צריך עצה

DIor24

New member
צריך עצה

מהפוסט הקודם שפרסמתי פה על גור החתולים שמצאתי.

נכון להרגע גור החתולים נמצא בבעלותי אני מספק לו מזון ,אך הבעיה המרכזית היא שהוא עושה את הצרכים שלו על הרצפה.
ניסיתי לתחום לו בעזרת גדר את תחום האמבטיה אבל הוא מוצא דרכים לצאת מהגדר וגם פוצע את עצמו תוך כדי נסיון ,פעם אחת נחתך מהגדר
ופעם שניה חתך את השפה ושבר שן. הוא פשוט יעשה הכול כדי לצאת מתחום האמבטיה . האפשרו שהוא יעשה את הצרכים שלו על הרצפה לא מקובלת!!

כרגע אני הכנסתי אותו לתוך קרטון עם חורים לאוויר אני לא יכול להמשיך ככה שהוא עושה צרכים על הרצפה ולכן יש לי כמה אפשרויות
1.למסור אותו ל SOS חיות ואולי שם ימצאו לו בית או שיהרגו אותו ( אני לא רוצה שיהרגו אותו)
2.להמשיך לגדל אותו אצלי אבל בתוך כלוב נשיאה ומדי פעם להוציא אותו ולתת לו להסתובב. במקביל אני יפרסם מודעה שלו ואולי יאמצו אותו ואם לא נמצא לו מאמץ אז כשהוא יגיע לגיל בוגר אני ישחרר אותו לרחוב.

איזה אופציה עדיפה ?

Yukita

Active member
מנהל
אף אחת מהן

קודם כל, אי אפשר בשום אופן לגדל חתול באופן קבוע בתוך כלוב נשיאה. זו פשוט התעללות, אין מה לעשות. המקסימום שתוכל לעשות שלא ייחשב להתעללות זה לסגור בחדר אחד - כי דרך הדלת הוא לא יוכל לצאת וגם לא לפצוע את עצמו.
&nbsp
נסה משהו לפני שאתה מוסר לעמותה: חינוך לעשייה בארגז צרכים. לפני שתנסה, בדוק אצל הוטרינר שאין שום בעיה פיזיולוגית, כי גם אם הכל נראה אחלה והחתול אוכל וכו' וכו', לעתים דברים כאלה מצביעים על בעיה רפואית. אם זו בעיה רפואית, תוכל לעשות שמיניות באוויר אבל העניין לא ייפתר לפני שיינתן טיפול רפואי. מכאן ההמלצה להתחיל בבדיקה וטרינרית.
&nbsp
באשר לחינוך לצרכים, צריך להביא בחשבון כמה דברים:
&nbsp
1. מתחילים בהדרגה. לא שמים ישר ארגז ענק עם חול ודפנות גבוהות, אלא שמים קודם משהו נמוך מאוד, כמו מכסה של קופסת נעליים, עם חול. רק אחרי הצלחה של כמה ימים ברצף בכלי הנמוך, עוברים לכלי מעט גבוה יותר (תבנית אפייה חד פעמית מאלומיניום היא יופי של ארגז זמני לגורים צעירים) ואז שוב מחכים לרצף הצלחות ולראיות שהגור נכנס ויוצא בקלות, ואז עוברים לארגז אמיתי. בכל שלב ושלב, מעבירים חול "ישן" מהכלי הקודם לכלי החדש.
&nbsp
2. בפעם הבאה שהגור עושה על הרצפה, אל תזרוק את הצרכים. אסוף אותם (עם נייר טואלט או עם כפפות חד פעמיות או עם שקית ניילון, מה שמתאים לך) והנח אותם בארגז החול המיועד (כאמור, כדאי להתחיל מכלי ארגז חול נמוך וקל לגישה). את אזור עשיית הצרכים על הרצפה אל תנקה עם אקונומיקה, אלא אם חומץ מהול במים או עם אבקת כביסה ביו מהולה במים. אומרים שבאקונומיקה יש מרכיב שהאף של החתול מריח ומזהה כמסמן מקום לעשיית צרכים.
&nbsp
3. בדוק את האפשרות שהמקום בו בחרת לשים ארגז חול אולי מרתיע את החתול. אולי זה במיקום שיש בו רעש, פינה לא נעימה לו באיזה אופן, ולכן אם הצעדים ללימוד עשיית צרכים בכלל לא מועילים, צריך לנסות למקם את הארגז במקום אחר. כן, לפעמים אנו אומרים "אבל זה המקום היחיד שמתאים בבית!" אבל אף אחד - גם לא אנחנו - לא עושה צרכים במקום שמרתיע אותו, ולכן יש לשנות מיקום אם אין ברירה. באופן אידיאלי, אם החתול תמיד חוזר לאותה נקודה על הרצפה לעשיית צרכיו, שים שם את הארגז הזמני כפי שהומלץ בסעיף (1) לעיל אחרי ניקוי הרצפה כפי שתואר בסעיף (2) לעיל, לא משנה אם המיקום נוח לך או לא: אם הגור יחזור לשם והפעם יעשה בארגז כי הוא עומד באותה נקודה, הרי שאין לו שום בעיה עם הארגז והבעיה היא אכן במיקום. תן לו לעשות שם כמה ימים ברצף כדי לייצר קשר חזק לעשייה בארגז, ואז הזז את הארגז בהדרגה למיקום מתאים לך יותר - כנראה לא המיקום המקורי בו בחרת, כי שם לא היו הצלחות בכלל.
&nbsp
כמובן שאתה יכול לחפש בית אחר לגור, אבל אם אתה מוכן לכך ויש לך קצת סבלנות, יתכן מאוד שתצליח בלימוד לעשיית צרכים בארגז. צריך פשוט קצת נכונות לנסות.
&nbsp
&nbsp

