב יעל

היי תודה יעל!!

פשוט אני רציתי לדעת על סוג של שמן מיוחד כי המורה שלי לקונג פו שם לי כזה שמן שהיה לי מכה והוא הסביר למה השמן הזה! אני אשאל אותו בעצמי איזה שמן הוא השתמש! ותודה על כל התשובה! אבל האם שמן עץ התה צריך לשים אותו ישירות על העור או לא? פשוט יש משהו אוד מוזר שרשום לי אזהרה לא לשים ישירות על העור, אני לא מבין למה? ותודה על כל התמיכה.יש לך פורום נהדר. שלך באהבה, עידודו הלוחם, כן הלוחם!

Talia E

New member
דווקא לא...

בן משתמש בשמן ארניקה של Weleda, שהומלץ פה על-ידי אחרים. יתכן שהוא השתמש בלבנדר, במקרים של פצעים פתוחים, אולם לא על זה מדובר כאן.

Talia E

New member
האזהרה מוצדקת

השמן עלול לגרום לכוויה בשימוש לא מתאים. לידע הכללי: שמנים אתריים אינם "שמן" מבחינת ההרכב הכימי שלהם ואינם מזכירים שמנים כמו שמן זית, או שמנים אחרים שאנו מכירים (המונח "שמן" הוא מעט מטעה). כולם, למעט שניים (לבנדר והדס), אסורים באופן כללי להנחה על העור ללא דילול (בשמן בסיס, שאינו שמן אתרי), שכן הם עלולים לגרום לכוויה. יוצאים מן הכלל יש תמיד (למשל, מצבים בהם ניתן להניח על העור שמן שבמקרה אחר, שבו אין מחלה, היה גורם לכוויה) - אולם רק מטפל יכול להכריע על מצבים אלה. השמן שבו בן משתמש הוא ארניקה, של Weleda. זהו אינו שמן אתרי, אלא שמן ובו מיצוי של צמח הארניקה. הוא נמכר ברוב בתי הטבע (באריזה כתומה) כתוב עליו בגרמנית: Massageol mit Arnica. הרוקח טעה, אין שום קשר בין שמן עץ התה לבקשה שלך; הוא כנראה התבייש להגיד שהוא לא יודע וזרק את הדבר היחיד שהכיר... ולסיום, אנא אל תשתמש בשמנים אתריים על דעת עצמך, ללא עצת מטפל; ניתן לעשות נזק רב בשימוש לא נכון.

odeia

New member
טליה, מה שאני יודעת זה ששמן הדס

אסור על העור. למיטב ידיעתי השמנים לבנדר ועץ התה מותרים במגע ישיר עם העור.

Talia E

New member
ואני יודעת ששמן הדס מותר על העור

וששמן עץ התה בהחלט עלול לעשות נזק אם מניחים על העור לאדם הלא נכון/בזמן הלא מתאים. האם מישהו אחר כאן למד ארומתרפיה ורוצה לשתף את שהוא יודע?

אני למדתי ארומתרפיה אבל..

יש גישות שונות ושום דבר הוא לא תורה מסיני.. עד כמה שאני יודעת הדס לא מורחים על העור , אבל מטפלים איתו בבעיות עור . שמן עץ התה ניתן למרוח על העור במצבי זיהומי עור, פטריות וחידקים. ערב טוב יעל

היי טליה אני לא מבין כמה דברים!

אז ככה: -מה זה בדיוק שמן אתרי?? מה ההגדרה של שמן אתרי? ולמה לא להשתמש בשמנים אלו?? -לפי תשובתך השמן שבן שם לנו הוא לא אתרי, אז זאת אומרת שאפשר לקנות אותו ולהשתמש בו? לא צריך לערבב אותו עם שמן בסיס או משהו??? - כן שמתי לב שהרוקח קצת היה מבולבל. שלך באהבה, עידודו הלוחם

למעלה