צריכה אישור סופי

צריכה אישור סופי

חברה טובה שלי חוזרת מאנרנטינה אחרי 8 חודשים מלא זמןןןן הכנתי חולצה שאי ילבש אותה שאני יראה אותה יש לי תחושה שטעתי ובסוף זה צריך ךהיול כתוב עם O ולא עם E מה אתם אומרים ? תודה מראש
 

Osher191

New member
תלוי מה רצית להגיד

te extrañe עם E זה "התגעגעתי אלייך" בעבר te extraño עם O זה "אני מתגעגעת אלייך" כלומר עכשיו בהווה
 

maozeitan

New member
ואם היא היתה רושמת?

te he estado extrañando te estaba extrañando te he extrañado te extrañaba te habia estado extrañando te habia extrñado
 

בת עולם

New member
te extrañé

ככה בדיוק כותבים "התגעגעתי אליך"- עם הצ'ופצ'יק באות האחרונה (לא יודעת איך קוראים לזה בעברית)
 

maozeitan

New member
טילדה זה הצ'ופציק ודיר באלק שמישהו יגיד אסנטו

ואין לי מקום לעוד ' בגלל זה צ אחת נשארה בלי צ'
 

maozeitan

New member
אני מבין שאתה זקוק לתשומת לב

אפילו כבר מארק עינב לא מקללת אותך במסרים הפרטיים (נעלבת עד עמקי נשמתך) ויואל כבר עם רגל וחצי מחוץ לחבורה שלך ולכן אתה מנסה ככה למשוך אותי בלשון ולהכנס בך... אבל אני חכם אדון כרוני ולא בולע את הפתיונות שאתה זורק לי.
 

maozeitan

New member
אני אסביר את ההיסטוריה.

מארק עינב היא טיפוס מיוחד במינו, כרוני והיא כבר מחליפים מהלומות בינהם זה מספר חודשים לאחרונה החלה מארק עינב לשלוח לי הודעות נאצה בסמרים האישיים (כחלק מחבורתו של הכרוני חחח כמו שהיא מכנה אותו) כרוני מצדו התרעם על כך שרק לי היא שולחת "בכרות" והוא מצידו כלל איננו זוכה לתשומת לב ממנה זה כל הסיפור
 

MiAdi

New member
Acento

לא יודעת איך לימדו אותך שקוראים ל- צ'ופצ'יק ב- Español? אבל, תסכים או לא..............ב- Castellano זה נקרא Acento! ותשתדל מאוד לא להמשיך את 20 השורות השירשור שאתה רגיל אליהן.
 

בת עולם

New member
אני קראתי לזה צ'ופצ'יק כי לא מה שמו בעברית

לצ'ופצ'יק קוראים tilde בספרדית acento זה כשיש במילה דגש ללא tilde
 

maozeitan

New member
הסבר מקצועי ומפורט על אסנטו וטילדה.

acento הגדרה cada palabra tiene acento . el acento es la MAYOR INTENSIDAD con que pronunciamos una silaba dentro de la palabra la tilde הגדרה ES UN SIGNO GRAFICO y se coloca sgun unas reglas ortograficas מבינה קלאודיה טילדה זה הסימן הגרפי segun al acento las palabras dividen en AGUDAS el acento recae en la ultima silaba pared, cafe, sillon,reloj המילה קפה אמורה לבוא עם טילדה וכן המילה sillon מדוע משום שהחוק אומר שהטילדה הסימן יבוא כאשר: llevan tilde las agudas acabadan en N S o vacl llanas el acento recae en la penultima silaba ponemos tilde cuando no termine ni en N NI o en S ni en vocal cama, pizara arbol, comic ESDRUJULAS el acento recae en la antepenultima silaba todas llevan tilde medico, ultimo malaga פשוט אין לי טילדה ואני לא יודע איך לעשות אותיות עם טילדה אבל אם תסתכלו במילון כל המילים הללו מופיעות עם טילדה בהבהרה הלפני האחרונה SOBRESDRUJULAS el acento recae en la silaba anterior a la antepenultima todas tienen tilde בקיצור במילים אחרות כאשר יש SE OBLICUO מי שלא יודע מה זה SE OBLICUO שיחזור להסברי SE אז יש גם ACENTO SOBRESDRUJULAS אז מה למדנו? למדנו שלכל מילה יש אסנטו (אם זה LANA AGUDA ESDRUJULA O SOBRESDRUJULA) אבל לא לכל מילה יש טילדה !!! וזה חשוב מאד להבין לא לכל מילה אל אף שיש לה אסנטו אין לה את הסימן הגרפי טילדה הטילדה יבוא רק במצבים שיש אסנטו והוא עונה על התנאים המסויימים. עכשיו הכל ברור גברת קלאודיה??
 

MiAdi

New member
Maoz....No gastes el dedo en escribir

tanto, no te das cuenta que a nadie le importa ? y menos a mi!!!! עכשיו תקרא טוב טוב את ההודעה שלי.............. אני ילדת ארגנטינה, הוריי ארגנטינאים, הסבים שלי וה- Tatarabuelos שלי. נולדתי עם ה- Castellano לא עם ה- Español ואני מאוד גאה בזה. לעומת זאת אתה צבר עם רקע רומני ולא יודעת מה עוד שלא הגיע עם רקע של השפה הספרדית, אלא הגיע בטעות בגלל אבא שלו לספרד וכדי שלא יירדו עליו בשפה שאין לו מושג הלך ללמוד אותה ועכשיו חושב את עצמו מינימום פרופ' בשפה. אני לא צריכה שתעתיק הנה מהמחברת שלך את מה שלמדת בכיתה, כי ממש לא מעניין אותי. אני יודעת טוב מאוד מה זה טילדה ומה זה אסנטו. מי שלא יודע הוא אתה כנראה שאין שום קשר בין שניהם. אני מאוד מבקשת לא להזכיר את שמי בכל הודעה מטופשת שלך. קודם נטפלת לאחרים ועכשיו תורי ? עד עכשיו ניסיתי איכשהו להיות נחמדה אליך, אבל התחלת לצאת לי מכל החור&)%&)#. בתור ילד שגדל בארץ, זכור לך מה זה פקה.....פקה....?????? הפירוש הוא בדיוק כמו הפתגם "כלב נובח לא נושך"!!! אני מציעה לך שתמשיך להנות מהחופשה, להסתכל על בחורות בחוף הים כי נראה לי שיותר מזה אתה לא עושה. גשאתה מנסה להתחיל עם בחורה, מה המשפט הראשון שאתה שואל אותה?\ Hablas Español o Castellano
עכשיו השלם את המשפט הבא :-?___________ Porque no te vas al Car לא בטוחה שתדע את התשובה כי זה ב- Castellano. אתה עדיין חושב שמגיע לך לקבל "אדום" בפורום ????!!!!! אני ועוד כמה חבר'ה כאן מוכנים לתת לך "כרטיס אדום" כמו במגרש כדורגל - זה מה שמגיע לך.
 

Shir17

New member
קלאודיה - התפוצצת עליו אה ?

כל הפורום הזה עכשיו מקבל את העצבים שאני קיבלתי ממנו לפני חצי שנה. אז לא רציתם לקבל את מה שאני אמרתי - תסבלו... לי כבר לא איפפת, נהייתי פסיבי בכל מקרה.
 
למעלה