צריך PUSH

IndigoChild1

New member
צריך PUSH

אני כל הזמן מוצא את עצמי במצבים שאני ממש מת שמישהו יתן לי איזה PUSH קטן למה לבד אני פשוט לא יכול כאילוו נגיד אני רואה בחורה ממש חמודה ואני רוצה להתחיל איתה עכשיו במידה ואני לא שיכור אז אין ממש מצב שאני פשוט יעשה את זה אבל הייתי עושה את זה אם חבר היה בא אלי והיה אומר "נתערב שאתה לא משיג אותה ?" או "בוא נראה מי מאיתה יישג אותה" ואז יש לי בעצם את המניע וללא ספק הייתי עושה את זה או שנגיד יש לי רעיון לאיזה עסק קטן ככה שאני יכול להריץ אבל פשוט אין לי מושג מאיפה להתחיל אבל אם חבר היה בא אלי והיה אומר לי שלו יש עסק שהוא רוצה להריץ והוא לא יודע מאיפה להתחיל אז ישר הייתי מכוון אותו ועוזר לו פשוט ברגע שזה מגיע אלי באופן אישי אני כאילו תקוע ולא יודע מה לעשות למרות שזה כן תמון בי ואני כן יודע מה לעשות אבל פשוט לא יוצא לי מה עושים ?

ל indigochild1

שלום לך, אם אני מבינה נכון, אתה מתאר מצב שבו אתה יודע מה אתה צריך ורוצה לעשות, אבל משהו תקוע וזה לא יוצא לפועל. זה באמת קשה לבטא בפועל את מה שיודעים טוב טוב בראש איך זה צריך להיות. בוודאי שלהריץ עסק קטן זה עניין גדול. בראש אפשר להריץ אותו ולהקים אימפריה, אבל כשזה מתחיל במציאות ובפועל זה לא כמו בדימיון. אני חושבת שזה מצויין שיש לך רעיונות ואתה יודע, גם בדברים הקטנים, מה היית רוצה. הייתי מציעה לך להתחיל בקטן (ז"א לא בעניין של העסק עדיין). תבחר משהו שהיית רוצה לעשות ותהיה עבורך המישהו הזה שדוחף. אני מאמינה שאחרי שתתחיל במשהו הקטן, ולאט לאט תגדיל לדברים היותר גדולים, זה יסתדר. אימון אישי יכול לסייע לך לבנות מסלול הדרגתי כזה. בהצלחה, ניבה

denisbarat

New member
צריך פוש מבחוץ

שלום לך, אתה מתאר אדם שזקוק לדחיפות מבחוץ על מנת לעשות דברים שהוא רוצה. שאלת את עצמך מדוע אתה זקוק לדחיפה חיצונית ומדוע אינך יכות לתת לעצמך את הדחיפה הזו? וכשחבר אומר לך לגשת לבחורה ואז אתה כן ניגש - מה מניע אותך? ומה חסר כשאין לך את הדחיפה מבחוץ? נדמה לי שאתה לא נהנה מביטחון עצמי גבוה, לכן אתה לא מספיק סומך על עצמך. נסה לשאוב את הביטחון שלך מעצמך וגם את המניע לעשיית דברים. אם אתה מרגיש שאתה צריך לשפר את ביטחונך העצמי או את הדימוי העצמי שלך, אתה בהחלט יכול להיעזר באדם חיצוני. אבל אדם מקצועי, כמו מאמן, שייתן לך את הכלים המתאימים כדי לסמוך על עצמך ומצד שני יספק לך את אותו פוש התחלתי שאתה זקוק לו. בהצלחה והאמן בעצמך, דניס

IndigoChild1

New member
אני מודה

הביטחון העצמי שלי לא להיט בכלל אני משאר לעצמי שאני בעצם פוחד לנסות כל מני דברים לגמרי לבדי כי אחרת אם אני אכשל אני ממש אפחד לנסות שוב (אם בכלל) אבל אם מישהו ידחוף אותי וגם אז אני אכשל אז שטויות כי הוא יוכל לנחם אותי אפילו מבלי להגיד כלום אני את עצמי לא יכול לנחם זה נשמע לי שקרי כזה בקיצור אני לא יודע אם זה בדיוק ככה כמו שרשמתי אבל מה שאני כן יודע זה שאני צריך את אותו מישהו שידחוף אותי אפילו אם זה לממש קצת זמן העיקר זה לנסות פעם אחת עם מישהו ואח"כ אני מסתדר בעצמי לא רע בכלל

