עלה סלק ירוק ממולא על מצע סלק אדום
לעלה הממולא: המתכון הוא ל - 15 עלים 15 עלי סלק ירוק. חשוב שיהיו שלמים, ללא קרעים. 130 גרם אורז עגול קטן, מבושל במים. תיבול - מלח, פלפל שחור, עלי מרווה. 80 גרם שאלוטס קצוצים דק מאוד 20 גרם חמאה לטיגון 100 גרם פרוסות של פטריות קרמיני טריות 120 מ"ל יין לבן מבשלים את האורז במים, ומתבלים (יחס של 1:2 בין אורז למים לאורז הזה). ממיסים את החמאה בסוטז, ומטגנים את השאלוטס עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומקפיצים עד שהן ספוגות בחמאה. מוסיפים את היין, פלפל שחור ומעט מלח, מכסים ומבשלים כ - 10 דקות, או עד שהיין מצטמצם בחצי. מורידים את המכסה ומבשלים עד שהיין כמעט מתאדה לגמרי. צריך להיזהר לא לשרוף את הפטריות בשלב זה. מוציאים את עלי הדפנה מהאורז, מערבבים את האורז והפטריות בקערה גדולה, מכסים בניילונית ונותנים להם לנוח. בינתיים מכינים את העלים: מרתיחים הרבה מים בסיר גדול מספיק להכיל את העלים. מכינים קערה גדולה עם מי קרח. חותכים את הגבעולים של עלי הסלק בנקודה של בסיס העלה, ושוטפים היטב. מכניסים את העלים למים הרותחים, ושולקים 2 - 3 דקות, עד שהעלים רכים. מוציאים מייד למי קרח. כל עוד לא ממלאים את העלים, משאירים אותם במים כדי לשמור על צבעם ורכותם. למילוי: מניחים עלה כשהצד הנימי למעלה, והקצה שממנו יוצא הגבעול קרוב אלינו. מניחים מילוי במרחק 2 ס"מ מהקצה הקרוב אלינו, ובמרחק של 2 ס"מ מהקצוות הרחבים של העלה, ומגלגלים כמו סיגר. מניחים את העלים הממולאים בתבנית מרופדת בניילון נצמד, ומכסים בניילון נצמד עד להגשה. לסלט סלק אדום: 2 ראשי סלק אדום (קוטר 5 ס"מ). 1 תפוח גראני סמית' קלוף ונקי מליבה. כוס אגוזי מלך קצוצים (1 כוס=237 מ"ל מים). חומץ בלסמי. מיץ מחצי לימון בינוני (50 מ"ל). כפית ציפורן טחונה. מלח פלפל שחור טרי. את הסלק עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור לשעה בחום של 150 מעלות. מוציאים, קולפים וחותכים לג'וליאן בינוני. חותכים את התפוח לקוביות בגודל הרצוי - תלוי כמה רוצים להרגיש אותו. אני חתכתי לקוביות קטנטנות. מערבבים את הסלק והתפוחים, ומתבלים בבסלמי, שמן זית (מעט, שלא ישתלט על הטעם), מיץ הלימון, מלח, פלפל וציפורן טחונה. התיבול הוא עניין של טעם. הטעם הסופי שרוצים לקבל הוא מתקתק - חמוץ, שמשאיר בסוף את הטעם של הציפורן. את האגוזים מוסיפים לפני ההגשה, כדי שימרו קרנצ'ים. להגשה: מניחים במרכז הצלחת ערימה של סלט סלק אדום, מעליה פרוסת גבינת צ'וורה שומית, ומעל גלילת תרד.