DIor24

New member
האופציה של עשיית צרכים על הרצפה בחדר לא אפשרית

ננסה לאלף אותו אבל אם האופציה הזאת לא תעבוד אז אני יאלץ למסור אותו.
אני נגעל לאסוף קקי ולא מוכן שיהיה לי צרכים של חתול בחדר.
&nbsp
אישית אני חושב שהאופציה של כלוב עדיפה על SOS שם הם גם נמצאים בכלובים וגם יכולים להרוג אותו
אצלי המקסימום שהוא ישאר בכלוב זה חודשיים ואז אני ישחרר אותו לרחוב ויהיה לו סיכוי יותר גבוה לחיות.
&nbsp
כמובן שאם אני ימצא לו בית חם אני ימסור אותו.
&nbsp
למסור אותו או להשאיר אותו אצלי ?

Yukita

Active member
מנהל
מאחר שאני לא מכירה אישית את עמותת SOS

אני בכלל גרה באזור אחר ומכירה את העמותות המקומיות שלנו, אני לא יודעת אם SOS ממיתים או לא. לא כל העמותות ממיתות. מי שכן ממיתה בערך 80% מהחיות המגיעות אליה היא עמותת צב"ח-ת"א, לפי מה שהבנתי.
&nbsp
מה שכן, גם בעמותה שאינה ממיתה השאלה היא מה הסיכויים של הגור הזה. הוא יהיה אחד מיני רבים שמחפשים בית. היתרון בזה שאתה אישית תפרסם אותו כשהוא אצלך, הוא הגדלת סיכויי החשיפה שלו למאמצים.
&nbsp
באשר למה שאתה מרגיש שביכלתך או שאין ביכלתך לעשות, זה תלוי בך. חתול באופן רגיל אינו עושה צרכים על הרצפה, ולכן זה בדרך כלל מעיד על סוג של מצוקה (של החתול). משהו מפריע, משהו מאיים, משהו לא בסדר. אם ביכלתך לחסום לזמן מה את עניין ההיגעלות מהצרכים על הרצפה ולהתחיל להסתכל ברצינות מה יכולה להיות הבעיה שגורמת לגור לעשות משהו שאינו טבעי כל כך לחתולים, יתכן שהבעיה תיפתר.
&nbsp
אבל, ויש אבל -
&nbsp
להחזיק אותו חודשיים או כמה שאתה חושב להחזיק אותו בתוך כלוב קטן (כלוב מנשא) - זו ממש לא אופציה הומנית. אינך מסוגל לעמוד בזה? אתה יכול לבדוק עמותות, פשוט הבא בחשבון את כל המינוסים והפלוסים בסיפור.

אופירA

New member
מנהל
ללמד גור לעשות את צרכיו בחול הרבה יותר קל ממה שנראה

בטבעו הפנימי הוא בנוי לכך, ולכן הוא רק צריך לזהות את החול וללמוד שכאן חופרים בשביל צרכים.
כשאתה לוקח אותו ושם אותו על החול, תחזיק בו ותחפור עם הידיים שלו בחול. חזרה קצרה על הפעולות האלה שוב ושוב, ויירד לו האסימון.
אני הייתי צריכה ללמד כך גורים בני חודש וחצי פעם אחת בלבד, ומאז הם חיפשו רק להגיע לחול. חשוב שהוא יהיה בתחילה במקום קבוע. אחרי שהחתול יתביית בבית אפשר לשנות את המקום לפי הצורך, אבל לא כל רגע, פעם ב-.

דניאלו8

New member
אני לימדתי גורה ללכת לקופסת החצץ וזה לקח כמה ימים

שים אותו בקופסת החצץ כל שעה שעתיים, במיוחד אם הוא אכל לפני זמן קצר או אם שורט את הרצפה כמו שהם עושים בחצץ. תחפור בחצץ עם היד שלו בעדינות.

גם הגורה שלי עשתה את זה, ופשוט עשיתי את מה שכתבתי למעלה, ואחרי מספר ימים היא הלכה לבד לקופסת החצץ ומאז לא היו שום בעיות.

למעלה