יודה ב

New member
הביטחון העצמי שלי לא להיט

ציטוט: "אני משאר לעצמי שאני בעצם פוחד לנסות כל מני דברים לגמרי לבדי כי אחרת אם אני אכשל אני ממש אפחד לנסות שוב (אם בכלל)" תראה מה אתה אומר: אם תכשל תפחד לנסות שוב, לכן אינך מנסה. ז"א שאתה מממש את הפחד הכי גדול שלך ולמעשה אתה נמנע מלעשות דברים עוד לפני שנכשלת. זוהי גישה מעכבת שמונעת ממך לעשות דברים, לממש את הרעיונות הטובים שלך. עליך לאמץ גישה שונה- מקדמת. למעשה אימון עוזר לזהות מה תוקע אותנו ואיך נצא מזה. קח אימון ותראה שההשקעה בעצמך תשתלם. רק שלא תתקע בלופ - שאתה פוחד לקחת אימון שמה תכשל ואז....

IndigoChild1

New member
..........

לא צריך לנתח את מה שאמרתי בשביל להגיע למסקנה שכתבת כי בעצם אמרתי את זה בצורה מאוד ישירה ולא אני לא מפחד לקחת אימון אני מפחד על החשבון בנק שלי אחרי שאני אקח אימון

יודה ב

New member
הפחד ומחירו

לא התכוונתי לנתח, רק לשקף מצב שהוא מאוד אופיני להרבה אנשים. מרוב שאנחנו חרדים מפני משהו אנחנו למעשה ממשים את הדבר ממנו אנחנו פוחדים. מחד, החשש הוא מפני משהו שעדיין לא קרה, אבל המימוש שלו בהווה הוא ממשי ומשפיע. אם נדע להתעלות מעל החשש ונפעל אזי יתכן אומנם שניכשל אבל גם יש אפשרות שנצליח. מאידך אם נכנע לפחד, אזי המשמעות האמיתית היא כישלון היות וללא פעולה אין תוצאה מקווה. לגבי המחיר: נכון תהליך אימון עולה כסף רב, אבל מה המחיר של התקיעות? של חוסר יכולת לבצע? יתכן וזה עולה בטווח הארוך יותר?

bridges

New member
ראיתי את הכינוי שלך

ואמרתי לעצמי, כילד אינדיגו (ואני מאמין לך שאתה אכן כזה) אתה הרי יודע מה אתה צריך ואתה יודע לאיפה אתה רוצה ללכת. זה הכל בך אתה רק צריך לגלות את זה. לפני שאתה מתחיל אם הטקטיקות השונות להתמודדות עם החיים אני מזמין אותך להסתכל על התמונה הגדולה יותר: מי אתה רוצה להיות? מה הייעוד שלך בחיים? איפה היית רוצה להיות בעוד 5 שנים או 10 שנים? ד"א זו גם התפיסה של האימון. קודם הולכים על החלום (כלומר החזון) ורק אח"כ (כשהחלום נמצא ברקע) מתחילים להתמודד עם החסמים והמכשולים בחיים. רונן

IndigoChild1

New member
למעשה

אני יודע בדיוק מי אני רוצה להיות מהם הייעדים שלי בחיים ואיפה אני רוצה להיות בעוד 5 או 10 שנים ואני יודע את כל אלו עוד מגיל 10 נכון לעכשיו יש כמה דברים שהייתי רוצה שיהיו לי בחיים ובשביל זה אני חייב מישהו שרוצה את אותם דברים גם כן וביחד ננסה להשיג אותם אבל אין מישהו כזה (לא שאני מכיר) אז אני באמת חושב שקווצ'ינג יכול לעזור

bridges

New member
גם אני חושב...

אני מזמין אותך להסתכל על המחוייבות שלך להשגת הדברים שאתה רוצה להשיג: האם יש דברים שתצטרך לוותר עליהם על מנת להשיג את מה שאתה רוצה להשיג? מה אתה מוכן לשים בסיכון על מנת להשיג את אותם דברים? רונן

IndigoChild1

New member
הכל

אין לי בעיה לסכן הכל אני תמיד אומר לעצמי "אלו רק החיים" מקסימוןם לא ילך אז לפחות נסיתי ככה או ככה אני בורג קטן במערכת זה לא שלמישהו באמת יהיה אכפת הבעיה היא שאם אנחנו מדברים על החלום הגדול הדבר שהייתי רוצה לעסוק בו וללכת ללמוד אותו אז פה יש לי רק נסיון אחד ואני באמת לא רוצה לפספס אותו

bridges

New member
כרגע אנחנו מדברים תיאוריה...

אני חושב שזה יקדם מאוד את השיחה (וגם את החלום שלך) אם תוכל לשתף אותנו מהו החלום הגדול, מהם אותם הדברים שאתה רוצה להשיג כרגע, ואיך הם מובילים אותך לחלום. ד"א, זה לא נראה לי שאתה מוכן לשים בסיכון הכל. לשים את החיים שלנו בסיכון זה אמנם מפחיד אבל זה לא הדבר הבאמת קשה לנו כבני אדם. מה שבאמת קשה זה לשים בסיכון זה דברים כמו דיעות, אגו, צדק, דימוי ועוד... רונן

יודה ב

New member
בורג קטן

אתה בהחלט לא בורג קטן אלא ישות ענקית. וברור שלך יהיה אכפת ויש עוד רבים בסביבתך שאכפת להם ממך. כמו כן כדאי שתאמץ נקודות השקפה יותר מקדמות: מי אמר שיש רק נסיון אחד. קודם כל כדאי שתתחיל, כי בעוד זמן מסוים תווכח שגם את הנסיון האחד לא ממשת. חוץ מזה יש הרבה נסיונות ולא תמיד מצליחים בפעם הראשונה. רצוי להצליח בפעם הראשונה אבל זה לא סוף העולם לנסות ולהכשל ולנסות עוד פעם. דע לך שאנשים הכי מצליחים הם אלה שנכשלו הכי הרבה פעמים!!! סטטיסטית הם ניסו נכשלו, ניסו נכשלו וחוזר חלילה עד שהצליחו. האנשים המצליחים הם אלה שמתייחסים לכישלון כאל כמפלה זמנית ולכן הם מנסים שוב ושוב. אנשים שאלו את תומס אדיסון ממציא מנורת הליבון, איך הוא לא התיאש אחרי כל כך הרבה כשלונות? הוא ענה: אני אף פעם לא נכשלתי, כל נסיון קרב אותי לפיתרון. צטטה: "בזירה או מחוצה לה, אין כל רע בליפול, הבעיה היא רק עם אלה שנשארים לשכב." מוחמד עלי. אלה רק כמה התייחסויות לאפשרות לנסות. תמצא לך השקפה קצת יותר מקדמת על התפיסה הרואה בכישלון כסוף הדרך. זה עשוי לשחרר אותך מכמה מהפחדים שאולי עוצרים אותך.

idan178

New member
מקסים

הי יודה אני מתחבר למה שרשמת תפיסה של מצבים בחיים:אנו רואים דברים, נותנים להם פרשנות, מקדדים לזיכרוננו, מוסיפים ומשלימים פרשנויות -פרשנויות שיובילו אותנו בשביל החיים, אנשים אשר נוטים לראות קשיים/מצבים.. כדבר משתנה נשלט ,רואים את האפשרות לשינויים ,מסתכלים קדימה יוצאים מתוך למידה ממצבים משקיעים ומתמידים רואים יותר אופטימי

IndigoChild1

New member
אז ככה

לא רוצה להישמע עויין או אנטי אבל להגיד שאני יישות ענקית לא תהפוך אותי לאחד כזה אני באמת מאמין שלכל אחד יש את היעוד שלו בחיים ועד שאני לא יגשים את שלי אני אשאר בורג קטן וזה לא שאני מתייאש מהר ולכן לא מנסה יותר או פוחד מהכישלון עצמו אלה שאני לא יכול להרשות לעצמי להיכשל תבין כשזה מגיע לדברים שאכפת לי מהם אני בן אדם מאוד פרפקציוניסט ככה שאם אני מתחיל עם בחורה אז זה רק בגלל שכנראה היא מושלמת מכל בחינה ולכן אני חייב להיות בטוח ב 100% שאני יודע מה אני עושה אחרת אני מפסיד אותה וכפי שאתה יודע די קשה למצוא בחורה מושלמת וגם אם אני אכשל במקצוע בו ללמדתי אז אני אפסיד המון כסף (לימודים וכד') וזה דבר שיכול להשבית בן אדם להרבה מאוד זמן אני די בטוח שלאדיסון לא הייתה בעיה כספית ככה שאם כל הכבוד לחריצות שלו זה לא ממש חוכמה פשוט להמשיך ולנסות כשיש לך משאבים בלתי מוגבלים וגם אני כמעט משוכנע שטעית לגבי הציטוט . זה היה משהו כמו " כל מה שהייתי צריך לעשות זה לטעות 1000 פעמים ולהיות צודק פעם 1 " משהו כזה (פחות או יותר אותו עיקרון)

יודה ב

New member
אז ככה

כל מה שאתה אומר נכון. זאת הבשורה הטובה וגם הבשורה הרעה. כל פעם שאתה אומר "אני ככה..." אתה צודק לגמרי. אם תאמר " שאני לא יכול להרשות לעצמי להיכשל" אתה צודק. כשאתה אומר "... אבל להגיד שאני יישות ענקית לא תהפוך אותי לאחד כזה..." גם אז אתה צודק. הבשורה הטובה שגם אם תגיד את ההפך הגמור: " אני ישות ענקית..." אתה צודק " אני יכול להרשות לעצמי להכשל" גם אז אתה צודק. אתה מי שתגדיר שאתה... אם תגדיר את עצמך כדבר ענק, תהיה ענק ואם תמשיך להגדיר את עצמך עפ"י הפחדים ועפ"י המגבלות, זה מה שתקבל. אני מציע לך אלטרנטיבה. למה לך לפסול אותה? צא מאזורי הנוחות שלך. תבדוק מה מקדם אותך. איזה תפיסות מקדמות אותך. מה מעכב אותך (לדוגמה: ככה אני). מה אכפת לך? תנסה, מקסימום תצליח. דרך אגב: אדיסון לא היה כלל עשיר, אלא אם אתה מחשיב את העיקביות והיצירתיות שלו לעושר. עוד סיפור: דונלד טרמפ פשט רגל אבל לא היה מוטרד מכך לרגע ותוך זמן קצר צבר חזרה כסף רב. את יודע למה? כי הוא לא היה מוטרד בשאלה האם הוא יכול להרשות לעצמו או לא להרשות לעצמו להכשל. הוא פעל מתוך תודעה שהמצב היחידי האפשרי עבורו הוא מצב של עושר והכישלון זמני. לגבי הבחורה המושלמת: לחפש את המושלמת ולחשוב שאני צריך להיות 100% בטוח שאני יודע מה אני עושה. וואללה אתה סוחב חתיכת משא כבד על הכתפים שיכול להפיל גם את סופרמן. מה דעתך לאמץ השקפת חיים קצת יותר קלילה שמאפשרת גם לאדם רגיל לחיות ולהנות. למשל: אני בן אדם עם טעם טוב (במקום צפרפקציוניסט) לכן כל בחורה שאני יוצא איתה צריכה להיות ראויה (במקום מושלמת). אבל אני לא יכול לדעת זאת מראש, לכן אני נותן צ'נס ויכול להנות גם סתם מבילוי שאיננו נגמר בגברת פרפקט. אני קליל וזורם ויודע שבסוף אמצא את הראויה. זאת רק דוגמה ואני בטוח שתטיב לנסח לך משפט מקדם אחר שיפתח לך הזדמנויות.

IndigoChild1

New member
לשקר לעצמי?

מה שאתה דורש ממני זה לשקר לעצמי אני לא עשיתי שום דבר גדול בשביל שאני יחשיב את עצמי למישהו או משהו ושאמרתי שאני פרפקציוניסט ומחפש רק מישהי מושלמת התכוונתי מושלמת בשבילי ולא מושלמת דוגמינת על ולא אמרתי את זה מתוך גאווה כי זה לא זה יותר כמו קללה אני ממש שונא את זה אני באמת לא יכול לתת סיכוי לאף אחת שהיא פחות ממה שאני דורש וזה הופך את החיים שלי לדי אומללים . אם אתה שואל אותי אז אני מתנהג ככה בגלל אמא שלי כל החיים שלי היא נתנה לי תחושה כזו שאני לא מי שהיא רצתה שאני יהיה או שאני לא טוב מספיק וכד' למרות שהיא מכחישה את זה לגמרי ולמרות שאני כבר לא גר איתה והיחסים שלנו די מנותקים ה עדיין רודף אותי ובגלל זה אני חייב להשיג את הבחורה הכי הכי

denisbarat

New member
ילד אינדיגו - התייחסות כללית

שלום לך, אנחנו כבר שוחחנו בעבר
קראתי את הדברים שכתבת, ואנסה להתייחס לכמה נקודות מרכזיות שעולות מהדברים שלך. אני רואה שאתה אוהב ציטוטים, אז בוא אגיד לך עוד ציטוט של איש חכם, נדמה לי שזה היה אינשטיין שאמר: "גם אם אתה חושב שתצליח, וגם אם אתה חושב שתיכשל - בכל מקרה אתה צודק". תחשוב על משמעות הדברים ועל משמעותם בהקשר אליך... הפחד שלך מכישלון מצד אחד והפרפקציוניזם מצד שני הם שניהם למעשה תירוץ מצוין לחוסר עשייה! כך גם הצורך שלך בביטחונות ובוודאות. גם זו ציפייה שמשתקת עבורך. אין דבר כזה ביטחונות וודאות. אין ספק שהצורך שלך בפרפקציוניזם והפחד מכישלון, קשור לחוויה שלך בהיותך ילד ובציפיות ההורים ממך. לפי מה שאתה אומר, עבור אימך מעולם לא היית מספיק טוב. לכן, היום אתה מנסה להוכיח לה ולעצמך שאתה כן שווה. ואתה מנסה לעשות זאת על ידי כך ש: או שאתה שם לעצמך רף גבוה מדי, שגם יפחיד אותך מספיק כדי שתימנע מעשייה או על ידי דרישה לפרפקציוניזם, ממך ומהסביבה, שגם זה מתכון לשיתוק. אותה חוויית התפקיד שחווית בבית בתור ילד תמשיך להעתיק גם למערכות יחסים אחרות בחייך הבוגרים. ברר עם עצמך מה הייתה חוויית התפקיד שלך בבית בתור ילד, וכיצד אתה מזהה אותה היום בחייך הבוגרים. שאל את עצמך איזה מן ילד היית? מה ציפו ממך ההורים? מה היה התפקיד שלך בתוך המערכת המשפחתית? - דהיינו: ילד מרצה, ילד מורד, הילד הטוב, הילד הרע וכו'. אני מצרפת לינק למאמר שלי שפורסם בפורטל המאמנים על האופן בו אנו חושבים ואיך אנו יכולים לקרוא תיגר על מחשבות מגבילות. מקווה שיאיר לך כמה נקודות. אך בכל אופן, כפי שאני מתרשמת מהדיאלוגים שאתה מנהל כאן, תהליך של אימון, שיחשוף את אותם דפוסי חשיבה שלך המגבילים אותך ויאפשר לך לאמץ דרכי חשיבה מקדמות יותר, מאוד יכול לעזור לך. http://www.coachinginteractive.co.il/news/main/articleCL.asp?lang=1&a_id=1054 אם תרצה לשתף אותי - אשמח. בהצלחה, דניס

יודה ב

New member
לשקר לעצמי?

אני בפרוש לא מבקש שתשקר לעצמך. אני מבקש שתמצא את המקום לראות באמת שאתה ראוי לתואר " הגדול מכולם". אתה האדם הטוב ביותר לגלם את התפקיד להיות אתה, המושלם ביותר להיות אתה, אין ראוי ממך לתפקיד זה, אף אחד לא יעשה את התפקיד הזה טוב ממך. עשית הרבה מאוד דברים מאוד מאוד גדולים בחייך שמצדיקים את התואר הגדול מכולם. אם אתה לא יכול לראות את זה, תתחיל לראות מי בסביבתך (חברים, משפחה) יכול לעזור לך לראות אותך בגדולתך. בקש מהם שיספרו לך במה אתה טוב. אל תתווכח איתם, רק תאזין. בין אם הגדרת שאתה מחפש דוגמנית, או סתם אחת שהיא מושלמת עבורך וההגדה הזו לא מקדמת אותך והופכת את חייך לאומללים, נסה לשנות את ההגדרה. מה הבעיה? הרי אתה הגדרת. פשוט תשנה את ההגדרה. זה תלוי בך. קח אחריות על חייך. במקום לקונן על הקשיים, זהה מה לא עובד, מה תוקע אותך ושנה. תנסה משהו חדש. לא עובד, שנה למשהו חדש, עד שתמצא את הנוסחה שעובדת. פשוט להפליא! זה יפה שמצאת שאמא שלך אשמה. זה בטח נותן לך מקום הרבה יותר נוח. מה דעתך שבמקום להאשים אחרים תקח מנהיגות על חייך. תאמר שלום לעבר ותתחיל לשלוט בעתיד על ידי שינויים שתעשה בהווה. יש מחיר לכל דבר: היום אתה משלם מחיר על זה שאתה ממוקד בעבר ובמה שלא עובד עבורך. האים אתה מוכן לשלם את המחיר של להיות ממוקד בשינוי? המחיר הוא לזנוח את כל התפיסות שלא מקדמות אותך ולאמץ במקומם תפיסות חדשות. בטח כבר שמת לב שאני אוהב לצטט, אז הנה עוד אחד: "אנשים מצליחים עסוקים בפתרונות, אנשים לא מצליחים עסוקים בלהצדיק את העמדה שלהם" אנתוני רובינס. במה אתה עסוק?

למעלה